Verplichte vegetarier

Je neemt een klein stukje tekst van een website vol foutieve informatie.
Dan stel je dat dat iets verklaard waar het niet over gaat.

Leuk voor jou persoonlijk, eventueel voor in je voorsteltopic als je er een vraag over hebt, maar nu zet je op zijn best twijfelachtige informatie, maar waarschijnlijk zelfs foutieve zonder kanttekening in dit topic.

Over bonen:
Volgens de onderzoeken waar je naar linkt is het effect na 2 uur en langer hetzelfde als bij brood.
Jammer dat ze als controle geen vette maaltijd hebben genomen.
Goeie kans dat die informatie er wel is, maar dat ze dat niet goed uitkomt in hun grafieken.
 
hoi JP, hier meer info over the second meal effect in relatie tot bonen: http://beaninstitute.com/the-second-meal-effect-of-dry-beans-and-lentils-offers-health-benefits/

Vette maaltijden hebben mij in het verleden niet zo´n verzadigd gevoel gegeven als bonen. Ik zou vlees eten als ik het aankon, maar dat kan niet. En ik kan niet boven mijn stand leven. Dit is de rubriek van de verplichte vegetariers, volgens mij zit ik hier goed.
 
beaninstitute
Meer van hetzelfde en aan de naam te zien eenzijdige info.
Als je goed onderzoek heb waar bonen met een goede vette maaltijd worden vergeleken, graag.

Met bepaalde bonen is niks mis.
Maar als je iets goeds of slechts vergelijkt met iets dat slechter is (bonen versus brood) komt het eerste er altijd positief uit.
 
Waarom we meer bonen zouden moeten eten

We weten al tientallen jaren dat bonen een uitzonderlijk lage glykemische index hebben. Je geeft iemand gekookte bonen, erwten of linzen en het bloedsuikergehalte piekt niet eens half zo hoog als hetzelfde gehalte aan koolhydraten in brood, pasta of aardappelen. Dus als je hoog glykemisch voedsel eet als witte rijst, overweeg dan om er wat bonen bij te doen, en hoe meer bonen hoe beter.

Als je mijn 3-minuten video “Beans and the Second Meal Effect” bekijkt, kan je zien dat als de ratio bonen tegenover rijst stijgt, cardio metabolische risicofactoren blijven verbeteren. Een portie witte rijst vervangen door een portie bonen werd in verband gebracht met een lager risico van 35 procent op metabolisch syndroom (pre-diabetes).

http://nutritionfacts.org/video/beans-and-the-second-meal-effect/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21813808

Waarom hebben bonen zo’n lage glykemische index? Komt het misschien omdat ze zoveel vezels bevatten dat de opname langzamer gaat? Het ging om het volgende onderzoek waar iedereen versteld van stond.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1713902/

Het begon ongeveer zoals verwacht. Geef iemand brood als ontbijt en men krijgt hoge pieken in bloedsuikergehalte en insulineniveau. Maar geef iemand hetzelfde aantal koolhydraten in de vorm van linzen en je zwakt het effect af. (Linzen als ontbijt? Nou, de Engelsen eten graag witte bonen in tomatensaus op hun toast, maar ik ben begonnen met linzenspruiten in mijn ontbijtsmoothie. Zie: “A Better Breakfast and Antioxidants Sprouting Up”). Het verschil was echter dat het doorwerkte tot aan lunchtijd.

http://nutritionfacts.org/video/a-better-breakfast/
http://nutritionfacts.org/video/antioxidants-sprouting-up/

Voor de lunch kregen beide groepen hetzelfde te eten: brood. Echter, degenen die linzen kregen als ontbijt hadden een lagere glykemische reactie op het brood. Men noemde het toen “het linzen-effect”, maar opeenvolgende onderzoeken wezen uit dat kikkererwten net zo goed bleken te werken. Sindsdien noemde men het “het tweede maaltijd-effect”. Eet linzen als avondeten, en dan als ontbijt, zelfs bij het gedwongen drinken van suikerwater, en je hebt een betere glykemische regulering. Bonen matigen je bloedsuiker en niet alleen tijdens de maaltijd, maar zelfs nog uren later of de volgende dag.

Hoe is dat toch mogelijk? Het mysterie werd opgelost. Weet je nog wat onze triljarden darmbacteriën doen met vezels? Ze produceren een verbinding zoals propionaat - zout van propionzuur - (zie: “Fawning Over Flora and Boosting Good bacteria in the Colon Without Probiotics) die geabsorbeerd wordt in ons lichaamsstelsel en gastrische lediging afremt – de snelheid waarmee voedsel onze maag verlaat – dus krijgen we niet zo’n plotselinge trek in suiker. Het is als symbiose. We voeden onze goede bacteriën en zij voeden ons terug. Dus, we nemen ’s avonds een bonen-burrito en tegen de ochtend is het tijd voor onze darmbacteriën om diezelfde burrito te eten en de bijproducten die zij creëren kunnen effect hebben op de vertering van ons ontbijt.

http://nutritionfacts.org/video/fawning-over-flora/
http://nutritionfacts.org/video/boosting-good-bacteria-in-the-colon-without-probiotics/

Onderzoekers hebben dit uitgedokterd door mensen een rectaal infuus toe te dienen met net zoveel propionaat als onze goede bacteriën zouden kunnen maken van een goede burrito, en de maag ontspande binnen enkele minuten. Ik denk dat als je zou vergeten om welke bonen dan ook ’s avonds te eten, en het gevolg van je ontbijt-donut af wil zwakken, deze procedure theoretisch nog niet te laat zou zijn – maar in ’t algemeen raad ik aan om je eten via je mond naar binnen te leiden.

Hoe zit het met winderigheid? Check mijn blog “Beans and Gas: Clearing the Air”.
http://nutritionfacts.org/2011/12/05/beans-and-gas-clearing-the-air/

Welke bonen zijn het meest antioxidant verpakt? Zie: “The Best Bean and The Healthiest Lentil (tip: sla “the jelly variety” over). Welke hebben het laagste cholesterol? Z”

http://nutritionfacts.org/video/the-best-bean-2/
http://nutritionfacts.org/video/the-healthiest-lentil/

Welke andere superkrachten hebben bonen? Ze zitten vol met kalium (“Preventing Strokes with Diet”), barstensveel magnesium (“Minderal of the Year – Magnesium”), en ze zijn bovendien goedkoop (“Eating Healthy on a Budget”).

http://nutritionfacts.org/video/preventing-strokes-with-diet/
http://nutritionfacts.org/video/mineral-of-the-year-magnesium/
http://nutritionfacts.org/video/plant-protein-preferable/
http://nutritionfacts.org/video/eating-healthy-on-a-budget

Michael Greger, M.D.
http://nutritionfacts.org/2014/03/11/why-you-should-eat-more-beans/

Vertaling: Ellen Lam http://www.leefbewust.com/2014/nieuws/bonen.html
 
Je neemt een klein stukje tekst van een website vol foutieve informatie.



Die site baseert zich op reguliere wetenschap en verkondigt dus in onze optiek onjuiste informatie. Aangezien veel reguliere wetenschap zich positief uitspreekt over plantaardige voedingsstoffen lijkt het al snel of dit een pro-vegetarische site is, maar schijn bedriegt.

Daarnaast schreef ik laatst:

https://www.fatsforum.nl/topic/verplichte-vegetarier/page/3/#post-134446

Dit geldt ook voor bonen.

Mike
 
@Lievergezond:
Wil je nou dat ik meer dan 10 links ga napluizen?
(ik zie zo snel bonen alleen vergeleken worden met dingen die zeker slechter zijn)
Ik neem aan de je leest wat je post, dus dan kan je makkelijk mijn vraag beantwoorden:
"Als je goed onderzoek heb waar bonen met een goede vette maaltijd worden vergeleken, graag."

@Mike:
http://nutritionfacts.org/
voorpagina: anti vlees, vet en ei artikelen.
Maar daar gaat het me niet om, de redenatie en het onderzoek is inhoudelijk twijfelachtig:
Vergelijk bonen met brood en de uitkomst kan je raden.
Je kan ook brood met kellogs cornflakes gaan vergelijken, dan is brood ineens goed.
 
Vergelijk bonen met brood en de uitkomst kan je raden.
Je kan ook brood met kellogs cornflakes gaan vergelijken, dan is brood ineens goed.

Zo werkt helaas de moderne 'wetenschap'.

Mike
 
Dat zijn we dan i.i.g. met elkaar eens. :)

NB: ik ben trouwens zeker niet tegen linzen e.d.
 
Wil je nou dat ik meer dan 10 links ga napluizen?

Hoi JP, ik wil vooral info boven tafel hebben van wat je als verplicht vegetarier van pas komt om te weten omdat de spoeling dunner wordt zoals je misschien eventueel zult begrijpen.
 
Dan begrijp ik je post beter.
En bonen (niet soja!) zijn dan inderdaad beter dan brood.
 
Zie dit filmpje, wat de arts aanraadt voor dieet per hormooninbalanstype: te zien aan het dieet dat hij aanraadt, zit ik (globaal gezien) aardig dicht bij het schildklierbodytype op het moment: ik kan niet goed tegen vet en eiwit:
?t=4
Soja kan ik logischerwijs ook niet tegen omdat ik eerder het policystueus syndroom had (geen idee of ik het nog heb, maar soja gaat niet goed bij me).
 
hoi muis, je kunt dat in elk geval als supplement nemen ook.
Hier nog meer http://bodytype.com/womens_bodytype_test/start_female_bodytype_test.php over bodytyping.
 
When your zinc levels are low, you may have an aversion to animal protein.
Even the normal person who doesn't have this pyroluria, if you're under stress, you shunt zinc away to the adrenal glands, you shunt zinc away from the stomach, which is why you don't digest, or one of the reasons you don't digest well when you're under stress. Zinc is important for 200 to 300 different enzymes in the body. So if you're zinc deficient, you're in big trouble and then you add on top of that, you're spilling it out of the urine in high amounts. Yikes. No wonder we don't feel good. http://tinyurl.com/hx4xmfr
 
Hij heeft het over Galzouten, hoe kan je die nemen of stimuleren?

Muis, nog even over die galzouten: die zitten bijv. in de "Superenzymes" van het merk now samen met enzymen en hcl: http://tinyurl.com/hr4j4x6

Met bijv. paardenbloemwortel kun je je gal ook stimuleren (vloeibaarder maken). Dit (zeer vroege voorjaar als de energie nog in de wortel zit) is de tijd om ze te oogsten. Eerst drogen/roosteren, dan kun je ze evt. malen en dan gewoon koffie van maken. Althans zo doe ik het. En het overgebleven drap doe ik in de blender met water en dan drink ik dat ook nog op:)
 
Bedankt. Superenzymes heb ik wel eens gebruikt. Ik ga het weer eens proberen.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
499.320
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan