Wat kan ik doen tegen een slechte huid? (puistjes, bultjes, oneffenheden)

streetspirit

New member
Ik heb het gevoel dat de basis ligt bij voeding, maar soms zie ik door het bos de bomen niet meer als het om informatie gaat. Ik las dus dat melk vanwege de natuurlijke hormonen puistjes kan verergeren, maar aangezien mensen op dit forum veel rauwe zuivel nuttigen lijkt mij dat dit de halve waarheid is.

Nu zijn mijn puistjes inderdaad verminderd na het beperken van omega 6 in mijn voeding en het weglaten van graan en aardappelen. Ik merk dus heel duidelijk op dat de dag na een chocoladereep ik flink last krijg van ontstekingen (het is wel 70% chocolade, maar dat betekent wel 30 g suiker dacht ik zo). Cacao zelf schijnt je insuline gevoeligheid te vergoten en daarmee te helpen tegen puistjes lijkt mij,

Tenminste, als het klopt dat insuline een grote rol speelt bij de vorming van puistjes (of eigenlijk het aanzetten van teveel talg). Mijn vader heeft ernstige acne op de rug, maar de arts gaf aan dat dit hormoniaal was, waar hij best trots op was (teveel testosteron).

Ik vind die onsierlijke plekjes op mijn gezicht niet bepaald gezond ogen (kleine bultjes, mee-eters en af en toe een puist) en daarmee stel ik ook de conclusie dat er zeker werk aan de winkel is wat betreft mijn gezondheid.

Mochten koolhydraten echt zo'n grote rol spelen, doe ik er dan verstandig aan om echt lowcarb te gaan? Iig in stappen, omdat ik ook 3 x per week train.

Ik gebruik verder alleen make-up onder de ogen (dunne huid en daardoor zie je de aders), maar verder niet. Het zit voornamelijk op mijn slaap (de ontstekingen) en heel af en toe op het voorhoofd of op mijn kin.

Ik was mijn gezicht enkel met water (gelukkig heb ik daardoor nooit meer een droge huid!).

Ik heb denk ik eerder alles gebruikt, maar die chemische troep heeft nooit geholpen. Ik wil het daarom ook liever van binnenuit een keer oplossen door bijvoorbeeld 4 weken lang redelijk lowcarb te gaan als experiment.

Het ziet er trouwens het meest erg uit rond de menstruatie, dus lijkt mij dat mijn hormonen niet helemaal in balans zijn (ik gebruik geen pil, wel een mirena).

Alle tips zijn dus welkom!!

 
Ik gebruik de h202 3 procent daarmee dep ik iedere ochtend en avond mijn gezicht schoon, ik heb echt het idee dat het helpt! Ik eet verder ook volgens dit forum,

 
@ Streetspirit, Mirena is toch een spiraaltje? daar zitten ook hormonen in/aan voor anti conceptie.

 
Volgens mij heb ik wel eens gelezen dat mirena heel licht een mannelijk hormoon afscheidt waardoor je dus meer puistjes kunt krijgen,

 
Acne kan inderdaad een bijwerking zijn van de spiraal (het geeft wel aanzienlijk minder hormonen af dan een pil, maar het blijven onnatuurlijke hormonen). Een andere bijwerking kan duizeligheid zijn en daar viel ineens het kwartje! Sinds de spiraal heb ik daar last van (+ de moeheid waar ik in mijn beginpost over schreef).

Misschien geen uitgeputte bijnier, maar simpelweg een bijwerking van de spiraal?

Ik heb altijd wel een moeilijke huid gehad, maar de ontstekingen op mijn slaap heb ik nog niet erg lang dus dat zou ook zeker een bijwerking van de extra hormonen kunnen zijn. Maar toch denk ik dat voeding heel goed kan helpen., dat heb ik nog niet 100% in orde.

Is er iemand hier die sinds het weston price dieet een compleet gave huid heeft?

 
Verwacht niet dat als je je eetpatroon omgooit je gelijk van je klachten af bent en er stralend uitziet met een gave huid. Het heeft jaren geduurd dat we ons vol hebben gestopt met vulling, ook doordat we niet beter wisten. Velen van ons zijn al voor de geboorte in aanraking gekomen met voedingstekorten. Dat los je niet 1,2,3 op.

Geduld en eerst de tekorten aanvullen waarna gezondheid langzaam aan kan gaan komen.

 
Geduld is denk ik niet mijn sterkste punt!

Je hebt natuurlijk wel gelijk, ik heb jarenlang ongezond geleefd en die troep heeft zich opgehoopt. Ik ben ook benieuwd of zoiets als cellulite ooit helemaal weg kan gaan, bij mij zit het er al meer dan 10 jaar.

Vervelend is dat je uiterlijk een soort boegbeeld is, het feit dat ik te mager ben en een slechte huid heb (en wallen door een dunne huid) zorgt ervoor dat ik er minder "fris" uit zie terwijl ik mijn best doe om gezond te eten. Anderen overtuigen dat ik goed bezig ben is daardoor wat lastiger (maar ik doe het toch voor mijzelf :p).

 
Ik weet niet of je ( veel) varkensvlees eet? Ik ben zelf schoonheidsspecialiste maar heb jarenlang last gehad van puistjes.

Dus dat kwam ook niet echt over :oops:

Ik gooide het ook altijd op de hormonen. Gek genoeg begon het bij mij pas na de puberteit. In de puberteit had ik een huid als een perzikje, heel vreemd.

Dus na alles geprobeerd te hebben kreeg ik het advies om geen varkensvlees meer te eten.

Het kon zijn dat ik allergisch reageerde op een bepaalde stof in varkensvlees ( ook in biologisch varkensvlees).

Nou die tip heb ik opgevolgd en nergens meer last van.

Allebei mijn kinderen hebben het ook. Zo gauw als we varkensvlees eten hebben we de dag erna zo'n heerlijke dikke rode glanzende puist.

Het is maar een tip, je zou het eens uit kunnen proberen.

Succes.

 
Ik eet inderdaad vaak varkensvlees (vaak ontbijtspek). Ik heb wel ooit een milde detox gevolgd zonder rood vlees (wel kip, vis en schaaldieren) en toen knapte mijn huid flink op! Ik was uiteraard toen in de veronderstelling dat dit meer met het detoxen te maken had, maar een allergie voor varkensvlees is ook heel aannemelijk.

Na hoeveel tijd begon jij te merken dat je puisten weg gingen?

Ik heb sinds ik meer vlees en groente eet veel meer kleur in mijn gezicht, maar af en toe zo'n ontstoken bult valt heel erg op :p

Ik wil straks als voedingsdeskundige aan de slag, dus er gezond uit zien is dan zeker een voordeel!

 
Ik kan niet meer precies zeggen na hoeveel tijd ik begon te merken dat de puisten weg gingen. Maar ik ben radicaal gestopt met varkensvlees eten en weet alleen nog dat ik vrij snel resultaat had.

Zo gauw als ik nu ook maar iets van varkensvlees eet komen die krengen weer opzetten.

Voor mij was het snel duidelijk.

Mag ik vragen welke opleiding je doet tot voedingsdeskundige?

Ik heb nl. ook een opleiding gevolgd tot voedings en gezondheidsconsulente.

Fijn dat je al meer kleur in je gezicht hebt dat staat inderdaad beter bij een voedingsdeskundige dan zo'n bleke toet. :wink:

 
Ik denk dat het met het soort vetten te maken heeft. Een puist ontstaat omdat de talg te hard wordt en niet langer de porie uit kan. Hiermee is er een mogelijkheid om te gaan ontsteken; bacteriën worden niet meer met het vet uitgescheiden, en kunnen een ontsteking veroorzaken.

Aangezien vet en hormonen zeer nauw samengaan in het organisme, is het logisch dat een verandering in de hormoonhuishouding ook invloed heeft op hoe het organisme met wet omgaat.

Verder is het zeer belangrijk om vlees te eten van dieren die absoluut niet met hormonen behandeld zijn. Biologische dieren mogen met een bepaald percentage niet-biologisch voer gevoerd worden, hierin kunnen voorkomen:hormonen, hormoonverstoorders (soja) en antibiotica (dat versnelt de groei en werkt dus op de hormoonhuishouding in).

Koop een geweer en schiet een wild zwijn. Als Willem Alexander dat mag, mogen wij het ook, goed voorbeeld doet goed volgen :wink:

Je zou een proef kunnen doen door naast varkensvlees ook in ruime mate kokosolie te gebruiken, mogelijk dat het dan wel goed gaat.

 
Lees op mijn site even het deel over 'huid'

Hoe je huid eruit ziet is een weerspiegeling van hoe het er van binnen aan toe is. Dus lees ook het deel over 'darmen'.

Ga de 'mesthoop' opruimen dan blijven de 'vliegen' (puistjes) ook weg. Oftewel ga je darmen opschonen dan hebben de bacteriën (lees opruimers) geen voedingsbodem meer.

Dus van binnenuit aan het werk. En het wordt al vermeldt: heb geduld, geloof en vertrouwen in je lichaam dat alles goed komt.

Lia

 
We horen regelmatig van klanten dat hun huid opknapt als ze overstappen op grasgevoerd vlees. Hiermee ben je er zeker van dat je geen antibiotica, hormonen of soja binnenkrijgt. De huid reageert daar op.

 
Andre Mulder (Boer Andre) kan je ook het ene verhaal na het andere vertellen van klanten die hun huidklachten zien verminderen of zelfs verdwijnen door consumptie van zijn rauwmelkse kefir.

Mike

 
Mijn dochter van 3 heeft steeds gerstekorreltjes in haar gezicht, ook wel vreemd. Heb zelf nooit zo'n ding gehad. Mijn vriend heeft het ook wel eens.

 
ik heb een bult boven de nagel van rechterhand-middenvinger, het zit er al zeker 1 tot 2 jaar, de nagel die in het verlengde zit heeft een groef.

Vandaag is "plaatjes" gezocht op google, en gevonden Mucoïdcysten.

Het lijkt op het plaatje bij dit artikel, dus bult boven nagel http://users.telenet.be/Drselosse/styled-168/styled-297/index.html

en het bultje ziet er wel uit als dit: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/94586-mucoid-cyste-hard-bultje-rugzijde-van-de-vingers-of-tenen.html.

Sinds gisteren is het wat irriterend, wat roder, wat gevoeliger.

Ik ben sinds paar dagen een aantal eetlepels appelazijn gaan gebruiken, misschien daardoor wat gevoeliger ?!?!

(ik gebruik wel regelmatig appelazijn in komkommersalade en zo, alleen nu duidelijk meer)

Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen. Het zit er al best een hele tijd en zou er wel vanaf willen.

 
hoi Marijan leuk dat filmpje: ik heb/had een ganglioomcyste en ik heb wel mijn cyste tegen muren aangeklopt en dat helpt dan wel maar ja... Kwam altijd weer terug...

Leuk wat ze zegt...

Dank voor het filmpje.

Etherische olie: dat is inderdaad goed stuff, ik heb hier ook thijmolie staan.

Kan ik ook wel eens proberen.

Ik hou je op de hoogte.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.468
Berichten
497.889
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan