• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

bijnieruitputting - waar te beginnen ?

Rapunzel

New member
Ik kan het niet laten om even te reageren. Iemand met bijnieruitputting mag namelijk helemaal geen fruit in de ochtend! En misschien de rest van de dag ook niet. Mijn zus met bijnieruitputting stortte er compleet van in!

 
G

Guest

Guest
's Morgens eet ik dus al mijn fruit en dat is 1 citroen en 1 appel in een smoothie, is dat zo slecht?

 
G

Guest

Guest
Geen fruit in de ochtend bij bijnieruitputting???

Ik neem ook elke ochtend citroensap/sole/olijfolie/rauw ei. En af en toe een zure appel op het werk. Ik wist niet dat dat niet mocht in de ochtend. Waar komt die wijsheid vandaan en klopt dat?

 
G

Guest

Guest
Ik neem ook een uitgeperste citroen in mijn rauwe kefir smoothie. Ik zou niet weten waar ik hem elders op de dag moet nemen. Het voelt voor mij het beste om in de ochtend te doen.

 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Volgens mij is er verschil in zoet fruit en zuur fruit, zoals echt zure appels voor de smoothie en citroen(sap).

Ik neem ook citroensap 's morgens en de rest van de dag appelazijn in het water.

Maar sinasappel/kiwi kun je volgens mij beter weglaten.

 

Webmaster

New member
De dag beginnen met citroensap is geen probleem. Bessen zijn ook een goede keuze. Dirtsa heeft gelijk: de dag beginnen met zoet fruit is een fout begin, dat de bloedsuikerspiegel meteen ontregelt en waardoor je de rest van de dag achter de feiten aanloopt. Overigens is kiwi prima, want kiwi bevat nauwelijks suikers. Denk echter vooral aan vette vruchten als bijv. avocado's of olijven. Dus: uitsluitend zure of vette vruchten.

Mike

 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Van kiwi wist ik dit niet, raar hoor, ik vind kiwi juist zoet smaken :D en dat dus bijna zonder suikers.

 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Dan komt er een leuke tijd aan, pruimen, blauwe bessen,aardbeien,frambozen,rode besjes...jammie Doet mij denken aan mijn jeugd, wij hadden dit allemaal in onze tuin.

 

Webmaster

New member
Kijk ook hoe snel deze tijd weer veerobij is en je weet dat natuurvolkeren nooit veel fruit kunnen hebben gegeten. Hetzelfde geldt voor groente. Price beschrijft dat men groente inmaakte voor de winter. Fermentatie, niks mis mee. Op deze manier konden we dit in het seizoen oogsten en evt. later opeten. Desondanks vormde groente en fruit geen hoofdbestanddeel van het dagelijkse menu, in welk seizoen dan ook.

Mike

 

sjors

New member
reactie van moderator:

"Wat betreft je vrouw:

Recentelijk nog hoorde ik van iemand die begin 40 is en ook 'nooit ziek' was, die nu in het ziekenhuis ligt i.v.m. een plotselinge herseninfarct. Zij heeft nog geluk gehad. Ik ken een ander geval van een vrouw die ook 'nooit ziek' was en plosteling overleed aan een hartaanval. Op dit forum hebben we hier een compleet topic aan gewijd:"

Ik ben nogal getroffen door deze kortzichtige reactie...

Dit kan ik niet serieus nemen.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.191
Berichten
321.815
Leden
7.670
Nieuwste lid
Polka
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan