KWF

Angela

New member
Ik heb gisteren naar de uitzending van KWF gekeken. Zoveel sponsoren zijn er geworven, maar ik heb een zeeeeer belangrijk aspect gemist in de héle uitzending! Het gaat alleen maar naar onderzoek hóe het te genezen is, maar nergens werd er dan ook maar naar gerefereerd dat we er zelf misschien ook iets aan kunnen doen?!?! Gezonder eten, gezonder leven, en ga zo maar door! Er ligt nog een belangrijke taak voor ons om mensen daarop te wijzen!

 
Goed punt Angela, dit gaat mij erg aan het hart, zeker op het moment met een naaste die zich op het moment in mijn ogen richting slachtbank begeeft.

En juist als naaste word je dan juist niet gehoord als je die persoon op andere gedachten wil brengen en heb je je mond houden.

Van mensen die verder afstaan wordt meer aangenomen, maar ja hoe ver te laat is het dan als al die chemo al opgenomen is in het lichaam: denk maar niet dat al die chemo zomaar het lijf verlaat ook.

Mijn "vragen":

1. Wie wordt er beter van al dat geld?;

2. Wie laat zich waarom keer op keer zoveel zand in de ogen gooien?;

3. WWW: wanneer worden wij wakker en wat is daar zoal voor nodig als men de dood er kennelijk voor over heeft?

 
Otto Warburg ontdekte al in 1925 (!) het mechanisme achter kanker en kreeg er in 1931 de Nobelprijs voor! Dat is 80 jaar geleden! Warburg ontdekte dat kanker anaeroob is en dat 60% zuurstoftekort op celniveau leidt tot kankercellen. Hij ontdekte ook dat kankercellen zich net as gewone celle voeden met glucose uit het bloed, maar dat ze deze glucose d.m.v. melkzuurfermentatie (een anaeroob proces) omzetten in energie. Het is dus de overlevingsstrijd van een cel die langzaam verstikt is geraakt en primitief wordt in een laatste overlevingsstrijd. De remedie is dus het omgekeerde: meer zuurstof en minder suiker! Dus bijv. intraveneuze ozontherapie en een koolhyraatarm dieet. Precies wat Robert Atkins deed bij kankerpatienten, voordat de fascistische FDA een SWAT-team op hem afstuurde en hem onder bedreiging van geweren zijn ozonapparaat afnam.

Het is allemaal allang bekend, evenals vele andere oorzaken van vele andere zgn. 'ongeneeslijke' ziektes. Ons laten ze echter creperen door een door een door veriftigd lichaam langzaam dood te martelen met nog meer gif, zodat wij de indruk krijgen dat de ziekte dodelijk en vreselijk is i.p.v. de 'behandeling'. Tevens geven ze ons de indruk dat er keihard gewerkt wordt aan 'onderzoek' omdat de oorzaak 'onbekend' is. Gelul! De vraag van Lievergezond raakt de kern: wie wordt er beter van de miljoenen van het KWF? Niet de patient, zoveel is zeker!

Mike

 
Ik hoorde vanmorgen op de`radio dat het KWF de samenwerking met Pink Ribbon gaat verbreken. Omdat er maar 2 a 3% van de opbrengst naar onderzoek is gegaan en de rest aan de strijkstok is blijven hangen. Niet dat Pink Ribbon iets positiefs is.... Meer dan schandalig! Ik ken zoveel mensen die daar gul aan gegeven hebben!

 
En daar wordt dus grif misbruik van gemaakt, mensen die heel graag iets willen doen, belangeloos voor mensen met kanker. En oprecht denken hier goed aan te doen.

Patienten die verteld worden dat ze een dodelijke ziekte hebben, dat de enige optie voor hen is: chemo en bestraling en snijden. Als ze dit niet doen dat ze dan nog maar enkele maanden hooguit hebben.

En als ze na ellendige laatste maanden/jaren van hun leven alsnog dood gaan dan "hebben ze het in ieder geval geprobeerd en alles gegeven...letterlijk en figuurlijk"

Manipulatie en angst zaaien.

 
KWF Kankerbestrijding had ook de website "6X sterker tegen kanker" waarmee ze aan wilden geven op welke vlakken je je leefstijl kunt aanpassen om de kans op kanker zo klein mogelijk te maken. Al vind ik die uitgangspunten heel erg beperkt en te algemeen.

Wat er met de 100+ miljoen per jaar gebeurd? Ze werken, net als elke moderne organisatie, met budgetten. Het terrein van fondsenwerven wordt ook moderner, dus KWF Kankerbestrijding kan niet achterblijven. Dit houdt in dat reclame, TV-shows, PR enz. allemaal goed verzorgt moet zijn. Samenwerkingsverbanden als met Alpe 'D HuZes en Pink Ribbon gaan ook over miljoenen en daar zijn dus belangen bij gemoeid. Niet de belangen die je je zou voorstellen, maar andere belangen van mannen met stropdassen ;-)

De kankerkwestie is complex, misschien. Maar ze maken het bewust wel complexer dan noodzakelijk door er een zweem van 'onwetendheid' over te hangen.

Werken voor het 'grootste goede doel' van Nederland heeft me wel het een en ander geleerd. Het hol van de leeuw was toch wel een bijzondere ervaring, die de 2 kanten van de medaille wel hebben laten zien.

 
Hebben jullie de nieuwe reclame gezien? Ze zeggen dat ze doorbraak BIJNA gevonden hebben! "We hebben de technologie en de kennis, nu alleen het geld nog"

Zozo! Dat is veel belovend! Dit is ook absoluut niet de zoveelste keer dat ze doorbraak BIJNA gevonden hebben maar alleen nog een klein beetje geld nodig hebben.

(Ja dat was sarcastisch :) )

 
Misschien/ waarschijnlijk hebben ze de plannen voor de komende decennia al klaar liggen. Als je om de x-jaar de chemo wat minder giftig maakt, dan nemen de 'bij'werkingen af en dus de genezing toe. Das toch best simpel. Het lastige is hoe je goedwillende artsen en onderzoekers onder de duim houdt.

Dus de medicijnen hoven niet verbeterd te worden, ze moeten alleen iets minder giftig gemaakt te worden.

Heeft iemand misschien een link naar 'officiële' cijfers over genezing bij kanker. Mijn punt is dat ik graag alle positieve benaderingen tov kanker wil geloven, maar na al die tijd te zijn voorgelogen zou ik heel graag cijfers willen zien. Gewoon om het bij mezelf te bevestigen en om het uit te kunnen dragen.

 
Ik geef al ongeveer een jaar niets meer aan de KWF-collectant die aan de deur komt. De aanloop daarvoor heeft ruim 10 jaar geduurd, want ik liet me leiden door de sociale druk van de massa. Die tijd is nu voorbij. Zo heb ik gisteren ook mijn financiële steun aan Foodwatch beëindigd. Al die organisaties voeren een strijd. En daar begint de ellende al. Ik heb Foodwatch geadviseerd geen strijd meer te voeren tegen het ellendige voedsel van grote machtige voedselproducenten met enorme PR-budgetten, maar zich volledig te richten op het promoten van gezond natuurlijk voedsel (dus niet het verhaal van het voedingscentrum). Natuurlijk gaat Foodwatch dit niet doen en blijft alles bij hetzelfde, maar ik heb heb tenminste gedaan wat ik vind/denk. Overigens krijgt elke collectant eerst enkele vragen voordat ik uberhaupt overweeg om iets te geven. Meestal komt het er dan op neer dat ik laat weten zieke mensen een warm hart toe te dragen, maar niet wil bijdragen aan schijnoplossingen die enkel de ellende vergroten. Dat snappen de collectanten natuurlijk niet, maar een heel verhaal van 10 minuten zitten ze natuurlijk ook niet op te wachten.

 
Mijn mening over Foodwatch is een andere. Het is een feit waar we niet omheen kunnen dat er geen gezond voedsel in de winkels ligt. Foodwatch richt zich dus uitsluitend op de ongezonde aspecten van dit voedsel. Te veel suiker, verkeerde vetten en E nummers enz. en het feit dat het zg. allemaal gezond voor ons is. Ze zouden misschien OOK MOETEN WIJZEN NAAR EEN ANDER VOEDINGSPATROON, dat ben ik met je eens. Misschien hebben ze dat tot nu toe ook niet geweten. Ik weet niet hoelang ze al bestaan. Als ze echt zo geinteresseerd zijn in voedsel zoals ze voorstaan zullen ze beslist willen lezen hoe het werkelijk zit. En wellicht hun strategie willen aanpassen. Helaas ken ik mensen die ziek zijn en zou ze dolgraag een hint willen geven om een andere richting te nemen. Maar de meeste mensen willen er niets van weten, iedereen is geindoctrineerd. Mijn eigen dochter luistert wel en wil wel maar om allerlei redenen kan het nog niet.

Meteen een vraag: kunnen mensen die wel alles bij AH kopen, dus de vette melk uit de winkel i.p.v. halfvolle melk, de roomboter, biologisch vlees, minder suiker en koolhydraten niet toch al een begin maken met gezondheid?

 
Mijn man vroeg het laatst, hoeveel aanhangers Weston Price nu heeft. Hoeveel mensen zullen er in nederland zijn die echt eten zoals gezond is? Mijn inschatting is slechts een paar duizend mensen. Afgaande op het aandeel biologisch in de winkel tov gangbaar en er van uitgaande dat de meeste biologische producten gelegenheidsaankopen zijn en gekocht worden door vegetariërs of mensen bij wie het verhaal stopt bij biologisch.

Ik blijft dit een heel moeilijk verhaal vinden. Ik voel me dan soms wel eens die Neo uit de Matrix die bij al die kweekbakken staat. Het voelt dan ook onwerkelijk, want waarom ben ik dan wakker (en nog wat aan het ontwaken :wink: )? Ik vind me zelf niet zo bijzonder en ik was nooit kritisch op dit (gezonde) soort dingen.

Dat betekend denk ik dat als je wat wilt steunen, zoals bv foodwatch, je nagenoeg altijd uitkomt bij een groep die het half goed doet. In elk geval beter dan helemaal verkeerd. Maar ook, als je dan iemand bekeerd heb met een tussenvorm, wil die persoon dan nog een keer transformen? Dit zou een nadeel kunnen zijn.

 
Juist die groep die het half goed doet en denkt fantastisch in de weer te zijn (vaak vegetarisch/veganistisch/rauw) is hardnekkig overtuigd van de nieuw gevonden waarheid over voeding. Deze reageren vaak beledigd als je oppert dat vlees/melk gezond zou kunnen zijn. Mensen die nog de schijf van 5 eten hebben het vooral moeilijk met hun brood en suikergebruik (koolhydratenverslaving , nu officieel erkend ;) http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond/gezondlijf/article21686215.ece). Dus ja om ze nog een keer te transformeren zoals jij het noemt lijkt soms inderdaad ingewikkelder.

 
Ik heb aan Foodwatch gevraagd wat hun referentiekader is omtrent gezond voedsel. Ik werd gewezen op het zogenoemde stoplichtsysteem waarbij vet, verzadigd vet, suiker en zout een groen, oranje of rood label krijgen. Dit is je reinste volksverlakkerij, want er wordt gesuggereerd dat gezondheid van deze 4 ingrediënten afhangt. Daarnaast natuurlijk het feit dat verzadigd vet helemaal niet slecht is. Zout is een ander verhaal. Het zout dat in de meeste producten zit is geraffineerd industriezout (ook wel misleidend keukenzout genoemd). Dat moet je natuurlijk mijden als de pest, maar zoals Mike al zegt is compleet zeezout prima spul.

Maar ja, zoals liesje al zegt, de overgrote meerderheid van de mensen zijn volledig onwetend als het gaat over voedsel. Ze zijn geindoctrineerd door de media. Ik vind af en toe weleens een serieus luisterend oor als ik praat over WAPF, maar de meeste mensen (b.v. ook mijn ouders) vinden het maar niks. "Zoveel vet? Dat kan niet goed voor je zijn." wordt er dan gezegd. Men kan het zich gewoon niet voorstellen dat de waarheid anders in elkaar zit dan wat maatschappelijk geaccepteerd is. Mijn moeder maakt zich zorgen over de hoeveelheid vetten en zout die ik tot me neem. Uitleg baat niet, ze is overtuigd van mijn ongelijk. Ik laat dat ook zo en heb helemaal geen behoefte mensen te overtuigen. Ik vind het prettig als mensen mijn keuzes respecteren en daarom respecteer ik die van hen.

 
Quote:
Hebben jullie de nieuwe reclame gezien? Ze zeggen dat ze doorbraak BIJNA gevonden hebben! "We hebben de technologie en de kennis, nu alleen het geld nog"

Zozo! Dat is veel belovend! Dit is ook absoluut niet de zoveelste keer dat ze doorbraak BIJNA gevonden hebben maar alleen nog een klein beetje geld nodig hebben.

(Ja dat was sarcastisch )


Deze nieuwe reclame was mij ook al opgevallen, het was er alleen nog niet van gekomen er hier iets over te zeggen. Ik heb er namelijk een heel andere conclusie er uit getrokken.

Ze zeggen namelijk we hebben de kennis we hebben de technologie ,nu alleen het geld nog. Maar als je de alle kennis en de technologie hebt, weet je dus hoe het echt te genezen is (kennis), dan heb je dus alle apparatuur (technologie) en weet je hoe je het moet toepassen (ook kennis). Dan is ons geld toch helemaal niet meer nodig de behandelingskosten die betaalt de verzekering nu ook.

 
@naief:
Quote:
Mijn punt is dat ik graag alle positieve benaderingen tov kanker wil geloven, maar na al die tijd te zijn voorgelogen zou ik heel graag cijfers willen zien. Gewoon om het bij mezelf te bevestigen en om het uit te kunnen dragen.


Ik raad je aan om het boek "Kanker is geen ziekte, maar een overlevingsmechanisme" te lezen. Het staat boordevol referenties naar onderzoeken die 'wetenschappelijk' gedaan zijn, maar onderdrukt zijn. Andreas Moritz heeft er in ieder geval wel een goed te volgen verhaal van gemaakt, zoals bekend is van zijn boeken.

Als je geen interesse in het boek hebt, is er online ook nog wel zat cijfers te vinden van mensen die de kankerindustrie onderzocht hebben.

Of bekijk enkele documentaires/reportages over kanker waarbij ze meestal een website hebben met referenties naar de onderzoeken die zij weer onderzocht hebben etc. De cijfers zijn er echt! Er zijn zoveel oncologen en andere specialisten die niet meer geloven in chemo of bestraling, maar die vanwege hun positie het er erg moeilijk mee hebben.

Er zijn ook zat mensen die genezen zijn van bijv. stadium 4 darmkanker, leverkanker, hersentumoren enz. door hun voeding en leefstijl aan te passen. Op FaceBook is ook een groep van "Out of the box cancer survivors" waar ervaringen worden uitgewisseld. Naar die groep verwijzen is me al een paar keer niet in dank afgenomen. Ik zit daar niet mee, er niet naar verwijzen vind ik erger...

 
Ik ben ook helemaal niet bezig mensen over te halen, werkt toch niet daar moeten ze zelf achter komen. Ik geef wel informatie als ze echt geïnteresseerd zijn. Wat ik wel doe als bijvoorbeeld die reclame langs komt of er wordt over gepraat. Dan maakt ik wel een opmerking dat 20 jaar geleden ook gezegd werd dat ze er bijna zijn. Verder ga ik er dan niet op in.

Als iemand echt ernstig ziek is zou ik ook advies geven. Ik heb het nog nooit meegemaakt maar ik zou er zeker iets over eggen ook al wordt me dat dan niet in dank af genomen, er helemaal niks over zeggen zou ik voor mijn geweten niet aan kunnen. En als het gesprek er verder op in gaat geef ik ook meer toelichting.

 
Ik weet dat die reclame onzin is, want ik heb bij KWF gewerkt...

 
Maar als goed naar deze reclame luistert zeggen ze dus zelf dat ze helemaal geen geld meer nodig hebben, en dat ze zelf ook overbodig zijn want de kennis en technologie is er.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.196
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan