Parasietenkuren info


Ik had deze heb ik al meer dan een jaar liggen, gekocht toen de COVID-periode begon, nu vond ik dit het juiste moment dus ik heb mijn eerste dosis ingenomen. Ik hou jullie op de hoogte.

Joost
 
Joost, houd in de gaten dat je gedurende 3 dagen 1 tablet Panacur 500 mg per 10 kg lichaamsgewicht moet nemen. Een volwassen kerel van 80 kg moet dus 8 tabletten per dag innemen.

Mike
 
Ik wil graag even reageren op het ontwormingsmiddel, bijna 1 jaar geleden is mijn man van de ene op de andere dag gediagnosticeerd met een dodelijke hersentumor. We hebben toen Mike geraadpleegd en overgegaan op Kangenwater en alle natuurlijke vitamines en gestopt met suikers en toevoegingen. Hoge dosering THC ook erbij( wat een gezellige boel hier gaf thuis ;-)Helaas heeft hij ook de chemo en de bestraling die alleen levensverlengend zou zijn gehad. 25% overleeft deze tumor na 15 maanden en wij zitten nu bijna op 12 maanden. Een aantal maanden geleden is mijn man de panacure gaan slikken in combinatie met zink, vit en selenium. Tot nu toe is de tumor stabiel en moet hij 31 mei opnieuw voor een scan. We weten niet wat wat precies gedaan heeft en door de stress van de diagnose en de molen waar je in komt toch de chemo en bestraling gedaan maar we weten ook dat dit niet de oplossing is en achteraf misschien beter niet kunnen doen. Wat we wel weten is dat de panacure geen schadelijke gevolgen heeft want de bloedwaardes worden regelmatig gecontroleerd van mijn man en die zijn goed. Ik ga het zelf ook komende week uitproberen na de uitzending gisteren op dotcom radio. Het liefst zouden we ook de HCQ erbij gebruiken maar daar is echt niet aan te komen.
Het lijkt erop dat het proberen waard is!
 
Beaphar all in one en drontal bevatten ook praziquantal, daarnaast ook pyrantelembonaat en febantel. Werkt bij onze honden prima.
De meeste ontwormmiddelen kun je bij dieren in ieder geval beter iets (5-10%) overdonderen dan onder doseren
 
https://www.newpharma.nl/virbac/648...en-groot-en-zeer-groot-hond-12-tabletten.html

Dit diergeneesmiddel bevat ontwormingsmiddelen, die werkzaam zijn tegen rondwormen en lintwormen. Het diergeneesmiddel bevat drie werkzame bestanddelen: febantel, pyrantel embonaat (pamoaat) en praziquantel, een gedeeltelijk gehydrogeneerd pyrazine-isoquinoline derivaat, veel gebruikt als anthelminticum zowel bij mens als dier. Pyrantel werkt als een cholinergische agonist.
Deze stof stimuleert de nicotine cholinergische receptoren van de parasiet en veroorzaakt spastische paralyse. Door middel van de darmperistaltiek wordt het uitdrijven van de parasiet mogelijk.

In het lichaam van het zoogdier ondergaat febantel een omzetting waarbij fenbendazol en oxfendazol gevormd worden. Het zijn deze chemische verbindingen die het anthelmintische effect uitoefenen door de tubuline polymerisatie te remmen. De vorming van microtubuli wordt hierdoor voorkomen, hetgeen resulteert in het uiteenvallen van structuren die van vitaal belang zijn voor het normaal functioneren van de parasiet. Vooral de glucoseabsorptie wordt beïnvloed, hetgeen verlies aan cel ATP ten gevolge heeft. De parasiet gaat dood doordat zijn energiereserves uitgeput raken, hetgeen 2-3 dagen later het geval is.

Praziquantel wordt zeer snel geabsorbeerd en over de gehele parasiet verspreid. Zowel in vitro alsook in vivo studie heeft aangetoond dat praziquantel ernstige schade veroorzaakt aan de huid van de parasiet, hetgeen contracties en paralyse tengevolge heeft. Er ontstaat in de parasiet een vrijwel onmiddellijke krampachtige contractie van de musculatuur en al spoedig worden er holtes gevormd in de syncytium laag. Deze snelle contractie schijnt het gevolg te zijn van de veranderingen in de in en uitstroom van tweewaardige kationen, vooral calcium.

In dit diergeneesmiddel, dat een vaste samenstelling heeft, werken pyrantel en febantel synergistisch tegen alle relevante nematoden bij honden. Het spectrum van activiteit omvat vooral Toxocara canis, Toxcascaris leonina, Uncinaria stenocephala en Ancylostoma caninum. Het activiteitsspectrum van praziquantel strekt zich uit over alle cestode soorten bij honden, vooral alle Taenia spp en Dipylidium caninum. Praziquantel werkt tegen volwassen en nog onvolwassen stadia van de genoemde cestoden.

Oraal toegediend praziquantel wordt vrijwel volledig geabsorbeerd uit het maagdarmkanaal. Na absorptie wordt het diergeneesmiddel verspreid over alle organen. Praziquantel wordt in de lever omgezet in inactieve vormen en uitgescheiden via de gal. Ruim 95% van de toegediende hoeveelheid wordt binnen 24 uur uitgescheiden. Er worden slechts sporen van niet-gemetaboliseerd praziquantel uitgescheiden.

Het pamoaatzout van pyrantel is slecht oplosbaar in water, waardoor absorptie uit het darmkanaal wordt verminderd en het diergeneesmiddel de parasieten in de dikke darm kan bereiken en effectief kan bestrijden. Als gevolg van de lage systemische absorptie van pyrantelpamoaat is het gevaar van bijwerkingen/ toxiciteit in de gastheer zeer klein. Na de absorptie wordt pyrantelpamoaat snel en vrijwel volledig omgezet in inactieve metabolieten, die snel met de urine worden uitgescheiden.

Febantel wordt relatief snel geabsorbeerd en omgezet in een aantal metabolieten, onder andere in fenbendazol en oxfendazol, die een anthelmintische werking hebben.
 
Laatst bewerkt:
Hoe zit het eigenlijk met ontwormingsmiddelen voor kinderen?
Mijn moeder vertelde mij dat ze mij ooit een ontwormingskuur gaf toen ik klein was, want ik speelde heel vaak in het zand van de speeltuin waar ook katten in poepte en ik had toen dus last van wormen.

Kevin
 
Even een vraagje naar aanleiding van de vertaling van Mike:

Of je de spike-eiwitten nu oploopt zonder vaccinatie (via aerosolen) of met vaccinatie, ze veroorzaken schade aan de vaatwanden, helpen mitochondrien om zeep (waardoor je celenergie afneemt, je levensenergie) en zorgen voor versuikering van eiwitten (AGEs) en dus bloedproppen en zelfs eiwitplakkaten (denk aan Alzheimer).

Dat verspreiden via Aerosolen horen we dus ook over Corona. Dat geknutselde Coronavirus zou dus spike-eiwitten veroorzaken. Toch even een puntje wat ik niet begrijp. We zien nu toch dat dit geknutselde virus helemaal niet zo gevaarlijk is met zijn IFR van 0,15%.
Moeten we nu dan toch bang zijn voor dit virus of lees ik het verkeerd?
Ik ben zelf wel bang voor het opgedrongen experimentele vaccin/gen-therapie met zijn gevolgen van die spike-eitwitten en kan me voorstellen dat men daar iets tegen wil doen. Ik heb echter eens een filmpje hierover gezien en dat gaf aan dat ivermectine niet op het vaccin werkte, maar wel op een binnenkomend (knutsel)virus.
Dus, het werkte niet op het vaccin, wel op het virus. Maar is het virus wel zo gevaarlijk?
Ik wil hiermee niets in twijfel trekken, maar het zijn alleen even een paar vragen.
Ik huiver toch voor het innemen van die middelen en wacht het graag nog even af en zie hoe het hier verloopt met Joost en Mike. Joost is al begonnen hoe ik begrepen heb.
Ik ben toch ook eens gaan kijken naar die Hulda Clark Zapper die Henk heeft. het is niet onbetaalbaar en ik denk er toch over na.
Nogmaals, ik spreek het niet tegen, maar heb even een paar onzekerheden.
Bedankt voor een antwoord.

Dorothé
 
Hoe zit het eigenlijk met ontwormingsmiddelen voor kinderen?
Mijn moeder vertelde mij dat ze mij ooit een ontwormingskuur gaf toen ik klein was, want ik speelde heel vaak in het zand van de speeltuin waar ook katten in poepte en ik had toen dus last van wormen.

Kevin
Hetzelfde spul, alleen lagere dosis.

Mike
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
499.172
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan