Ik ben pas bij een orthomoleculair arts geweest voor mijn huiduitslag. Hij heeft me energetisch doorgemeten met een apparaat. Mijn darmen reageren heel sterk op suiker, aangezien die schimmels voeden die toxische stoffen maken en neerslaan op mijn huid. Dat klopt want ik weet dat mijn huid meestal direct reageert op suiker. Zou het voor mij geen idee zijn om eens met de zapper te gaan werken om schimmels in mijn darmen of op mijn huid weg te krijgen? Heeft iemand hier ervaring mee?
Suiker was een bekend verhaal. Maar volgens hem heb ik ook een genetische aanleg voor allergieën en reageer ik gevoelig op koe-eiwit. Als baby heb ik kunstvoeding gehad die op koemelk is gebaseerd en dat heeft die gevoeligheid misschien of waarschijnlijk ontwikkeld. Volgens hem is er wat dat eiwit betreft geen verschil tussen biologisch of niet-biologisch geteeld. Bij de mesoloog kwam zuivel en dan met name rauwe melk ook al niet zo goed uit de bus. Maar nou vraag ik me af. Als je rauwe melk gebruikt, dan zitten daar toch de enzymen in voor de vertering van de melkeiwitten. Hoe kan het dan toch nog een probleem zijn? Of is dat nou juist de allergie? Ik zou niet weten wat ik nou kan doen om melkproducten toch goed te kunnen leren verdragen. Is het een kwestie van geduld hebben of een kwestie van accepteren dat het echt genetisch bepaald is?
En verder bleek ik vrij gevoelig op varkensvlees te reageren. Hij vertelde dat varkensvlees het meest vervuilde vlees was en dit heeft te maken het feit dat het vlees veel vet bevat en dat de afvalstoffen in het vet opgeslagen worden. Ik zei dat ik enkel biologisch vlees eet en dat het dan misschien we mee zal vallen. Toen begon hij over vetzuren en dat ik beter vette vis kon eten. Ik zei "Hoezo, bedoel je dan verzadigde vetzuren?" Toen liet hij me een wat technisch schema zien van hoe bepaalde vetzuren worden omgezet in je lichaam. Hierin wordt arachidonzuur (omega-6) als boosdoener bestempeld. Het zou kunnen leiden tot diverse klachten zoals huidziektes, ademhalingsziektes, koorts, oedemen en nog wat ingewikkelde benamingen. Ik werd erg skeptisch, want arachidonzuur is vooral in vlees. Is dit weer zo'n voorbeeld van een slechte spijsvertering en een vetarm dieet als norm stellen en dan concluderen dat dit verzuur schadelijk is?
Ook vertelde hij dat dierlijke vetten een te hoog triglycerideniveau in het bloed veroorzaken. Ik zei dat dit toch vooral door suikers komt?! Hij zei dat het inderdaad vooral door suikers komt, maar dat vetten er ook aan bijdragen. Ik heb me nog even niks wijs laten maken, maar ben wel een beetje in verwarring gebracht.
Tenslotte kwam het welbekende advies om veel water te drinken, minstens 1,5 liter. Hier hebben we het op het forum al over gehad. Met vet en H2O2 zouden we onze cellen veel beter van waterstof kunnen voorzien, maar hoe zit het dan met de nieren spoelen? Is er toch niet een ruime hoeveelheid water nodig om de afvalstoffen af te kunnen voeren?
Suiker was een bekend verhaal. Maar volgens hem heb ik ook een genetische aanleg voor allergieën en reageer ik gevoelig op koe-eiwit. Als baby heb ik kunstvoeding gehad die op koemelk is gebaseerd en dat heeft die gevoeligheid misschien of waarschijnlijk ontwikkeld. Volgens hem is er wat dat eiwit betreft geen verschil tussen biologisch of niet-biologisch geteeld. Bij de mesoloog kwam zuivel en dan met name rauwe melk ook al niet zo goed uit de bus. Maar nou vraag ik me af. Als je rauwe melk gebruikt, dan zitten daar toch de enzymen in voor de vertering van de melkeiwitten. Hoe kan het dan toch nog een probleem zijn? Of is dat nou juist de allergie? Ik zou niet weten wat ik nou kan doen om melkproducten toch goed te kunnen leren verdragen. Is het een kwestie van geduld hebben of een kwestie van accepteren dat het echt genetisch bepaald is?
En verder bleek ik vrij gevoelig op varkensvlees te reageren. Hij vertelde dat varkensvlees het meest vervuilde vlees was en dit heeft te maken het feit dat het vlees veel vet bevat en dat de afvalstoffen in het vet opgeslagen worden. Ik zei dat ik enkel biologisch vlees eet en dat het dan misschien we mee zal vallen. Toen begon hij over vetzuren en dat ik beter vette vis kon eten. Ik zei "Hoezo, bedoel je dan verzadigde vetzuren?" Toen liet hij me een wat technisch schema zien van hoe bepaalde vetzuren worden omgezet in je lichaam. Hierin wordt arachidonzuur (omega-6) als boosdoener bestempeld. Het zou kunnen leiden tot diverse klachten zoals huidziektes, ademhalingsziektes, koorts, oedemen en nog wat ingewikkelde benamingen. Ik werd erg skeptisch, want arachidonzuur is vooral in vlees. Is dit weer zo'n voorbeeld van een slechte spijsvertering en een vetarm dieet als norm stellen en dan concluderen dat dit verzuur schadelijk is?
Ook vertelde hij dat dierlijke vetten een te hoog triglycerideniveau in het bloed veroorzaken. Ik zei dat dit toch vooral door suikers komt?! Hij zei dat het inderdaad vooral door suikers komt, maar dat vetten er ook aan bijdragen. Ik heb me nog even niks wijs laten maken, maar ben wel een beetje in verwarring gebracht.
Tenslotte kwam het welbekende advies om veel water te drinken, minstens 1,5 liter. Hier hebben we het op het forum al over gehad. Met vet en H2O2 zouden we onze cellen veel beter van waterstof kunnen voorzien, maar hoe zit het dan met de nieren spoelen? Is er toch niet een ruime hoeveelheid water nodig om de afvalstoffen af te kunnen voeren?