Het wordt tijd dat ik mij even voorstel, niet zozeer dat ik vragen heb, maar meer uit dankbaarheid.
Ik lees al een half jaar mee, maar omdat ik bijna mijn hele leven vegetarisch ben geweest, kost het mij veel moeite om aan het idee te wennen dat vlees goed voor me is.
Woorden zoals ‘beestenbotten’…. dat is even slikken hoor. Maar langzamerhand ben ik begonnen met een mildere vorm van deze soep. Lijkt nog wel op groentesoep met een vleugje vlees. Maar het begin is er.
Waarom nu voorstellen?
Dit omdat ik een lezing van Mike Donkers heb bijgewoond in november, en ik moet eerlijk zeggen,er is zeker een verschil tussen een ‘pratende’ Mike en een ‘schrijvende’ Mike. Een pratende Mike komt open en vriendelijk over, zowaar niks negatiefs gehoord over vegetariërs.
Mijn naam is Peti (eigenlijk Petra maar die naam is al bezet), ik ben moeder van twee volwassen knappe dochters, zelf word ik dit jaar 60. Ben redelijk gezond maar lees vervolgens dat dit juist een teken van ongezondheid is (wat ik me haast niet kan voorstellen) ik ben in ieder geval blij dat ik weinig pijnlijke klachten heb.
Mijn grootste dankbaarheid gaat uit naar de kefir van rauwe melk, mijn dank naar Mike hiervoor. Ik had nog nooit van rauwe melk gehoord. Voel duidelijk nu al het verschil, eigenlijk word ik alleen maar gezonder en jonger (knipoog)
Met kefir doe ik zoveel dingen, deze drank is een godsgeschenk en wat het zo perfect maakt: het is goedkoop. Goed voedsel hoeft gelukkig niet duur te zijn. Met één drank krijg ik alle goede voedingsstoffen binnen…hoe makkelijk wil ik het hebben.
Keltisch zeezout was mij al bekend, hiervoor weer mijn dank. Ook hiermee ben ik creatief bezig.
Voor het eerst levertraan in mijn leven gekocht….goed voor vit A en D, ook hier ben ik erg blij mee dat dit toch nog net op tijd in mijn leven is gekomen (beter laat dan nooit) Ondanks mijn leeftijd heb ik nog steeds geen leesbril nodig en hoop dit zo te houden.
Kokosolie van Aman Prana staat constant op het aanrecht, klaar voor gebruik. Roomboter (dankzij Poeki) haal ik van de gebroeders Verdegaal…..als je deze geproefd hebt, wil je geen ander meer en zeker niet die van de supermarkt
Klinkt wat raar…maar mijn hersenen zijn blij met deze ommekeer. Raakten ze eerst weleens over-verhit, (en echt dat voelde ik)….nu haast nog zelden.
Ook ben ik dankbaar voor het vlees van de Schotse Hooglanders, thuis gebracht door Ympkje. Dankzij hun wil ik wel weer vlees proberen, omdat ik zeker weet dat deze mensen diervriendelijk met hun dieren omgaan.
Ik hou van simpel eten en dankzij dit forum kan ik hiermee gezond oud worden. Scheelt enorm in de supermarkt-kosten. Daarentegen vind ik het nu heerlijk om een rondje boer te doen op onze vrije dag, dankzij de handige adressen. Ook hiervoor mijn dank.
Zelfs mijn dieren zijn dankbaar. De vacht van mijn hond stinkt niet meer dankzij kefir en de vacht van mijn kat is dankzij de tip van Mike van het biovoer Yarrah enorm opgeknapt. Ze is gek op dit voer, ze brult erom….rauw vlees laat ze links liggen. Het jachtinstinct is er helemaal uit gefokt, ze maakt alleen nog maar jacht op de ‘brok’.
Mijn hobby’s zijn gericht op gezondheid:
Gezondheids- en spirituele boeken, Bachbloesems, Aromatherapie, lichaamstaal en klassieke massage geven gericht op triggerpoints en nu ook voeding.
Dankbaar ben ik voor mijn groentetuintje…sta elke keer versteld over het zaadje dat een plantje wordt
Ook Buteyko-ademhaling heeft al heel lang mijn interesse, dankzij Jenneke en Janse ben ik hier weer volop mee bezig. De adempauze vind ik moeilijk te doen, ik ga meer voor de langdurige uitademing. In mijn bekken, mijn benen en mijn voeten, daar vind ik mijn rustpunt, beter bekend als de Hara ademhaling.
Ik geloof in God, want hoe meer ik hier leer over mijn lichaam, hoe dieper mijn geloof.
Ik geloof in sungazing, de zon is voor mij meer dan een gloeiende gasbol, die ‘toevallig’ er is om ons licht te geven
Zo al met al veel om dankbaar te zijn en wilde dit graag jullie laten weten.
Groetjes Peti
P.S. de gouden tip was voor mij van het brokkelen en kneden van het kiembrood samen met roomboter en geraspte kaas. Ik kan haar naam niet meer vinden, maar jeetje wat ben ik blij met deze tip….. scheelt zoveel ergernis in de vroege ochtend.
Ik lees al een half jaar mee, maar omdat ik bijna mijn hele leven vegetarisch ben geweest, kost het mij veel moeite om aan het idee te wennen dat vlees goed voor me is.
Woorden zoals ‘beestenbotten’…. dat is even slikken hoor. Maar langzamerhand ben ik begonnen met een mildere vorm van deze soep. Lijkt nog wel op groentesoep met een vleugje vlees. Maar het begin is er.
Waarom nu voorstellen?
Dit omdat ik een lezing van Mike Donkers heb bijgewoond in november, en ik moet eerlijk zeggen,er is zeker een verschil tussen een ‘pratende’ Mike en een ‘schrijvende’ Mike. Een pratende Mike komt open en vriendelijk over, zowaar niks negatiefs gehoord over vegetariërs.
Mijn naam is Peti (eigenlijk Petra maar die naam is al bezet), ik ben moeder van twee volwassen knappe dochters, zelf word ik dit jaar 60. Ben redelijk gezond maar lees vervolgens dat dit juist een teken van ongezondheid is (wat ik me haast niet kan voorstellen) ik ben in ieder geval blij dat ik weinig pijnlijke klachten heb.
Mijn grootste dankbaarheid gaat uit naar de kefir van rauwe melk, mijn dank naar Mike hiervoor. Ik had nog nooit van rauwe melk gehoord. Voel duidelijk nu al het verschil, eigenlijk word ik alleen maar gezonder en jonger (knipoog)
Met kefir doe ik zoveel dingen, deze drank is een godsgeschenk en wat het zo perfect maakt: het is goedkoop. Goed voedsel hoeft gelukkig niet duur te zijn. Met één drank krijg ik alle goede voedingsstoffen binnen…hoe makkelijk wil ik het hebben.
Keltisch zeezout was mij al bekend, hiervoor weer mijn dank. Ook hiermee ben ik creatief bezig.
Voor het eerst levertraan in mijn leven gekocht….goed voor vit A en D, ook hier ben ik erg blij mee dat dit toch nog net op tijd in mijn leven is gekomen (beter laat dan nooit) Ondanks mijn leeftijd heb ik nog steeds geen leesbril nodig en hoop dit zo te houden.
Kokosolie van Aman Prana staat constant op het aanrecht, klaar voor gebruik. Roomboter (dankzij Poeki) haal ik van de gebroeders Verdegaal…..als je deze geproefd hebt, wil je geen ander meer en zeker niet die van de supermarkt
Klinkt wat raar…maar mijn hersenen zijn blij met deze ommekeer. Raakten ze eerst weleens over-verhit, (en echt dat voelde ik)….nu haast nog zelden.
Ook ben ik dankbaar voor het vlees van de Schotse Hooglanders, thuis gebracht door Ympkje. Dankzij hun wil ik wel weer vlees proberen, omdat ik zeker weet dat deze mensen diervriendelijk met hun dieren omgaan.
Ik hou van simpel eten en dankzij dit forum kan ik hiermee gezond oud worden. Scheelt enorm in de supermarkt-kosten. Daarentegen vind ik het nu heerlijk om een rondje boer te doen op onze vrije dag, dankzij de handige adressen. Ook hiervoor mijn dank.
Zelfs mijn dieren zijn dankbaar. De vacht van mijn hond stinkt niet meer dankzij kefir en de vacht van mijn kat is dankzij de tip van Mike van het biovoer Yarrah enorm opgeknapt. Ze is gek op dit voer, ze brult erom….rauw vlees laat ze links liggen. Het jachtinstinct is er helemaal uit gefokt, ze maakt alleen nog maar jacht op de ‘brok’.
Mijn hobby’s zijn gericht op gezondheid:
Gezondheids- en spirituele boeken, Bachbloesems, Aromatherapie, lichaamstaal en klassieke massage geven gericht op triggerpoints en nu ook voeding.
Dankbaar ben ik voor mijn groentetuintje…sta elke keer versteld over het zaadje dat een plantje wordt
Ook Buteyko-ademhaling heeft al heel lang mijn interesse, dankzij Jenneke en Janse ben ik hier weer volop mee bezig. De adempauze vind ik moeilijk te doen, ik ga meer voor de langdurige uitademing. In mijn bekken, mijn benen en mijn voeten, daar vind ik mijn rustpunt, beter bekend als de Hara ademhaling.
Ik geloof in God, want hoe meer ik hier leer over mijn lichaam, hoe dieper mijn geloof.
Ik geloof in sungazing, de zon is voor mij meer dan een gloeiende gasbol, die ‘toevallig’ er is om ons licht te geven
Zo al met al veel om dankbaar te zijn en wilde dit graag jullie laten weten.
Groetjes Peti
P.S. de gouden tip was voor mij van het brokkelen en kneden van het kiembrood samen met roomboter en geraspte kaas. Ik kan haar naam niet meer vinden, maar jeetje wat ben ik blij met deze tip….. scheelt zoveel ergernis in de vroege ochtend.