G
Guest
Guest
Hallo allemaal,
Hoe kom ik hier terecht? Ik volg de Leefbewust-site al heel lang. Kwam de naam van Mike Donkers daar al geregeld tegen.
Ik ben mijn hele leven al zeer geïnteresseerd in (gezonde) voeding, maar ja, wat is nu eigenlijk 'gezond'? En is dat dan ook voor iedereen gezond? Ook ben ik de laatste jaren geïnteresseerd in afvallen omdat ik te zwaar was en dit mij belemmerde in beweging en leven.
Van een "Leven lang fit" (na 6 weken 6 kilo kwijt, maar niet vol te houden wegens al dat fruit tot de middag!), via 'gewoon gezond eten' naar 'het maakt mij niet uit' kwam ik de afgelopen jaren kilo's aan.
Met Weight Watchers ben ik het afgelopen jaar 17 kilo kwijtgeraakt. En voordat iemand begint te steigeren: Ik deed dit op mijn geheel eigen manier: met roomboter, volle yoghurt, noten, slagroom en alles. GEEN lightprodukten, GEEN pakjes en zakjes... kennelijk had ik een klein beetje inzicht nodig in mijn portiegroottes en de hoeveelheid van al die GEZONDE dingen die ik naar binnen werkte (Ik kwam erachter dat een portie noten een stuk of 15 is, en niet een heel bakje...), en dat steuntje gaf WW mij. Ook begon ik wat meer te bewegen, iets wat ik voor het eerst in mijn leven nu al meer dan een jaar volhoud. Gewoon wandelen en oefeningen doen, geen sportschool of iets dergelijks, want daar haakte ik eerder iedere keer af.
Ik volgde ondertussen Jesse Van der Velde een beetje, ik leerde wat van Amber Albarda, ik deed informatie op bij Mark Bittman, Gillian McKeith en Meijke van Herwijnen.
Enerzijds voelde ik mij moreel aangetrokken tot vegetarisch eten (na Een leven lang Fit, Gillian McKeith en het lezen van "Dieren Eten" is dat ook wel logisch) maar gek genoeg was er een ander gedeelte van mij dat de 'paleo' levensstijl (en dan met name de "Primal Blueprint") als waardevol beschouwde. Vreemd, want die staat juist het vleeseten voor!
Door experimenteren was ik er al wel achter dat ik op graan (vooral brood) niet heel goed reageer, en dat ik absoluut niet 100% zonder vlees zou kunnen eten, want na een paar dagen geen vlees dan SNAK ik naar lever (terwijl ik dat normaal zelden tot nooit eet).
Afgelopen zaterdag kocht ik het boek "De voedselzandloper" dat nogal vol interessante informatie staat. Onder andere dat de mens echt vlees nodig heeft - misschien niet zoveel als wat de gemiddelde Nederlander eet, maar het is echt nodig. Melkprodukten worden echter verguisd.
Melkprodukten vind ik een moeilijk geval. Als kind at ik elke dag pap van supermarktmelk. Ik had de ene oorontsteking/keelontsteking/blaasontsteking na de andere. Toen ik op mijn 16e voor het eerst met 'Een leven lang fit' begon (en melkprodukten liet staan) knapte ik enorm op. De afgelopen jaren gebruikte ik een periode sojamelk in plaats van melk (en merkte een grote verbetering in hormonale klachten), maar door negatieve berichten daarover op Leefbewust was ik daarmee ook weer geminderd. Ik wissel dus sojamelk en gewone melk maar wat af, en gebruik het niet dagelijks.
Yoghurt vind ik een ander verhaal: Zonder yoghurt zijn mijn darmen echt van de kaart. Dus ... is het nu goed of slecht, zuivel? Ik hield het persoonlijk maar op het gebruiken van zure zuivel, omdat ik merkte dat ik daarop goed reageer.
Toen ik afgelopen week op internet nog wat nazocht over vlees en zuivel, kwam ik weer bij Mikes voedingsplan terecht. En las ik over rauwe melk ... zou dat het verschil maken? Zou zuivel dan toch wel goed voor ons zijn? (Yay! Ik hou van mijn warme pap 's morgens!)
Nou ja... tot zover mijn zoektocht... ik ben ervan overtuigd dat geen mens gelijk is, en dat je zelf kunt uitvinden wat echt goed voor je is, als je naar je lichaam leert luisteren. Ik heb nu contact gezocht met een bioboer in de buurt voor rauwe melk.
Wat "De voedselzandloper" betreft: ik heb wat vragen gesteld op het forum van de schrijver, (o.a. of rauwe zuivel hetzelfde slechte effect heeft als gewone zuivel) maar daarop nog geen antwoord gekregen...
Ik hoop hier nog wat meer op te steken!
Hoe kom ik hier terecht? Ik volg de Leefbewust-site al heel lang. Kwam de naam van Mike Donkers daar al geregeld tegen.
Ik ben mijn hele leven al zeer geïnteresseerd in (gezonde) voeding, maar ja, wat is nu eigenlijk 'gezond'? En is dat dan ook voor iedereen gezond? Ook ben ik de laatste jaren geïnteresseerd in afvallen omdat ik te zwaar was en dit mij belemmerde in beweging en leven.
Van een "Leven lang fit" (na 6 weken 6 kilo kwijt, maar niet vol te houden wegens al dat fruit tot de middag!), via 'gewoon gezond eten' naar 'het maakt mij niet uit' kwam ik de afgelopen jaren kilo's aan.
Met Weight Watchers ben ik het afgelopen jaar 17 kilo kwijtgeraakt. En voordat iemand begint te steigeren: Ik deed dit op mijn geheel eigen manier: met roomboter, volle yoghurt, noten, slagroom en alles. GEEN lightprodukten, GEEN pakjes en zakjes... kennelijk had ik een klein beetje inzicht nodig in mijn portiegroottes en de hoeveelheid van al die GEZONDE dingen die ik naar binnen werkte (Ik kwam erachter dat een portie noten een stuk of 15 is, en niet een heel bakje...), en dat steuntje gaf WW mij. Ook begon ik wat meer te bewegen, iets wat ik voor het eerst in mijn leven nu al meer dan een jaar volhoud. Gewoon wandelen en oefeningen doen, geen sportschool of iets dergelijks, want daar haakte ik eerder iedere keer af.
Ik volgde ondertussen Jesse Van der Velde een beetje, ik leerde wat van Amber Albarda, ik deed informatie op bij Mark Bittman, Gillian McKeith en Meijke van Herwijnen.
Enerzijds voelde ik mij moreel aangetrokken tot vegetarisch eten (na Een leven lang Fit, Gillian McKeith en het lezen van "Dieren Eten" is dat ook wel logisch) maar gek genoeg was er een ander gedeelte van mij dat de 'paleo' levensstijl (en dan met name de "Primal Blueprint") als waardevol beschouwde. Vreemd, want die staat juist het vleeseten voor!
Door experimenteren was ik er al wel achter dat ik op graan (vooral brood) niet heel goed reageer, en dat ik absoluut niet 100% zonder vlees zou kunnen eten, want na een paar dagen geen vlees dan SNAK ik naar lever (terwijl ik dat normaal zelden tot nooit eet).
Afgelopen zaterdag kocht ik het boek "De voedselzandloper" dat nogal vol interessante informatie staat. Onder andere dat de mens echt vlees nodig heeft - misschien niet zoveel als wat de gemiddelde Nederlander eet, maar het is echt nodig. Melkprodukten worden echter verguisd.
Melkprodukten vind ik een moeilijk geval. Als kind at ik elke dag pap van supermarktmelk. Ik had de ene oorontsteking/keelontsteking/blaasontsteking na de andere. Toen ik op mijn 16e voor het eerst met 'Een leven lang fit' begon (en melkprodukten liet staan) knapte ik enorm op. De afgelopen jaren gebruikte ik een periode sojamelk in plaats van melk (en merkte een grote verbetering in hormonale klachten), maar door negatieve berichten daarover op Leefbewust was ik daarmee ook weer geminderd. Ik wissel dus sojamelk en gewone melk maar wat af, en gebruik het niet dagelijks.
Yoghurt vind ik een ander verhaal: Zonder yoghurt zijn mijn darmen echt van de kaart. Dus ... is het nu goed of slecht, zuivel? Ik hield het persoonlijk maar op het gebruiken van zure zuivel, omdat ik merkte dat ik daarop goed reageer.
Toen ik afgelopen week op internet nog wat nazocht over vlees en zuivel, kwam ik weer bij Mikes voedingsplan terecht. En las ik over rauwe melk ... zou dat het verschil maken? Zou zuivel dan toch wel goed voor ons zijn? (Yay! Ik hou van mijn warme pap 's morgens!)
Nou ja... tot zover mijn zoektocht... ik ben ervan overtuigd dat geen mens gelijk is, en dat je zelf kunt uitvinden wat echt goed voor je is, als je naar je lichaam leert luisteren. Ik heb nu contact gezocht met een bioboer in de buurt voor rauwe melk.
Wat "De voedselzandloper" betreft: ik heb wat vragen gesteld op het forum van de schrijver, (o.a. of rauwe zuivel hetzelfde slechte effect heeft als gewone zuivel) maar daarop nog geen antwoord gekregen...
Ik hoop hier nog wat meer op te steken!