Klimaatverandering vs mini ijstijd

:ROFLMAO: 🤡

Wat is klimaatpsychologie?


Definitie klimaatpsychologie
"Klimaatpsychologie doorgrondt de psychologische processen (gevoelens, gedachten en gedrag) die een rol spelen bij het omgaan met de klimaatverandering." 

Veel mensen ergeren zich aan de berichtgeving over de hoge temperaturen. De hashtag klimaathysterie is trending op Twitter.


“De media en politici maken zichzelf weer compleet belachelijk met de angstzaaierij over een paar warme dagen. Wat een leugenaars! Maar ze geven niet op: de hoax van climate change moet ons door de strot gedouwd worden,” reageert Robert Jensen.


Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) zat met kromme tenen naar de NOS te kijken. “Wow, fascinerend de schaamteloze klimaatpropaganda bij de NOS,” twittert hij. “Onze beschaving dreigt vast te lopen door de hoge temperaturen. Run for the hills!”

Bedenkelijke aannames en statistische hocus-pocus​

Volkskrant-journalist Maarten Keulemans haalt uit naar Van Houwelingen: “Next level stupiditeit weer bij FVD. Tss, beetje afreageren op Gerrit Hiemstra.”

Volgens Keulemans is de huidige piek circa 10 keer waarschijnlijker door opwarming, neemt de kans op hittegolven drie tot vier keer sneller toe in Europa dan elders en is wat we nu meemaken over een jaar of 10 heel gewoon.

Wetenschapper Ferdinand Meeus roept hem tot de orde. “Wetenschapsredacteur Keulemans verwart feiten met uitkomsten van theoretische modellen met vele bedenkelijke aannames en statistische hocus-pocus.”

Gerrit bedrijft politiek en geen meteorologie​

De NOS-weerman was vandaag overigens erg actief op social media. “Het is twee dagen warm tot zeer warm in Nederland. Waarom is dat belangrijk? In de eerste plaats de temperatuur zelf. Temperaturen boven 35 graden Celsius zijn in Nederland uitzonderlijk, laat staan als ze in de buurt van 40 graden komen. Het laat zien dat het klimaat zeer snel opwarmt,” beweert Hiemstra.

Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols dient Hiemstra van repliek. “Heb net wekenlang met een trui en jas aangezeten en Gerrit niet gehoord over klimaatafkoeling. Eindelijk is het een dag lekker weer en nu warmt het klimaat ineens zeer snel op? Gerrit bedrijft politiek en geen meteorologie,” zegt hij.

Tweede Kamerlid Wybren van Haga voegt toe: “Gebruik op dagen zoals vandaag je eigen boerenverstand en geniet van het lekkere zomerse weer. Die paar dagen dat het lekker weer is in Nederland moeten we omarmen, niet verafschuwen. Laat de overheid niet je leven controleren. Hoe graag ze dat ook willen, wij geven niet toe.”
 
1658307216999.png1658307234832.png

KNMI laat 11 hittegolven 'verdwijnen' uit hun dataset. Zie de printscreens en vergelijk met de pagina opgeslagen in de archieven:

Met de huidige:

Zo werkt klimaatideologie

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
489.126
Leden
8.624
Nieuwste lid
BobEssex73
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan