...........
Active member
Een van de belangrijkste dingen van het onderzoek van Price is dat die natuurvolkeren die volmaakt gezond waren meer dan 10x zoveel vet oplosbare vitamines binnen kregen.
Nu vraag ik me af: Zouden wij nu aan deze hoeveelheden komen?
Ik denk het eigenlijk niet. Volgens mij schrijft Price ergens dat de melk die deze natuurvolkeren dronken vele malen meer vitamines bevat, doordat de koeien van snelgroeiend gras aten. En daar komen wij dan aan met onze biologische melk van Holstein koeien. Reken maar dat hier veel en veel minder vitamientjes in zitten. Ik eet me gek aan de roomboter van Proef nu!, want deze schijnt van Jersey koeien te komen. Maar als ik de kleur van deze roomboter bijvoorbeeld vergelijk met de roomboter van Remeker (toen ze die nog verkochten ) of met de ghee van Remeker, dan zie ik toch echt wel een MEGA verschil. Ik denk dus niet dat de roomboter uit de natuurwinkel ook maar een klein beetje in de buurt komt van de roomboter die die natuurvolkeren aten.
Verder eet ik nog best veel spiervlees, omdat ik orgaanvlees gewoon echt nog steeds niet weg krijg. Ook hier verschillen veel van ons dus nog met die natuurvolkeren.
Dan hebben we nog vis. Dit eet ik niet heel erg vaak, maar meestal eet ik dan wilde zalm. En pas voor het eerst sardientjes gegeten van de AH na een tip op dit forum. De natuurvolkeren aten waarschijnlijk de vis met kop en al op (?), dus ook weer een boel vitamines en mineralen die wij niet binnnenkrijgen.
Dan de groentes. Ik denk dat iedereen wel kan bedenken dat de biologische groentes die wij kopen bij lange na niet van dezelfde kwaliteit zijn als waar WP het over had. Zelfs als we zelf verbouwen op zeemineralen weet ik niet of het dan wel goed genoeg is.
oke, dan hebben we de levertraan en boterolie nog, maar dat is ook niet iets wat voor iedereen altijd te betalen is. En komt zo'n theelepeltje boterolie in de buurt van de hoeveelheden die Price zag bij de volkeren die hij besturdeerde?
Dus, komen we niet nog steeds heel veel voedingsstoffen tekort?
Nu vraag ik me af: Zouden wij nu aan deze hoeveelheden komen?
Ik denk het eigenlijk niet. Volgens mij schrijft Price ergens dat de melk die deze natuurvolkeren dronken vele malen meer vitamines bevat, doordat de koeien van snelgroeiend gras aten. En daar komen wij dan aan met onze biologische melk van Holstein koeien. Reken maar dat hier veel en veel minder vitamientjes in zitten. Ik eet me gek aan de roomboter van Proef nu!, want deze schijnt van Jersey koeien te komen. Maar als ik de kleur van deze roomboter bijvoorbeeld vergelijk met de roomboter van Remeker (toen ze die nog verkochten ) of met de ghee van Remeker, dan zie ik toch echt wel een MEGA verschil. Ik denk dus niet dat de roomboter uit de natuurwinkel ook maar een klein beetje in de buurt komt van de roomboter die die natuurvolkeren aten.
Verder eet ik nog best veel spiervlees, omdat ik orgaanvlees gewoon echt nog steeds niet weg krijg. Ook hier verschillen veel van ons dus nog met die natuurvolkeren.
Dan hebben we nog vis. Dit eet ik niet heel erg vaak, maar meestal eet ik dan wilde zalm. En pas voor het eerst sardientjes gegeten van de AH na een tip op dit forum. De natuurvolkeren aten waarschijnlijk de vis met kop en al op (?), dus ook weer een boel vitamines en mineralen die wij niet binnnenkrijgen.
Dan de groentes. Ik denk dat iedereen wel kan bedenken dat de biologische groentes die wij kopen bij lange na niet van dezelfde kwaliteit zijn als waar WP het over had. Zelfs als we zelf verbouwen op zeemineralen weet ik niet of het dan wel goed genoeg is.
oke, dan hebben we de levertraan en boterolie nog, maar dat is ook niet iets wat voor iedereen altijd te betalen is. En komt zo'n theelepeltje boterolie in de buurt van de hoeveelheden die Price zag bij de volkeren die hij besturdeerde?
Dus, komen we niet nog steeds heel veel voedingsstoffen tekort?