Ook even voorstellen: Alexandra

Colonquixote,

Ik heb het met jou gehad over die 24 uurs urine test waarvan ik zei dat ik er destijds zoveel aan gehad heb met name om de schildklierfunctie te bepalen maar ook de ATP productie en bijnierfunctie. Deze waren allemaal niet oke wat er met deze test wel uitkwam en bij de bloedtest veelal niet.

Dit gekoppeld aan de klachten en symptomen die ik had leverde een goed beeld op over waar de problemen lagen.

Ik lees hier bv: vanillylamandelzuur 0,43 (1,00-4,7)

en serotonine = 5-hydroxyindolazijnzuur 0,26 (1,00-20,00)

Wat volgens Ron Velthuis dan weer met de bijnieren te maken heeft.

Anyway, ik heb zelf geen test nodig, al zou ik wel graag willen weten hoe de 'cijfers'nu zijn nu ik mij inmiddels veel beter voel.

Ik vroeg mij af of jij deze test inmiddels ook gebruikt bij jouw klanten.

 
Hi Pike,

Een VMA test is binnen de complementaire geneeskunde, zelfs een klinisch georiënteerde tak als de PNI niet erg gebruikelijk, want hij wordt voornamelijk gebruikt voor het diagnosticeren van catecholamineproducerende tumoren zoals feochromocytomen en neuroblastomen. Geen gebied voor de alternatieve geneeskunde. Catecholaminen zijn de groep neurotransmitters zoals dopamine en (nor)adrenaline, dus mogelijk is dit ook gebruikt om een indruk te krijgen van de productie van deze neurotransmitters. Bij tumoren is de productie verhoogd, maar bij jou laag, net als de serotoninespiegel. 5-hydroxyindolazijnzuur is niet helemaal hetzelfde als serotonine (5-hydroxytryptamine), maar een metaboliet, die wel een indicatie vormt voor serotoninespiegels.

Waarom deze bepalingen nou juist gebruikt zijn om jouw bijnier- en schildklierfunctie (en ATP) te bepalen is me niet geheel duidelijk, want men gebruikt deze testen voornamelijk om op sterk verhoogde waarden te checken die bij endocriene tumoren kunnen ontstaan. Voor schildklier en bijnieren ben ik op dit moment bezig voor zinvoller profielen, maar daar zit veel werk in. Zeker voor een WP-omgeving als deze is dat wel verantwoord omdat de schildklier-bijnier-as wel een centrale rol speelt in problematiek die hier de hele tijd voorbij komt.

Ik ben het er niet geheel mee eens dat het primaire probleem in de bijnieren zou moeten zitten, omdat serotonine óók laag is en dit niet in de bijnieren maar in de hersenen en de darmen geproduceerd wordt. Slechts 5% wordt overigens gevormd en gebruikt in de hersenen en de serotonine uit de darm komt niet door de bloed-hersenbarrière heen, dus in hoeverre de serotoninewaarden indicatief zijn voor neurologische problemen dan wel darmproblemen is nog maar de vraag.

Uit deze waarden, plus een vermoeden van ATP-productieproblemen, zou ik voorzichtig concluderen dat het probleem allereerst gezocht zou moeten worden in de metabole hoek en niet primair in een specifiek bijnierprobleem. Dat lijkt me een afgeleid probleem.

Ik zou bij mijn lab het profiel "Neurotransmitters in urine: Dopamine, Serotonine, Adrenaline, Nor-adrenaline" laten testen en verder zoeken naar metabole verstoringen, o.a. de toestand van de darm (ook ivm. serotoninewaarden). Ik zal daar bij de volgende bespreking bij het lab even speciaal dieper ingaan op de klinische relevantie van de diverse bepalingen.

Als ATP-productie een probleem vormt, dan moet je overwegen de mitochondriale functie te ondersteunen. Dit heeft meestal te maken met de productie van vrije radicalen en dat kun je dus het best via die route benaderen. Ook qua testen en nutritionele deficiënties. Ik zit daar ivm. mijn werk voor een in deze materie gespecialiseerde supplementenfirma,vrij diep in, naast mijn levenslange interesse voor gerelateerde aandoeningen als chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie. Dit soort problematiek gaat wat diep voor een "even voorstellen" draadje van Alexandra en verdient ook zijn eigen topic, denk ik, bij voldoende belangstelling.

Sorry als het wat ingewikkeld geworden is, maar echte wetenschap (anders dan reflexmatige symptoombestrijding dus) is nou eenmaal niet eenvoudig.

 
Quote:
Dit soort problematiek gaat wat diep voor een "even voorstellen" draadje van Alexandra en verdient ook zijn eigen topic, denk ik, bij voldoende belangstelling.



Heel interessant colonquixote, fijn dat je dit met ons wilt delen en ik heb in elk geval voldoende belangstelling om hier meer over te lezen/horen.

 
Door het verhaal van Jhanne heb ik mijn oude topic weer eens helemaal gelezen. Toch wel heel leuk om terug te lezen!
Colon? Lees je nog mee?

Even een update, ik ben van mijn kale plek op mijn voorhoofd af :D Helemaal blij mee!
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.672
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan