Hoe tv, radio en andere media berichten over gezondheid/voeding

Louise

New member
Griepprik

Uitzending 24-10-2011

Maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders gaan de komende weken bij hun huisarts langs om de griepprik te halen. De prik is gratis voor 60-plussers en mensen met een chronische aandoening, zoals astma of hartklachten. Door deze mensen preventief te vaccineren, moet ziekte worden voorkomen. Maar heeft die griepprik wel zoveel effect als we denken?

Maandag in Radar, 20.30 uur, Nederland 1

Hieronder de link:

griepprik uitzending trosradar

 
Mijn moeder haalt deze trouw ieder jaar, en is vaak ziek. Mijn vader (vorig jaar overleden) wilde deze nooit, hij zei altijd: als ik van de griep dood moet gaan, dan zal het mijn tijd wel zijn.

Tot de hersenbloeding was mijn vader nauwelijks ziek en hij was bijna 81, hij fietste toen hij 80 was nog over de Holterberg, dit is misschien wel 40 km van zijn huis!

Ik kan mij nog een woordenwisseling tussen hen herinneren, zij was aan het mopperen op mijn vader. Dat het zijn schuld was dat zij griep had en zo ziek was...omdat hij weigerde de griepprik te halen.

Ik zei toen: dat is niet zijn schuld, maar die prik helpt gewoon niet.

 
Bij ons thuis is het net andersom. Mijn vader haalt hem trouw ieder jaar omdat hij hartpatiënt is. Mijn moeder hebben wij vorig jaar voor het eerst zover gekregen dat ze hem niet meer wou. Ze is 85 en vertelde vorige week vol trots dat ze een heel jaar niet bij de huisarts geweest is!

 
Mijn moeder haalde tot voor 2 jaar terug ook altijd de griepprik.

Dat was het enige moment in het jaar dat ze een week lang stront verkouden was.

Ra, ra, hoe kan dat?

Toen de jaarlijkse griepprik te verdelen stond is ze naar de dokterspraktijk heeft ze daarvoor bedankt.

Men vroeg of ze dan wel de Mexicaanse griepprik wilde, ze zei: die al helemaal niet.

Ze is 77 jaar en ze gebruikt geen enkel medicijn en fietst nog elke dag minimaal 10 kilometer op een gewone fiets.

Ze eet net als wij biologisch (dynamisch) en komt nauwelijks meer in de supermarkt.

Gebruikt biologisch dynamische rauwe melk, kefir en kwark.

Dus voorlopig valt er nog niets te erven want ze is zo gezond als een vis. :( :wink:

We zijn trots op haar en hopen nog jaren van en met haar te genieten.

 
In het geneesmiddelenbulletin(info voor artsen) wordt ernstig getwijfeld aan werking griepprik.

RIVM blijft deze gewoon adviseren.

(gisteren in het journaal)

 
@Marianu Helemaal mee eens alleen zien de meeste mensen dat niet omdat ze juist wel tv en andere main stream media krant radio magazines ed kijken voor nieuws.

Ik gebruik er een soort "formule" voor namelijk 80% 20% en deze komt zeer vaak uit soms iets lager/hoger. Kijk hoe bv 80% reageert/doet bijna hetzelfde vergeleken met de 20% die "totaal" andere dingen doen enz. Moeilijk om het hier zo even uit te leggen.

Dus ja ik denk dat bijna iedereen hier dat nieuws ook of juist alleen ziet.

 
Wat opvalt: iedere keer als bekend wordt dat steeds meer mensen biologische voeding willen, komt er ineens de uitslag van een onderzoek naar boven die uitwijst dat biologisch helemaal niet gezonder is.

Overigens, als iemand nog steeds veel granen eet en suiker, al is dit biologische tarwe en biol suiker, dit blijft natuurlijk ongezond.

Wat uit het onderzoek wel bleek, deze mensen zijn over het algemeen gezonder, maar dit lag niet aan de voeding, maar omdat zij zowieso een gezondere leefstijl hebben... :evil: wat moet je nu weer met zo'n opmerking.

 
Quote:
Overigens, als iemand nog steeds veel granen eet en suiker, al is dit biologische tarwe en biol suiker, dit blijft natuurlijk ongezond.


Ik zeg dan altijd: dan krijg je biologische diabetes en biologische kanker! :wink:

Mike

 
Hier Mike Adams over de laatste 'studie' over biologisch voedsel. Hij noemt het terecht een 'psyop' (psychologische operatie, mind control) met de bedoeling om het grote publiek in verwarring te brengen. Naarmate er steeds meer waarheidsvinding plaatsvindt is het tegenoffensief in deze informatie-oorlog een strategie van verwarring d.m.v. 'information overload' (een overdaad aan informatie), waardoor de mensen door de bomen het bos niet meer zien. Don't believe the hype!

Mike

 
Een beetje verbaast ben ik wel dacht dat die site wel goed berichte niet dus want ook hun hebben het niet alleen over slechte vetten maar ook die wij hier eten.

Want de 2de titel Ongezonde voeding kan hersenschade veroorzaken. klopt wel weer.

Raar hoe ook dit soort sites berichten is er nu niets meer te vertrouwen dat ze goed berichten? op een paar Amerikaanse sites na mercola en naturelnews.

 
Ik kijk hier helemaal niet van op, want je kunt er de klok op gelijk zetten, zogauw bekend wordt dat er steeds meer mensen biologisch/verantwoord willen eten, komt iets dergelijks in het nieuwes. En journalisten checken echt niets meer, maar nemen gewoon klakkeloos zo'n bericht over. Hup...weer een stukje krant gevuld.

hetzelfde met de "gezondheidszorg", als er bekend wordt dat er meer mensen richting alternatieven gaan dan komen de anti-kwakjes weer prominent in het nieuws.

 
Het kan wel een keer een goede programma met redelijk goede informatie ook over graan, met name hoe het schijnt te komen dat het nu wel slecht is.

Gras

Documentaire. Planten zijn een stille kracht die de aarde hebben vormgegeven, onze atmosfeer opbouwen en de evolutie van elke diersoort in gang houden. Ook die van ons. De driedelige serie 'Van plant tot planeet' toont een nieuwe kijk op de geschiedenis van onze planeet. Afl.: Gras. Over de opmerkelijke invloed van slechts één plantensoort: gras. Op de savanne van Zuid-Afrika zien we hoe gras een vuurstorm ontketent in de strijd tegen zijn grootste vijand: het woud. En we zien hoe grassoorten het leven in de oceanen hebben veranderd. In Senegal ontmoeten we de slimste chimpansees van de wereld. En in de ruïnes van de oudste tempel op aarde wordt getoond hoe gras aan de basis lag van de menselijke beschaving. Kijk voor alle thama's die er zijn geweest op Focus en voor de website van het programma op Focus website.

Ik zie dat uitzending gemist moeilijk doet daarom de youtube url jammer dat het dan Engelstalig is namelijk van de BBC.

Life From Light.

Power of Flower.

The Nine Months That Made You.

Grass: The Challenger Kijk vooral rechts de andere uitzendingen de er mee te maken hebben.

 
hoi,

hebben jullie zondagavond toevallig Ivo Niehe met de TV-show gezien. Daar was een intervieuw met een (gepensioneerde) hartspecialist van bijna 98 jaar!!!

Dit gesprek ging dus over zijn leven als chirurg en als echtgenoot, vader van het gezin en familieman. Hij heeft tot op hoge leeftijd gewerkt en zou nog steeds in staat zijn om zijn functie te vervullen. De man zag er gezond uit en zeker niet seniel of trillerig.

Oh ja, er werd terloops nog even aan het eind van het gesprek in een zin samengevat hoe het kwam dat hij zo oud en nog zo gezond was. Dat kwam door gezonde voeding en omdat hij vegetarier is!

Zo die zit, dacht ik weer. Steek um maar in je zak.

Mike heb jij dit ook gezien? En zijn er dan toch vegetarisch uitzonderingen?

Marijan

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.348
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan