De volgorde van vertering luidt volgens Mike: vetten -> mineralen -> vitamines
Kan dit wat verder gespecificeerd worden? Welke vetten, welke vitamines en welke mineralen? Ik dacht uit het boek van W.P. opgemaakt te hebben dat hij de vetoplosbare vitamines als activators zag en niet vetten in zijn algemeenheid. Dan zou de verteringsvolgorde kunnen luiden:
vetoplosbare vitamines (dus dierlijke vetten) -> mineralen -> wateroplosbare vitamines
Klopt dit dan beter? Helpen/bevorderen de vetoplosbare vitamines de opname van mineralen en helpen/bevorderen de mineralen de wateroplosbare vitamines of zijn ze echt noodzakelijk hiervoor? Zou je zonder vetoplosbare vitamines geen mineralen en vervolgens ook geen wateroplosbare vitamines opnemen?
Als vetoplosbare vitamines nodig zijn om mineralen op te nemen (in plaats van vetten in zijn algemeenheid), dan zou kokosolie dus niet in aanmerking komen en plantaardige olien in zijn algemeenheid niet zo, aangezien die slechts vitamine E als vetoplosbare vitamine bevatten.
Hoe kwamen de natuurvolkeren trouwens aan vitamine E, wanneer zij enkel op dierlijke voeding leefden?
Is het nodig om bij iedere maaltijd vetoplosbare vitamines binnen te krijgen? Of slaat je lichaam ze ook op en kan die ze op ieder gewenst moment te voorschijn halen om de opname van mineralen en andere vitamines te bevorderen of mogelijk te maken?
Kan dit wat verder gespecificeerd worden? Welke vetten, welke vitamines en welke mineralen? Ik dacht uit het boek van W.P. opgemaakt te hebben dat hij de vetoplosbare vitamines als activators zag en niet vetten in zijn algemeenheid. Dan zou de verteringsvolgorde kunnen luiden:
vetoplosbare vitamines (dus dierlijke vetten) -> mineralen -> wateroplosbare vitamines
Klopt dit dan beter? Helpen/bevorderen de vetoplosbare vitamines de opname van mineralen en helpen/bevorderen de mineralen de wateroplosbare vitamines of zijn ze echt noodzakelijk hiervoor? Zou je zonder vetoplosbare vitamines geen mineralen en vervolgens ook geen wateroplosbare vitamines opnemen?
Als vetoplosbare vitamines nodig zijn om mineralen op te nemen (in plaats van vetten in zijn algemeenheid), dan zou kokosolie dus niet in aanmerking komen en plantaardige olien in zijn algemeenheid niet zo, aangezien die slechts vitamine E als vetoplosbare vitamine bevatten.
Hoe kwamen de natuurvolkeren trouwens aan vitamine E, wanneer zij enkel op dierlijke voeding leefden?
Is het nodig om bij iedere maaltijd vetoplosbare vitamines binnen te krijgen? Of slaat je lichaam ze ook op en kan die ze op ieder gewenst moment te voorschijn halen om de opname van mineralen en andere vitamines te bevorderen of mogelijk te maken?