Hallo allemaal. Ik ben Alexandra en woon in Breda. Sinds een week of twee lees ik mee op het forum en ben ik op onderzoek gegaan naar wat voor boeren er in de buurt zitten die producten kopen.
Ik heb al meer dan een jaar last van galstenen en heb een keer of zes de leverzuivering van Moritz gedaan. De eerste keer heb ik eerst zes dagen appelsap gedronken, de keren daarna niet meer. Ik kreeg t niet meer weg. Ik heb al aardig wat stenen weten weg te krijgen, maar ik krijg steeds meer klachten. Kan bijna niets meer eten, at geen vlees meer, maar verlangde daar ontzettend naar. Vet eten leek het enige te zijn dat ik verdragen kon, maar om nu te leven op chocorijstewafels en friet met mayonaise, dat lijkt me geen haalbare kaart
Vorig weekend de laatste keer een zuivering gedaan en de " oogst" viel tegen. Weinig stenen. Op de tweede dag na de zuivering had ik zandachtige ontlasting. En die dag las ik hier op t forum dat dit vergruisde galstenen zijn, dus stiekem wel een heel goed resultaat. Helaas had ik vanaf de laatste zuivering 24/7 pijn in mijn leverstreek en alles wat daar zit. Bitterzout hielp maar even, maar het is geen koliekaanval. Het enige dat dan nog helpt tegen de pijn is codeïne met paracetamol. En dat slikte ik dus meermaaldaags. Niet iets dat ik wilde blijven doen. Mijn huisarts wil alleen maar mijn galblaas eruit halen en meer niet. Volgens haar is het ook niet mogelijk dat je pijn in je lever kan voelen, dus met haar kan ik niet praten.
Vanaf vorige week donderdagochtend doe ik de milde zuivering met grapefruitsap, heerlijk en ik merk dat het mijn lever goed ondersteunt. Sinds die dag drink ik ook minimaal 1,5 liter rauwe melk; ik geloof dat ik verslaafd ben : D ben al vaste klantbij de tapautomaat! En ze hebben daar ook lekker verse eieren van kippen die op de grond scharrelen. Jammer genoeg waren er vandaag geen, dus ik ga morgen weer kijken.
Ik heb ondertussen twee adressen voor vlees, eigen slacht. En mijn tweede pan bouillon staat op! Met minder botten dan dat ik zou willen, want ze hebben alleen schenkel en mergpijp.
Ik heb geprobeerd de smoothie van Mike te maken, maar die krijg ik niet weg. Veel te vet en ik kan de smaak nog niet waarderen. Niet dat t vies is, maar ik denk nog te vet. Ik wil de smoothie dag bij dag een beetje uitbreiden met vetten als kokosolie, palmolie en ghee. Rauwe melk met kwark, crème fraiche of slagroom gaat goed. Deze drink ik een uur na de mix van de milde zuivering. De dagen dat ik daarnaast alleen soep, bouillon en kaas eet gaat het erg goed. Voel geen of minimale last. Op het moment dat ik ook maar een klein beetje " normaal" eten erbij eet, gisteren gebakken aardappelen en een flink stuk chocolade, verga ik een paar uur later van de pijn die echt ondraaglijk wordt.
Vandaag heb ik bij een crematie die eindigde rond lunchtijd, een worstenbroodje op. Nu dus ook weer gevoelig, maar gelukkig niet pijnlijk.
Ik heb begrepen dat het advies is afbouwen, maar ik heb geen idee welke producten ik nog kan eten.... Ik probeer dus compleet over te stappen, maar ben ook nog niet zover dat ik alle vetten letterlijk tot me kan nemen. Ook heb ik nog niet genoeg rauwe producten in huis, omdat de boerderijeinkel voor kwark enzo maar twee keer per week open is. En ik geen idee had hoeveel in te slaan.
Al met al, ik ben nog erg zoekende, maar voel me nu stukken beter dan begin vorige week. Ik heb ook al mogen ontdekken dat het erg lastig is om deze leeftijd te volgen ten opzichte van andere mensen. Ik werk in een woonvoorziening waar we zelf koken. Daar ben ik gisteren de mist in gegaan met de gebakken aardappelen..... En binnenkort een afscheidsetentje van een collega, ik denk dat ik dat maar afzeg.
En ook ik heb uiteraard een aantal vragen ik heb nu sole gemaakt van Himalayazout, omdat ik dat nog had. Maar als ik moet beginnen met de milde zuivering op nuchtere maag, wanneer neem ik dan de sole?
Ik werk onregelmatige diensten, en ik weet dat dit mijn lijf geen goed doet. Ik ben al aan het kijken naar vacatures, maar helaas is er op dit moment niets met regelmatigenuren. Is het mogelijk om de smoothie voor t ontbijt de ochtend de avond ervoor te maken? Ik ben soms om 23.00/23.30 uur thuis en moet om 6.30 uur weer in de auto zitten voor de volgende dienst. (afgelopen maanden om de nacht pijnlijke aanvallen, dus al maanden heb ik pijnlijke en gebroken nachten). Gevoelsmatig geeft in de avond de smoothie maken tijdwinst, ook omdat ik moeilijk op gang kom....
Naast pijn heb ik regelmatig kleine ontstekingen in mijn gezicht die soms met een paar uur weer wegtrekken, een rode, vlindervormige permanente uitslag in t gezicht, vermoeid, pijnlijke gewrichten en spieren en als ik nadenk komt er vast wel meer o, en uiteraard zijn mijn bijnieren uitgeput. Tot een paar dagen geleden nog nooit van gehoord, maar het boek van Mike gedownload.
Dit was t voor nu, wil je meer weten, vraag t me gerust! Ik ben in ieder geval erg blij met dit forum en de vele informatie die hier op staat. Dank jullie wel!
Ik heb al meer dan een jaar last van galstenen en heb een keer of zes de leverzuivering van Moritz gedaan. De eerste keer heb ik eerst zes dagen appelsap gedronken, de keren daarna niet meer. Ik kreeg t niet meer weg. Ik heb al aardig wat stenen weten weg te krijgen, maar ik krijg steeds meer klachten. Kan bijna niets meer eten, at geen vlees meer, maar verlangde daar ontzettend naar. Vet eten leek het enige te zijn dat ik verdragen kon, maar om nu te leven op chocorijstewafels en friet met mayonaise, dat lijkt me geen haalbare kaart
Vorig weekend de laatste keer een zuivering gedaan en de " oogst" viel tegen. Weinig stenen. Op de tweede dag na de zuivering had ik zandachtige ontlasting. En die dag las ik hier op t forum dat dit vergruisde galstenen zijn, dus stiekem wel een heel goed resultaat. Helaas had ik vanaf de laatste zuivering 24/7 pijn in mijn leverstreek en alles wat daar zit. Bitterzout hielp maar even, maar het is geen koliekaanval. Het enige dat dan nog helpt tegen de pijn is codeïne met paracetamol. En dat slikte ik dus meermaaldaags. Niet iets dat ik wilde blijven doen. Mijn huisarts wil alleen maar mijn galblaas eruit halen en meer niet. Volgens haar is het ook niet mogelijk dat je pijn in je lever kan voelen, dus met haar kan ik niet praten.
Vanaf vorige week donderdagochtend doe ik de milde zuivering met grapefruitsap, heerlijk en ik merk dat het mijn lever goed ondersteunt. Sinds die dag drink ik ook minimaal 1,5 liter rauwe melk; ik geloof dat ik verslaafd ben : D ben al vaste klantbij de tapautomaat! En ze hebben daar ook lekker verse eieren van kippen die op de grond scharrelen. Jammer genoeg waren er vandaag geen, dus ik ga morgen weer kijken.
Ik heb ondertussen twee adressen voor vlees, eigen slacht. En mijn tweede pan bouillon staat op! Met minder botten dan dat ik zou willen, want ze hebben alleen schenkel en mergpijp.
Ik heb geprobeerd de smoothie van Mike te maken, maar die krijg ik niet weg. Veel te vet en ik kan de smaak nog niet waarderen. Niet dat t vies is, maar ik denk nog te vet. Ik wil de smoothie dag bij dag een beetje uitbreiden met vetten als kokosolie, palmolie en ghee. Rauwe melk met kwark, crème fraiche of slagroom gaat goed. Deze drink ik een uur na de mix van de milde zuivering. De dagen dat ik daarnaast alleen soep, bouillon en kaas eet gaat het erg goed. Voel geen of minimale last. Op het moment dat ik ook maar een klein beetje " normaal" eten erbij eet, gisteren gebakken aardappelen en een flink stuk chocolade, verga ik een paar uur later van de pijn die echt ondraaglijk wordt.
Vandaag heb ik bij een crematie die eindigde rond lunchtijd, een worstenbroodje op. Nu dus ook weer gevoelig, maar gelukkig niet pijnlijk.
Ik heb begrepen dat het advies is afbouwen, maar ik heb geen idee welke producten ik nog kan eten.... Ik probeer dus compleet over te stappen, maar ben ook nog niet zover dat ik alle vetten letterlijk tot me kan nemen. Ook heb ik nog niet genoeg rauwe producten in huis, omdat de boerderijeinkel voor kwark enzo maar twee keer per week open is. En ik geen idee had hoeveel in te slaan.
Al met al, ik ben nog erg zoekende, maar voel me nu stukken beter dan begin vorige week. Ik heb ook al mogen ontdekken dat het erg lastig is om deze leeftijd te volgen ten opzichte van andere mensen. Ik werk in een woonvoorziening waar we zelf koken. Daar ben ik gisteren de mist in gegaan met de gebakken aardappelen..... En binnenkort een afscheidsetentje van een collega, ik denk dat ik dat maar afzeg.
En ook ik heb uiteraard een aantal vragen ik heb nu sole gemaakt van Himalayazout, omdat ik dat nog had. Maar als ik moet beginnen met de milde zuivering op nuchtere maag, wanneer neem ik dan de sole?
Ik werk onregelmatige diensten, en ik weet dat dit mijn lijf geen goed doet. Ik ben al aan het kijken naar vacatures, maar helaas is er op dit moment niets met regelmatigenuren. Is het mogelijk om de smoothie voor t ontbijt de ochtend de avond ervoor te maken? Ik ben soms om 23.00/23.30 uur thuis en moet om 6.30 uur weer in de auto zitten voor de volgende dienst. (afgelopen maanden om de nacht pijnlijke aanvallen, dus al maanden heb ik pijnlijke en gebroken nachten). Gevoelsmatig geeft in de avond de smoothie maken tijdwinst, ook omdat ik moeilijk op gang kom....
Naast pijn heb ik regelmatig kleine ontstekingen in mijn gezicht die soms met een paar uur weer wegtrekken, een rode, vlindervormige permanente uitslag in t gezicht, vermoeid, pijnlijke gewrichten en spieren en als ik nadenk komt er vast wel meer o, en uiteraard zijn mijn bijnieren uitgeput. Tot een paar dagen geleden nog nooit van gehoord, maar het boek van Mike gedownload.
Dit was t voor nu, wil je meer weten, vraag t me gerust! Ik ben in ieder geval erg blij met dit forum en de vele informatie die hier op staat. Dank jullie wel!