Werk, stress en ziektewet

Alexandra

New member
Afgelopen maandag was mijn vakantie weer voorbij. In het begin van mijn vakantie heb ik naar aanleiding van de grote leverzuivering veel last gehad van mijn lever/galblaas, maar verder een prima vakantie gehad. Zelfs een dag weg geweest en daarbij "normaal" voedsel gegeten en nergens last van gehad. Afgelopen weekend begon de gevoeligheid, zondagavond weer aan het bitterzout gezeten ivm (dreigende) koliek.

Maandag op het werk erg misselijk, moest mezelf dwingen tot eten en drinken en lever, gal en alvleesklier erg gevoelig. Bij thuiskomst gelijk weer aan het bitterzout en voor het slapen gaan ook.

Nu heb ik het afgelopen jaar, voordat ik wapf at, maanden rondgelopen met 24/7 pijn en 3 tot 4 uur slaap per nacht, vaak ook nog gebroken. Ik heb me voorgenomen om dat dus niet meer te doen. Ik heb me daarom ook dinsdag ziek gemeld. Woensdag mezelf weer beter gemeld, maar toen kreeg ik 's avonds 2 telefoontjes van het werk en hop, daar gaat de lever/gal weer. Daarom vandaag weer niet gaan werken. In het laatste telefoontje (om half 10 's avonds) dringt mijn leidinggevende aan op een operatie. Tenminste, zo voelt dat dan toch. Dit omdat anderen hier veel baat bij hebben gehad en ik op deze manier geen betrouwbare werknemer ben. Ik heb aangegeven dat de stress mijn lichamelijk klachten veroorzaakt, maar hier wordt niet op ingegaan.

Nu liep ik al op mijn tandvlees op het werk voor de vakantie. Dit ook regelmatig aangegeven, maar het is nooit goed opgepakt. Zwemmen of verzuipen. Het is verzuipen geworden.

Nu verwacht ik volgende week opgeroepen te worden voor de arbo-arts. En die zal net als de huisarts pleiten voor een operatie verwacht ik. Want de huidige medische wereld heeft geen ander antwoord.

Ik voel me erg goed bij wapf, maar de stress is echt killing!

Heeft iemand tips om om te gaan met mijn werksituatie/ziektewet? Mijn lichaam geeft zo duidelijk aan STOP, pas op de plaats.

 
Hoi Alexandra,

Dit is ook een kwestie van gevoelsmatig voelen wat van jou is en wat van de ander.

Een werkgever heeft niets te zeggen over persoonlijke keuzes op gezondheidsgebied.

Ook een arbo-arts gaat niet over jouw persoonlijke keuzes op gezondheidsgebied.

Hoogstens wel over hoe je je werk en gezondheidsbeperkingen met elkaar in evenwicht krijgt.

Er is een glibberig gebied waarop arboartsen zich proberen te begeven: namelijk de gezondheidskeuzes die je zelf maakt: maar in principe gaat het ze ook volgens de richtlijnen die zij hebben gekregen ivm omgang van werknemers geen snars aan (daar is echt een richtlijn voor).

Dit is misschien niet iets om direct mee naar de arboarts te schermen, maar je kunt het altijd in je achterhoofd houden, dat het niet aan hem of haar is om zich te bemoeien met je persoonlijke gezondheidskeuzes.

Mensen die wel een galoperatie laten doen, ik ken er 1 op mijn werk, die zijn vaak in de praktijk niet beter af, sterker nog: die sukkelen rustig op de oude voet door of krijgen er nieuwe problemen bij (logisch).

Men zal je altijd proberen in een richting te dwingen waarvan men het idee heeft dat men beter weet dan jij wat je moet doen voor je gezondheid en dat je het fout doet.

Dit is ook mijn persoonlijke ervaring met werkgevers en arboartsen en het kost vaak hoe dan ook gedoe om met dit soort dreigementen om te gaan op de werkvloer.

Zie het echter als niet meer dan dat en besef dat jij je eigen keuzes maakt en dat het vaak niet meer is dan een soort controle over je uitoefenen om je eronder te houden.

Meer is het niet.

Ze zijn niet je lijfartsen, het zijn mensen die beroepsmatig maar wat uit hun nek kletsen om iets soort van zinnigs gezegd te hebben.

Heel verschrikkelijk om op voet van oorlog te leven met mensen, in dit geval met mensen die beroepshalve geacht worden de grootste onzin uit hun mond te laten komen, maar probeer niet door hen serieus genomen te worden in elk geval en houdt gevoelsmatig afstand.

Praktische tips: documenteer alles (emails e.d.) van het reeds gecommuniceerde e.d. en hou je werkgever goed op de hoogte van momenten van uitval, best per mail.

Op dit soort punten hebben ze mij meerdere malen geprobeerd te pakken, ook al is het niet gelukt.

Als je de achterwacht nodig hebt van een arts: zoek een (natuur)arts (www.abng.nl) die je steunt in je persoonlijke keuzes en je wil bijstaan.

Men legt gezonde keuzes uit als bezoeken aan een arts tegenwoordig: en in dat geval heb ik veel steun gehad van artsen, pure zelfbescherming.

Dat zou mijn advies zijn, uit ervaring geboren.

Dit leidt tot zo min mogelijk stress, maar stress voorkomen doe je niet zo lang je met dit soort beroepsrobots te maken hebt.

Of je verzopen bent, nu je voor de rust hebt gekozen is ook maar de vraag verder.

 
Quote:
Of je verzopen bent, nu je voor de rust hebt gekozen is ook maar de vraag verder.


Dat is inderdaad maar de vraag. Wat is 'verzopen'? Is dat als je voor jezelf kiest in een situatie die door de buitenwereld (lees: artsen) niet word begrepen, niet word aangenomen en niet word verwerkt?

Of is 'verzopen' als je toch doorgaat door de druk van buitenaf (lees: artsen) en nog meer stress krijgt waardoor je niet aan helen toekomt en straks compleet afgebrand bent?

Invloed op anderen kunnen uitoefenen = macht. Artsen oefenen invloed uit op anderen. Die zijn dus machtig om anderen mensen hun leven te maken of te breken. Ze zullen het niet kunnen en ook niet willen toegeven, maar die macht is wel waar ze mee werken.

Een arts die niet aan jouw zijde staat (lees: o.a. arboarts) is zeker niet iemand die jou zal helpen. Diegene heeft niet het beste met jou voor.

Ik ken een arboarts die zelf ziek werd door de stress en maar doorging en doorging en doorging. Diegene zag er niet bepaald gezond uit.

Als je bij een garage komt en de auto van de eigenaar valt bijna uit elkaar, ga je dan je auto daar laten repareren? Of de schoonheidspecialiste die onder de pukkels en rimpels zit, die laat je toch ook niet aan je gezicht zitten? Hoe zit dat dan bij artsen?

 
Alexandra,

Gooi het op overspannenheid.

Daar zijn dacht ik nog geen operaties voor...

 
Weet je wat je dan krijgt Ufo?

Dan kom je in de psychehatershoek terecht, men verklaart je tot ingebeelde zieke: je wordt tegenwoordig als vermeend ingebeelde zieke geacht na 10 stoomsessies weer de oude te zijn.

Maar goed, als die rol niet past, dan kun je alsnog je eigen weg kiezen.

 
Dat weet ik niet, Lievergezond, maar elke week 1 sessie geeft Alexandra daarnaast 10 weken de tijd om het probleem via voeding of alternatieve arts, op te lossen.

 
Dank jullie voor de reacties!

@Lievergezond

Een natuurarts, wat bedoel je daar precies mee? Ik kan heel veel therapeuten vinden, maar artsen (dus officieel medisch geschoold) is een stuk lastiger.

En hoe kan ik dan zoiets zien? Op dit moment heb ik meer aan jullie "leken" als het gaat om mijn lichamelijke klachten dan wie ik ook in het verleden heb bezocht. Ik ben bijna een jaar bij een klassiek homeopaat geweest (geen arts) geweest en dat heeft me geen verlichting gegeven toendertijd. Misschien af en toe een aantal dagen, maar geen duidelijke verbetering.

Ik vindt het lastig om naar een natuurarts toe te gaan en ondertussen te zeggen, maar je hoeft niets voor te schrijven ofzo, want ik heb mijn eigen bronnen. Of zou dat wel kunnen?

Gevoelsmatig afstand nemen, ja dat is zeer zeker een leerpunt van mij! En ook dat is weer terug te herleiden naar de bijnieren, als ik dat engelse artikel een beetje goed begrepen heb.

@vrysuyver

Het voelt als "verzopen" vanuit mijn oude denken. Ik ben wel blij dat ik nu nog duidelijker mijn grens heb aangegeven. Heb al vaker gezegd dat het me allemaal te veel werd, maar daar wordt niet naar geluisterd, net als dat er niet geluisterd wordt als ik zeg dat het aan de stress ligt dat mijn lichaam protesteert.

@Ufo

Geen probleem hoor, overspannen komt er zeker bij. Zal ook aandragen dat door het gebrek aan begeleiding ik op de nominatie sta om posttraumatische stress syndroom te ontwikkelen. Hier ga ik niet verder over uitweiden ivm de privacy van mijn clienten en dit een openbaar forum is.

Vond m leuk gevonden, voor overspannenheid is geen operatie :) En als zij zorgen voor die 10 stoomsessie, helemaal goed. Moet ik iemand zoeken voor 10 stoomsessies.... Dan zal t wel een tijd duren voordat ik iemand gevonden heb ;)

 
Ron Velthuis te zutphen is volgens mij ook gewoon arts naast orthomoleculair arts. Zeker weten doe ik dit niet, maar google maar eens.

Ik heb ivm mijn MS, allerhande iformatie verzameld waaruit bleek dat de reguliere behandelmethode zeker niet beter is dan de alternatieve/voeding.

Over de gal/lever is vast ook genoeg te vinden wat aantoond dat opereren niet beter is dan voeding aanpassen.

Ik heb hele discussies gevoerd, met artsen, maar ook met de arbo arts. overigens kreeg ik van haar steeds meer respekt en begrip.

 
Een natuurarts vond ik moeilijk te vinden in Breda of omgeving. Wel veel therapeuten. Mike raade iemand in een ander topic een antroposofische huisarts aan. En die is er dus ook eentje in Breda. Daarnet gebeld en het blijkt dat de dokter maar 1 keer per twee weken op maandag in Breda is. Verder houdt hij praktijk in Brasschaat, België. Ook niet zo heel ver van Breda vandaan. Ik heb donderdag een afspraak voor kennismaking en intake.

Vanmiddag naar de Arbo-arts. Het wordt een week van dokteren :wink:

 
Alexandra,

Heel veel succes sterkte en beterschap,

van A naar (weer)Beter.

Het leven is geen proces van ontdekking, maar van creatie.

Ga niet op zoek naar jezelf; creëer jezelf.

 
Bezoek bij de Arbo was stiekem best heftig. Om te beginnen is het volgens hem absoluut onmogelijk om van stress last te krijgen van je galstenen. Maar nog bizarder is het volgens hem wel dat je met voeding de aanvallen onder controle kan krijgen, laat staan de stenen eruit werken. Uiteraard is er maar 1 oplossing en dat is een operatie. Waar hij mij inzet begin van het gesprek in mijn waarde liet in mijn keuze kwam hij er later nog twee keer op terug op een voor mij niet prettige manier. Het komt er op neer dat ik erg gek ben dat ik me niet laat opereren. Ik weet gelukkig beter!

Voor de incidenten die op t werk zijn gebeurd ben ik doorgestuurd naar de GGZ. En hij gaat intern uitzoeken hoe het komt waarom de protocollen niet zijn gevolgd. Daarnaast moet ik van hem deze week nog een gesprek aangaan met mijn leidinggevende en maandag weer aan t werk. En bij pijn mezelf weer ziekmelden. Waarop hij zelf al aangaf dat we elkaar in de toekomst vaker zullen gaan zien.

@ Remco, ik weet t, maar ben mijn creatiestokje kwijt.....

 
Van de week stond nog in de krant: minstens 40% van galoperaties is totaal overbodig. en dan is dit nog van de arts uit bekeken. Ik denk zeker te weten dat er nog veel meer operaties overbodig zijn.

Het is schandalig dat deze arts niet weet dat voeding zowel de oorzaak als de oplossing is voor galproblemen.

 
Alles in het universum is oorzaak en gevolg. Galstenen zijn het gevolg, dus wat is dan de oorzaak, volgens zo iemand? Toeval? Een foutje van het lichaam? Dit is nl. wat artsen je vertellen: "Het spijt me, mevrouw/meneer, maar u lijdt aan een ernstig geval van toeval, veroorzaakt door een gebrek aan medicatie." Dit is wat de darwinistische/mechanistische 'wetenschap' ons heeft wijsgemaakt: het leven is puur toeval, wij zijn toevallige toeristen hier op deze aardbol en niets of niemand is van enig nut, want het heelal is een grote machine. Hoe lang laten we ons deze krankzinnige ideeen nog aanpraten? Don't believe the hype!

Mike

 
De Arbo wist me wel te vertellen dat mijn huisarts er oom geen verstand van had, omdat die me geen buscopan heeft voorgeschreven. Buscopan is volgens hem het middel om de aanvallen te stoppen. Van collega's weet ik dat dit middel je darmen helemaal plat legt. Hoezo van de regen in de drup? Geef mij maar bitterzout, doorspoelen die handel! En zeer zeker niet plat leggen....

 
Goedzo Alexandra!! kennis is macht. Ik en ervan overtuigd dat jij er wel gaat komen met deze instelling.

 
Quote:
wat artsen je vertellen: "Het spijt me, mevrouw/meneer, maar u lijdt aan een ernstig geval van toeval, veroorzaakt door een gebrek aan medicatie.


Klopt kijk ook maar naar het woord vrijwel alle artsen hebben een laatste lettergreep in hun naam namelijk loog bv psycholoog neuroloog enz.

Wat betekent dat:

1.Loog = vt van liegen 2.Loog = een chemisch zuur (loog en base theorie scheikundig).

Kortom hun naam verraad hun afkomst. (in dit geval dus niet goed.)

Sorry dat het bericht niet positief is omdat ook ik heb medische missers gehad in verleden maar ook recent verleden, daar heb ik nu nog last van. (grote en kleine)

 
Remco,

Ik moest smakelijk lachen om je duiding bij het woord 'loog', maar de eerlijkheid gebiedt mij wel te vermelden dat het woord 'loog' afkomstig is van het Griekse 'logia', wat 'studie van' betekent.

'Psychologie' betekent dan ook 'studie van de ziel'. Interessant, aangezien de wetenschap volkomen zielloos is (amoreel). Hoe kan een wetenschap zonder ziel nu een wetenschap van de ziel hebben? Een psychiater is daarmee dan ook een 'psyche-hater'. :evil:

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
488.241
Leden
8.623
Nieuwste lid
Elaine-vdb
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan