Low Dose Naltrexone

Rapunzel

New member
Sinds 2 dagen ben ik aan 1,5 mg. LDN per dag. Mijn arts had er een boek over gelezen: the promise of low dose naltrexone therapy van Elaine Moore en Samantha Wilkinson. Het goedje werd oorspronkelijk gebruikt om verslaafden mee af te laten kicken maar men ontdekte dat het een positieve bijwerking had (in lage dosis?) voor het immuunsysteem. Men onderzoekt het middel sinds 1985 en het heeft een positieve uitwerking op o.a. hiv, kanker en auto-immuunziektes. Ik slik nu 1 tabletje voor het slapen-gaan omdat het immuunsysteem 's-nachts actief is. Volgens de bijsluiter heeft het 2 bijwerkingen die zelden optreden: moeite hebben met inslapen en heftige dromen (nachtmerries) hebben. Van beide heb ik nog geen last gehad maar ik smeer me dan ook in met magnesiumolie voor het slapen gaan. Dromen deed ik sowieso al veel. Het zou kunnen dat ik na enkele weken iets positiefs ga merken. Ik ben zo benieuwd! Eerst wou ik er niet aan omdat ik soms zo raar kan reageren op medicijnen. Dat heeft o.a. met de lever te maken. 10 Procent van de patiënten schijnt anders dan gemiddeld op medicijnen te reageren. Ook had ik gelezen dat Dr. NCM er niet voor is. Maar dat IgA van mij is zo ontzettend laag en mijn arts vond dat de genezing erg lang duurt en vrij moeizaam gaat, zodoende dat ik dit keer JA heb gezegd. Verder ben ik nog steeds lekker GAPS.

 
Dr. Thomas Cowan, die verbonden is aan de WAPF, is er ook heel enthousiast over:

http://fourfoldhealing.com/2010/06/08/moods-and-the-immune-system/

Mike

 
Ja dat is een dokter die me mede over de streep heeft getrokken. Ik ga dat stukje nog eens - met nieuwe ogen nu - lezen!

 
Van zien schrijven over iemand met lyme (diagnose MS) sloeg het niet aan omdat er candida in het spel was.

Schijnbaar mag je dit middel bij candida niet gebruiken, omdat het de klachten verergert, hetgeen ook het geval was bij die persoon.

Je moet uberhaupt geen infectie hebben of een voedselallergie schijnbaar, want dan werkt het volgens de uitleg van die persoon niet.

Maar degene die erover schreef kent wel iemand met een auto-immuunziekte die er juist heel veel baat bij heeft.

Nu snap ik het niet meer omdat ik niet geloof in het concept auto-immuunziekten.

En voor zover ze zouden bestaan zijn allergieen ook auto-immuunziekten.

Wat mij betreft zijn de zogenaamde auto-immuunziekten infecties of een gevolg van een lekkend darmsyndroom of infecties waar het lichaam geen afdoende antwoord op heeft.

Bij mensen met MS schijnt het over het algemeen goede resultaten op te leveren.

 
Dat wordt wel gezegd, maar ik lees er regelmatig over, het zijn altijd dezelfden die erover schrijven en tussen de regels door vind ik de resultaten nogal tegenvallen.

Dan zeggen ze: jaaaa, maar het kan wel 9 maanden of langer duren voor het wat doet, of je moet dosering verhogen danwel verlagen. Of je moet ipv 's avonds 's morgens innemen..of je hebt misschien candida...

Tot nu toe heb ik nog niets gelezen wat mij over de streep trekt.

 
Dank jullie wel voor jullie bemoedigende verhalen! :(

Ik weet dat ik een paar maanden geleden geen candida en geen gisten meer had. Maar dat was toen en hoe het nu is? Ik heb me voorgenomen om mezelf in elk geval positief op te stellen tegenover het middel. Dat heb ik ooit van een psycholoog geleerd. Je moet het geneesmiddel accepteren als je het slikt, anders werkt het sowieso niet. Vannacht heb ik in elk geval in coma gelegen zowat en vanmorgen begon ik te dromen. Ik heb een geschiedenis van afgronddromen. Om de haverklap droom ik wel een keer van roltrappen, hoogtes, fietstochten over een weg die steil naar beneden loopt, muren waar ik vanaf moet springen enz. En ja hoor.... vannacht moest ik ook vanaf een bepaalde hoogte naar beneden springen. Maar ik heb het gedaan! Dan is het goed. Ik heb zo'n raar hoofd vanmorgen, net of ik nog steeds niet echt wakker ben.

 
Sorry rapunzel, het was zeker niet de bedoeling om je aan het twijfelen te brengen. Ga er voor. Ik weet dat dit middel in ieder geval bekend staat als een medicijn met nauwelijks bijwerkingen.

Dat lijkt mij een heel belangrijk gegeven, en dan ervaar je zelf wel op termijn wat dit voor je doet.

Dat van die dromen heb ik al veel vaker gelezen, dus dat schijnt normaal te zijn.

 
Ja ik ga ervoor. Maar ik moet eerlijk zeggen dat als ik negatieve berichten lees over iets wat ik doe/slik dat ik het dan even heel moeilijk heb. Daarom kan ik ook beter geen bijsluiters lezen bijvoorbeeld. Mijn verbeelding gaat dan meteen met me op de loop.

 
Albert, dit is Low Dose Naltrexone! :D

Ik ben er inmiddels een maand mee bezig. Mijn ervaringen tot op heden? Ik ben 3 kilo aangekomen en ik droom nogal veel. Maar dat deed ik altijd al. Verder heb ik nog niets te melden. Ik kan niet zeggen dat mijn hoofdhuid beter is of dat mijn stemming beter is. (Want het goedje geeft je ook een goed humeur Albert! Geen angsten meer!) Dat kan komen omdat ik aan een te lage dosis zit. Als je een beetje rondgoogelt dan zitten ze overal aan minimaal 3 mg. Ik denk dat ik daar ook naartoe moet. Ik ga het met Ron Velthuis - die heeft het voorgeschreven - bespreken. Aan de andere kant kun je na 14 jaar met deze ziekte te hebben rondgelopen niet in een maand tijd complete genezing verwachten!

 
Rapunzel

dank je voor je antwoord. het zou geweldig zijn wanneer het iets voor je doet !

ik had deze post kennelijk gemist. ga er wel iets over lezen, mijn klachten lijken erg op MS

ben momenteel erg grieperig en slap...maar ben niet de enige geloof ik :(

 
Beterschap Albert! Ik teken ervoor om een keer grieperig te zijn want op dat moment is mijn lichaam sterk genoeg om een keer ziek te worden. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een griepje of verkoudheid heb gehad....

Kom je nog weleens bij Ron? LDN zou voor jou dan ook iets kunnen betekenen!

 
Nee ik kom niet bij Ron, 1 keer geweest..maar werd er niet heel warm van.

ik ga meer lezen over LDN

 
Vanmorgen had ik bericht van de dokter en ik mag naar de 3 mg LDN per dag. Mooi! Wat zal ik dan veel dromen zeg! Vannacht heb ik er sowieso al 4 gehad. Meestal komt er iets van een afgrond in voor. Dat kan een fietspad zijn dat naar beneden gaat maar ook een raket die weer naar de aarde terug keert. Of het is een trap waar treden tussenuit zijn die ik moet zien te overbruggen. Roltrappen komen ook regelmatig voor of wegen die over hoge bergen lopen. En ik ben er al zeker 3 jaar mee bezig! Verder reis ik nogal veel in mijn dromen. Wat wil dat allemaal zeggen? Dennis.....? :)

 
Het verhaal gaat weer verder. Vandaag ben ik naar Zutphen geweest en ik mag nu naar de 4,5 mg.LDN omdat mijn hoofd/haar nog steeds een puinhoop is. Dat is dat auto-immune en daar zou de LDN goed voor zijn. 4,5 mg. is 'de optimale dosis' volgens de dokter. Ik ben benieuwd.

 
Rapunzel,

Wat zijn concreet je klachten met je hoofd? en zijn er dingen uit je bloed gekomen bij Ron?

Ben erg benieuwd wat de aanleiding is tot LDN..

 
In het ziekenhuis is 13 jaar geleden de auto-immune haarziekte pseudo pelade van Brocq vastgesteld. Mijn haar is aan het verdwijnen. Ik word kaal. Men zei dat de haarzakjes verdwijnen. Verder heb ik die vreemde korsten op mijn hoofd. Zal ook met die ziekte of de toestand van de darm te maken hebben. Aanleiding voor LDN was het woordje 'auto-immuun'. Omdat LDN erom bekend staat om te helpen bij auto-immuunziektes. Maar ook bij hiv, kanker, blaasziektes en weet ik wat al niet meer.

 
jeetje wat heftig Rapunzel, ik hoop dat de LDN je gaat helpen..

Lijkt me vreselijk om langzaamaan kaal te worden..

 
Ja dat is het ook. Zeker als je haar hebt gehad tot op je knieën. Maar ik ben er al 13 jaar aan aan het 'wennen'.... In het begin heb ik er hyperventilatie van gekrgen. Nu zit ik eigenlijk al een beetje richting haarwerk te denken maar dat heeft ook zijn nadelen.

 
Vanmorgen zag ik de weegschaal staan en dacht ik: 'ach kom.... laat ik er weer eens opstappen.' Maar het resultaat was helemaal niet wat ik verwacht had! Drie keer ben ik dat ding op- en afgestapt en de wijzer gaf steeds trouw 70 kilo aan! 67 Is mijn setpoint. Al jaren. In mijn voeding is er niets veranderd dus ik ga ervan uit dat ik het aan de LDN te danken heb. Het vreemde is wel dat ik aan mijn kleding niets gemerkt heb.

 
Deze tekst kwam ik tegen op het internet:
Quote:
Als je snakt naar macaroni of typisch pasta of broodgerechten, zou het wel eens kunnen dat je een tekort hebt aan opiaat-receptoren. Je lichaam heeft nood aan endorfinen (om te genezen en je pijn te stillen) en haalt die uit (natuurlijke) opiaten. Ik heb daarom Low Dose Naltrexone genomen. Dat is een medicijn dat de aanmaak van opiaatreceptoren stimuleert zodat je lichaam zelf weer endorfinen kan aanmaken. Het grootste probleem is dat veel artsen dat medicijn niet eens kennen.

DPP-IV enzym breekt de moleculen van gluten (= natuurlijke opiaten) af. Na zes maanden kan je overwegen Low Dose Naltrexone in te voeren. Dat maakt nieuwe endorfinereceptoren aan waardoor je immuunsysteem weer beter gaat functioneren. Deze receptoren worden afgebroken door gluten en andere opiaten (pijnstillers) als je bv. te weinig DPP-IV enzym hebt.

Wat je kan doen, is de restanten van (natuurlijke) opiaten in je lichaam opruimen met het enzym DPP IV en je afgebroken endorfinereceptoren terug herstellen met low dose naltrexone.

Na een jaar of meer, zijn er voldoende endorfinereceptoren "aangemaakt" en heb je weer voldoende DPP IV aangevuld om (bio) tarwe te kunnen afbreken. Niet in de hoeveelheden die ze door onze strot rammen met ons westers dieet maar sporadisch zal dan geen ontstekingsreacties (auto-immuunziekten) meer geven.

Idealiter blijf je 5 jaar glutenvrij en dan ben je volgens een (gepensioneerde) australische neuropsychiater gespecialiseerd in auto-immuunziekten en gluten volledig genezen, althans volgens zijn statistieken.


 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.488
Berichten
511.572
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan