Psychiatrie als dwangmiddel

@ Lievergezond Heel goed onderwerp en bedankt! Het klopt nog ook helaas.

zelf heb ik veel hierover gezien en gelezen.

Waarschijnlijk hebben enkele de volgende docu/film al gezien maar is zeker de moeite waard.

Documentaire Psychiatrie, Een Industrie Des Doods Met Nederlandse ondertiteling.

Zo ken ik er nog aantal, ze doen niets meer en dwingen je alle hoeken te zien/bekijken.

 
Hallo Remco:

het is wat mij betreft een belangrijk voorbeeldverhaal van hoe mensen chronisch ziek gemaakt en anderszins kapot gemaakt worden door toedoen/nalatigheid van (tand-)artsen, rechters maar ook advocaten (!), verzekeringsmaatschappijen en last but not least psychiaters.

Denk je dat advocaten je helpen.

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, maar het is echt uitkijken geblazen.

Dit is ook zoiets:
Quote:
Mijn hoofdhalsspecialist ontdekte dat mijn tandvlees aan het verdwijnen was t.g.v. jarenlange orthodontie.


 
Hahahah wtf. Die mensen zijn niet goed! Slaapdeprivatie leidt juist tot depressie. Die arme onwetende zielen die bij de ggz komen.

Brian

 
Quote:
Ter nagedachtenis aan Petra Heller, 06.04.1963 – 13.10.2013

Bijna tien jaar van onophoudelijk vechten tegen valse beschuldigingen, misstanden en rechterlijke dwalingen, heeft er niet toe geleid dat moeder en zoon weer herenigd werden. Petra’s lichaam is uiteindelijk bezweken aan de gevolgen van Lyme-borreliose in het derde stadium en aan de uitputtingsslag die een zware tol heeft geëist. Petra Heller was een voorbeeld voor vele moeders die ten onrechte werden/worden beschuldigd van het von Münchhausen By Proxy syndroom. Op haar website heeft Petra Heller geschreven: Hoe lichtzinnig er geïnsinueerd/aangenomen wordt dat een moeder het van Münchhausen-by-Proxy syndroom heeft, terwijl haar kind aan Borreliose lijdt.http://www.petra-heller.com/

http://www.petra-heller.com/fileadmin/user_upload/petra-heller/Dokumente/KontaktdatenFlyer.pdf

https://www.fatsforum.nl/topic/over-het-thuisblijfouderschap/page/5

 

Quote:
Who Decides Who's Crazy? - Big Pharma and the DSM

Published on Dec 10, 2013

TRANSCRIPT AND SOURCES: http://www.corbettreport.com/?p=8384

Commonly referred to as the psychiatric diagnostic "bible," the APA's Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders has always generated controversy. How are disorders diagnosed? What criteria are used to establish disorders in the first place? Are the categories subjective? Do they reflect cultural biases?


 
Quote:
The 'chemical imbalance' theory of psychiatry is dead

Jon Rappoport

Fri, 07 Mar 2014 08:00 CST

Dr. Ronald Pies, the editor-in-chief emeritus of the Psychiatric Times, laid the theory to rest in the July 11, 2011, issue of the Times with this staggering admission:

"In truth, the 'chemical imbalance' notion was always a kind of urban legend - never a theory seriously propounded by well-informed psychiatrists."

Boom.

Dead.

The point is, for decades the whole basis of psychiatric drug research, drug prescription, and drug sales has been: "we're correcting a chemical imbalance in the brain."

The problem was, researchers had never established a normal baseline for chemical balance. So they were shooting in the dark. Worse, they were faking a theory. Pretending they knew something when they didn't.


Quote:
The chemical imbalance theory is a fake. There are no defining physical tests for any of the 300 so-called mental disorders. All diagnoses are based on arbitrary clusters or menus of human behavior. The drugs are harmful, dangerous, toxic. Some of them induce violence. Suicide, homicide. Some of the drugs cause brain damage.

Psychiatry is a pseudo-pseudo science.

http://www.sott.net/article/275266-The-chemical-imbalance-theory-of-psychiatry-is-dead

 
Wat ik hier nu ga schrijven, zal ik doen zonder namen te noemen. Ik heb eens in een psychiatrische organisatie gewerkt als coach/counsellor.

Op een gegeven moment had ik een jonge cliënt die me aansprak over "Zeitgeist". Ik had daar nog nooit van gehoord. Hij zei tegen mij, kijk er gewoon naar en begin niet te oordelen. Het was een heel intelligente jongen. Ik moest therapie met hem doen en ik paste de RET toe om hem niet te laten leiden onder deze gedachten. Ik stond er wel open voor en hij bedankte mij ervoor dat ik hem niet als gek neerzette. Lang heb ik deze patiënt echter niet gehad. Door onze psychiater werd hij als zeer gevaarlijk neergezet, als een crimineel en we mochten geen therapie meer doen, hij moest weg en onder de tabletten. Ik vond dat verschrikkelijk, hij was niet crimineel, alleen opstandig en had wel een slecht verleden gehad. Hij was echter veranderd. Zo zie je, iemand met andere kijk op de wereld MOET UIT DE WEG GERUIMD WORDEN.

 
Ik heb dit nooit vergeten. Door deze patiënt is eigenlijk mijn leven veranderd. Daardoor ben ik ook anders naar de wereld gaan kijken. Ik zou dus in ogen van die instelling nu ook een patiënt zijn. :oops:

In zo een soort organisatie zou ik ook nooit meer kunnen werken. Alles hangt af van de zorgverzekeringen.

Ik wilde de mensen behandelen met de RET, en er geen criterium aan koppelen. Ik wilde ze gewoon hun gedachten laten inzien, waar men dan soms onder leed. Maar dat was niet volgens de instelling. Elke cliënt, ook met volledig normale reacties (ik spreek dus niet over schizofrenie) werd ingedeeld in DSM 4-TR. We moesten zeer letten op de woorden van de cliënten, en dan kon je er een kaartje op plakken. Ik heb dit nooit gekund, de mensen waren heel vaak alleen maar offer van een situatie en konden daar niet goed mee omgaan.

Ik vind dit compleet ziekelijk. Maar iedereen vond dit dus normaal. We konden alleen maar mensen behandelen als er dit kaartje opgeplakt was, anders werd er door de zorgverzekering geen geld voor gegeven. Eerste lijn en tweede lijn....wat een ziek gedoe. Maar deze instelling floreert door heel Nederland, het gaat ze goed. Ik geloof dat ze nu ook ecoaching (per email) doen. lekker efficiënt....

 
Door middel van zeldzame historische en hedendaagse beelden en interviews met meer dan 160 artsen, advocaten, hoogleraren, overlevenden en deskundigen van de geestelijke gezondheids industrie en haar mishandelingen, doet deze documentaire licht schijnen op de waarheid van de brute pseudowetenschappelijke en multi-miljarden fraude die de psychiatrie in werkelijkheid is.

*schokkende inhoud*download link 
Goh, wel heftig zeg. Maar waar.

Wij hadden dan steeds groepsbesprekingen. Er was een psychiater bij en wij psychologen en coaches. Men deed zijn verhaal. Iedereen wilde zijn mening naar voren brengen. De een dacht het nog beter te weten dan de ander. Als ik mijn cliënt voorstelde had ik het er altijd over wat de cliënt zelf dacht en hoe hij zijn gedachten zag. De anderen niet, die wisten voor mijn cliënt te beoordelen wat die dacht en waarom die iets dacht. Onmogelijk dus. Ieder zijn eigen verhaal en diagnose. Dan als klapper op de vuurpijl kwam de psychiater met een diagnose en moesten we een bepaalde therapie gaan doen. Ik weet niet waarom, maar op de een of ander manier was mij deze manier niet duidelijk, dus ik deed mijn eigen ding verder. Ik handelde ook niet volgens de DSM-4-TR. Men probeerde wel dat ik dat zou moeten doen, maar ik was er tegen. Ja....op een gegeven moment vond men dat ik dus niet goed functioneerde. Ik had wel van alle cliënten de beoordeling 8,9 of 10. Ja, was dus niet belangrijk, de diagnose met zijn financeringswaarde door de verzekeringen was belangrijker.

 
Weet je, in de kliniek waar ik gewerkt heb, voor de baan hierboven, behoorde ik tot de afdeling psychologie. Ik was de enige gezondheidswetenschapper tussen psychologen. Ieder had zijn eigen richting, je had er de freudiaanse richting, de cognitieve psychologie, dan waren er de ergotherapeuten die ook nog een duit in het zakje wilden doen.

Op een gegeven moment werd er een therapie aangeboden voor mensen die arbeidsongeschikt waren. Die zouden dan een ambulante kuur (dus niet intern) krijgen waar ze gescreend zouden worden op psychologisch gebied. Een grotere onzin kun je je niet voorstellen. Deze mensen waren gestuurd om ze weer aan het werk te krijgen. Onze psychologen hadden de opgave om het verhaal van de mensen te ontkrachten en als onzin neer te zetten. Deze mensen waren niet ziek, maar lui en konden wel weer werken. Het was dus een vooropgezet plan. Zo zie je maar weer. En ik geloof dat het nog steeds gedaan wordt...

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.490
Berichten
511.944
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan