babyvoeding

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Guest
  • Startdatum Startdatum
G

Guest

Guest
hallo!

mijn dochtertje is bijna 6 maanden(ze is van 11-8-2011)

en ik las bij gaps en uw baby

hoe te starten met bijvoeding

is dit zo juist of hoeft het niet zo streng

ben nu gestart met het geven van de bouillon en zelfgemaakte yoghurt

groetjes Danielle

 
Ik zou de yoghurt wel niet van geitenmelk maken, want daar zit veel koper in en kan zo'n jonge baby een gebrek aan zink door krijgen.

Het hangt er misschien ook vanaf hoeveel yoghurt je ze zou geven, indien gemaakt van geitenmelk.

 
Oh, is dat zo?? Dat moet ik dan eens even uitzoeken. Geitenmelk wordt vaak aangeraden omdat het lichter verteerbaar is dan koemelk.

 
Ik denk niet dat je je al te veel zorgen moet maken. Geitenmelk wordt al vele eeuwen probleemloos gedronken, ook door baby's.

Mike

 
Onze dreumes is nu bijna 10 maanden en krijgt inmiddels al een hoop bijvoeding. Nu komt hij alleen nog snachts voor borstvoeding 1-2 keer. aangezien we allebei werken zitten we een beetje te zoeken of we dit kunnen oplossen door 'savonds iets te geven waar hij langer op kan teren..

iemand adviezen? Hij krijgt nu tijdens het avondeten een maaltijd ( vlees/ bouillon bataat groente)en dan pas in de ochtend weer. Niet Wapf adviezen zijn rijstepap ed. maar dat lijkt me niet helemaal een oplossing.

 
Laat die dreumes toch nog lekker die borstvoeding drinken, voor je het weet zijn die superbelangrijke nachtelijke bezoekjes afgelopen. Borstvoeding is zoo belangrijk, voor de darmen, de immuniteit en de liefde. Daar kunnen ze hun leven lang op teren/van profiteren.

 
begrijp me goed we willen nog niet stoppen met BV maar de nachten zijn wel zwaar als je allebei werkt.. dus een tussenoplossing is welkom.

 
Drinkt jullie kindje weleens uit een flesje SK? Anders zou je om en om met je partner kunnen voeden: voor je gaat slapen een of twee keer kolven (afhankelijk van wat je kolft), en je partner kan de kleine dan 's nachts voeden. Volgende nacht kan hij/zij dan weer gewoon bij je drinken. Dan heb je om en om rust.

 
De enige tip die ik kan geven: leg de kleine naast je in bed..dan kun je doorslapen als je kleine gaat drinken.

Verder geen tips..hier ook al 15 maanden nachtvoedingen die ik er niet uit krijg.. :o

 
Hoi,

Ons lieve mannetje is nu bijna 6,5 maanden oud. Hij slaapt wel lekker door. Van 19.30 uur tot 4.30 uur. We zijn nu met hele kleine beetjes bijvoeding begonnen. (Meer proeven eigenlijk) We hebben nu eigeel aangeboden en kefir. Op dat schema uit de link van mammaW staat ook lever vermeld. Hebben jullie ervaring met het geven van rauwe lever aan baby's?

Hij vindt het wel erg leuk om andere smaken te proberen, maar verder heb ik niet het idee dat hij het echt nodig heeft naast mijn borstvoeding. Op het consultatiebureau vertelde ze echter dat hij er nu voor openstaat en als we het nu niet aanbieden, dan is hij er later minder ontvankelijk voor??? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen verder.

Groetjes

 
Hoi thinkvink,

Hier een ervaren rauwelever-mama :-) Ik ben net als jij begonnen met eigeel bij mijn dochter, rond 6 maanden. Dit was ook het enige dat ze lustte, ze taalde verder niet naar eten. Ik ben bij een maand of 6,5/7 begonnen met rauwe lever (weet het niet meer precies). Ik mengde het met eigeel, en dat doe ik nu nog steeds. Ze heeft het langere tijd dagelijks gegeten, wel een kleine hoeveelheid hoor. Nu geef ik het een paar keer in de week, ze is inmiddels een jaar oud.

Ik zou goed kijken naar je zoontje, het CB verkondigt echt onzin in deze. Mijn dochter had geen behoefte aan bijvoeding bij 6 maanden, groente spuugde ze uit. We hebben het toen mooi bij eigeel gehouden met lever, later avocado, pas veel later ben ik langzaam groentes gaan introduceren. Pas vanaf een maand of 8 had ze veel interesse in eten, al kon ik toen prima iets eten zonder dat zij er naar keek. Pas toen ze 11 maanden was begon ze echt enthousiast te worden qua gebaren, en ze eet nu praktisch alles, alleen geen fruit. Dat lust ze niet en spuugt ze uit. Behalve avocado, daar smult ze van. De omeletjes met beenmerg gaan er goed in. Ook kattenkots blijkt ze met smaak te eten, al was dat niet de bedoeling 8O

 
Uit Genees tandbederf van Ramiel Nagel:

Quote:
Nachtelijke borstvoeding beschermt tegen tandbederf. Het lichaam van kinderen onder de drie jaar die ’s nachts groeien heeft moedermelk nodig om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die nodig zijn voor een goede gezondheid.

Kinderen boven de drie hebben mogelijk minder nachtelijke borstvoeding nodig, maar hebben nog altijd wat moedermelk nodig om ’s nachts goed te kunnen slapen.

Er zijn genoeg kinderen die ’s nachts de borst krijgen en geen gaatjes hebben. Uit onderzoek blijkt geen verband tussen langdurige borstvoeding en een hoger aantal gaatjes bij kinderen.


Mike

 
het concentratieburo is erin gespecialiseerd om op moeders schuldgevoel te werken. Het zou eigenlijk verboden moeten worden dat vrouwen erheen gaan al ze nog niet stabiel zijn in de hormonen en hun ouderschap. Dus vanaf je 5e kind ofzo.

En om het compleet te maken, vaders moeten het ook mijden, want die laten zich van alles aanpraten.

Afijn hun adviezen verschillen per land, per buro en per jaar. Volgens kraamhulp 1 moet het zus, volgens kraamhulp 2 zo en je moeder weet het ook al beter.....

Mijn flesgevoerde smurfen lusten vanaf 4 maanden wel wat bij. Maar ja wie weet kwam dat doordat in de erkende merken fles en pot veel suiker zit. Het lijkt mij echter logisch dat zodra kinderen gaan rollen en grijpen er andere dingen in de mond verdwijnen of misschien is als ze gaan zitten een natuurlijke tijd om bij te voeden.

 
Hoi,

@San: Bedankt voor je bericht. Heb vanmiddag meteen wat rauwe lever door met eigeel vermengd en aangeboden. Hij vond het niet lekker...Hij draaide zijn hoofd weg. :? Later nog maar eens proberen.

Vanavond avocado aangeboden. Hij eet nog niet echt, maar sabbelt al wel lekker.

Over het consultatiebureau. Ik weet wel dat ik ze niet al te serieus moet nemen. Ik ga er eigenlijk alleen naartoe omdat ik wil weten hoeveel hij weegt en wat zijn lengte is. Toch vroeg ik me dus af of het waar is dat een kind uiteindelijk niet meer of minder ontvankelijk is voor het uitproberen van smaken.

Ik ga nu gewoon voor het eigeel, de lever, kefir en wat avocado, bloemkool etc.

Nou, bedankt voor jullie reacties.

Groetjes!

 
thinkvink, er is een verschil tussen laten proeven en bijvoeding. Laat de kleine man inderdaad wat sabbelen op een avocado, lever of z'n vinger in de kefir dopen, maar op borstvoeding (mits jij je goed voedt) kan hij nog wel een paar maanden vooruit hoor. En die interesse voor eten komt vanzelf.

Jonge kinderen eten inderdaad makkelijker als wanneer ze 2(nee) zijn, maar door te proeven leren ze ook de smaken kennen. En als hij geen vieze groentehapjes voorgezet krijgt maar lekker ei en slagroom zul je weinig weerstand ervaren.

 
Quote:
Steeds meer baby's te dik

Steeds meer baby's en peuters krijgen te weinig lichaamsbeweging en te veel calorierijke voeding.

Dat zegt Lucy Smit, voorzitter van de AJN (Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland) tegen het AD.

Smit maakt zich grote zorgen over het veelvuldige gebruik van kinderzitjes als Maxi-Cosi's en gemaksproducten als 'pyjamapapjes' voor het slapengaan. Waar de jeugdgezondheidszorg vroeger hamerde op het voorkomen van gewichtstekort, zijn ze tegenwoordig vooral bezig met het voorkomen van overgewicht, stelt Smit.

Ze wijst erop dat ook heel jonge kinderen vrij moeten kunnen bewegen om calorieën te verbranden. ,,Baby's horen genoeg tijd in de box of op een boxkleed door te brengen om met hun beentjes te zwaaien of op hun zij te leren rollen. Iets wat ze nauwelijks kunnen als ze vastzitten in een Maxi-Cosi, wippertje of zo'n kuipje'', aldus Smit.


tja, als je ook ziet hoeveel suiker in de fruithapjes en andere voeding uit potjes zit schrik je je kapot.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.528
Berichten
537.498
Leden
8.661
Nieuwste lid
MamavanJ
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan