hier komt Rapunzel

Rapunzel

New member
Mag ik me even voorstellen? Ik noem mezelf Rapunzel (uit het sprookje) omdat ik ooit - 13 jaar geleden - een Rapunzel WAS! Ik had namelijk haar tot op mijn knieën. Moet je me nu eens zien.....

Mijn geschiedenis is ietsje anders omdat ik ogenschijnlijk altijd gezond ben geweest. Zeker, het was wat vreemd dat ik als meisje van een jaar of 9 ineens geelzucht kreeg en ik had altijd wat weinig energie en een enorme eetlust, maar verder.... niks aan de hand toch? Vanaf mijn vijftiende had ik een haat-liefde verhouding met de weegschaal. Al dat diëten maakte me uiteindelijk alleen maar dikker (ik was enorm zoet verslaafd) tot ik op zijn zwaarst maar liefst 85 kilo woog! En 65 is een normaal gewicht voor mij. Ook heb ik een periode gekend dat ik om de haverklap bij de tandarts zat. Maar toen ik 40 was kreeg ik ineens een klein kaal plekje op mijn hoofd. Ik kwam uiteindelijk bij de dermatoloog terecht en de diagnose was: pseudo pellade van Brocq. Oorzaak onbekend dus geen genezing mogelijk. De ziekte zou zich naar alle waarschijnlijkheid steeds verder uit gaan breiden totdat ik eruit zou zien als een kalende man, die nog wat plukjes haar heen en weer kan schuiven. Daar kon ik het mee doen. Van schrik begon ik te hyperventileren en raakte ik na lang tobben aan de Seroxat.

12 Jaar later kwam ik er achter - via de natuurarts - dat er iets grondig mis is met mijn darm! Er is een connectie haar-darm! De slijmvlieslaag die mijn dunne darm bekleedt is nog maar 15 procent van het minimum. In mijn dikke darm zat candida. Weer later kwam ik erachter dat ook mijn maag, galblaas en lever niet helemaal in orde zijn. Zowat mijn hele spijsverteringsapparaat dus! Ik ben op het GAPS dieet gegaan en hoop op die manier binnen 2 1/2 a 3 jaar zoveel mogelijk te genezen.

 
Rapunzel, ik ben ff jouw verhaal gaan lezen voor aanknopingspunten voor lyme evt.

Weet je, die infectie kan zoveel verschillende impact hebben, net als zoveel infecties bij iedereen weer anders ingrijpen.

Maar ik zag dat je schreef over 15 procent bekleding van je dunne darm.

Hoe is dat bij jou vastgesteld en door een natuurarts of een specialist?

Je hebt nu een duidelijke target van genezing over 2,5-3 jaar: is dat een bekende hersteltijd bij GAPS-patienten?

 
Dat is vastgesteld door de bekende natuurarts in Zutphen. Ik heb een ontlastingsonderzoek laten doen en daar bleek dat uit. Mijn geneestijd zal inderdaad wel zo'n 3 jaar duren schat ik. Dat is een bekende hersteltijd bij GAPS volwassenen heb ik begrepen. Die hebben helaas veel meer schade in hun leven opgelopen dan kinderen. Vandaar. Maar het herstel via dieet gaat ook maar héél langzaam. Daarom ben ik nu aan de LDN gezet. Hopelijk gaat dat e.e.a. bespoedigen!

 
Kan dat uit een ontlastingstest blijken: dat van die 15% dunne darmbekleding?

Ik heb pas ook een ontlastingstest gedaan, maar dan de basisaanvraag via de natuurarts ook (bij ¨vitamino¨).

Misschien heb jij een speciaal type test laten doen.

Wat is LDN? (low dose natrose of zoiets?)

 
Ja dat blijkt uit een ontlastingstest. Ze hebben het dan over je IgA. Is geen speciaal type test hoor. Bij mij hebben ze gekeken naar IgA, candida en gisten. Misschien nog wat meer ook maar dat weet ik zo niet. LDN is Low Dose Naltrexone. Een immuunsysteem booster.

 
Ah ok! dank!

Ik denk wel dat het heel goed is dat je nu jezelf ook probeert te voeden volgens de principes van Weston Price/ Gaps! (ivm je immuunsysteem).

 
De laatste tijd ging het helemaal niet goed met mijn haar. Veel korsten. Veel uitval in plukjes met een korst eraan, heel akelig. Ik moet eigenlijk aan een haarwerk zo kaal is het nu op mijn hoofd. Het is dat ik het zelf niet kan zien als ik in de spiegel kijk. Gisteravond heb ik voor de tigste keer zitten googelen op wat dat nou toch kan zijn en nou heb ik het volgens mij gevonden! En het is eigenlijk heel logisch ook. Het heeft helemaal niets met die auto-immune haarziekte te maken! Net wat ik eigenlijk al dacht. En maar LDN slikken om het auto-immuun proces te stoppen.... Maar goed. Ik ben dus op allergieplein terecht gekomen bij een post over 'korsten op mijn hoofd.' Een van de forumleden daar zegt het volgende:

Ik heb al 13 jaar last van korsten. Volgens mij heeft het te maken met het eten van eiwitten. Als ik deze zo weinig mogelijk eet (geen melkprodukten, yoghurt, kaas, koekjes en cake enz. verdwijnen ze).

Bingo!!! Het waren niet de bioresonantie flesjes die keer dat mijn hoofdhuid ineens zo mooi glad aanvoelde. Het was wel degelijk GAPS intro= soep= minder zware eiwitten. Toen ik mijn soepontbijt ging vervangen door een gebakken ei en 's-avonds aan het vlees ging begonnen de korsten terug te komen. Voor mij voelt deze verklaring als zijnde 100% juist. De vraag is nu wel: komt er nog haar terug op die kale plekken? Ook hebben sommige forumleden een protocol van je hoofd insmeren met lauwwarme olijfolie/kokosolie/babyolie en citroensap, in laten trekken, uitspoelen en de korsten zijn losgeweekt (? Moet me er nog beter in verdiepen). Ik ben zo blij dat ik dit nu weet!!! Ik moet nog wel even nadenken over alle consequenties....

 
Rapunzel, heerlijk dat je nu op dit :idea: gekomen bent :!:

Internet biedt uitkomst om de ervaringsverhalen van anderen te kunnen vernemen...

Waar kom je op straat zo iemand tegen die net heeft wat jij ook hebt?

Dit zijn echt van die plekken waar lotgenoten elkaar kunnen helpen.

Maar voor je weet of iemand een lotgenoot kan het soms ook een hele tijd duren!

Ik ben erg :lol: voor je.

En ik hoop hard en denk ook dat je haren op deze manier weer terugkomen!

Alle cellen die wij hebben kunnen op elke plek in ons lichaam specialiseren naar wat er op die plek moet gebeuren.

Lang leve de gaps-soepen!

Geen wonder dat je al zo vasthield aan die soepen dus... (zitten daar dan geen eiwitten in?!)

Gebruikte je pancreasenzymen?

 
Ik hoop het natuurlijk voor jou, dat dit de oplossing is. Maar dat iemand korsten heeft van teveel eiwitten dan hoeft dit toch niet zo voor jou te zijn?

Niet dat ik je wil ontmoedigen, maar ik ben wel benieuwd waar je dit dan op basseert?

Ik las dat biergist ook problemen met hoofhuid/haar kan verhelpen. heb je dit al eens geprobeerd?

 
@Lievergezond Inderdaad, in mijn soepen zitten ook eiwitten. Maar gekookt vlees is volgens GAPS het lichtst verteerbaar. En nee, ik gebruik geen pancreasenzymen.

@Dirtsa Ik ben van maart 2008 tot december 2009 voor 90% rawfoodist geweest. Dat heeft mijn verteringssysteem natuurlijk geen goed gedaan. Intuïtief voel ik dat dit het is. Op rauw had ik totaal geen problemen met korsten op mijn hoofdhuid. Met GAPS intro ook niet. Ik kan me echt helemaal vinden in deze verklaring. Als je dat hele allergieplein door leest dan zie je dat er meer mensen tussen zitten die zeggen dat het met de vertering/darmen/immuunsysteem te maken heeft. Voor mij klinkt het heel logisch. Ook omdat ik een lekke darm heb. Nee, biergist gebruik ik niet. Dat mag niet van GAPS. Wel edelgist en dat neem ik elke dag een keer.

 
@Rapunzel, fantastisch dat je dit ontdekt heb! Dus het wordt lekker veel vetten en wat (GAPS vriendelijke?) KHs eventjes voor jou. Heb je als rawfoodie ook noten gegeten? Maakten die het niet erger? Zo nee dan zou je noten/zaten en bijvoorbeeld linzen in kunnen nemen als eiwit bron. Volgens mij heb je wel wat eiwitten nodig zodat je niet eigen spieren afbreekt. Hou ons op de hoogte of eiwitten verminderen helpt! En veel succes en sterkte!

 
Je eigen gevoel is natuurlijk het beste, en helemaal als het ook nog eens goede hoop geeft. je klinkt in ieder geval erg enthousiast, en dat is mooi. Maar je gaat het niet trekken op alleen maar soep denk ik. Wat ga je nu precies doen Rapunzel?

 
Ik heb nog verder zitten googelen. Ik denk dat het proces van die korsten zo ongeveer werkt: Net zoals ongeveer alle "huidaandoeningen" heeft ook psoriasis zijn oorsprong in het darmkanaal. Iedereen weet dat in het darmkanaal van elke sterveling miljarden "goede" bacteriën aanwezig zijn die de restanten van het verterende voedsel verder afbreken. Bij pso-lijders is er een verstoring in de aanwezigheid van deze bacteriën zodat her en der "gaten" ontstaan in de binnenslijmwand(en) van het darmkanaal langs waar radicalen en toxines doordringen in het lymfesysteem en via deze weg in de bloedbaan terechtkomt en naar elk deel van het lichaam kunnen getransporteerd worden. Mensen met deze "gaten" in de darmwand zijn uiteraard gevoelig voor bepaalde voedselsoorten (kan verschillen van persoon tot persoon).

Dus er schieten bepaalde stoffen door mijn lekke darm en die gaan in mijn geval de haren aantasten. Daarna heb ik mijn voedseldagboek erbij gepakt (erg handig nu). Ik weet dat ik in juni erg lang alleen maar soep heb gegeten vanwege ontzettende pijnen in mijn lijf van bioresonantie flesjes. Het waren zo'n 7 tot 11 dagen. Die laatste dagen kwam er ook nog wat groente en vis bij. Begin juli voelde mijn hoofdhuid ineens helemaal glad! Maar enkele weken later begon het weer. Ik heb zitten denken.... er is nog een mogelijkheid: het kan ook nog aan de eieren liggen! Want ik ben begin juli gebakken ei gaan eten als ontbijt. Dus het eerste wat ik nu ga doen is stoppen met gebakken eieren eten. Eens een zacht gekookt eitje proberen en kijken wat er dan gebeurt. Helpt het niet, dan enkel een rauw eigeeltje, helpt dat niet dan stoppen met eieren. En zo verder zoeken. Een ander mens krijgt misschien buikpijn maar ik schijn het op mijn hoofd te moeten zoeken!

 
Nou ik ben benieuwd Rapunzel, ik heb het gevoel dat je de koe bij de horens aan het vatten bent.

Nu je over psoriasis begint: zou het dan niet helpen om zo´n uvb-lamp op je hoofdhuid te laten schijnen ook?

Ik heb er sinds kort eentje thuis, kan er nog niet zoveel over zeggen of het werkt of niet.

Moet heel langzaam opbouwen, vandaag mijn rug verbrand omdat ik 2 minuten extra erbij telde ipv 1.

 
Geen idee eigenlijk. Die korsten komen dus van een slechte vertering/niet de goede darmbacteriën hebben en een doorlaatbare darm. Zou zo'n lamp dan zin hebben denk je?

 
Hier een bericht op ms-web http://www.msweb.nl/forum/showthread.php?t=29249 en de relatie tussen de darmflora en vitamine D. Opmerking vooraf: het komt mij onlogisch voor als psoriasispatienten alleen door de zon op de huid zonder tussenkomst van de relatie met de darm -waar de oorzaak van psoriasis zetelt- van hun problemen afkwamen:

Quote:
1 van de oorzaken waardoor de darmbalans verschuift naar de verkeerde kant is vitamine D, af beter het gezegd het gebrek aan vitamine D.

met het ouder worden wordt de vitamine D productie door de huid minder, en dit kan al die verschuiving van de balans de verkeerde kant op te weeg brengen.


 
Ok, nou ga dan ook maar eens met Ron Fonteine praten:) (over de uvb-lamp :) )

Ik ben nog verder aan het zoeken op het web en er is veel te zeggen over de connectie vitamine d en de darmbalans, iets wat ik zelf nog niet wist:

hier bijv:
Quote:
¨Vitamin D deficiency is a known factor in the pathology of inflammatory bowel disease and colon cancer¨, said microbiologist Jun Sun.http://www.urmc.rochester.edu/news/story/index.cfm?id=2923

en hier:

Quote:
vitamin D assists in preserving the intestinal mucosal barrier.


http://gluten-intolerance-symptoms....cy-and-intestinal-flora-cause-celiac-disease/

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.499
Berichten
518.326
Leden
8.647
Nieuwste lid
Marco777
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan