H202

Biebs

New member
Ik heb een potje met H202 3% gekocht bij de drogist, die geleegd en er een laagje eigen H202 in gedaan (verdund tot 3%). Dit meegenomen in het vliegtuig en is allemaal goed gegaan. Minder dan 8% mag je ook gewoon mee nemen.

Ik noemde voor mijn vakantie dat ik me erg beroerd voelde, door te snelle ontgifting, toen woensdag en donderdag maar 5 druppels 10% genomen in plaats van 8. Voelde me meteen beter. Had op donderdag wel geel groenige ontlasting en moest 4 dagen veel naar de wc. Jeej! Mijn lichaam ontgift! Nu wat langzamer opbouwen.
 

muis

Well-known member
https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5183564/bleken-tanden-waterstofperoxide-wit-tandarts-schadelijk-tiktok
 

liz1985

Well-known member
Hoi Muis

IK zie jouw post over de h202.
Er staat " Daarin zit minder dan 0,1 procent waterstofperoxide, en dat is niet zonder reden. Bleken met een grotere hoeveelheid waterstofperoxide kan grote gevolgen hebben."

Dat betekent neem ik aan dat het spoelen bij de tandarts met h202 1 procent oplossing ook schade kan aanrichten?


Heb nu al een half jaar een ontstoken smaak in mijn mond. Er zijn ook kleine beschadigingen waarschijnlijk in de wortels gekomen waardoor ik pijn heb in de tanden. Maar vraag me nog steeds af of de ontstekingen mogelijk ook veroorzaakt zijn door de h202. Ik ga er iig niet meer mee spoelen.
 

liz1985

Well-known member
Zojuist vond ik dit op de website van www.knmt.nl omtrent spoelen met h202 bij de tandarts.
Bron: https://www.knmt.nl/.../faq-leidraad-praktijkvoering...
Is het mogelijk dat het spoelen met waterstofperoxide een reactie in de mond veroorzaakt, anders dan prikkeling en een onaangename smaak?
Om het risico op bijwerkingen zo laag mogelijk te maken is het belangrijk om de waterstofperoxide in de juiste verdunning te gebruiken (1-1,5%)[PubMedID: 21356027]. Een dergelijke verdunning is niet stabiel en dient daarom kort voor de toepassing te worden bereid.
Beschreven is dat door intensief spoelen er spoelmiddel in de uitvoergang van de parotis speekselklier terecht komt, wat een ontstekingsreactie van de ductus kan veroorzaken, waardoor obstructie optreedt. Het gevolg is dat de parotis het speeksel niet meer kwijt kan. Dit geeft een zwelling voor het oor die groter wordt tijdens/na het eten [PubMedID: 21091540]. Dit is een bijwerking die veel beschreven is bij het gebruik van chloorhexidine, maar ook kan ontstaan door spoelen op zich. Het advies is daarom niet te intensief (krachtig/veel) te spoelen.
___________

In februari beet ik op een vork toen is er 'n stukje vulling opgezet en moest ik spoelen met h202. OOk is er een klein krakje in de kaak ontstaan.
Al een half jaar heb ik een ontstoken speekselsmaak. Met een soort speekselvloed die ik steeds (moeilijk) weg kan slikken en die erg ontstoken smaakt. Dit moet uitgezocht worden. Als ik bovenstaand stuk lees, dan ga ik NIET Meer spoelen met de h202. Het is totaal onverantwoord.
Het kan namelijk ook dit gebeuren veroorzaakt hebben.

Ergens (tandarts/ziekenhuis) moet ook uitgezocht worden waar de ontstekingen zitten.
 

edwin

Well-known member
H2O2 werkt bij mij ook wel goed tegen een snotneus.
Let wel goed op de dosering. Ik heb ooit eens 10 druppels 35% H2O2 in mijn oren gedaan. Dat was veel te veel en gaf toen een paar dagen pijn in mijn oren. Niet zo fijn. 🥵
 

Lievergezond

Well-known member
Ik ging eerst regelmatig naar de dokter om mijn oren uit te laten spuiten. De reden is dat ik soms bewust dingen eet waar ik wel allergisch voor ben. Gewoon omdat ik het weer even wil eten en dan neem ik de gevolgen op de koop toe. Gevolg is dan die verstopte oren o.a. door de tijd heen bij mij als ik genoeg gegeten heb waar ik niet tegen kan.

Als ik dan naar de dokter ga, dan moet ik eerst mijn oren drie dagen voordruppelen met olie officieel.
Om het voor te bewerken zodat het eruit kan.

Maar daar gebruik ik dus al die waterstofperoxide voor (3 procent) en dan ben ik zo klaar met druppelen (geen drie dagen meer, hoogstens de nacht voor het definitief uitspoelen en de ochtend ervoor bijv). Met de waterperoxide knetteren mijn oren even flink (is wel grappig, kriebelt ook), maar het lost ook al die prop goed op zodat het spoelen later veel sneller kan gaan.

Hoef ik ook niet drie dagen rond te lopen dat ik bijna niks hoor.
Dat olie druppelen maakt het alleen maar erger dat ik geen bal meer hoor.

Nu heb ik een ding gekocht dat ik mijn oren voortaan zelf uit kan spoelen met water: hoef ik ook die assistentes niet meer onder ogen te komen. Ik haat ze sinds die mondkapjesgevechten.

En kan ik me ook echt uitschrijven uit die zorgverzekering vanaf januari 2022 zoals Frank Ruesink het ook doet: https://www.fatsforum.nl/threads/zorgverzekering.1291/page-18#post-409160

Beetje 750 euro voor een half jaar aan zorgpremie ophoesten voor die evt ene keer dat ik mijn oren bij de dokter uit laat spuiten. Dat hoeft nu dan ook niet meer voor mij.
 
Laatst bewerkt:

Vetje

Well-known member
Heb dit afgelopen week gecombineerd met een ¨dampo¨ eigen mengsel onder mijn voeten 's nachts. Na 3 dagen verkoudheid opgelost!

M’n oren zitten dicht na 1,5 dag ziek geweest te zijn. Zwaar gevoel in m’n maag en koude en warme rillingen met veel zweten erbij. Ik wilde eigenlijk naar de huisarts om m’n oren uit te laten spuiten door de assistente. Werkt dit spul zo goed dat er geen huisarts meer aan te pas hoeft te komen? Kun je dit foodgrade product gewoon bij drogist halen?

Na het bekijken van dit filmpje uit de post van Medusa bedoelde ik dus.
 

Medusa

Well-known member
Werkt dit spul zo goed dat er geen huisarts meer aan te pas hoeft te komen? Kun je dit foodgrade product gewoon bij drogist halen?
Bij mij denk ik zo'n 12 jaar geleden dat oren voor het laatst zijn uitgespoten. Ik doe 1 keer per maand de oren opschonen met H202.
Foodgrade is volgens mij niet bij de drogist te krijgen. Ik bestel hem altijd hier:
 

Angelface

Well-known member
M’n oren zitten dicht na 1,5 dag ziek geweest te zijn. Zwaar gevoel in m’n maag en koude en warme rillingen met veel zweten erbij. Ik wilde eigenlijk naar de huisarts om m’n oren uit te laten spuiten door de assistente. Werkt dit spul zo goed dat er geen huisarts meer aan te pas hoeft te komen? Kun je dit foodgrade product gewoon bij drogist halen?

Na het bekijken van dit filmpje uit de post van Medusa bedoelde ik dus.

Gaan ze niet vanzelf weer open?
Mijn oren zaten ook dicht tijdens mijn griep-avontuur, hoorde vrij weinig.
Heb bijna twee weken met dichte oren gelopen maar ik hoor inmiddels alles weer en heb er niks voor gebruikt.
 

bananenjam

Well-known member
Ja nu zijn ze iets meer open, maar ik wilde sowieso een keertje laten doorspitten. Kan geen kwaad denk ik zo.
Uitspuiten kan wel misgaan, omdat degene die et uitvoert niet altijd weet wat hij/zij doet.
Ik heb 16 jaar als audicien (hoortoestel specialist) gewerkt en te vaak gehoord van mensen dat een trommelvlies kapot gespoten werd. Assistentes en ook huisartsen weten niet altijd waar ze op dienen te letten.
Je kunt bij de KNO-arts je oren uit laten baggeren zonder dat er met een waterstraal in je oor gespoten wordt. Kost je een deel van je eigen risico, maar aan gratis uitspuiten bij de huisartspraktijk zit ook een risico.
 

Romagi

Well-known member
Ik hoorde gisteren op TV zeggen dat een votbalspeler weer terug op het veld was want zijn oren (tinitus)?? waren 3 dagen behandeld.

Tinitus zijn geluiden . Maar er bestaat ook sinitus. verschil is maar 1 letter.
Hoezo behandeld dacht ik? In principe is er weinig aan te doen lees ik overal.
Of is er een behandeling die ze geheim houden?
 
Laatst bewerkt:

Forum statistieken

Onderwerpen
4.431
Berichten
444.498
Leden
8.569
Nieuwste lid
lienpaul
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan