• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Voorstellen en histamine klachten

Best

New member
Hallo allemaal, ik wil me even voorstellen en een oproep doen.

Ik ben Best een man van 45 en lees al een aantal jaar mee op dit forum. Ik heb hier veel van geleerd over voeding en gezondheid, echter zijn mijn lichamelijke klachten zijn nog lang niet over en als ik zo hier en daar heb gelezen meerdere mensen die hier last van hebben op dit forum.

Mijn lichamelijk klacht is histamine intolerantie en dit heb ik nu z'n 6 jaar. Ik heb de afgelopen 6 jaar heel veel specialisten, diëtisten en alternatieve genees specialisten gezien echter het probleem is nog steeds niet opgelost wel wat verbeterd ook mede door tips op dit forum.

Nou zou ik graag ik contact willen komen met mensen die ook last hebben van histamine klachten om te horen hoe ze ermee omgaan, wat ze gebruiken/eten, wat voor hun werkt  en wat niet. Om zo misschien samen tot een groter resultaat te komen want de afgelopen jaren is mij dat niet gelukt om dit probleem op te lossen/verbeteren/genezen, maar als ik hier ook heb gelezen is dat bij de meeste mensen met histamine intolerantie dat geval. Ik weet dat er hoop op dit forum staat over dit onderwerp maar zou graag willen sparren met lotgenoten en natuurlijk hoor ik ook graag van andere forum leden die geen histamine klachten hebben ook hun ideeën en ervaringen wat bij kan dragen aan een oplossing voor dit probleem.

Ik hoop graag wat van jullie te horen.

Groet, Best
 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Hoi Best, je probleem zit hem in de eiwitvertering. Hierdoor komen er zogeheten biogene aminen vrij, toxische producten door een slechte eiwitafbraak. Je histaminereacties zijn hier een reactie op, aangezien je immuunsysteem deze lichaamsvreemde stoffen wil afweren. Ik heb een protocol waarmee ik je kan helpen. We hebben recentelijk reeds emailcontact gehad. Email mij voor een consult en je kunt een nieuwe begin maken in 2021.

Mike
 

Wida

Well-known member
Hallo Best,

Excuus dat ik nu pas reageer, hopelijk lees je dit. Ik heb lange tijd niet in deze voedingstopics gekeken. Ik zie dat je ook al contact hebt met Mike. Ik hoop dat dit je helpt! Ik deel toch ook nog mijn ervaringen.

Ik heb ook te maken met klachten a.g.v. histamine. Ik kan inmiddels alleen nog maar vier dingen eten (ja echt). Ik ben ook al heel wat jaren bezig en niets werkte bij mij (van alles geprobeerd, net als jij). Ik ben vorig jaar in behandeling gegaan bij Monica van der Lem, die zelf ook histamineklachten heeft overwonnen. Zij weet ontzettend veel van biochemische reacties in het lichaam en gaf me de diagnose mast cell activation disorder. Hoewel ik eerst wel wat vooruitgang boekte, is het uiteindelijk toch nog steeds slechter gegaan. Als in: histamineklachten worden steeds een stapje erger. Ik gebruik nu hooikoortstabletten als antihistaminicum omdat ik anders niks meer zou kunnen eten zonder extreme klachten te krijgen. Monica heeft mij doorgestuurd naar dokter De Klyn in Ellecom, Centrum voor Holistische Geneeskunst. Monica heeft veel ervaringen met cliënten die maar niet van hun (histamine)klachten af komen, ondanks alles proberen. Bij deze mensen is vaak een onderliggend probleem aanwezig, namelijk een bacterie of virus die je niet goed hebt doorgemaakt en die dus buiten bereik van het immuunsysteem invloed uitoefent. het immuunsysteem staat altijd aan en dit leidt - in jouw en mijn geval - tot overmatige histamineproductie. Alsof je constant door alles aangevallen wordt zeg maar. Bij andere mensen kan het leiden tot autoimmuunziektes. De celwanden van die bacterie is defect (dit heet CWDB) en daardoor kan het immuunsysteem er geen vat op krijgen. De behandeling om dit bacterie weer binnen bereik van het immuunsysteem te krijgen heeft autovaccinatietherapie. Je gaat jezelf vaccineren met je eigen bloed. Je geeft 10 buisjes bloed af, dit wordt een aantal weken in een broedstoof bewaard. Doordat het buiten je lichaam is, maar wel op lichaamstemperatuur en in beweging bewaard wordt, gaat die bacterie terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Na deze 'broedtijd' krijg je de buisjes één voor één weer terug geïnjecteerd in het buikvet, met een tussenpoos van steeds twee weken. Hierdoor krijg je dus als het ware een 'vaccinatie' van die bacterie die je hebt, maar dan in de juiste vorm. Je wordt dus een klein beetje ziek gemaakt, waardoor het immuunsysteem aanslaat en antistoffen gaat maken. Door dit steeds te herhalen (10x), maakt het lichaam uiteindelijk genoeg antistoffen aan om alle andere defecte cellen van die bacterie in je bloed ook op te ruimen. Ik ben hier zelf net mee begonnen en kan nog niets zeggen over de werking ervan op histamine. Ik merk wel dat ik na elke injectie een klein beetje ziek wordt met een klein beetje koorts en wat vermoeidheid. Dus er gebeurt iets. Pas na 4 tot 5 injecties zou je iets moeten merken. Als je wil, kan ik je op de hoogte houden wat er bij mij gebeurt.

Kijk eens op https://www.cvhg.nl/behandelwijzen.php#autovaccintherapie voor meer informatie.

 

Wida

Well-known member
Ik lees dat je al wel wat verbetering hebt dankzij dit forum, dat is mooi! Dan ben je vast ook al goed op weg met je voeding. Als je concrete vragen hebt over voeding etc, stel ze gerust! Ik heb voor mezelf zo ongeveer alles uitgeplozen.

Je vraagt naar wat andere histaminemensen eten en gebruiken. Ik eet drie keer per dag een vers gemaakte maaltijd van witte rijst (pandan of basmati), gekookte zoete aardappel (paars of oranje), rundvlees direct uit de vriezer (rundergehakt, runderschnitzel, biefstuk, géén suddervlees) met daaroverheen zelfgemaakte ghee (van Kerrygoldboter) en keltisch zout. Zoete bataat in water koken en dat weggooien, daarmee gooi je ook oxaalzuur weg en dat is goed. Oxaalzuur kan ik nl. ook niet meer afbreken. Ik eet al sinds de zomer drie keer per dag dit maaltje en daar kan ik blijkbaar op leven. Al het andere verdraag ik niet meer evenals supplementen. Ik gebruik dus alleen loratadine (hooikoortstabletten Etos). Ik drink bronwater uit flessen (meestal goedkoop van de Lidl, soms lekker Spa Blauw). Daar zet ik ook thee van, ik verdraag alleen kamille en rooibos. Ik besef dat dit een extreme situatie is en dat het helemaal niet goed is om zo eenzijdig te eten, maar ondanks alle inspanningen die ik heb ondernomen, ben ik hier noodgedwongen op uit gekomen. Zodra de histamine in mijn lijf wat gaat zakken a.g.v. de behandeling die ik nu doe, ga ik uiteraard weer andere voedingsmiddelen proberen. Ik raad niemand aan zo eenzijdig te eten, tenzij je klachten anders te erg worden je niet meer functioneert, zoals nu voor mij geldt. En ieder lichaam is anders en heeft een eigen histaminedrempel, dus wat voor mij werkt, hoeft nog niet voor jou te werken.

Het is het allerbelangrijkste om op zoek te gaan naar de oorzaak van je klachten en die aan te pakken. Ik zie dat Mike zegt dat dit in een slechte eiwitvertering kan liggen. Ik kan me dat goed voorstellen en ik hoop dat het verbeteren van je eiwitvertering je helpt! Ik had hier zelf helaas geen succes mee. Hoewel ik wel mijn maagzuur aangevuld heb d.m.v. betaine Hci + pepsine te nemen (eerst in hoge dosering nodig, daarna afgebouwd naar aangeven van mijn lichaam). Ik kon daardoor ineens wél vlees verteren, wat ik daarvoor niet kon. Dus het aanvullen van maagzuur hielp mij wel degelijk om de vertering van dierlijk eiwit te verbeteren, maar het histamineprobleem werd er helaas niet door opgelost. Bovendien is het bij mij ook zo dat ik ook histamine aanmaak als ik helemaal niets eet, dus het komt niet (alleen) door een slechte vertering.

Weet jij wanneer je histamineklachten zijn begonnen? Is er iets gebeurd? Voor mij was dat een keelontsteking/streptokokkeninfectie/pfeiffervirus ( weet niet precies wat het is geweest), waarvoor ik antibiotica kreeg en toevallig heb ik in die week erna een vaccinatie gehaald voor een reis naar het buitenland en daarna ging ik dus met mijn verzwakte darmflora en verzwakt immuunsysteem naar Mexico en daarna begonnen de klachten zich op te stapelen. Dit was al in 2009 en ik raakte in een burn-out. Sindsdien ben ik niet meer de oude geworden.

Histamine gaat ook omhoog door stress en onverwerkte emoties/trauma. En ondertussen kom je door een hoge histamine ook sneller in de stress. Dus het is ook belangrijk om naar de fysieke oorzaak te kijken naar psychische/emotionele/spirituele oorzaken en hier hulp bij te zoeken. En evt te mediteren of oefeningen te doen die het zenuwstelsel kalmeren (ik doe Zhineng Qigong). Blootstelling aan straling verminderen. Dingen doen die je plezier/ontspanning geven. Regelmatig naar de sauna gaan helpt mij ook goed, vooral de vochtigere sauna's en dan goed koelen. Proberen je leven zo stressvrij mogelijk in te richten, zo min mogelijk verplichtingen, zodat je systeem tot rust kan komen. Uiteraard zijn dit allemaal 'lapmiddelen', die wel behulpzaam zijn om de histamine te doen zakken, maar niks doen aan de oorzaak.

Qua supplementen kun je trouwens ook nog quercetine proberen, dit breekt histamine af. Ik heb het zelf een tijdje gebruikt, maar kan er nu ook niet meer tegen :(

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust! Ik zal wat vaker in dit topic kijken! Succes in ieder geval!
 

Best

New member
Hallo Wida,

Bedankt voor je reactie. Jeetje wat een heftig beloop van je histamine intolerantie klachten, ik hoop dat de behandeling met autovaccinatietherapie aanslaat en dat je snel weer je eetpatroon kan uitbreiden. Ik wil zeker op de hoogte blijven van hoe het jouw vergaat in deze therapie.

Mijn klachten zijn begonnen na een hele lange periode van stress en angst klachten, ik merkte dat ik op steeds meer dingen  reageerde en dat patroon zet zich nog steeds voort helaas. Helaas gaat het protocol wat Mike me heeft toegestuurd niet werken voor mij omdat ik lang getrokken soepen/bouillon niet kan verdragen omdat daar juist veel histamine inzit. Om stress onder controle houden doe ik veel mediteren en probeer ik zo veel mogelijk te ontspannen. Mijn klachten wisselen heel erg, de ene week gaat het goed en dan ineens kan ik haast niks verdragen en dat houd dan meestal een week a andere halve week aan en dan zakt het weer af zodat ik mijn basis eten om het zo maar te noemen weer kan eten. Dit is meestal basmati rijst met gestoomde groente (wortel, brocolli, bloemkool, asperges of witlof) met kip of rundergehakt. Zoete aardappel of pastinaak verdraag ik niet goed kwa vertering, krijg er geen histamine klachten van maar verteer het niet goed. Ik gebruik om mijn spijsvertering wat soepeler te laten verlopen betaine hcl en verteringsenzymen supplement. Hoeveel betaine gebruikte je om je maagzuur te verbeteren? Want ik vind het moeilijk om daar balans in te vinden, ik gebruik nu ongeveer 5 a 6 pillen per maaltijd. Ik heb ook vaak na een maaltijd dat ik me heel erg vermoeid voel, kan dan moeilijk wakker blijven of op mijn werk nog actief mee komen. Ik vermoed dat dit ook komt door een slecht werkende spijsvertering. Ik voel me beter als ik twee maal per dag eet ik neem me eerste maaltijd dan pas in de middag, ik heb dan wel erg honger maar voel me an wel fitter en scherper.

Nogmaals ik hoor graag hoe het je vergaat de aankomende periode en alle tips en trucs zijn wel kom :)Groet,

Best
 

Best

New member
Beste Wida,

Ik had nog een vraag waar bestond de behandeling bij Monica van der Lem precies uit?

Ik hoor graag van je.

Groet,

Best
 

Wida

Well-known member
Hoi Best,

Inderdaad, lang getrokken bouillons etc kunnen niet bij histamine. Kun je wel kort getrokken bouillon hebben? Bijv twee uur koken in de snelkookpan? Ik heb dit eens ergens gelezen, maar ben er zelf nooit toe gekomen. EN dan het vet wegscheppen, dat oxideert en bevat meer histamine.
Weet je ook over er iets gebeurde vóórdat je stress- en angstklachten ontwikkelde? Want stress- en angstgevoelens kunnen juist ook een gevolg zijn van histamine-overschot. (En inderdaad, het creëert ook weer meer histamine, two away round.)

Goed dat je al mediteert en ontspanning creëert voor jezelf. Heb je wel eens hulp gehad/gezocht bij voor psychische dingen? Waardoor ontstond de angst en stress? Zijn er onverwerkte emoties uit het verleden? Die kunnen ook een grote wissel trekken op je histamineniveau. Misschien een idee om dit ook mee te nemen in je zoektocht?

Is het nog een idee om je groenten direct in water te koken? Dan breekt er meer oxaalzuur af. Oxaalzuur wordt minder afgebroken bij stomen. Ja kip en rundvlees had ik ook, nu alleen nog rundvlees en het beste inderdaad rundergehakt. Alsof bewerkt vlees toch beter verteerd wordt. (Terwijl uiteindelijk onbewerkt biefstukje veel gezonder is, maar dan moeten we het wel kunnen verteren.)

Eet je voldoende vet? Waar bak je in? Verdraag je ghee?

Van betaïne Hci ben ik tot 9 capsules per maaltijd gegaan. Een enorme hoeveelheid, maar blijkbaar kon het. Na een paar dagen kon ik alweer afbouwen naar 8 en daarna elke paar dagen eentje minder. Zo was ik er in ongeveer 3 a 4 maanden helemaal van af. Merk je al iets van die 5 of 6 capsules? Je kunt gewoon doorgaan met opbouwen tot je een erg zuur gevoel krijgt in je maag. Dan ben je over de grens en kun je een glaasje water met wat baking soda nemen om te blussen. Daarna dus een capsules minder per maaltijd nemen. Enzovoort.

Weet je waar het aan ligt dat je je na de ene maaltijd goed voelt en na de andere maaltijd vermoeid? Heb je dan iets anders gegeten? Of kan het ook bij precies dezelfde maaltijden anders uitpakken? Misschien een voedingsdagboek bijhouden om erachter te komen waar het aan ligt? Kan ook aan stressfactoren liggen natuurlijk. Ik verteer bijvoorbeeld echt geen eten als ik in een grote groep mensen ben (te veel prikkels en dus te weinig energie over voor vertering).

Hoe doe je het met eten op je werk? Kan je daar iets koken? Of moet je wat meenemen? Voorbereid eten ontwikkelt ook histamine, maar dat weet je vast wel. Ik kan alleen eten van max. 3 uur oud eten en dan neem ik er een (kwart) histaminepilletje bij.

Heb je al eens hooikoortstabletten geprobeerd? Van loratadine  (bijv van Etos) word je niet suf, van cetrizine wel. En het breekt mooi wat histamine af, waardoor je meer energie en helderheid krijgt en minder stress en angst en wie weet meer dingen kan verteren. Ik wil je niet aan de pillen hebben hoor, maar het kan soms een handige tijdelijke overbrugging zijn om weer verder te kunnen.

Ik heb inderdaad ook wel eens gelezen dat het met histamine-intolerantie beter is om minder maaltijden per dag te eten, intermittent fasting. Ik ben daar zelf helemaal op gecrasht, omdat mijn bloedsuikerspiegel daardoor te laag werd en ik daar veel cortisol voor nodig had om die weer op te krikken. Met als gevolg bijnieruitputting. Ik denk dat bijnieruitutting en histamineproblemen vaak samen voorkomen. Zo lang je je er goed bij voelt, gewoon doen natuurlijk. En anders switchen naar drie maaltijden per dag. Je schrijft dat je je fitter voelt als je de ochtend niet eet. Ligt dat dan aan het niet eten, of aan het niet-eten van een bepaald voedingsmiddel?

Hoe is je slaappatroon?

Heb je ook de mogelijkheid om wat minder te gaan werken? Taken te delegeren? Ik kan me zo voorstellen dat werken veel extra energie vraagt en stress oplevert, wat genezing niet in de hand werkt. Heb je daar speelruimte in? Zelf ben ik een paar jaar geleden helemaal gestopt met werken omdat ik alleen van het idee al een histamine-attack krijg. Natuurlijk ben ik ermee bezig de onderliggende oorzaak aan te pakken, maar deze tijd voor mezelf zonder werk/verplichting heb ik echt nodig om verder te komen.

Ik heb nu qua autovaccinatie telkens wel een reactie, mijn immuunsysteem gaat aan het werk. Da's een goed teken. Het is echter nog te vroeg om te kunnen zeggen of ik vooruit ga. Dat kan ik over een paar maanden wel zeggen. Ik zal je op de hoogte houden.

Met Monica van der Lem heb ik mijn supplementen gefinetuned en ik was bij haar begonnen met een homeopathisch antivirusmiddel, dat in het begin wel goed aansloeg, maar toen ik ging opbouwen, kwam ik helemaal niet vooruit. Door al mn gevoeligheden kon ik maar een fractie van de werkzame dosis nemen, waardoor het nauwelijks hielp. Ik ben wel te spreken over Monica's benadering. Het lag niet aan haar dat ik niet verder kwam, maar aan de complexiteit van mijn klachten. Maar blijkbaar was zij wel een nuttig tussenstadium, omdat ik via haar bij deze autovaccinatietherapie ben gekomen. Ik was daar zelf nooit op gekomen.

Qua werkwijze: Monica werkt met Whatsapp-videoconsult. Van tevoren vul je een klachtenformulier in. Tijdens het consult test zij met haar zelfgemaakte testkit waarin ze allemaal stofjes en supplementen heeft verzameld. Ze test of jouw autonome zenuwstelsel er goed op reageert of niet. Zij kan dat van afstand gewoon voelen. Klinkt misschien wat zweverig, maar het werkt supergoed. Je kunt ook een 10 minuten durend kennismakingsconsult doen om de methode te ervaren. Wat ik mooi vind aan haar werkwijze is dat ze helemaal inzoomt op jou als persoon op dit moment en niet met standaard-supplementen aan komt zetten of one size fits all. EN als zij het verder niet weet, heeft ze nog een netwerk van collega's die kunne helpen. Ik kan me goed voorstellen dat je wat aan haar hulp kunt hebben! Het is ook fijn om met haar dingen te testen, zodat je voorkomt dat je tekorten opbouwt van een bepaald mineraal bijv, door het eenzijdige eetpatroon.

Veel succes en wijsheid, geduld en genezing! En ik lees graag hoe het je vergaat!
 
G

Guest

Guest
Is jullie ooit verteld dat hoog gedoseerde vitamine C een prachtige vitamine is tegen histamine problemen? Wie weet is dat nog een idee. Verder zijn er niersupplementen op de markt die hetzelfde werken als DAO enzymen. Van Ancastral te koop bij Ergomax. Alleen heel erg populair dat ze nauwelijks leverbaar zijn. En vergeet idd niet het maagslijmvlies en tekort aan maagzuur.

https://www.orthokennis.nl/artikelen/vitamine-c-en-ester-c
Categorie: Orgaanextracten & Weston-A-Price
Nieuw-Zeelandse weiderunderen
Met het lichaam verenigbaar
Bron van selenium en vitamine B12
Helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen*1
Antioxidatieve werking*2
Bevat diamine-oxidase (DAO)
Vrij van hormonen en pesticiden
180 capsules
Wordt verwacht in maart 2021https://www.ergomax.nl/ancestral-supplements-rundernier-grasgevoerd
 

Wida

Well-known member
Binc, dank voor 't meedenken. Ik heb vit. C geprobeerd (ascorbinezuur en ascorbylpalmitaat) en het hielp mij niet helaas. En na verloop van tijd crashte ik er helemaal op, had ik een mega-histamine-attack die een aantal dagen duurde ondanks dat ik stopte met vit.C. Regelmatig weer geprobeerd, ging weer mis. Denk dat het te maken heeft met dat het zich bij mij omzet in oxaalzuur en dat kan ik inmiddels ook niet meer verstouwen. Niet om iemand bang te maken, maar een waarschuwing voor zeer histaminegevoelige personen is wel op zijn plaats.

Ik vermoed dat die niersupplementen een druppel op de gloeiende plaat zijn dus ik houd het voorlopig bij de behandeling die ik nu doe om de wortel van het probleem aan te pakken.

Hoe vergaat het jou inmiddels, Best?
 
G

Guest

Guest
Jammer om te horen. Echter kan ik wel beamen wat jij zegt over de vormen vitamine C die je genomen hebt. Voor een aantal jaar terug nam ik echter acerola bes poeder. Wel in combi met andere dingen zoals een nier supplement. En alleen vloeibare voeding en veel melk en boter.

Echter, ascorbinezuur kreeg ik ook alleen maar last van. Niet het positieve effect wat wel het geval was met natuurlijke vitamine C. Vanwege de kosten meermalen ascorbinezuur genomen. Dosis opgehoogd maar niks geen effect. Alleen maar averechts. 2 weken geleden wel weer besloten de acerola bij Ron te bestellen en met meermalen op een dag wel effect zonder klachten. Wie weet verdraag je de natuurlijke vorm beter. Wat je ook doet, sterkte ermee. Het blijft een puzzel.
 
G

Guest

Guest
Toch nog een toevoeging op je bericht Wida.

Oxaalzuur is sowieso iets om te vermijden als je klachten hebt. Frytinezuur is net zoiets. Advies is om granen/meel producten te weken voordat je ze gaat consumeren.

Maar wat ik niet helemaal begrijp, waarom is dat nier supplement een druppel op een gloeiende plaat? Waarom niet werken aan het maag en darmslijmvlies? Ik las dat je zei dat voeding en politiek niet van elkaar los te zien is. Datzelfde is ook zo met dergelijke medische onderzoeken. Nu las ik dat je een ingewikkeld alternatief traject aan het doen bent. Wat is dan de reden dat je de Weston Price voedingspatronen en adviezen een deuppel op een gloeiende plaat vind? Waarom niet een kans geven aan oer oude voeding en adviezen? Wel eens geprobeerd om dit alles te proberen in combi met stoofpotjes en bv panacotta? Pectine uit appels?
 

Best

New member
Hallo Wida en Binc,

Sorry voor me late reactie maar was de afgelopen tijd nogal druk en je krijgt helaas geen notificatie als er iets gepost wordt.

Wida hoe gaat het nu met jouw en je behandeling? Slaat het aan, merk je al verbetering? De rundernieren waar Binc over schreef gebruik ik zelf ook en ik kan beamen dat ze zeker wel werken en verlichting van de klachten geven, ik zou het toch een kans geven om het te proberen.

Binc je had het over stoofpotjes hoe maak jij die en hoe lang laat jij die koken/sudderen? Dit i.v.m. het opbouwen van histamine?

Ik ben er nu wel achter dat mijn klachten worden veroorzaakt door een slechte spijsvertering, alleen ik ben nog erg zoekende welk eetpatroon hier het beste bij past om de klachten te verminderen en het geheel te genezen/herstellen. Want stoofpotjes en vloeibaar eten lijkt mij ook het minst belastend voor je spijsvertering echter loop je dan weer tegen de histamine aan. Daarbij helpt het intermittent fasting zeker bij het minder belasten van de spijsvertering.

Binc wat waren/zijn jouw klachten omdat je schreef dat je een hele tijd vloeibaar hebt gegeten? Ik weeg momenteel niet heel veel en wil niet nog meer afvallen dus ben erg benieuwd hoe jij het hebt aangepakt en was het voldoende voedend, vooral omdat ik nu vaak na het eten nog een honger gevoel heb.
 
G

Guest

Guest
Wida hoe gaat het nu met jouw en je behandeling? Slaat het aan, merk je al verbetering? De rundernieren waar Binc over schreef gebruik ik zelf ook en ik kan beamen dat ze zeker wel werken en verlichting van de klachten geven, ik zou het toch een kans geven om het te proberen.

Goed om te horen dat die rundernieren bij jou wel iets doen. Er zitten enzymen in tegen histamine. Net zoals die DAO enzymen die veelvuldig te krijgen zijn. Maar die zijn op basis van varkens nieren en is niet de beste keuze. Ik heb meer mensen dit product aangeraden met positieve ervaringen terwijl ze niet op de hoogte zijn van WAPF voeding. Dit laatste word is voor velen nog moeilijk te bevatten dat mensen op vetten behoren te functioneren. Uiteraard door de propaganda dat onze voeding gezond zou zijn op basis van koolhydraten.Binc je had het over stoofpotjes hoe maak jij die en hoe lang laat jij die koken/sudderen? Dit i.v.m. het opbouwen van histamine?

Ik zou ze weer eens wat vaker moeten maken eigenlijk. Maar als ik ze maak dan braad ik het vlees gewoon aan in de braadpan in een pak boter na het te hebben gekruid natuurlijk. Dan doe ik er verwarmde botten bouillon bij en laat dat de hele dag laag staan. Soms doe ik het in de slowcooker en andere keren in de pan. Eerlijk gezegd kijk ik niet zo naar welke problemen voedsel kan geven. Ik heb wel gelezen hier dat men last heeft van histamine door bv botten bouillon. Of dit met stoofpotjes ook zo is weet ik niet of iemand dat ervaren heeft. Persoonlijk denk ik dat het niet met de voedsel te maken heeft maar met een probleem in het lichaam zelf. Iplv dit voedsel weg te laten kijken of er alternatieven zijn zoals supplementen waarbij de spijsvertering tot rust komt. Wel heb ik gelezen en zelf ervaren dat lamsvlees beter verteerbaar is dan bv rund. Je zou dus ook stoofpotjes kunnen maken van lamsvlees. Wees dan wel kieskeurig waar en van welke kwaliteit je lamsvlees haalt. Mijn ervaring is dat lamsvlees soms een erg sterke smaak kan hebben. Bij mij ging dat tegen staan. Wie weet heb je een biologische slager in de buurt die goed lamsvlees verkoop om te laten sudderen. Rundvlees ging bij mij ook goed. Maar nam dan wel na zo een maaltijd betaine HCL en een nier supplement.
Ik ben er nu wel achter dat mijn klachten worden veroorzaakt door een slechte spijsvertering, alleen ik ben nog erg zoekende welk eetpatroon hier het beste bij past om de klachten te verminderen en het geheel te genezen/herstellen. Want stoofpotjes en vloeibaar eten lijkt mij ook het minst belastend voor je spijsvertering echter loop je dan weer tegen de histamine aan. Daarbij helpt het intermittent fasting zeker bij het minder belasten van de spijsvertering.

Wat goed dat je het op deze manier bekijkt. Het is idd een probleem met de spijsvertering en het is de kunst om deze sterker te maken iplv voedsel weg te laten. Vloeibaar en zacht gekookt is dan ook de oplossing naast supplementen die de spijsvertering tot ruste brengen. Als ik jou was zou ik me niet druk maken om de histamine uit stoofpotjes of welk voedsel dan ook. Dit geeft meteen al stress. En stress is volgens mij ook een histamine trigger waardoor je dan in een cirkel terecht komt. Kijk gewoon naar de bereiding. Over intermittent fasting, ik zou hier in eerste instantie niet meteen de focus op leggen als je momenteel nog klachten ervaart maar nogmaals naar de bereiding en welke supplementen je kunnen helpen voor een betere vertering. Je zult al tekorten hebben en dan is het zaak om eerst daar de focus op te leggen. Ik lees vaak dat mensen op zoek zijn naar 1 supplement tegen histamine. Persoonlijk geloof ik niet dat daarmee de histamine probleem opgelost word. Gevolg is dat mensen al meteen roepen dat iets niet helpt. Het maagvlies en darmslijmvlies is vaak aangetast plus er zijn tekorten van allerlei vitaminen en mineralen. dat is niet op te lossen met 1 supplement.Binc wat waren/zijn jouw klachten omdat je schreef dat je een hele tijd vloeibaar hebt gegeten? Ik weeg momenteel niet heel veel en wil niet nog meer afvallen dus ben erg benieuwd hoe jij het hebt aangepakt en was het voldoende voedend, vooral omdat ik nu vaak na het eten nog een honger gevoel heb.

Jeetje, de story hoe het ooit begon is opgelost is wel een traject geweest. Het is zo lang geleden moet echt even goed terug denken. Mijn klachten waren dagelijks diarree meermalen op een dag. Voornamelijk na een maaltijd meteen diarree. Destijds deed ik ook veel paleo zonder resultaat.
Heeft jaren aangehouden en woog maar iets van 57 of 58 kilo. Tot ik op een ochtend een recept maakte die ik van een vriendin kreeg. Ik moet er wel bij zeggen dat ik het allesbehalve lekker vond. Maar ja, gemaakt is gemaakt en dus gewoon door eten. Het was een geprakte avocado met een gekookt ei en wat rucola erdoor met Keltisch zeezout. Hiervan raakte ik wel snel vol. Maar wat meteen op viel, ik hoefde niet meteen naar het toilet. Nu is een avocado geen dierlijk eten maar wel vet. Ondanks dat ik het niet lekker vond toch ook als lunch gemaakt en zelfs als avond eten. En dat was de eerste dag dat spijsvertering eens normaal ging. Het werd mijn maaltijd omdat ik er geen klachten van had. Nieuw was de verstopping die daarop volgde en was ik op dat moment zelfs blij mee. Daarna heb ik mezelf hier ook aangemeld en veel adviezen gekregen waar ik zeker iets aan heb gehad. Eerlijk gezegd heb ik heel veel gebruikt tegelijk en mijn voeding verder uitgebreid. Maar voor lange periodes echt alleen gekookt voedsel. De balngrijkste supplementen die mij destijds geholpen hebben zijn:

Glutamine
Acerola poeder voor vitamine C
Nier supplement (Dao)
Lever supplement voor ijzer en B12
Enzymen met Oxbille
gelatine
Probiotica van Prescript Assist
ashwaganda in een later stadium (schijnt cortisol te normaliseren) Sommige mensen gebruiken bijnierextract met of zonder adrenal. Beiden hadden bij mij een averechts effect.
Nog weer later ging ik een supplement gebruiken vanwege blaasproblemen. Eigenlijk op de markt voor dieren maar ingrediënten zijn ook voor mensen. Met veel brandnetel thee met kokosolie erin.

Ik zal vast iets vergeten zijn. Dit alles naast veel dierlijke vetten. Dus vet vlees, vette vis, gekookte room (panacotta) Gebakken appels die pectine vrij geven welke ook goed is voor de maag. Kortom, mijn aanval op eten was begonnen. Idd, wat jij zegt, honger honger en nog eens honger voerde de boventoon. Ondervoeding dus. In de loop der tijd werd het minder en ging ik voornamelijk op veel rauwe melk leven. Liters per dag gingen erdoorheen naast happen boter en stukken kaas. Alleen in de avond at ik nog maar redelijk normaal. De laatste paar jaar ervaar ik geen overmatige honger meer. Eerder helemaal geen trek en kan met gemak een hele dag zonder eten met tussendoor een glas melk. Of het goed is? Ik weet het niet eerlijk gezegd. Mijn gewicht was de laatste keer 87 kilo. Dit is te zwaar helaas. Maar alles beter dan dat lage ondergewicht destijds. Aankomen is dus zeker mogelijk 😉

Laat je weten hoe het gaat en wat je gebruikt aan supplementen en of het resultaat heeft?
 
G

Guest

Guest
Eieren vergat ik nog. Uiteraard half zacht gekookt. Mogelijk heb je daar dus wel betaine hcl bij nodig voor de vertering. Yoghurt smoothies erbij. Koolhydraten alleen gluten vrij zoals gekookte boekweit erdoor of gierst.
 
G

Guest

Guest
Hier kun je nog lezen over de juiste voeding. Ik hoop dat je er iets aan hebt.


http://www.voedingisgezondheid.nl/juiste-voeding
 

Best

New member
Hallo Binc,

Bedankt voor je reactie. Wat je zegt klopt hoor, hoe meer je met eten bezig bent hoe meer stress het geeft, echter moet ik dit wel met een tussen stap doen want ik kan niet alles verdragen en dan is de reactie echt wel heel heftig. Maar dat moet wel lukken hoop ik.

Ik gebruik momenteel de volgende supplementen:

Rundernieren, runder pancreas, runder lever, visolie, betaine hcl met pepsine, dpp4 met verteringsenzymen, gutpro probiotica, en heb ook nog een pot runder darmen/ingewanden liggen maar die durf ik nog niet helemaal in te zetten.

Met eten gebruik ik de vetten ossenwit, olijfolie, kwa vlees kipfilet, dijfilet en rundergehakt(online besteld bij schotsehooglanders) en dat met groente(biologisch) en basmati rijst/zoete aardappel/pastinaak of aardappel. Maar las net dat aardappel niet zo goede keuze is.
 
G

Guest

Guest
Hoi Best, het klinkt mij niet verkeerd wat he schrijft aan supplementen. Waarom zou je die runder darmen niet nemen?

Je zou nog keltisch zeezout kunnen gebruiken om mee te koken en als sole te drinken. De vetten lijken me prima evenals het vlees. Combineer de magere vleessoorten wel met veel vet. Zoals de kip met zelf gemaakte vette saus. Hoe en wat voor tussenstap wil je nemen dan? En voor welke heftige reactie?
 

Best

New member
Hallo Binc,

Ik kan nog niet alles verdragen, dus als ik te veel histamine dingen op een dag eet krijg ik heel veel jeuk en onrustig gejaagd gevoel en heeft het heel veel invloed op mijn humeur en krijg hele depressieve gevoelens dat is gewoon niet fijn. Met een tussen stap bedoel ik dan eerst met de voeding die ik nu goed verdraag de darmen en slijmvliezen aansterken en dan weer voeding uitbouwen.

De runderdarmen bevatten een hoop probiotica die een histamine reactie uit kunnen lokken maar ga aankomende week beginnen met een kwart capsule en kijken wat er gebeurd.

Ik doe meestal over de kip ossenwit omdat ik nog nog zoekende ben naar het beste maaltijd combinaties met wat wel en niet.

Dus tips en recepten zijn welkom😄
 
G

Guest

Guest
Dan is rustig opbouwen idd wel een idee. Misschien eens kijken of gelatine je kan helpen met het maagslijmvlies. De groene bus kun je door koude en warme dranken doen. De rode kun je gebruiken voor pudding maken. Ik maak er meestal pannacotta van. Dat is gekookte room met wat fruit net wat je lekker vind. Natuurlijk niet als hoofdmaaltijd.

Die kipfilet, vaak is dat wat droog met weinig vet. Dan kun bv indiaanse tikka massala mee maken. Ik zou dan naast de yoghurt kokosmelk erbij doen. En wat amandel schaafsel. Die Chili vlokken laat ik zelf altijd weg. Hou helemaal niet van pittig. Je kunt er witte rijst bij eten. Of je alles uit dit recept kan verdragen weet ik niet. Ook kun je het boek, geef je ogen de kost bestellen. Veel wapf recepten. Hanneke Braakhuis heeft ook een uitgebreid kook boek. Op de site voedingisgezondheid staan ook recepten.


https://njam.tv/recepten/indiase-kip-met-garam-masala-en-yoghurt


Kun je hiermee even vooruit?
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.166
Berichten
314.473
Leden
7.580
Nieuwste lid
One Love
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan