• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Klimaatverandering vs mini ijstijd

Camaron

New member
MUST SEE Mini Ice Age is Near! GSM- Media Highlight John Casey

Echt een aanrader. Een documentaire met meerdere wetenschappers aan het woord.

 

Camaron

New member
New Green Deal’s Biggest Problem but Here’s the Solution
Moscow Winter Thunderstorms, Etna Erupts , Middle East Snows

 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
https://tpo.nl/2019/01/21/pech-voor-klimaatdrammers-lek-dreigt-bij-alle-23-aardwarmteprojecten/

Mike
 

bastiaan

New member
Leuk dat het ongekend koud is Amerika maar je moet er erg voor oppassen om lokale weersomstandigheden te verwarren met klimaat. Het haalt je hele verhaal onderuit omdat je daarmee te kennen geeft er niets van te snappen. (Trump had het beter ook niet kunnen zeggen vind ik) In Nederland bijvoorbeeld is de winter extreem zacht... zegt ook niets over het klimaat. Langjarige trends en grafieken over de eeuwen zeggen veel meer. Het klimaat verandert maar dat is normaal en daar kunnen wij mensen niets aan doen.
 

bastiaan

New member
Ik wil dit ook nog even posten. Uit de Telegraaf vanachter betaalmuur. Gelukkig zijn er hier en daar nog wat mensen wakker zoals Esther van Fenema. Past overigens in meerdere topics :

’Laten klimaatspijbelen is kindermishandeling’

Door Johan van den Dongen
Updated Vandaag, 09:43
Vandaag, 05:30 in BINNENLAND
33

’Spijbelen voor het klimaat’ krijgt in ons land steviger voet aan de grond. Tot ontsteltenis van psychiater Esther van Fenema. Zij stelt dat scholieren worden gemanipuleerd om in actie te komen. „Wat kinderen juist zouden moeten leren, is kritisch naar de feiten kijken. Op school.”
Kinderen in spijbelstaking, eerder nabij de Tweede Kamer. ,,Pure manipulatie door volwassenen”, stelt Esther van Fenema.

Kinderen in spijbelstaking, eerder nabij de Tweede Kamer. ,,Pure manipulatie door volwassenen”, stelt Esther van Fenema.

Ⓒ Anp

„Alsof het opeens de normaalste zaak van de wereld is, zien we kinderen spijbelen ’voor het klimaat’. Kinderen die de ruimte krijgen om van school weg te blijven om aandacht te vragen voor een onderwerp waarin ze worden gemanipuleerd door volwassenen. In dit geval door hun leerkrachten, van wie kinderen vrijwel dagelijks grotendeels afhankelijk zijn voor hun persoonlijke wel en wee.

Ik kijk er met afschuw naar. Het is principieel verwerpelijk om kinderen in te zetten voor ideologische kwesties.

Het is ook gemakkelijk om kinderen naar voren te schuiven in zaken waarin je je gelijk wilt scoren. Evolutionair is bepaald dat kinderen heel veel emoties oproepen. Onze hersenen zijn zo geprogrammeerd dat we dan niet meer rationeel nadenken. Het aangespoelde jongetje op het strand, het jongetje dat tv-maker Tim Hofman VVD-fractievoorzitter Dijkhoff onder de neus duwde, de tranen van Lili en Howick; het raakt ons emotioneel en schakelt iedere ratio en kritische zin uit.
Esther van Fenema

Esther van Fenema

Je kunt als volwassene misschien vinden dat je kinderen voor jouw ’goede zaak’ kunt inzetten, maar het gaat er hier om wat je kinderen aandoet. Kinderen hebben een persoonlijkheid die nog in ontwikkeling is. Als je die infecteert met dogmatiek, is het de vraag of die persoonlijkheid zich gebalanceerd kan ontwikkelen. Net als in een religie wordt voor je bepaald wat je moet geloven, denken en vinden, en daar heb je het mee te doen. Wil je je daaraan op zeker moment ontworstelen en zelf een wereldbeeld bepalen, dan kost dat in je verdere leven vaak heel veel moeite.

Dit besef ontbreekt duidelijk op de scholen waar het spijbelen wordt toegestaan of misschien zelfs wordt aangemoedigd onder het motto ’alles ten gunste van het klimaat is geoorloofd’. Wat kinderen juist zouden moeten leren is kritisch naar de feiten kijken. Op school. En niet spijbelend, of in een radioprogramma, als speelbal van volwassenen met een strategie.

’Het klimaat’ is voor een deel een ideologische kwestie. Voor kinderen maak je het enorm groot en bedreigend. Kinderen hebben veel minder controle over de ratio. Het is ongezond als kinderen wakker moeten liggen bij onderwerpen die te groot en te bedreigend zijn en waaraan ze niks kunnen doen. Dat hoort niet en dat mag gewoon niet.

Kinderen aan het woord laten omdat dit de volwassenen van de toekomst zijn, omdat dit gaat over hún generatie, is een wanstaltig argument. Je moet kinderen zelf leren nadenken. Wat er nu gebeurt is pure manipulatie.

Ik verwacht van Onderwijsminister Van Engelshoven dat ze uit haar ivoren toren afdaalt en de betrokken scholen tot de orde roept. Dat is misschien niet heel sexy in deze klimaathysterie, maar wel juist.

Kinderen kunnen de klimaatdiscussie met alle haken en ogen niet overzien, laat staan voeren. Omdat ze afhankelijk zijn van het oordeel van volwassenen, van beloning en straffen, is het veilig om braaf te zijn. En dat maakt kinderen manipuleerbaar.

Het goedkeuren van of aanzetten tot spijbelen om een statement te maken, is een vorm van kindermishandeling.”

Esther van Fenema, psychiater en opiniemaker
 
G

Guest

Guest
Esther van Fenema is een psyche hater die satanische rituelen met kinderen doet!
 
G

Guest

Guest
Stephen Moore: Follow The (Climate Change) Money
FacebookTwitterLinkedInShare Licensing
STEPHEN MOORE12/18/2018
The first iron rule of American politics is: Follow the money. This explains, oh, about 80% of what goes on in Washington.

Shortly after the latest "Chicken Little" climate change report was published last month, I noted on CNN that one reason so many hundreds of scientists are persuaded that the sky is falling is that they are paid handsomely to do so.


https://www.investors.com/politics/columnists/climate-change-money-stephen-moore/
 
G

Guest

Guest
dat is een nogal fors statement. Proof please!


Ik weet het.
Ik ken een slachtoffer, bewijs is altijd lastig in dit soort zaken.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.348
Berichten
390.945
Leden
8.419
Nieuwste lid
JanSR
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan