vitamine k2

High vitamin butter oil is a good source of K2, but to my knowledge, there is no published data on the amount of K2 in it. The best I could find was from the book Vitamin K2 and the Calcium Paradox which lists pastured butter as containing 15 mcg per 3.5 ounces/100 grams.

Emu oil contains significantly more vitamin K2 than pastured butter with each 3.5 ounces/100 grams containing 360 mcg (24X more than pastured butter), so capsules of high vitamin butter oil would contain a fraction of the K2 as compared with capsules of the emu oil based on this data.

I think the bottom line is to get K2 from a wide variety of whole foods particularly given that the amount of K2 in a food can tend to vary. The Australian Emu Oil provides an excellent option, particularly for those who are allergic to dairy or do not have access to pastured products, to ensure that this critical nutrient is being consumed in adequate amounts and in potent form as MK-4.

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/emu-oil-aboriginal-sacred-food-high-vitamin-k2/

 
What You Need to Know About Vitamin K2, D and Calcium.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/16/vitamin-k2.aspx

 
Quote:
Niet de mens, maar de darmbacterie maakt volgens haar vitamine c aan (dat geldt voor haar ook voor vitamine d via de bacterie).


Als een menselijke darmbacterie hiertoe in staat is, is de mens hiertoe dus in staat. En dat is niet het geval, evenmin als dit het geval is bij B12.

Quote:
wij maken onder invloed van uvb-zonlicht toch zelf vitamine d aan of ben ik gek?


Klopt uiteraard, maar ik had het over de bewering dat darmbacterien dit ook zouden kunnen.

Mike

 
Ik heb nog even wat vragen over K2. Helaas verdraag ik geen koemelkproducten dus de roomboter valt af. De boterolie is voor mij helaas echt te prijzig.

Bio-lever eet ik wel maar ik kan er ook niet altijd aankomen.

Verder eet ik wel veel kokosvet en eieren, ik bak vaak in ghee en ik drink dagelijks een glas waterkefir.

Kom ik dan wel aan m'n K2 of is het handig om bijv. natto-capsules te kopen?

 
Vitamin K1 and K2—Two Underappreciated Nutrients That Are Crucial for Health Vitamin K2 is necessary to prevent arterial calcification, which it does by activating Matrix Gla protein (MGP)
If you fail to consume adequate amounts of vitamin K1 and K2, you will radically increase your risk of heart disease and stroke
People who consume the greatest amounts of K2 have the lowest risk of cardiovascular disease, cardiovascular calcification, and the lowest chance of dying from cardiovascular disease http://tinyurl.com/q74lxvg via http://tinyurl.com/qx9vwfo
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.770
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan