Al snuffelend op internet kom ik terecht bij iets wat ik nog niet kende: vlees konfijten in dierlijk vet. Wikipedia hierover:
Het konfijten is ook een kooktechniek waarbij vlees, wild of gevogelte langdurig wordt gegaard in een grote hoeveelheid dierlijk vet. Dit gebeurt bij een temperatuur die niet boven de 90 graden Celsius komt. Gekonfijt vlees is langer houdbaar. Dit heet in het Frans: confit.
Dit klinkt me als muziek in de oren. Ik vind het ook helemaal passen in een WAPF-dieet. Heeft iemand hier ervaring mee of lekkere recepten voor. Op internet zal er ook wel genoeg over te vinden zijn. Ik post dit onderwerp tevens om jullie op een mogelijkheid te wijzen die je net zoals ik misschien ook nog niet kende. Ik ga er nog wel eens wat mee doen denk ik...
Het konfijten is ook een kooktechniek waarbij vlees, wild of gevogelte langdurig wordt gegaard in een grote hoeveelheid dierlijk vet. Dit gebeurt bij een temperatuur die niet boven de 90 graden Celsius komt. Gekonfijt vlees is langer houdbaar. Dit heet in het Frans: confit.
Dit klinkt me als muziek in de oren. Ik vind het ook helemaal passen in een WAPF-dieet. Heeft iemand hier ervaring mee of lekkere recepten voor. Op internet zal er ook wel genoeg over te vinden zijn. Ik post dit onderwerp tevens om jullie op een mogelijkheid te wijzen die je net zoals ik misschien ook nog niet kende. Ik ga er nog wel eens wat mee doen denk ik...