Voorstellen Astrid

G

Guest

Guest
Hallo ik ben Astrid

Ik ben een echte GABSfan en heb er bij mezelf veel lichamelijke problemen mee opgelost, alhoewel ik nog wel een weg te gaan heb. Ik zie dat hier af en toe het onderwerp GABS voorbij komt en ik denk dat ik hier iets aan kan bijdragen en ook iets van kan leren. Ik ben zelf daarnaast therapeut en ik werk hierbij ook met voedingsadviezen. Diverse clienten heb ik naar het GABSdieet gecoacht. Ook voor ik wist van dit dieet werkte ik al met voedingsadviezen, doordat ik zelf al heel lang weet dat bij mij verschillende voedingsstoffen neurotoxisch werken. Ik heb gemerkt dat de meest therapieresistente cliënten allemaal darmklachten hebben. Onder de meeste psychische klachten zit een lichamelijke oorzaak die veelal begint in de darmen. Ik ben 59 en vanaf mijn 23ste bezig met gezondheid. Dit was na mijn eerste aanval van CVS. In mijn ruim 36 jarige loopbaan als gezondheidszoeker heb ik ook enkele verkeerde keuzes gemaakt zoals vegetarisch, veganistisch, en raw food. Behalve dat ik veel bestudeerd heb, ben ik dus zeker ook een ervaringsdeskundige.

Hartelijke groet Astrid

 
Hallo Astrid, leuk dat je je hier meldt en je interesse, ervaring (zeker ook de schade en de schande) en kunde over voeding die werkt en voeding die niet werkt, meebrengt.

 
Hallo; het is inderdaad de GAPS van Natasha Campbell McBride. Ik heb daarvoor het SCD gedaan en ook met de body ecology dieet geexpirimenteerd. Ik gebruik nu "the best of both sides" voor mij. Ik laat alle granen weg maar gebruik wel de kokosnootkefir. Ik gebruik geen probiotische supplementen omdat dat voor mij niet goed voelt. Ik eet wel ladingen probiotische voeding. Maar dat is voor iedereen anders. Ik heb een client die negatief op de probiotische voeding reageerd maar wel supplementen verdraagd. Dat is het bijzondere; iedereen is uniek en dan moet je het dieet aanpassen.

We hopen allemaal op die ene magic pill die all problemen oplost; maar die is er niet. In het begin dacht ik: "gabs is geen sprint maar een maraton". Daar ben ik vanaf, want Gabs is zelfs geen maraton maar meer een pelgrimstocht. Voor iedereen is die tocht anders, en je loopt hem met vallen en opstaan. Ik heb voor mezelf het idee dat ik toch wel 60 a 70% van de route gelopen heb; en ik weet inmiddels ook dat ik hem nooit helemaal zal verlaten.

Hartelijke groet Astrid

 
Astrid .... welke koolhydraten bronnen eet jij? Daar ben ik wel benieuwd naar! En hoe varen je bijnieren daarop? Hoeveel jaar ben jij al bezig?

 
Alleen GABS koolhydraten; groenten, pompoen, selderijknol, wortelen, doperwten, een appel(meestal), soms een banaan of een stukje banaan, soms wat bessen. Nooit meer als drie stukken fruit per dag, maar meestal maar een. Meestal kom ik uit op een eetlepel honing per dag, in thee of over yoghurt. De drie stukken fruit per dag vind ik eigenlijk veel, maar als ik in nood kom door overwerk of vakantie; pak ik liever een stuk fruit dan op ondervoeding uitkomen; omdat dit belastend voor de bijnieren is. De bijnieren houden van vet; vooral van dierlijk vet. Hier ligt de hoofdmoot van de voedselconsumptie. Ghee, vette vis, zure room, kokosvet etc. Voor de rest hebben ze vitC nodig; gefermenteerde groente fruit etc.

Bij cliënten die helemaal geen fruit en honing verdragen verhoog ik pompoen, wortelen en doperwten. Linzen en bonen bewaar ik voor later; maar daarop zijn uitzonderingen. Als je laag uitkomt met je koolhydraten is get eten van veel kokosvet belangrijk; naast voldoende room en ghee. Vergeet ook de broodnodige eierdooiers daarbij niet. De choline daarin zorgt dat je lever de vetten kan afvoeren en omzetten in bruikbare brandstof zonder dat het negatief is voor de bloedvaten.

Er zijn mensen die low-carb GABs doen. Maar dat is extreem moeilijk te berijken omdat je dan alle koolhydraadrijke groente moet schrappen. Dan blijven bladgroente en komkommer over. De kans om te hoog te zitten is veel groter. SCD heeft geen fruitbeperking gevaar daarvan is dat ze vaak te hoog in fructose zitten en hiermee de lever belasten. 50 gram fructose kan een lichaam aan als er geen fructosemabsorbtie is, daar moet je dus onder blijven. Dat betekend je niet te buiten gaan aan fruit. Gezonde KH consumptie zit volgens Paul Jaminet tussen de 200 en 6het00 Kc per dag. Criss Kresser hanteert dit ook. Dat betekend dat je niet onder de 50 gram per dag moet komen. Dat is heel weinig en ik voel me daar niet zo lekker bij. Ik zit ergens tussen de 80 en 125 gram per dag. Dat is dus zo'n 280 tot 500 Kc per dag.

Als je last hebt van bijnier uitputting probeer dan iedere drie uur te eten met veel vet. Mocht je moeite hebben met inslapen of in de nacht wakker worden kies dan voor een koolhydraadrijke hap. (appel, banaan, pompoenpuree). Koolhydraten zorgen ervoor dat tryptofaan omgezet wordt in serotonine. Melatonine wordt weer gemaakt van serotonine. je moet op dat moment de koolhydraten wel zonder eiwitten eten, vet kan wel.

Je bijnieren hebben namelijk ook rust nodig om te herstellen. Meditatie overdag is ook een goeie voor de bijnieren.

Astrid

 
Oja, ik ben ongeveer vijf jaar geleden met SCD begonnen. Na drie kwart jaar kreeg ik opnieuw een aanval van onverklaarbare IBS. In plaats van strenger worden heb ik toen de fout gemaakt te versoepelen door glutenvrije granen en aardappelen te gaan eten. Fout na drie maanden was ik terug bij af. Op dat moment heb ik de volgende fout gemaakt omdat ik graag wilde afvallen ben ik een raw food variant gaan doen van SCD. Ik viel wel af maar was na een jaar een wrak, CVS volledig terug, bijnier uitputting, burn out etc. Drie jaar geleden ben ik weer SCD gegaan en ben ik me er echt in gaan verdiepen. Langzaam ben ik steeds verder richting GABS gegaan nadat ik eerst een tijd internationale forums heb gelezen om te voelen wat ik het meest krachtig vond. Februari ben ik volledig GABS gegaan en inmiddels heb ik twee keer de intro gedaan. En heb ik drie weken de anti candida variatie gedaan. Inmiddels merk Ik dat ik soms wel vijf uur zonder eten man zo der mij rot te voelen. Dit is een teken dat mij. Bij bijnieren het weer doen voor mij. Verder ben ik heel veel klachten kwijt of zijn ze verminderd.

Slapeloosheid- van drie uur naar 7,5 uur per nacht

Betere concentratie

Niet meer hele dagen moe.

Kan mensen beter om me heen verdragen

Gevoel voor humor komt terug

Post exercise vermoeidheid hersteld beter

Betere stress tolerantie

Beter emotioneel evenwicht

Vind mijn werk weer leuk

Inspiratie om nieuwe dingen op te pakken komt terug.

Geen dhiarree, meer en geen onverteerde resten.(wel constipatie maar dat verdwijnd als laatste)

Buikpijn is met 80% verminderd.

Astrid

 
hallo en welkom op dit forum

je hebt al heel wat kennis en ervaring...van elkaar leren dat is mooi :)

 
Dank je wel voor je verhaal! Zelf ben ik al 1 jaar met GAPS bezig maar voeg ik de laatste tijd weleens een beetje quinoa toe. En dat is officieel te vroeg. Ook eet ik wel eens een rijstwafeltje. We komen er maar niet uit of dat nou wel/niet verstandig is! Ik denk dat ik wel kan stellen dat ik een fructose malabsorptie heb. Ik neem nu (na 1/2 jaar) 1/2 appel per dag. Meer niet. Wanneer ik mijn koolhydraten uit wortel, pompoen, doperwt, biet moet halen dan zijn mijn nagels slechter. Wij denken dat de lever de vetverbranding onvolledig/niet oppakt. Vandaar het quinoa experiment.

 
Astrid, van harte welkom. Leuk om te lezen dat je als therapeut ook voedingsadviezen toepast! Ik ben psycholoog (aio op het gebied van intelligentie - bijna klaar!) en twijfel over wat hierna te doen - ik overwoog als zelfstandige aan de slag te gaan met precies wat je omschrijft! Erg gaaf :) Verder heel fijn hoe je de informatie van diverse kanten combineert - ik ben ook een fan van Jaminet en McBride (GAPS). En zelf druk bezig met deze adviezen toepassen om maag/darm klachten (diagnose gastroparese, IBS) te verhelpen. Het lukt nog niet goed. Ketose lijkt to minder braken te leiden en betere concentratie, maar ik ben op dit moment een beetje de weg kwijt ;) Nou iig leuk dat je ook op t forum aanwezig zal zijn.

 
Astrid, van harte welkom...whats in a name :D

Heel verhaal, lijkt erop dat je vrij veel fructose binnen krijgt, wat ik zie, en zetmeel. Maar daar zal Mike vast nog het nodige over kunnen vertellen.

Ik zelf heb meer met westonprice, gevoelsmatig, en het voelt steeds beter.

 
Astrid,

Welkom hier! Leuk om weer een andere bijdrage op het forum te hebben.

Je schrijft dat je therapeute bent.. mag ik vragen wat voor therapeute?

Bijzonder dat je mensen nu kunt helpen, ik denk zeker dat ervaring daarbij erg kan bijdragen

Je verhaal trekt me ook aan.. herken er wel een aantal dingen in...

Hoe is CVS bij je vastgesteld? heb je hiervoor een diagnose gekregen? en kon je toen nog werken? Wat heeft je weer op de been geholpen?

 
Ik denk dat er wel eens een dag is dat ik veel fructose binnen krijg; maar dat zijn uitzonderingen. Doorgaans hou ik het heel laag met een appeltje. In groente zit ook wat glucose maar dat is verwaarloosbaar. Ik krijg zetmelen binnen van groenten, dat is onvermijdelijk. Tenzij je over gaat op enkel bladgroente, komkommers. Of als je de atkins variant gaat doen met hoofdzakelijk vet en eiwit. Voor heel zieke mensen is dat soms tijdelijk nodig, maar dat legt een zware belasting op allerlei andere lichaamsystemen. Je kan er ook voor kiezen om zoals jij voor westonprice te kiezen met granen; wat natuurlijk een exelente eetmethode is. Dr NCM heeft niet voor niets de kwaliteiten van de WPF gecombineerd met de kwaliteiten van SCD, om specifieke gezondheidsklachten te behandelen. In de periode dat ik even niet SCD deed was mijn dieet zonder dat ik het wist behoorlijk WPF. In mijn geval ging mijn gezondheid erop achteruit, dus was dit te vroeg. Als ik me aan GABS hou met twee kleine zondes (geiten zure room en stevia) blijft er groei in mijn gezondheidsprogressie. Als de progressie staakt dan is het tijd om aanpassingen aan te brengen. Ooit hoop ik op WPF uit te komen zonder de gluten houdende granen, want daar geloof ik niet meer in voor mij.

Astrid ( van mijn iPhone dus excuses voor typefouten)

 
Hallo Ikke

CVS, is door een arts vastgesteld. In mijn bloed zat een stofje die dat bewees (ik ben even de naam kwijt). Het was een heropleving van een eerdere CVS die op mijn 45 is vastgesteld en voortkwam uit een kwikvergiftiging. Terugdenkend is het begonnen op mijn 22.

Bij mijn laatste opleving kon ik niet meer werken, na de nodige supplementen kon ik na een tijdje part time aan de gang met niet al te belastend werk. Ik heb bioresonansie therapie gehad, supplementen gebruikt en Mindfullness trainingen gedaan. Ik begon pas op te knappen toen ik GABS ging doen. De ellende is begonnen na een darminfectie.

Ik heb een rare combinatie van opleidingen. Ik ben verpleegkundige en heb filosofie gestudeerd en een opleiding hypnotherapie gedaan. Met die combinatie ben ik in de GGZ behandelaar geworden voor mensen die tussen wal en schip vielen. hiermee ben ik gestopt toen ik ziek werd. Daarnaast heb ik vanaf 2002 een eigen praktijk, naast hypnose gebruik ik veel energie-psychologie. TAT EFT en allergie antidotes. Gezonde voeding is een van de dingen waarnaar ik kijk. Een gezonde geest in een gezond lichaam is een behoorlijk ware uitspraak. Ik denk dat zeker 70 procent van de mensen met psychische klachten ook buikklachten hebben. Ik de k eigenlijk dat dit nog hoger is omdat veel mensen zich niet van hun buikklachten bewust zijn.

Astrid

 
Quote:
Een gezonde geest in een gezond lichaam is een behoorlijk ware uitspraak. Ik denk dat zeker 70 procent van de mensen met psychische klachten ook buikklachten hebben. Ik de k eigenlijk dat dit nog hoger is omdat veel mensen zich niet van hun buikklachten bewust zijn.


Hoi Astrid, dit vind ik wel bijzonder aan jouw kijk op gezondheid.

Veel mensen met een opleiding om mensen geestelijk te begeleiden zijn toch geneigd om de lichamelijke kant een beetje te verwaarlozen en andersom.

Maar goed, je hebt natuurlijk zelf de ervaring en ook een ¨lichamelijke opleiding¨ gedaan (verpleegkunde) om die lichamelijke kant niet uit het oog te hoeven verliezen.

Uit eigen ervaring weet jij waarschijnlijk hoe eenzijdig het is om naar iemand vanuit een lichamelijke dan wel een geestelijke visie naar iemand te kijken.

Stuitend eigenlijk hoe je alles moet bijstuderen om de eigen ervaring weer te kunnen ondersteunen met de broodnodige theorie.

De persoonlijke ervaring is leidend, maar tegelijk ook het ondergeschoven kindje.

Ik heb zelf een opleiding voor psychotherapeut gedaan (net niet afgemaakt) -ook veel hypnotherapeutische aspecten- en ik vond het op het laatst ook steeds stuitender hoezeer ik werd opgeleid om het lichamelijke aspect over het hoofd te blijven zien, al speelt de geest zeker ook altijd mee: feitelijk zijn die twee niet uit elkaar te trekken.

Ik leerde op mijn opleiding dat de westerse wereld een te zeer gematerialiseerd beeld heeft van de werkelijkheid (alles moet maar objectiveerbaar zijn en als dat (nog) niet lukt, dan bestaat het gewoon simpelweg niet), en in zekere zin klopt dat mijns inziens ook, maar dan nog is het rare dat met lichamelijke klachten ook in de reguliere sector men juist toch snel het ¨tussen de oren argument¨ huldigt bij klachten die horen bij bijv. bijnieruitputting, hypothyreoidie, ME-CVS en bijv. ook de ziekte van lyme.

Die laatste klachten zijn vaak ook materialiseerbaar met de juiste meetinstrumenten, maar regulier doet men veel moeite de meetinstrumenten zo te hanteren dat men over de oorzaken/verschijnselen van genoemde ziektebeelden kan heenkijken.

Ik kan ergens niet eens meer mijn oude studie afmaken, tenzij ik misschien mijn huidige draai zou geven aan de studie: juist het materialistische aspect in het geestelijke integreren weer, want het vraagt een evenwichtige kijk op gezondheid om mensen/jezelf uberhaupt te kunnen bijstaan,

Afijn ik praat bij jou niet tegen dovemansoren als ik het goed begrijp.

Wil je misschien uitleggen wat allergie antidotes zijn Astrid?

 
Allergie antidotes is een spesiefieke methode die samenhangt met energetische geneeswijze en energy psychologie. Het hoort in het rijtje thuis van kinesologie, NEAT, TAT, bioresonontie. Het is een meridiaan gerichte geneeswijze die zich vooral richt op allergische reacties. Ik heb hiervoor in Een opleiding gedaan bij Sandra Radomsky die het ontwikkeld heeft. Het is een boeiende methode die ik af en toe gebruik bij alle andere dingen die ik doe.

Ik heb zolang ik in de verpleeging werkte al de intuïtie gehad dat dingen vaak niet zijn wat ze lijken. Lichamelijke klachten kunnen een psychische oorzaak hebben en weggaan als je de stressor of het trauma weg haalt. Ik heb dat in mijn praktijk echt gezien. Psychische klachten kunnen een lichamelijke oorzaak hebben en verdwijnen als je het lichaam versterkt of bepaalde voedingsmiddelen weghaalt beb jk ook gezien. Ik las laatst op een van de internationale GABS forums dat een meisje met schizofrenie na een week intro van haar stemmen af was, dat was nog niet met medicatie gelukt. Niet voor iedereen gaat het zo soepel.

In 1991 kreeg ik een zoon, daar heb ik een hoop van geleerd. Hij werd geboren en begon te huilen en stopte niet meer. Hij groeide niet, ontwikkelde zit niet. Was hele dagen boos en vertoonde bizar gedrag. Hij was 9 pond bij zijn geboorte en woog dat nog steeds na ruim drie maanden. Ik zal de details besparen maa na twee jaar was ik ten einde raad. Hij zij nog geen woord, speelde niet, gooide met zijn etenswaren sloeg zijn twee jaar oudere zus en verwonde zichzelf door met zijn hoofd tegen de grond of muur te slaan. Internet hadden we nog niet, maar wel de bib. Ik kwam een boek tegen van de schrijvers van een leven lang fit over (veganistische) kindervoeding. Daar stond een stuk over dat als je kind geen borstvoeding krijgt amandelk met wat honing dat genoeg is. Ten einde raad ben ik dat gaan doen. Er gebeurde een wonder, al na een nacht sliep hij door, hij begon te spelen en binnen een maand sprak hij de legendarische volzin uit. "ik ben de baas over mijzelf". Ik ben wel heel snel voeding gaan toevoegen, hij verdroeg vijf voedingsmiddelen. We waren vegetarier maar vonden dit voor hem te beperkt, dus kwam de biefstuk in huis. Hij is een echte carnivoren en eet nog steeds heel veel vlees. Als hij toen der tijd maar een korreltje suiker binnen kreeg werd hij totaal kierewiet. In de kleuterklas zat bij mijn zoon een meisje met hetzelfde. De moeder had drie psychoses (opnames in een isoleercel) gehad en had

Zichzelf met behulp van een acupuncturist genezen door de suiker weg te laten. Voor mij staat dus buiten kijf dat voeding en emotioneel welbevinden onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En vanuit deze optiek heb ik ook in de GGZ naar mensen gekeken. Je kan daar alleen weinig doen voor soms schrijnende gevallen. Ik was tijdelijk behandelaar van een hele lieve zeer depressieve jongen die een vreselijke cuicidale poging had gedaan. Van de psychiater moch ik niet ingaan op zijn chronische buikklachten omdat dat een waandenkbeeld zou betreffen. Ik heb hem aangeraden dat als hij de kliniek uit was zich toch te laten testen op coeliaci. Dat zijn de kleine dingen die ik kon doen. Zaadjes planten zodat de mensen hun eigen verantwoordelijkheid terug pakken.

Na tien jaar was het voor mij wel genoeg toen de psychiater riep "wij doen hier niet aan somatiek". Ik werk nu in mijn eigen praktij en als particulier verpleegster. Ver weg van dokters.

Je opleiding afmaken en er vervolgens je eigen ding mee doen is prima. Via bijscholingen kan je daarna een hoop doen en betekenen voor mensen.

Astrid

 
Quote:
Na tien jaar was het voor mij wel genoeg toen de psychiater riep "wij doen hier niet aan somatiek". Ik werk nu in mijn eigen praktij en als particulier verpleegster. Ver weg van dokters.


Hoi Astrid, dank voor je verhaal!

Opmerkelijk, dat verhaal van die amandelmelk voor je zoontje (en daarna die voltreffervolzin gelijk!), en dat voor een carnivoor!

Over wat je zegt hierboven (aangehaalde quote): psychiatrie is voor mij geen wetenschap, het is ontaarde pseudo-wetenschap die naar mijn idee dient als excuus om allerlei dingen met mensen te doen die we anders ondere andere noemers van niemand zouden accepteren.

In NL hadden we vroeger de zenuwarts, een specialisme dat om kwalijke redenen (andere kunnen er niet zijn) is afgeschaft!

Prima als een psychiater niet aan somatiek doet trouwens als die de grenzen van zijn of haar vakgebied kent, maar daaraan schort het bij deze beroepsgroep in mijn optiek jammerlijk.

Ik kwam vanwege mijn klachtenpatroon met een psychiater in aanraking (niet op eigen initiatief overigens) die toegaf geen verstand van de ziekte van lyme te hebben in mijn geval, maar ondertussen duwde hij me toch maar in een psychiatrisch hokje voor de zekerheid, want het hokje stelde toch niets voor zei hij.

Dan neemt hij zichzelf niet serieus als hij mij in een hokje stopt als hij zegt onwetend te zijn.

Hij zei nog iets curieus.

Iets van dat ik me bewust was van mijn klachten, maar dat ik geen ziektebesef had: dus van de oorzaken.

Op basis van 1 gesprekje had hij mijn oordeelsvermogen ook al meteen redelijk weggeschreven: ik was middelmatig intelligent.

Hoe krijgt iemand het zijn of haar strot uit dat soort onzin.

Ik zou vreselijk gaan walgen van mezelf als ik mensen zo moest wegzetten: dit betreft geen eenmansactie: dit gebeurt dagelijks: dit is een dwangsysteem waar mensen zich in persen en in geperst worden.

De huidige reguliere gezondheidszorg is er door slechte diagnostische meetinstrumenten en protocollen op gericht om ziekten die voorlopers zijn van kanker en andere problematische ziekten zoveel mogelijk over het hoofd te zien in termen van verschijning en oorzaak zodat mensen mist in de ogen krijgen en niet verder zoeken naar oorzaken en oplossingen.

Artsen worden gedwongen patienten op het verkeerde been te zetten.

Handelen buiten de tekortschietende protocollen zou de gezworen eed van hippokrates niet misstaan, maar die eed is door de jaren totaal uitgehold.

Was het geen projectie dat mijn oordeelsvermogen op de oorzaken van mijn ziekte zijn weggeschreven.

Wie had er nou geen benul van de (directe) oorzaak van mijn klachten en dan toch mij in een hokje stoppen!

Ik had meer moeite gedaan en concrete medische aanwijzingen (positieve bloedtests bijv.!) voor een beeld op mijn ziekte (van lyme) dan de psychiater voor zijn etiketje voor mij.

Maar deze persoon is ingehuurd door een organisatie die mij graag in een hoek wilde stoppen: ik moest maar cognitieve gedragstherapie gaan doen en revalideren en dan zou mijn probleem wel opgelost zijn.

Zo gaan die dingen dus.

Daarna moest ik noodgedwongen voor een juist beeld op mijn klachtenbeeld -wel op eigen initiatief- naar een buurland uitwijken omdat in ons ontwikkelingsland men de expertise niet in huis had om een goede contra-expertise uit te voeren na dat broddelwerk van die psychiater.

En ondertussen moeten wij wel verplicht blijven betalen voor een al maar duurder wordende ziektezorg in NL die de zaken vanuit onkunde alleen nog maar verder op de spits drijft door mensen nog zieker te maken dan ze al zijn en ze alles uit handen te nemen om zelf nog verder na te durven denken.

 
Astrid,

dank voor je openheid. Zelf ben ik vanaf mei bezig te zoeken naar de oorzaak van een onverklaarbare vermoeidheid en hoofdpijnen. Het werd zo hevig dat ik niet meer volledig kon werken en dus deels in ZV zit. Ondertussen lijkt de vermoeidheid wat beter te worden, maar de hoofdpijnen, duizelingen en het 'wazig'voelen blijven.

Regulier konden ze niets uit het bloed vinden, althans.. de witte bloedcellen waren verhoogd en de leverwaarden blijven verhoogd, maar geen concrete dingen die lijden tot een diagnose. Hierbij kamp ik op dit moment met ondergwicht, een gevolg van een flinke griep en voorhoofdsholte onstekingen in maart dit jaar. En met een verleden als Anorexia is het lastig dit er snel bij te krijgen..

Voor dit alles kwam ik nu 3 jaar geleden met Mike in aanraking. Hij heeft me altijd goed kunnen helpen, veel tips en gericht advies.

Het is alleen lastig op dit moment dat ik regulier niet verder kom. Ik heb gister te horen gekregen dat ik vanaf januari terugval op 70% van mijn salaris.. weer een domper omdat mijn gezondheid me dit jaar ontzettend veel geld heeft gekost en ik het financieel nu niet gemakkelijk heb. En ik verwacht niet dat ik er in januarie alweer voor 100% kan zijn..

Een heleboel dingen die spelen,.. natuurlijk wil ik het allerbeste voor mijn lichaam, maar ik voel ook de druk van het 'moeten'

Mag ik vragen in welke omgeving je woont? of zou je me dit willen mailen via Mike?

 
Ik denk; hoop, dat er ooit een moment komt dat de psychiatrie wordt afgeschaft en neurologen, endocrinologen, enterologen etc hun verantwoordelijkheid van nemen. Ik heb me weleens afgevraagd als we een muur om de kliniek zouden zetten een GABS-kok inhuren en in sommige gevallen The mood cure van Julia Ross zouden invoeren en iedereen zouden testen op poryloruly er niet een piepklein klinieken zou overblijven met mensen die of zichzelf erg hebben beschadigd door drugsgebruik en mensen die ernstig zijn beschadigd door psychiatrische behandeling (dwz antipsychotica en antidepressiva). Ik heb laatst een jonge behandeld met een traumatische psychiatrische behandeling.

Die is door een mensonterende manier door een psycholoog benaderd. Ik heb dat vaker gezien.

Hartelijke groet Astrid

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.487
Berichten
510.723
Leden
8.641
Nieuwste lid
Sergiokef
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan