Hallo allemaal,
Ik ben sinds afgelopen weekend overgegaan op Weston price voeding. Grootste drijfveer is dat ik niet tegen graan kan. Krijg de welbekende dip in mijn bloedsuikerspiegel als ik brood heb gegeten. Vooral met de lunch. Had dit ook heel extreem in de pubertijd. Die dip werd soms bijna flauwvallen. Kon regelmatig tot een uur na het eten niks anders doen als rustig in een stoel zitten. Vooral met warm weer.
Ik heb Keltisch zout gehaald en sole gemaakt. Elke ochtend en elke avond een theelepel in een glas water samen met sap van een citroen.
Bevalt prima.
Ontbijt is meestal roerei van 3 eieren in roomboter gebakken en een schaal yoghurt. En nog een glas rauwe melk of thee.
Lunch is meestal ook yoghurt met een beetje honing en citrusfruit en regelmatig nog zelfgemaakte zuurkool.
Avond eten is nog redelijk traditoneel. Beetje aardappelpuree, wel met goed boter en rauwe melk en snuf keltisch zout.
Groenten en vlees.
Ik heb helaas nog een vriendin te overtuigen dat dit werkt. Ik merk dat ik fitter ben. Mijn vriendin loopt al heel lang te klagen over vermoeid zijn en daarnaast last van haar rug en nek. Daarbij ook ecxeem aan de binnenzijde van beide handen.
Ik heb haar nu wel zover dat ze kokosolie erop smeert ipv zalfje van de doktor. Maar nu nog overtuigen dat het van binnen komt.
Ze zorgt namelijk heel slecht voor zichzelf. Koffie is ontbijt, snaait veel, vooral koek. Brood ed. Gelukkig wel met roomboter van de biologische boer. Ik heb de margarine al sinds een jaar de deur uit gewerkt.
We hebben ook 3 kinderen en ik wil zo graag met hun ook over op dit voedingspatroon om hun een goede start in het leven te geven. De jongste is nu 7 maanden en de oudste is 4. Die is wel gek op rauwe melk. Beetje opwarmen in een pannetje en voila. Blij kind.
Ze vroeg vanavond aan me waarom ik de melk in een pannetje warm maak en niet net als mama in de magnetron. Heb haar meteen maar uitgelegt dat de magnetron vitamientjes kapot maakt.
Blijft allemaal wel lastig. Ik moet zeggen dat ik gezegend ben met een goede gezondheid. De huisarts zie ik hooguit 1x per jaar. Ziekenhuizen ken k van binnen vanwege de bevalling van onze eerste. Griep kennen we gelukkig ook niet in dit huis. Zelfs onze kinderen hebben de griep nog nooit gehad.
Vaccineren zijn we mee gestopt. Helaas dat ik niet eerder op onderzoek ben uitgegaan. De oudste twee hebben ze gehad tot vorig jaar januari. De jongste heeft er geen een gehad. Daar was mijn vriendin het gelukkig wel mee eens.
Ik geloof heilig in voeding is je gezondheid. Heb het er wel eens met anderee mensen in mijn omgeving over en die vinden dat ik er ook heel enthousiast over praat.
Graag hoor ik van jullie nog tips en tools om verder te gaan en verbeteringen toe te passen.
Ik ben sinds afgelopen weekend overgegaan op Weston price voeding. Grootste drijfveer is dat ik niet tegen graan kan. Krijg de welbekende dip in mijn bloedsuikerspiegel als ik brood heb gegeten. Vooral met de lunch. Had dit ook heel extreem in de pubertijd. Die dip werd soms bijna flauwvallen. Kon regelmatig tot een uur na het eten niks anders doen als rustig in een stoel zitten. Vooral met warm weer.
Ik heb Keltisch zout gehaald en sole gemaakt. Elke ochtend en elke avond een theelepel in een glas water samen met sap van een citroen.
Bevalt prima.
Ontbijt is meestal roerei van 3 eieren in roomboter gebakken en een schaal yoghurt. En nog een glas rauwe melk of thee.
Lunch is meestal ook yoghurt met een beetje honing en citrusfruit en regelmatig nog zelfgemaakte zuurkool.
Avond eten is nog redelijk traditoneel. Beetje aardappelpuree, wel met goed boter en rauwe melk en snuf keltisch zout.
Groenten en vlees.
Ik heb helaas nog een vriendin te overtuigen dat dit werkt. Ik merk dat ik fitter ben. Mijn vriendin loopt al heel lang te klagen over vermoeid zijn en daarnaast last van haar rug en nek. Daarbij ook ecxeem aan de binnenzijde van beide handen.
Ik heb haar nu wel zover dat ze kokosolie erop smeert ipv zalfje van de doktor. Maar nu nog overtuigen dat het van binnen komt.
Ze zorgt namelijk heel slecht voor zichzelf. Koffie is ontbijt, snaait veel, vooral koek. Brood ed. Gelukkig wel met roomboter van de biologische boer. Ik heb de margarine al sinds een jaar de deur uit gewerkt.
We hebben ook 3 kinderen en ik wil zo graag met hun ook over op dit voedingspatroon om hun een goede start in het leven te geven. De jongste is nu 7 maanden en de oudste is 4. Die is wel gek op rauwe melk. Beetje opwarmen in een pannetje en voila. Blij kind.
Ze vroeg vanavond aan me waarom ik de melk in een pannetje warm maak en niet net als mama in de magnetron. Heb haar meteen maar uitgelegt dat de magnetron vitamientjes kapot maakt.
Blijft allemaal wel lastig. Ik moet zeggen dat ik gezegend ben met een goede gezondheid. De huisarts zie ik hooguit 1x per jaar. Ziekenhuizen ken k van binnen vanwege de bevalling van onze eerste. Griep kennen we gelukkig ook niet in dit huis. Zelfs onze kinderen hebben de griep nog nooit gehad.
Vaccineren zijn we mee gestopt. Helaas dat ik niet eerder op onderzoek ben uitgegaan. De oudste twee hebben ze gehad tot vorig jaar januari. De jongste heeft er geen een gehad. Daar was mijn vriendin het gelukkig wel mee eens.
Ik geloof heilig in voeding is je gezondheid. Heb het er wel eens met anderee mensen in mijn omgeving over en die vinden dat ik er ook heel enthousiast over praat.
Graag hoor ik van jullie nog tips en tools om verder te gaan en verbeteringen toe te passen.