Gisteravond zijn we naar een lezing geweest van Brian Peskin over 'het verzwegen verhaal over kanker'.
We zijn het boek aan het lezen, zeer interessant. Daarin kwamen we een paar tegenstrijdigheden tegen die we hopelijk gisteren toegelicht zouden krijgen.
In het boek staat het volgende:
Quote:
Het innemen van 'waterstofperoxide, calciumsupplementen of ozon lossen het zuurstoftekort niet op'.
Dit licht hij niet verder toe.
Dat lijkt mij vreemd, daar H2O2 zich omzet in zuurstof als het in aanraking komt met o.a. water, toch?
Ik had de vraag willen stellen, over H2O2 en ozon maar het kwam niet meer aan bod. Ik had hem willen vragen hoe hij hier tegenover staat.
Brian gaf aan dat we beter geen planten/groenten kunnen eten i.v.m. de onverteerbare cellulose. Dat je beter het dier kunt eten of daar de melk van kunt drinken die die planten eet. Dat snap ik helemaal, so far, so good.
Maar dan denk ik waarom dan ook niet dierlijke oliën zoals levertraan. Hij gooide heel gedecideerd visolie en levertraan op een grote hoop. Ook toen ik aangaf of dat ook geldt voor natuurlijke gefermenteerde levertraan.
Brian geeft aan dat je via omega 6 en 3 inname via essentiële vetten bevattende oliën de goede vetten inneemt die zorgen dat je cellen beter zuurstof opnemen. Hij geeft aan dat omega 6 een zuurstofmagneet is.
Het is de bedoeling dat de verhouding 6:3 in een bandbreedte zou moeten zijn van:
omega 6 : 3 = 1 : 1 tot 2,5 : 1
Hij geeft aan dat de juiste oliën lijnzaadolie en zonnebloemolie zijn. Uiteraard biologische kwaliteit.
Maar ik heb hier op het forum geleerd dat lijnzaadolie oestrogenen bevatten en zonnebloemolie fytinezuur.
Deze visie kan ik niet met hem delen.
Op de site van vitavie staat:
Quote:
Blue Ice Fermented Skate Liver Oil, visolie, biedt veel voedingsstoffen, gelijk aan Blue Ice Fermented Cod Liver Oil. Het is een geweldige bron aan de vitaminen A en D, de uit natuurlijke bron omega vetzuren (3, 6, 7, 9) en de belangrijkste telgen uit de omega 3 familie, EPA en DHA. Deze componenten zijn erg belangrijk voor de cholesterol en hart- en bloedvaten.
Er staat niet in welke verhouding de omega vetzuren vertegenwoordigd zijn. Maar het lijkt mij dat als het een natuurproduct is dan de verhouding oké zijn, natuurlijk geregeld zeg maar.
Tevens staat er:
Quote:
Blue Ice Fermented Cod Liver Oil (kabeljauw visolie) levert een positieve bijdrage aan:
· De vorming van celmembranen. Levertraan bevat de juist verhouding aan Omega 6, dat ervoor
zorgt ervoor dat de doordringbaarheid van de huid door water wordt geoptimaliseerd. Omega 6
helpt het lichaam beschermen tegen ongecontroleerde celgroei.
Welke oliën zijn wel geschikt om tot je te nemen i.p.v. lijnzaadolie en zonnebloemolie.
Want eigenlijk werd olijfolie ook in de ban gedaan i.v.m. een ongebalanceerde omega 6:3 verhouding.
Ik vond een aantal dingen best heel verwarrend met wat ik hier allemaal leer.
We zijn het boek aan het lezen, zeer interessant. Daarin kwamen we een paar tegenstrijdigheden tegen die we hopelijk gisteren toegelicht zouden krijgen.
In het boek staat het volgende:
Quote:
Het innemen van 'waterstofperoxide, calciumsupplementen of ozon lossen het zuurstoftekort niet op'.
Dit licht hij niet verder toe.
Dat lijkt mij vreemd, daar H2O2 zich omzet in zuurstof als het in aanraking komt met o.a. water, toch?
Ik had de vraag willen stellen, over H2O2 en ozon maar het kwam niet meer aan bod. Ik had hem willen vragen hoe hij hier tegenover staat.
Brian gaf aan dat we beter geen planten/groenten kunnen eten i.v.m. de onverteerbare cellulose. Dat je beter het dier kunt eten of daar de melk van kunt drinken die die planten eet. Dat snap ik helemaal, so far, so good.
Maar dan denk ik waarom dan ook niet dierlijke oliën zoals levertraan. Hij gooide heel gedecideerd visolie en levertraan op een grote hoop. Ook toen ik aangaf of dat ook geldt voor natuurlijke gefermenteerde levertraan.
Brian geeft aan dat je via omega 6 en 3 inname via essentiële vetten bevattende oliën de goede vetten inneemt die zorgen dat je cellen beter zuurstof opnemen. Hij geeft aan dat omega 6 een zuurstofmagneet is.
Het is de bedoeling dat de verhouding 6:3 in een bandbreedte zou moeten zijn van:
omega 6 : 3 = 1 : 1 tot 2,5 : 1
Hij geeft aan dat de juiste oliën lijnzaadolie en zonnebloemolie zijn. Uiteraard biologische kwaliteit.
Maar ik heb hier op het forum geleerd dat lijnzaadolie oestrogenen bevatten en zonnebloemolie fytinezuur.
Deze visie kan ik niet met hem delen.
Op de site van vitavie staat:
Quote:
Blue Ice Fermented Skate Liver Oil, visolie, biedt veel voedingsstoffen, gelijk aan Blue Ice Fermented Cod Liver Oil. Het is een geweldige bron aan de vitaminen A en D, de uit natuurlijke bron omega vetzuren (3, 6, 7, 9) en de belangrijkste telgen uit de omega 3 familie, EPA en DHA. Deze componenten zijn erg belangrijk voor de cholesterol en hart- en bloedvaten.
Er staat niet in welke verhouding de omega vetzuren vertegenwoordigd zijn. Maar het lijkt mij dat als het een natuurproduct is dan de verhouding oké zijn, natuurlijk geregeld zeg maar.
Tevens staat er:
Quote:
Blue Ice Fermented Cod Liver Oil (kabeljauw visolie) levert een positieve bijdrage aan:
· De vorming van celmembranen. Levertraan bevat de juist verhouding aan Omega 6, dat ervoor
zorgt ervoor dat de doordringbaarheid van de huid door water wordt geoptimaliseerd. Omega 6
helpt het lichaam beschermen tegen ongecontroleerde celgroei.
Welke oliën zijn wel geschikt om tot je te nemen i.p.v. lijnzaadolie en zonnebloemolie.
Want eigenlijk werd olijfolie ook in de ban gedaan i.v.m. een ongebalanceerde omega 6:3 verhouding.
Ik vond een aantal dingen best heel verwarrend met wat ik hier allemaal leer.