• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Voorstellen en histamine klachten

G

Guest

Guest
Wacht nog even voordat je weer lange tijd weg bent. Ik wilde nog even terug komen op de vitamine C en histamine waar ik eerder over schreef. Je zegt als je veel producten eet met histamine je gejaagd bent. Gebruik je ook vitamine C? Wida gaf aan dat vitamine C histamine in de hand werkt. Ik heb geen idee waar ze dat vandaan haalt. Als Wida mee leest wil je dan aangeven hoe je daarbij komt?

Vitamine C draagt wel degelij bij aan verlaging van histamine. Histamine problemen gaan samen met problemen van de bijnieren. Vitamine C heeft een gunstig effect op de bijnieren omdat het adrenaline verlaagt. Echter, ik heb zojuist gelezen dat het wel uit maakt welke vorm van vitamine C een gunstig effect heeft. En dat is niet ascorbinezuur maar wel acerola poeder. Ascorbinezuur of een gewoon vitamine c supplement haalt dat niet. Hier meer over te lezen. Dus. Wie weet komt je gejaagdheid door adrenaline Best, en heb je baat bij acerola.


https://www.supplementguide.nl/acerola-kers/ 
G

Guest

Guest
Voor wat betreft recepten, wie weet heb je hier iets aan. Het zijn wapf recepten van de Weston price foundation. Incl uitleg over het belang van de juiste vetten. Ik kende dit document nog niet en kwam het net per abuis toevallig tegen.https://ecoboerderij-dehaan.nl/images/Tekstbestanden/Voedzame_Tradities_-_Sally_Fallon_v2008.pdf
 

Wida

Well-known member
@Binc
Oxaalzuur is sowieso iets om te vermijden als je klachten hebt. Frytinezuur is net zoiets. Advies is om granen/meel producten te weken voordat je ze gaat consumeren.
Dat begrijp ik. Ik neem dan ook niks waar oxaalzuur in zit. Dit is bijv ook de reden waarom ik wel tegen gekookte bataat kan en niet tegen gestoomde. Bij de gekookte wordt het oxaalzuur afgebroken in het kookwater en dat gooi je weg. Bij de gestoomde blijft het oxaalzuur - blijkbaar - grotendeels in de bataat.
Waarom niet werken aan het maag en darmslijmvlies? Ik las dat je zei dat voeding en politiek niet van elkaar los te zien is. Datzelfde is ook zo met dergelijke medische onderzoeken. Nu las ik dat je een ingewikkeld alternatief traject aan het doen bent. Wat is dan de reden dat je de Weston Price voedingspatronen en adviezen een deuppel op een gloeiende plaat vind? Waarom niet een kans geven aan oer oude voeding en adviezen? Wel eens geprobeerd om dit alles te proberen in combi met stoofpotjes en bv panacotta? Pectine uit appels?
Als je mijn verhalen goed had gelezen, had je gezien dat ik al veel medisch onderzoek heb gedaan, met en zonder hulp. Ik heb trouwens ook nooit gezegd dat ik WAPF-voeding geen kans geeft... Waar heb je dat gelezen? Ik vind WAPF-voeding geweldig en in mijn ogen het meest optimale voedingspatroon voor de mens. Alleen kan ik nu zelf alleen maar zó eten zoals mijn lichaam nú vraagt. Ik heb in de afgelopen jaren werkelijk alle soorten voedingsmiddelen uitgeprobeerd in allerlei combinaties en kooktechnieken. Wat ik verdroeg werd steeds minder, ondanks het feit dat ik wel mijn maagzuur op peil heb gekregen bijv. Dus via voeding gaat de route voor mij momenteel niet.

@Best
Wida hoe gaat het nu met jouw en je behandeling? Slaat het aan, merk je al verbetering? De rundernieren waar Binc over schreef gebruik ik zelf ook en ik kan beamen dat ze zeker wel werken en verlichting van de klachten geven, ik zou het toch een kans geven om het te proberen.
Ik ben inmiddels 7 injecties verder en ben voortdurend een soort van ziek en heel moe. Dat is een goed teken, mijn immuunsysteem is bezig met de ingebrachte bacteriën. Ik merk ook dat ik ontgift via mijn huid (stinkend zweet). Dat is ook fijn, want het gaat op een tempo dat ik aankan, waarbij er geen histamine vrijkomt blijkbaar. En andere manieren van ontgiften gaven voor mij altijd problemen, dus ik ben er blij mee. Ook heb ik sinds een aantal weken geen last meer van mijn evenwichtsorgaan. En raken mijn lymfevaten (?) niet meer overactief als ik mijn huid afdroog met een handdoek (na het douchen). Dit zijn nog maar hele kleine dingetjes, maar hieraan merk ik dat er iets gebeurt. Als er meer veranderingen plaatsvinden, laat ik het over een tijdje weten.

Fijn om jouw ervaring met de rundernieren te horen. Wie weet dat ik me daar toch nog eens aan waag!
Wat je zegt klopt hoor, hoe meer je met eten bezig bent hoe meer stress het geeft, echter moet ik dit wel met een tussen stap doen want ik kan niet alles verdragen en dan is de reactie echt wel heel heftig. Maar dat moet wel lukken hoop ik.
Ja dat herken ik ook. Altijd zoeken om een weg te vinden tussen loslaten en binnen je kaders blijven. Voor mij geeft het momenteel het minste stress om binnen mijn kader te blijven. Eigenlijk is er ook geen andere optie.
 
R

Romagi

Guest
Ook heb ik sinds een aantal weken geen last meer van mijn evenwichtsorgaan.

Aangezien ik zelf last heb van duizelingen valt mij deze zin extra op. Geen idee hoe een evenwichtsorgaan in verbinding kan staan met?     ja met wat?
Ik ben inmiddels 7 injecties verder en ben voortdurend een soort van ziek en heel moe. Dat is een goed teken, mijn immuunsysteem is bezig met de ingebrachte bacteriën.

bacterieen via injecties? of begrijp ik het verkeerd. Nooit van gehoord.

Gisteren ben ik zelf met acupunctuur  behandeld en was daarna ook erg moe. Maar ik heb geen histamine problemen. Misschien wel nog steeds een slechte vertering, maar weet ik ook niet zeker. Ik ben wel mijn eigen dokter d.w.z. dat ik het zelf allemaal moet uitvinden.

Hoop voor je dat je problemen eerstdaags verbeteren.

 
G

Guest

Guest
Wida, als je achter Wapf staat waarom bagetaliseer je dan in eerste instantie die runder nieren Incl vitamine C? Waarom niet gewoon een andere vorm van vitamine C proberen iplv de handdoek in de ring? Jou protocol wat je aan het doen bent ga ik niet lezen. Na een snelle blik heb ik al zeer mijn twijfels. Na nog verder onderzoek lees ik over deze vrouw veel argumenten voornamelijk gericht op zogenaamd wetenschappelijk onderzoek. Haar verhaal over b12 eens doorgelezen. Nergens gelezen dat ze het heeft over tekort aan maagzuur bv. Is zij ook degene die je wijs maakt dat vitamine c histamine in de hand werkt? Waar is het bewijs hiervan? Als je al zoveel medisch onderzoek hebt gehad en het helpt niet waarom dan niet zelf verder onderzoeken?

Wat jij hierboven beschrijft lijkt mij alles behalve gezond. Maar goed, als jij je er lekker bij voelt en het als positief ervaart is dat geheel aan jou.

Mijnziens is het nog steeds bijnieruitputting en een probleem met de spijsvertering. Overigens niet alleen de darmen en maagslijmvlies maar ook de lever en alvleesklier.

Maagzuur versterken is nog iets anders als maag en darmslijmvlies.
 

Wida

Well-known member
@Romagi
Aangezien ik zelf last heb van duizelingen valt mij deze zin extra op. Geen idee hoe een evenwichtsorgaan in verbinding kan staan met?     ja met wat?
Vervelend van je duizelingen, zeg.. Het kan natuurlijk met van alles te maken hebben. Ik weet niet precies hoe het bij mij komt. Bij mij spelen zoveel dingen, dat ik niet meer kan ontwaren hoe het één verband houdt met het ander. Proefondervindelijk leer ik van alles en daar borduur ik dan weer op voort. Zo ben ik idd ook mijn eigen dokter geworden, gelukkig wel met wat hulp.

Ik heb geen last van duizelingen, maar wel van misselijkheid als mijn oren heel koud zijn geworden (bijv als het vriest of in het dompelbad van de sauna). Zodra ik weer opgewarmd ben, is het direct over. Het evenwichtsorgaan zit direct achter het oor. Ook viel ik een keer flauw bij de dokter toen mijn oren uitgespoten werden met te koud water. Mijn voorzichtige conclusie is dat het evenwichtsorgaan onder hoge druk is komen te staan door stress, sluimerende bacterie-infecties. Maar de precieze route hoe dit in het lichaam gebeurt, daar ben ik nog niet achter.
bacterieen via injecties? of begrijp ik het verkeerd. Nooit van gehoord.
Ja een injectie met bacteriën in hun oorspronkelijke vorm. Deze bacteriën had ik niet goed doorgemaakt, waardoor/omdat ze buiten bereik van het immuunsysteem waren geraakt. Daardoor sluimeren ze, triggeren ze m'n immuunsysteem (maak ik histamine aan), zonder dat het weggewerkt wordt. De behandeling maakt die bacteriën weer beschikbaar voor mijn immuunsysteem, waardoor ik dus gedoseerd opnieuw ziek word en antistoffen aanmaak, om uiteindelijk de rest ook op te ruimen. Voor meer info: lees mijn verhaal hierboven of google op autovaccintherapie.

Dank voor je wensen. Linksom of rechtsom kom ik er wel! Ik hoop dat jij baat zult hebben bij je acupunctuurbehandelingen!

@Binc Ik vind je manier van communiceren hierboven heel onprettig. Zonder goed te lezen wat ik schreef, trek je allerlei onterechte conclusies. Je stelt je vragen op een vooringenomen en negatieve manier. Hier ga ik niet op in.
 
G

Guest

Guest
En hoe vooringenomen is de conclusie om te zeggen dat vitamine c histamine in de hand werkt en dat dat wel even goed is om te weten zonder bewijs hiervan? Op de eerdere vraag hierover ga je ook niet op in. Het maakt mij verder niet uit. Kijk eerst naar jezelf voordat je een ander beschuldigt van vooringenomen. Voorlopig ga jij er niet op in.
In dat geval lijkt het mij idd beter om er maar niet op in te gaan en vooral je eigen argumenten te ontwijken.
Desondanks, succes met de behandeling.
 
G

Guest

Guest
Onderstaand een lesje over vitamine C. Hopelijk kan iedereen na het lezen hiervan inzien dat niet vitamine C zelf niet de boosdoener is maar juist de helper. Iplv de vitamine de schuld te geven van problemen in het lichaam worden hier de verschillende vormen genoemd die beter te verdragen zijn tegenover ascorbinezuur. Overigens ook te lezen in het eerste artikel waarbij gerefereerd werd naar Esther C.

Geen idee wat de reden is dat sommige mensen dingen niet lezen en problemen blijven zien. Ieder voor zich. Maar verwacht van mij geen inzet om anderen nog ergens op te attenderen of te willen helpen als ze zelf geen moeite doen.

Volgende keer graag even artikelen lezen alvorens met argumenten te strooien die dit forum vervuilen zonder überhaupt een artikel te lezen over een alternatief voor ascorbinezuur. Wie weet hebben anderen wel baat bij onderstaande info.


http://www.voedingisgezondheid.nl/vitamine-c-sub

http://www.voedingisgezondheid.nl/vitamine-c-sub
 
G

Guest

Guest
Artikel over Monica van der Lem.Maar haar behandelplan en onderzoeken hebben niks te maken hebben met moderne wetenschap welke evengoed onderdeel uit maakt van een globalistische agenda. Moet je nagaan, 45% van de bevolking heeft een b12 tekort. Moet je nagaan hoeveel mensen Inn werkelijkheid een probleem hebben met een tekort aan maagzuur (bijnieruitputting, histamine, leverproblemen) etc etc.

Horen we Monica iets zeggen over een tekort aan maagzuur als oorzaak van B12 tekort? Wel valt te lezen dat Monica geen enkele aansprakelijkheid accepteert zodra mensen klachten krijgen onder haar behandelplan.Jammer Wida, maar het lijkt erop dat je te maken hebt met iemand die liever onderdeel uit maakt van globalisme dan echt mensen willen helpen. alles gebaseerd op wetenschappelijke artikelen. Als het aan Monica ligt slikken we ook maar geen vitamine D.

Voor iemand die achter de filosofie van dit forum staat is het niet te geloven of eigenlijk bijna onaannemelijk om zich in te laten met een persoon als Monica.https://www.wanttoknow.nl/inspiratie/meelezen/t-verontrustende-vitamine-b12-tekort-enzo/http://docplayer.nl/11920754-Anders-adhd-30-10-2015-presentatie-anders-adhd-30-oktober-2015-adhd.html

 

Wida

Well-known member
Jammer Wida, maar het lijkt erop dat je te maken hebt met iemand die liever onderdeel uit maakt van globalisme dan echt mensen willen helpen. alles gebaseerd op wetenschappelijke artikelen. Als het aan Monica ligt slikken we ook maar geen vitamine D.

Voor iemand die achter de filosofie van dit forum staat is het niet te geloven of eigenlijk bijna onaannemelijk om zich in te laten met een persoon als Monica.
Ik weet niet wie deze reactie heeft geschreven, maar het lijkt op Binc. (Correct me if i'm wrong.) Wel erg snel geconcludeerd. Ik ken Monica van der Lem als een integere therapeut die er alles aan doet om mensen te helpen en zelf juist niks moet hebben van de globalistische agenda. Ik ken vele mensen die door haar succesvol zijn geholpen. Monica maakt voor ieder een behandelplan op maat, dus niet zomaar iedereen vit. D voorschrijven. Ze kan wel doorverwijzen voor een bloedtest om vit. D.-gehalte te nemen, alvorens over te gaan tot vit. D.-suppletie. Ze heeft veel kennis en ervaring paraat, ook over maagzuur icm B12. Ze zal ook ongetwijfeld dingen niet weten, dat is menselijk denk ik. Ik heb gemerkt dat ze openstaat voor nieuwe ideeën en kennis en daar vervolgens in duikt. Ik schrijf dit voor de mensen die meelezen op dit forum en een idee willen krijgen van haar werkwijze.

Wat de schrijver van bovenstaande er verder van denkt (Binc of iemand anders die zich als Guest verschijnt), laat ik bij diegene.
 

Wida

Well-known member
Wacht nog even voordat je weer lange tijd weg bent. Ik wilde nog even terug komen op de vitamine C en histamine waar ik eerder over schreef. Je zegt als je veel producten eet met histamine je gejaagd bent. Gebruik je ook vitamine C? Wida gaf aan dat vitamine C histamine in de hand werkt. Ik heb geen idee waar ze dat vandaan haalt. Als Wida mee leest wil je dan aangeven hoe je daarbij komt?
Excuus, deze vraag had ik over het hoofd gezien. Ik heb in één van mijn vorige posts vertelt dat het met oxaalzuurproductie samenhangt. Maar ik kan er nog iets uitgebreider over vertellen: ja, ik denk zeker dat histamine verlaagd kan worden door vit. C. te gebruiken, ik wilde alleen aangeven dat dit mogelijk averechts kan werken als er door de ophoging van vit. C. dingen in het lichaam gebeuren die de histamineproductie weer omhoog brengen. Door vit. C. kun je gaan ontgiften. De gifstoffen komen dan in de bloedbaan om afgevoerd te worden, en daar reageert het lichaam op door meer histamine aan te maken. Het herkent de toxische stoffen die vrijkomen niet, waardoor het er tegen in het verweer komt. Wederom: ja, ontgiften is een goed idee, daarover twijfel ik niet. Maar met een histamineprobleem is het extra goed zoeken naar de dosering en de route, zodat het lichaam wel kan ontgiften maar niet overmatig histamine aanmaakt. Bij mij is het een dun lijntje en ik heb hierin gemerkt dat zelfs de geringste hoeveelheid vit. C. voor mij niet werkt. Ook heb ik gemerkt dat de oxaalzuurproductie omhoog gaat door vit. C. te gebruiken, waar mijn systeem ook weer met histamine-aanmaak op reageert.

Aangezien ik nu toch al met de oorzaak van het histamineprobleem bezig ben op meerdere manieren die wat meer in de diepte liggen, kies ik er nu voor om niet in de oppervlakte verder te experimenteren. Uiteraard kan ik natuurlijke vit. C. in mijn achterhoofd houden, maar voor nu voelt het niet de juiste route, zoals ik al aangaf. Ik ben verder gaan zoeken en heb nu een tweedehands Kangen-water-apparaat aangeschaft en ik merk dat dit voor mij wél een begaanbare route is om te ontgiften. Ik moet echter voorzichtig zijn met de hoeveelheid per dag. Als ik een heel glas drink, gaat de ontgifting te snel en komt histamine om de hoek. Dus ik drink steeds kleine beetjes. Dat doe ik nu één week en voor mij lijkt het goed te werken. Ik voel me helderder in mijn hoofd, heb een zachtere huid, slaap beter. En dat al na één week! Ik ga hier dus zeker mee door en zal t.z.t. mijn ervaringen delen.

@Best, misschien is zo'n Kangen-apparaat ook iets voor jou? Voor mij maakt goed water drinken zeker verschil. Op dit forum is er al veel over geschreven.

Hoe gaat het verder met je? Maak je wat vorderingen?
 
B

Binc

Guest
Je moet doen wat je goed dunkt Wida. Kangen lijkt me prima. Ik bemoei me er verder niet mee.

Sterkte
 

I-lady

Member
Hoi Best, ik heb ook veel histamine problemen en inmiddels mestcel activatie syndroom. Teveel mestcellen in de 12-vingerige darm.

Eten is voor mij ook moeilijk en momenteel ook ondergewicht. Mijn darmen verkrampen en dan kan ik geen vetten verteren. Mijn (s)iga vd slijmvliezen is ook heel laag. Er lijken bij mij erfelijke oorzaken een rol te spelen en veel stress ook gehad. Lijf lijkt in overleef/ stressstand te blijven staan wat ik ook doe. Heel moeilijk probleem is histamine, zeker in combinatie met eten.
 
B

Binc

Guest
He I-lady, dat is even geleden dat je hier was. Ik dacht geen nieuws is goed nieuws. Jammer om te lezen dat je nog steeds problemen ervaart. Als wapf voor jou niet werkt is er wellicht toch een opname probleem. Om je eiwitten te verteren of op te nemen heb je vetten nodig. Wanneer je geen vetten op kunt nemen is het misschien een mogelijkheid mct olie te proberen. Ik ben er helemaal fan van geworden joh. Lijkt wel tover olie. Ik dacht goede ontlasting te hebben voordat ik dat ging gebruiken. Maar dagelijks normale ontlasting denken te hebben hoeft nog niet werkelijk zo te zijn. In paar dagen tijd werd het alleen maar beter. Voordeel van mct is dat het de spijsvertering omzeilt en dus meteen je bloed in gaat. Lijkt wel een injectie met olie. Plus je word al snel alerter in je hoofd. Wie weet als je daarnaast spijsvertering enzymen neemt in combi met versterken maagzuur je al snel resultaat bereikt.

wida had hier ook nog een tip. Een totaal ander traject. Het is maar net waar je jezelf in kunt vinden.

succes! En mocht je over gaan op mct ben ik benieuwd welk effect het heeft op jou.
 

I-lady

Member
Hoi Binc, dankjewel! Nee helaas zijn de problemen bij mij erg complex. Is MTC olie weer anders dan kokosolie? Ik heb spijsverteringsenzymen inmiddels maar merk dat ik ook daar heel voorzichtig mee moet zijn.
 
B

Binc

Guest
Hoi Binc, dankjewel! Nee helaas zijn de problemen bij mij erg complex. Is MTC olie weer anders dan kokosolie? Ik heb spijsverteringsenzymen inmiddels maar merk dat ik ook daar heel voorzichtig mee moet zijn.
Ze zeggen dat mct idd beter is dan kokosolie. Geconcentreerder en komt meteen in je bloedbaan.

jammer om te horen dat het zo complex is.
waarom moet je voorzichtig zijn met enzymen? Heb je wel de juiste enzymen? Voor welke aandoening?
 

I-lady

Member
Ik reageer overal heftig op vanwege mestcel activatie, momenteel blijven mijn darmen vooral veel en vaak alles er uit gooien en zit ik op (ernstig) ondergewicht dus ik kan me niet veroorleven veel te experimenteren. Bedankt voor de tip, dan mis je alleen wel het capryl en laurinezuur wat weer goed werkt tegen schimmels toch? Wellicht is het goed om beide naast elkaar te gebruiken.
 
B

Binc

Guest
Als je steeds zoveel darm problemen hebt is mct waarschijnlijk niet van toegevoegde waarde. Histamine problemen kunnen ook komen door problemen met de neurotransmitters. Wie weet is het een optie om daar eens op te focussen samen met iemand die daarin gespecialiseerd is.
 

Melkmeisje

Well-known member
Ik reageer overal heftig op vanwege mestcel activatie, momenteel blijven mijn darmen vooral veel en vaak alles er uit gooien en zit ik op (ernstig) ondergewicht dus ik kan me niet veroorleven veel te experimenteren. Bedankt voor de tip, dan mis je alleen wel het capryl en laurinezuur wat weer goed werkt tegen schimmels toch? Wellicht is het goed om beide naast elkaar te gebruiken.
I-lady, Heb je al eens etherische olie geprobeerd ter ondersteuning van je immuunsysteem, ik heb al best een aantal mensen geholpen met een mix inclusief mijn zoons die nu weinig klachten nog.hebben van hun hooikoorts pollen allergie. Werkt ook bij huisdier en huisstof
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.166
Berichten
314.479
Leden
7.580
Nieuwste lid
One Love
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan