Ziekte als vergiftigingscrisis door nutriententekorten.
Deze definitie van ziekte komt van Mike en heeft hij geformuleerd bij het onderwerp ¨onze kwelgeest Martijn Katan¨ https://www.fatsforum.nl/bbpress/topic.php?id=81 .
Quote:
Leg mij dan maar eens uit hoe het kan dat de natuurvolkeren die Weston Price zag eeuwenlang oergezond en beresterk waren, maar binnen 1 generatie verzwakten door moderne, westerse voeding en ineens verkoudheden en griepjes kregen en zelfs bezweken aan artritis, tuberculose en andere ontstekings- en infectieziektes. Je raakt besmet met een bacterie of je raakt niet besmet, maar niet eeuwenlang niet en dan binnen 1 generatie ineens wel.
Hoe kan het dat zelfs nu nog de een wel ziek wordt en de ander niet? Vat jij een kou of vat de kou jou? Het heeft allemaal te maken met de omgeving van de cellen. Hoe gezonder deze is hoe gezonder de cellen zijn. Hoe ongezonder deze is hoe ongezonder de cellen zijn. Ziekte is niets meer dan een vergiftigingscrisis door voedingstekorten. Alleen al de lage voorraad vit. C en D die mensen hebben speelt ze in de herfst- en wintermaanden parten.
Quote:
Griep komt veel in de herfst en winter voor. Mensen die griep krijgen hebben geen reserves aan vit. C en D. Zie mijn eerdere post hierover. Verder zie je rond de feestdagen veel 'griep'. Men eet dan vrachten met suiker, dus inderdaad ineens heel veel giftige voeding. Denk aan winterse lekkernijen als chocoladeletters, speculaas, taaitaai, kerstbrood, amandelstaven etc.
Er zijn ook zgn. zomergriepen. De mensen tappen dan misschien wel gratis vit. D bij via zonlicht, maar de zon verhoogt ook de lichaamswarmte, waardoor het lichaam eindelijk kan gaan ontgiften. Zoveel mensen hebben standaard een te lage lichaamstemperatuur.
Ik ben het beste voorbeeld. Ik was vroeger standaard ziek als er iets 'heerste' en nu helemaal niet meer. Ook was ik 365 dagen per jaar neusverkouden en nu niet meer. Ik had allerlei allergien en intoleranties, waaronder 'hooikoorts'. Nu helemaal niet meer. Het enige verschil met voorheen is een aanzienlijk verbeterd inwendig milieu.
Mijn vraag aan jou Mike: heb je er een (voor-)beeld bij hoe die nutriententekorten tot vergiftiging kunnen leiden in ons lichaam?
(ik had even geen zin meer om in een rubriek verder te gaan die over een persoon gaat en bovendien is dit een onderwerp dat apart aandacht verdient vind ik).
Deze definitie van ziekte komt van Mike en heeft hij geformuleerd bij het onderwerp ¨onze kwelgeest Martijn Katan¨ https://www.fatsforum.nl/bbpress/topic.php?id=81 .
Quote:
Leg mij dan maar eens uit hoe het kan dat de natuurvolkeren die Weston Price zag eeuwenlang oergezond en beresterk waren, maar binnen 1 generatie verzwakten door moderne, westerse voeding en ineens verkoudheden en griepjes kregen en zelfs bezweken aan artritis, tuberculose en andere ontstekings- en infectieziektes. Je raakt besmet met een bacterie of je raakt niet besmet, maar niet eeuwenlang niet en dan binnen 1 generatie ineens wel.
Hoe kan het dat zelfs nu nog de een wel ziek wordt en de ander niet? Vat jij een kou of vat de kou jou? Het heeft allemaal te maken met de omgeving van de cellen. Hoe gezonder deze is hoe gezonder de cellen zijn. Hoe ongezonder deze is hoe ongezonder de cellen zijn. Ziekte is niets meer dan een vergiftigingscrisis door voedingstekorten. Alleen al de lage voorraad vit. C en D die mensen hebben speelt ze in de herfst- en wintermaanden parten.
Quote:
Griep komt veel in de herfst en winter voor. Mensen die griep krijgen hebben geen reserves aan vit. C en D. Zie mijn eerdere post hierover. Verder zie je rond de feestdagen veel 'griep'. Men eet dan vrachten met suiker, dus inderdaad ineens heel veel giftige voeding. Denk aan winterse lekkernijen als chocoladeletters, speculaas, taaitaai, kerstbrood, amandelstaven etc.
Er zijn ook zgn. zomergriepen. De mensen tappen dan misschien wel gratis vit. D bij via zonlicht, maar de zon verhoogt ook de lichaamswarmte, waardoor het lichaam eindelijk kan gaan ontgiften. Zoveel mensen hebben standaard een te lage lichaamstemperatuur.
Ik ben het beste voorbeeld. Ik was vroeger standaard ziek als er iets 'heerste' en nu helemaal niet meer. Ook was ik 365 dagen per jaar neusverkouden en nu niet meer. Ik had allerlei allergien en intoleranties, waaronder 'hooikoorts'. Nu helemaal niet meer. Het enige verschil met voorheen is een aanzienlijk verbeterd inwendig milieu.
Mijn vraag aan jou Mike: heb je er een (voor-)beeld bij hoe die nutriententekorten tot vergiftiging kunnen leiden in ons lichaam?
(ik had even geen zin meer om in een rubriek verder te gaan die over een persoon gaat en bovendien is dit een onderwerp dat apart aandacht verdient vind ik).