• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Azijn

ruud

New member
Valt er iets zinnigs te zeggen over de bijdrage van verschillende azijnen voor de gezondheid?

Soms lees ik: appelciderazijn http://nl.articlesenligne.com/article6714-appel-cider-azijn-een-echte-thuis-te-verhelpen.html , dan weer appelazijn (volgens mij is dat de gaps-azijn) en ik las dat ivm maagzuurremedies Mike het had over balsamicoazijn.

 

Webmaster

New member
Wat mij betreft is de consumptie van azijn goed en gezond. Mijn twee favorieten zijn appelazijn en balsamico.

Mike

 

corneliahz

New member
De biologische balsamico van La Vialla uit Italië vind ik helemaal toppie.

La Vialla verkoopt ook geweldig goede wijnen, de allerbeste olijfolie en de lekkerste pecorino die ik ooit geproefd heb! Regelmatig winnen ze prijzen voor hun biologisch dynamische producten.

Artikel over La Vialla

 

ruud

New member
Quote:
Appelazijn is de enige azijn die zoveel mineralen bevat., omdat 't van fruit is gemaakt, en de pectine en t geconcentreerde appelzuur zorgen voor t afslanken.


http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/7147-appelazijn-als-wondermiddel-voor-uw-spijsvertering.html

 
G

Guest

Guest
Vandaar dat ik me dus dat zinkprobleem afvroeg,omdat ik de laatste tijd s ochtends wat appelazijn in warm water dronk en dan nog kaas erbij op een dag...of dat dus niet te veel calcium is....

Verder heb ik ook andere geluiden gehoord over appelazijn,dat t zou zorgen voor verslechtering van gewrichten en botten. M.n. vd botten zou ik ergens kunnen voorstellen....als t wordt gebruikt in soep om mineralen uit de botten te trekken,zou het dan ook kunnen dat t in ons lichaam mineralen uit de botten trekt?...dat zou wel eventueel mijn zinktekort kunnen verklaren...

 

ruud

New member
Quote:
zou het dan ook kunnen dat t in ons lichaam mineralen uit de botten trekt?


Ik verwacht niet dat de azijn die we innemen bij onze botten uitkomt.

Waarom blijft maagzuur -zoutzuur!- meestal in de maag?

Er is vast ook iets gebeurd al met het eten dat in het maagzuurbad van de maag is gekomen dat niet later via de darmen en vervolgens het bloed dat onze botten gaat aantasten.

Wat ik me wel kan herinneren van mijn eigen lymekuren en de die-off van bacterien (die schijnbaar ook door gefermenteerde producten kan worden veroorzaakt), dat ik daar juist gewrichtsproblemen en nog meer ellende van kreeg.

Maar dat is dan een tijdelijk iets, zolang de infectie nog welig tiert en zolang ik die kuur doe.

 

ruud

New member
Ik las net het volgende citaat in een boek over genezen van kanker over azijn:

Quote:
Lemon juice should replace vinegar altogether. Vinegar is too harsh on the delicate mucus membrane of the alimentary canal. Also, the ingestion of large quantities of vinegar causes the digestive tract to become too acid and thus decreases the efficiency of the pancreatic enzymes and the digestive processes. For at least the first eight months on Metabolic Medicine’s Cancer Cure Program, lemon juice should be used in preference to vinegar on salads.


http://www.drkelley.com/CANLIVER55.html

 

Dirtsa

New member
Ik gebruik het redelijk veel, vooral om te zorgen voor extra maagzuur..

Zo gebruik ik het in de soep idd, maar ook door de smoothie..

En nu met dit warme weer is het heel dorstlessend om een scheut appelazijn in water op te lossen..

Ik heb niet het idee dat het slecht is, mijn nagels zijn nog nooit zo sterk geweest en groeien als kool.. toeval?

 
G

Guest

Guest
Quote:
Ik gebruik het redelijk veel, vooral om te zorgen voor extra maagzuur..



Zorg dat er geen 'te' voor staat.

Een theelepeltje in wat water, voor het eten, volstaat al voldoende om meer maagzuur aan te maken.

 

Dirtsa

New member
Gister had ik een hele nare ervaring..

Het begon al s ochtends.. mijn darmen waren flink aan het rommelen, maar er kwam niet zoveel uit.. later deze dag had ik steeds een klotsbuik (dat je voelt dat er veel inzit) maar het wilde er niet uit komen.. Opgeblazen gevoel..

Tegen de middag heb ik een klysma genomen en hier kwam vooral veel lucht en wat smurrie mee.. Enorm stinken, het rook enorm zuur!

Nu vraagg ik me af.. wat was er aan de hand?.. Het enige dat ik me kan bedenken is dat ik iets gegeten heb dat is gaan gisten in mijn darmen en vandaar deze rommel en lucht..

Kan het zijn dat appelazijn in combi met groenten gaat fermenteren in je darm?

Zp voelde het wel !

Vandaag weer wat rustiger, maar nog niet fijn..

Ik heb van Bloem druppel gehaald voor de maag/lever en darmen:

http://www.vitaminstore.nl/health/zelfzorg/spijsvertering/SANICARYO-BLOEM/P140751

Deze werkt op de maag, de buikklieren, alvleesklier, darmen en lever/gal..

 

Webmaster

New member
Ikke,

Je bent enorm aan het ontgiften, al een tijdje. Telkens weer vraag je je af wat er aan de hand is, maar zowel je ontgifting en je vragen erover zijn consistent. Wees er blij mee, beter eruit dan erin!

Mike

 

ruud

New member
Ik ben aan het rauwe appelazijnkuren: 3 x 2 eetlepels op een dag (per keer opgelost in water en ik drink het door een rietje om erosie van mijn tanden te voorkomen) en ik heb een ouderwetse herxheimerreactie zoals ik die ken van ¨vroega¨: hoofdpijn en misselijk: bingo!

Big stuff die appelazijn voor hen met veel toxinen in hun lijf.

En dan vergeet niet de vele nutrienten in appelazijn, zeker als deze rauw is.

http://www.naturalnews.com/028385_Lyme_disease_apple_cider_vinegar.html

http://www.naturalnews.com/036142_apple_cider_vinegar_reference_graphic.html

http://www.greenmedinfo.com/blog/why-apple-one-worlds-most-healing-superfoods

 
G

Guest

Guest
Dat het jou maar veel goedsmag brengen!

Doeje dit i.p.v de H2O2? Die ging volgens mij niet echt goed bij jou, right?

 

ruud

New member
hoi Cham, ik heb de azijn maar weer even laten staan: ik word er opgefokt van.

Daarnaast: h202: ik doe het alleen in mijn oren als ik last heb van uitwendige ontstekingen.

Ik wil als ik geen resonantietherapie meer zou gaan doen zeker ook inwendig gaan gebruiken.

 

JVG

Well-known member
Kan ik de appelazijn vervangen door citroen, daar ik hier het gehele jaar beschik over verse citroen ?

Ik bedoel dus in de bouillion, voor maagzuur en alle andere dingen waarvoor men appelazijn gebruikt.

 

Oker

New member
Als ik 's morgens een glas water met twee eetlepels appelazijn drink, krijg ik een heel vol en warm gevoel in mijn maag. Helemaal niet onaangenaam hoor. Maar waar komt dat warme gevoel vandaan?

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.191
Berichten
322.164
Leden
7.677
Nieuwste lid
xtyhpoon
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan