Veganisten en vegetariërs maken ook dieren dood

Medusa

Well-known member
Uit de nieuwsbrief van Mike Verest:

Hoewel sommige mensen je zullen vertellen dat GEEN dieren worden gedood voor een veganistisch dieet, is dit absoluut niet waar. Er worden namelijk vele dieren gedood in de bestuiving en oogst van planten!


Het meest veganistische dieet


Een Australische milieuorganisatie ontdekte dat meer dan 25x het aantal knaagdieren worden gedood per bruikbare kilogram eiwit voor menselijke graanconsumptie dan voor vlees. (bron)


Telkens wanneer gewassen worden geoogst, raken slangen, vogels, vossen, wormen en een overvloed aan andere kleine dieren verstrikt in de oogstmachine en sterven, als ze de aanval van pesticiden al hadden overleefd.


Daar stopt het echter niet. Boeren vermoorden kikkers en insecten voor 'Veganistisch voedsel zonder wreedheid'. Onderzoeken bewijzen ondubbelzinnig: "Pesticiden worden beschouwd als een van de belangrijkste oorzaken van de wereldwijde achteruitgang van Amfibieën" (bron).


Momenteel wordt tot 1/3 van alle soorten amfibieën bedreigd en velen zijn uitgestorven.


Als dat nog niet genoeg is, moeten al die pesticiden ergens naartoe gaan, en al te vaak gaan ze de nabijgelegen meren, rivieren, beken en kanalen in die het voedsel moeten irrigeren dat veel veganisten eten.


En dan hebben we nog......de insecten. De sterfte van insecten door groeiende planten is zo verbluffend groot, daar kun je met je hoofd niet bij. De dood van insecten is zo ongelooflijk groot: een verlies van 75% aan totale biomassa van insecten, zelfs in beschermde gebieden! (bron)


Ander onderzoek laat zien dat tot 40% van alle insectensoorten wordt bedreigd en binnenkort kan uitsterven (bron).


Wat voor conclusie kunnen we hieruit trekken?


Het eten van een Carnivoor dieet van grote herbivoren zal de dood van twee koeien per jaar veroorzaken, plus de insecten die ze toevallig eten of vertrappen.


Dit staat in schril contrast met het sterven van klein bodem leven, muizen, insecten en biomassa voor de teelt van plant gewassen.


Het wordt tijd dat we ons realiseren dat intensieve plantenteelt tot veel meer diersterfte zorgt dan veel mensen doen geloven. De impact op het milieu is daarnaast ook VELE malen groter dan je wellicht voor lief neemt.


Biologisch grasgevoerd vlees van Nederlandse bodem eten die 365 dagen per jaar vrij rond lopen, is dus milieutechnisch gezien beter dan het eten van 100% plantaardig voedsel.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.437
Berichten
460.982
Leden
8.604
Nieuwste lid
Markus406
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan