G
Guest
Guest
De link heeft het wel gedaan.
ik heb ruim 20 jaar verse zo van de koemelk en kaas/boter etc gegeten. Toen ik in 2016 bij Mtje kwam testte ik flink op exorfinenbelasting, later bij Lucas Flamend geweest die dit bevestigde. Man, toen was ik veul zieker dan nu. Dus wat mij betreft, ja, rauwe melk kan net zo goed exorfinenbelasting geven als gepasteuriseerde.
lol, nee, is lang geleden, ik was toen tegen de 40, werd ineens onplezierig te dik zonder dat ik nou meer at en was almaar moe, de HA heeft toen een tijdje om het half jaar schildklier geprikt, was altijd prima. fat,female, forty
ijzer was toen een beetje laag steeds, extra genomen, nooit duidelijk geworden wat er aan de hand was.
Voor je spijsvertering heb je ook ijzer nodig. Daarnaast denk ik dat de referentiewaarden die gehanteerd worden niet kloppen en in werkelijkheid veel mensen eerder een tekort hebben.
daarnaast heb je maagzuur nodig voor de vertering van eiwitten en dus ook vlees. Mijn eigen ervaring is dat ik de laatste tijd wat last had van opkomend maagzuur. Ik relateerde dit niet aan een ijzer tekort maar een tekort aan maagzuur. Nu ik echter al een paar dagen orgaan supplementen van lever en nier neem verdwijnt dat maagzuur. Bovendien merk ik dat als ik in de zon zit ik nu wel bruin word en voor een paar maanden terug met dat mooie weer niet. Dus opkomend maagzuur kan ook te maken hebben met een tekort aan ijzer. B12 tekort is ook een gevolg van een tekort aan maagzuur of misschien zelfs wel ijzer. Het zit dus in een verstoorde opname. Wellicht een idee voor mensen die geen baat hebben bij het nemen van extra maagzuur, en dat de oorzaak wellicht een ijzer tekort is om orgaan supplementen te nemen. Welk ijzer supplement je genomen hebt weet ik niet. Maar die pillen van de huisarts zorgen alleen maar voor stapeling en worden niet opgenomen. Ik had toen ineens een overschot aan ijzer met die staalpillen. Maar toen wist ik nog niet beter. B12 injecties ook langdurig gehad en die deden niks.
Maar alles wat jij beschrijft lijkt op een tekort aan maagzuur. En wellicht ook ijzer destijds waarbij je je voeding ook niet kan verteren.
ik heb ruim 20 jaar verse zo van de koemelk en kaas/boter etc gegeten. Toen ik in 2016 bij Mtje kwam testte ik flink op exorfinenbelasting, later bij Lucas Flamend geweest die dit bevestigde. Man, toen was ik veul zieker dan nu. Dus wat mij betreft, ja, rauwe melk kan net zo goed exorfinenbelasting geven als gepasteuriseerde.
lol, nee, is lang geleden, ik was toen tegen de 40, werd ineens onplezierig te dik zonder dat ik nou meer at en was almaar moe, de HA heeft toen een tijdje om het half jaar schildklier geprikt, was altijd prima. fat,female, forty

Voor je spijsvertering heb je ook ijzer nodig. Daarnaast denk ik dat de referentiewaarden die gehanteerd worden niet kloppen en in werkelijkheid veel mensen eerder een tekort hebben.
daarnaast heb je maagzuur nodig voor de vertering van eiwitten en dus ook vlees. Mijn eigen ervaring is dat ik de laatste tijd wat last had van opkomend maagzuur. Ik relateerde dit niet aan een ijzer tekort maar een tekort aan maagzuur. Nu ik echter al een paar dagen orgaan supplementen van lever en nier neem verdwijnt dat maagzuur. Bovendien merk ik dat als ik in de zon zit ik nu wel bruin word en voor een paar maanden terug met dat mooie weer niet. Dus opkomend maagzuur kan ook te maken hebben met een tekort aan ijzer. B12 tekort is ook een gevolg van een tekort aan maagzuur of misschien zelfs wel ijzer. Het zit dus in een verstoorde opname. Wellicht een idee voor mensen die geen baat hebben bij het nemen van extra maagzuur, en dat de oorzaak wellicht een ijzer tekort is om orgaan supplementen te nemen. Welk ijzer supplement je genomen hebt weet ik niet. Maar die pillen van de huisarts zorgen alleen maar voor stapeling en worden niet opgenomen. Ik had toen ineens een overschot aan ijzer met die staalpillen. Maar toen wist ik nog niet beter. B12 injecties ook langdurig gehad en die deden niks.
Maar alles wat jij beschrijft lijkt op een tekort aan maagzuur. En wellicht ook ijzer destijds waarbij je je voeding ook niet kan verteren.