kombucha

Ik kan me in vrijwel alles vinden wat de WAPF naar buiten brengt, maar dit vind ik ongenuanceerd. Natuurlijke fluoride bevindt zich vrijwel overal ter wereld in de aardkorst. Dit is calciumfluoride, niet de natriumfluoride die we kennen van de tandpasta, tefal-antiaanbaklaag en antidepressiva. Theeplanten nemen idd relatief veel van deze fluoride in zich op, maar daarmee ga je een natuurlijke behoefte van deze plant onnatuurlijk verklaren, alleen maar vanwege het woord 'fluoride', zonder te kijken naar WELKE fluoride. Dat valt me eerlijk gezegd tegen van de WAPF, vooral omdat Price in zijn boek zelf wel het onderscheid maakt tussen calciumfluoride en natriumfluoride.

Mike
 
In bovenstaand artikel wordt wel degelijk een onderscheid gemaakt tussen natuurlijke en synthetische fluoriden maar zelfs de natuurlijke variant is niet helemaal goedaardig.


“Nature Thought of It First”
A popular slogan employed by the ADA and other pro-fluoridation organizations is, “Nature thought of it first!” The slogan creates the impression that the fluoridation compounds used in water fluoridation are the same as those discovered many years ago in the water in some areas of the US.37 The fluoride compound in “naturally” fluoridated waters is calcium fluoride. Sodium fluoride, a common fluoridation agent, dissolves easily in water, but calcium fluoride does not.9
Animal studies performed by Kick and others in 1935 revealed that sodium fluoride was much more toxic than calcium fluoride.38 Even worse, toxicity was recorded for hydrofluorosilicic acid, the compound now used in over 90 percent of fluoridation programs, Hydrofluorosilicic acid is a direct byproduct of pollution scrubbers used in the phosphate fertilizer and aluminum industries. Our government adds it to water supplies even though it is also involved in getting rid of its own stockpile of fluoride compounds left over from years and years of stockpiling fluorides for use in the process of refining uranium for nuclear power and weapons.39
In the Kick study, less than 2 percent of calcium fluoride was absorbed and this was excreted quantitatively in the urine. But even calcium fluoride is not benign. As the animals given calcium fluoride also developed mottled teeth, it was clear that such compounds could produce changes on the teeth merely by passing through the body, and not by being “stored in a tooth” or anywhere else. No calcium fluoride was retained.
- See more at: http://www.westonaprice.org/health-topics/fluoride-worse-than-we-thought/#sthash.XVkeIviP.dpuf

 
Price beschrijft ook dat mensen en dieren in gebieden waar abnormale concentraties calciumfluoride voorkwamen idd geel-bruine en broze tanden en kiezen ontwikkelden,l no argument there. Maar dat betekent nog steeds niet dat we heel erg hysterisch moeten doen over het drinken van groene thee!

Mike

 
Dan is er nog altijd good old borax.

Protect's you from Fluorides. Borax protects against the accumulation of fluorides in the body; is effective as an antidote in fluoride toxicity; and can remove fluorides from the body. (1,2,3,4,5,20)
http://growyouthful.com/remedy/borax.php
 
Een aardig artikel over kombucha en dan vooral over fructose en de lever.
Met de hoeveelheid die ik innam, ook al was er nog een maand of 2 a 3 op de fles doorgeprutteld bleef het toch een belasting.

Sucrose (table sugar) consists of a glucose and a fructose molecule linked together. The bacteria and yeasts in kombucha prefer to feed on glucose rather than fructose.

http://growyouthful.com/recipes/kombucha.php#kombucha-fructose
 
lievergezond: hoi Golden, een junzwam is geen kombuchazwam al zien ze er wel hetzelfde uit: maar volgens mij had je dat al wel begrepen: alleen voor de zekerheid zeg ik het nog maar even. Ik kan je ook wel een kombuchazwam geven, maar die teert op suiker: plus die heb ik niet gelijk zo beschikbaar voor je als de junzwam: die staat ergens waar ik nu niet ben. Als je de kombucha minstens een maand laat staan heeft die geen suiker meer hoor. Evt. kan ik iemand een jun-zwam (die teert op honing) meegeven die je vrijdag kan ophalen niet al te ver bij je vandaan als het je dan lukt.

Ik heb onlangs kombucha gemaakt met honing met de gewone zwam en dat is goed gelukt. Ik ga het voortaan altijd zo doen. Sommigen beweren dat dit niet kan door de antibacteriële werking van honing, maar ik geloof niet dat natuurlijke producten volledig antibacterieel zijn, anders waren ze zo slecht als antibiotica. Waarschijnlijk bestrijden ze enkel negatieve bacteriën. Kombucha met honing moet dan ook extra gezondheidsvoordelen hebben in vergelijking met witte suiker. Uiteindelijk heb je ook het traditioneel gefermenteerde drankje mede, een soort honingwijn, dus met honing kun je wel degelijk fermenteren.

 
Ik heb de indruk dat mijn neuropathie symptomen erger worden door het drinken van kombucha. Daarbij vraag ik mij of dit komt doordat er
1. nog teveel suiker inzit
2. eventuele toxines in zouden kunnen zitten die ik niet kan zien/ruiken of proeven
3. er misschien candida in zit


Mijn eerste punt zal wellicht juist zijn. Hier een quote uit een artikel over myths vs facts ivm kombucha:

Silvia (in the comments below) did the math and noted that 16 grams per cup is the amount of sugar added when you begin the kombucha brew, so how is it possible that it’s still that concentrated at the 7-15 day mark? Here’s why: In the first stage of fermentation, the yeast uses the minerals from the tea to produce enzymes that separate sugar into glucose and fructose. At the 7-day mark, that’s as far as the process has gone. The sugar is easier to digest, but hasn’t yet diminished in concentration. By the 15-day mark, it is just starting to eat/diminish the sugar content (3.3 teaspoons of sugar per cup remaining at that point.) The sour flavor comes from the acids that are forming, but that sweet tone is still the sugar, unless you brew it a full 30 days. A study done by Cornell University confirmed these results.

In dat geval zit er nog véél teveel suiker in mijn kombucha en is de zoetzure smaak bedrieglijk indien je denkt dat dit betekent er al veel minder suiker inzit.

Ivm punt 2 zou ook nog kunnen denk ik nadat ik toevallig iets las over fungal poisoning die veroorzaakt kunnen worden door héél kleine hoeveelheden mycotoxines die op voeding kan groeien.

Fungal poisoning: When certain types of fungus grow on food, they produce minute amounts of toxins called mycotoxins. Most fungi-produced mycotoxins are harmless, and even helpful. For example, the antibiotic penicillin came from a fungus, and it is a mycotoxin. Some of these fungi (primarily Aspergillus flavus) produce the very lethal mycotoxins called aflatoxins. Aflatoxins are remarkably potent, often causing disease even when ingested in minute amounts. Aflatoxins can cause disease throughout the body, but are most commonly known for causing acute or chronic liver disease and liver cancer. Moisture, temperature, and composition of the substance the mold is on are the chief factors affecting fungal growth and aflatoxin production.

Langs de andere kant, misschien is dit punt te verwaarlozen aangezien gefermenteerde voeding wellicht veel van die positieve fungi bevatten en hoe meer je van die eet, je beter beschermt bent tegen de slechte?

Ivm punt 3 is het vlgs de healthyhomeeconomist geen probleem, maar vlgs sommige anderen wel en wordt kokosnoot kefir in de plaats aanbevolen. Melkkefir is ook een goed alternatief natuurlijk.
 
In het voordeel van kombucha, toont deze studie aan dat het een beschermend effect heeft op de lever, met name een door aflatoxin B1 beschadigde lever waarvan ik aannam in mijn vorige kommentaar deze toxine in de kombucha thee zelf aanwezig zou kunnen zijn.

Maar ik blijf erbij zoals cholesteroliscool al aangaf, dat het voor mij toch teveel suiker bevat.
 
Vorig jaar ben ik begonnen met JUN te maken. Een zusje van Kombucha. Ik.vind het heel lekker en veel frisser van smaak dan kombucha. Het wordt gemaakt met honing, liefst rauw en bv groene jasmijnthee. Vorig jaar had ik een zwam/scooby van Bananenjam en van de winter slordig mee omgegaan en is nu overleden 😅 dus nu maar nieuwe besteld bij haar.
Dit is de link met alle info
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.511
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan