tumor op de lever

Ik ben het wel eens met Caveman86. Ik heb ook diverse topics gelezen over vitamine D versus levertraan o.a. op de Westonprice.org. Mijn conclusie is dat geen enkele levertraan capsule een voldoende hoge dosering heeft zonder heel veel capsules in te moeten nemen. Ook de aangeprezen Blue Ice is niet duidelijk in de vitamine D dosering. Er staat iets van 2-6, 75ug. Dat is wel een erg variabele marge.

Internationale experts bevelen 2000E aan (bron: nieuw licht op vitamine D). Ik gebruik nu de vitamine D druppels van Ron Fonteine (1dr=2000E) en daarnaast nog wat levertraan. Vitamine A uitputting lijkt me niet echt een probleem. Als we tenslotte een half uur in de zon liggen en we maken 10.000E - 20.000E D aan dan zit er ook geen vitamine A bij. Mijn vitamine D laten prikken vorige week, 98 nmol/L (normaalwaarde >75nmol).

 
Ik ga deze discussie niet opnieuw oprakelen. De standpunten zijn duidelijk. Forumlid/webmaster Ahealthylife, maar ook mijn eigen vriendin, hebben hun vit. D-waardes binnen enkele maanden weten op te krikken dankzij Blue Ice levertraan. Doe wat je niet laten kunt.

Mike

 
In een verslag van Sally Fallon en Mary Enig staat dat als je zomers veel in de zon gaat dat je dan lever zou moeten eten om de verhouding tussen vit. A en D op peil te houden:
Quote:
Als je een badmeester bent of veel tijd in de zon doorbrengt is het niet nodig om extra vitamine D in te nemen als supplement; maar je moet dan nog wel steeds voldoende vitamine A tot je nemen. Onderzoek bij dieren heeft aangetoond dat zelfs een matige hoeveelheid vitamine D de behoefte van het lichaam naar vitamine A verhoogt, het maakt niet uit of de vitamine D nu wordt verkregen uit voeding of door UV licht (2,5). Dus als je in de zomer op de levertraan bezuinigt of het zelfs weglaat zorg dan dat je voldoende vette vis, lever, botervet en eidooiers van gras gevoerde kippen eet om voor voldoende vitamine A te zorgen.


Lia

 
En ook wellicht B17 in de vorm van bittere amandelen of bittere abrikozenpitten. Is ook veel over te vinden op internet.

B17 zit ook in appelpitten, dus biologische appels helemaal opeten, inclusief het klokhuis.

 
als je nu een overschot hebt aan vit A volgens de artsen, wat kan dat betekenen?

ervan uitgaande dat er een ontsteking in de nieren zit, heeft dit consequenties......

ratel

 
Uit hetzelfde stuk van Sally Fallon en Mary Enig als hierboven:
Quote:
Vitamin A dosis

Wij hebben er op gewezen dat de bezorgdheid over vitamine A toxiciteit wordt overdreven. Hoewel sommige vormen van synthetische vitamine A in supplementen slechts in hoge doseringen giftig kunnen zijn, zijn vet-oplosbare vitamine A die van nature voorkomen in voedsel zoals levertraan, lever en botervet veilig tot tien keer zo’n hoge dosis als de water-oplosbare, gestolde en geëmulgeerde vitamine A die zitten in sommige toxische supplementen. (1) Bovendien beschermt de vitamine D in levertraan en botervet van dieren met weidegang tegen vitamine A toxiciteit, en maakt het mogelijk om een veel hogere dosis van vitamine A in te nemen voordat het toxisch wordt. (1-3) Lever van landzoogdieren is hoog in vitamine A maar laag in vitamine D, en zou daarom samen met ander vitamine D rijke voeding gegeten moeten worden zoals reuzel of spek van varkens met weidegang, eidooiers en vette vis of tijdens de maanden waarin er voldoende UV-B licht is om voldoende vitamine D te verkrijgen.


Lia

 
Hoe doodt B17 Kanker?

Allereerst moet u begrijpen dat uw lichaam verschillende enzymen gebruikt om taken uit te voeren.

Uw lichaam heeft één bijzonder enzym dat Rhodanese genoemd wordt.

Rhodanese wordt in grote hoeveelheden in uw hele lichaam gevonden.

Behalve bij… kankercellen.

Aan de andere kant vinden we bij kankercellen wel een ander enzym met de naam Beta-Glucosidase.

We hebben dus het enzym Rhodanese dat overal in het lichaam gevonden wordt behalve bij kankercellen en we hebben het enzym Beta-Glucosidase dat in grote hoeveelheden alleen bij kankercellen wordt gevonden, maar verder nergens in het lichaam.

Als er geen kanker in het lichaam aanwezig is dan is er ook geen enzym Beta-Glucosidase.

Vitamine B17 is samengesteld uit 2 delen suiker, 1 deel hydrogene Cyanide en 1 deel Benzaldehyde (een pijnstillend middel).

Het is dan ook erg belangrijk dat u het onderstaande begrijpt: Als B17 het lichaam binnenkomt, wordt het afgebroken door het enzym Rhodanese.

De Rhodanese breekt de Cyanide en Benzaldehyde af tot 2 bijproducten, Thiocyanate en Benzoiczuur die voeding zijn voor gezonde cellen.

Ook zijn zij voordelig voor de metabolische poolproductie van vitamine B12.

Een overdosis van deze bijproducten wordt op een normale manier door het lichaam afgedreven via de urine.

Vitamine B17 blijft meestal niet langer in ons lichaam dan 80 minuten omdat het dan is afgebroken door de Rhodanese.

Het is bewezen dat hydrogene Cyanide chemisch inert en niet giftig is als het als voedsel wordt genomen.

Suiker is bijvoorbeeld tot 20x meer giftig dan B17.

Dan nu het goede nieuws !

Als B17 in contact komt met kankercellen is er geen Rhodanese om het af te breken of te neutraliseren.

Alleen het enzym Beta-Glucosidase is in grote hoeveelheden aanwezig.

Als B17 en Beta-Glucosidase met elkaar in kontact komen ontstaat een chemische reactie en de hydrogene Cyanide en Benzaldehyde combinatie vormen samen een vergif dat de kankercellen dood maakt en vernietigd.

Dit hele proces heet selectieve vergiftiging.

Alleen de kanker cellen worden specifiek aangevallen en vernietigd.

Zie ook de tekening hieronder.

Op deze manier doodt vitamine B17 dus kanker.

Dat het werkt is bewezen en beschreven door talloze top specialisten van over de hele wereld.

Daarom zijn het Contreras ziekenhuis in Mexico en het Harold Manner ziekenhuis in staat geweest om in de LAATSTE 30 JAAR meer dan 100000 kankerpatienten succesvol te behandelen!!!

Hier verder lezen voor meer info.

 
@Gerard, dit verhaal heb ik al eerder op dit forum doorgegeven, maar hoe komen we aan B17? je kunt het uit amandelpitten, abrikozenpitten, klokhuizen van appels halen maar hier zit het zeer giftige fytinezuur in volgens Mike en dat is zeer schadelijk en mag dus niet!

 
Tja, als het echt zo goed werkt bij kanker, waarom zou je je dan druk maken om een beetje fytinezuur? Gewoon 24 uur of misschien nog wel langer weken zodat je al een groot gedeelte van de fytinezuur kwijt bent.

Er zijn zeer goede restultaten behaald bij kanker, dus als je kanker hebt.. Waarom niet proberen? Liever een beetje fytinezuur dan chemo.

 
Tja dat zou ik ook denken maar Mike raad het af....

dus verder zoeken naar iets anders.

 
Poekie: Ik heb de stukken gelezen van WAP over levertraan. Er zijn ook voldoende tegengeluiden tegen een te hoge inname van vitamine A o.a van dr. Mercola, de Vitamin D Council en onderzoeken op Pubmed.

Zo zou te veel vitamine A afbreuk doen aan de werkzaamheid van vitamine D.

Over de vermeende toxische effekten is al veel geschreven en zijn de meningen verdeeld dus het bovenstaande argument is misschien nog wel belangrijker.

We hebben 2000E=50ug vitamine D per dag nodig en een klein beetje A. Vitamine A is een co-factor van vitamine D en de vitamine A uit voeding moet voldoende zijn ipv een veelvoud aan vitamine A zoals in levertraan.

Daarnaast hebben we ook 2-3g Omega3 per dag nodig (bron: Feiten over Vetten, M. Enig)

Met levertraan zijn deze doseringen veel moeilijker stuurbaar zonder veel vitamine A binnen te krijgen.

Ik ben niet tegen levertraan want ik gebruik ze thuis ook maar ik neig meer naar losse vitamine D (liefst van de zon) en Omega3. Daarnaast vitamine A uit voeding met eventueel 1 capsule levertraan.

 
Quote:
We hebben 2000E=50ug vitamine D per dag nodig en een klein beetje A. Vitamine A is een co-factor van vitamine D en de vitamine A uit voeding moet voldoende zijn ipv een veelvoud aan vitamine A zoals in levertraan.


Niet waar! Je moet vit. A tot D innemen in een verhouding van 10:1 in het voordeel van vit. A. Vit. A zorgt voor opname van fosfor, vit. D voor opname van calcium. Weston Price berekende dat de verhouding fosfor tot calcium dagelijks moet neerkomen op 2 gram fosfor tegenover 1,5 gram calcium. Ook hier zie je dat de balans in het voordeel ligt van fosfor en dus de vit. A die fosforopname mogelijk maakt.

Mike

 
Quote:
Tja dat zou ik ook denken maar Mike raad het af....

dus verder zoeken naar iets anders.


Nu dicht je mij een goeroe-rol toe, zo van: als Mike het niet goed vindt, dan... Dit is het laatste wat ik voorsta! Jij bent een zelfdenkend wezen en alles wat ik doe is ter bevordering van zelfredzaamheid en eigen invulling van de door mij geschetste principes. Het is een SCHETS, jij kleurt hem in, naar eigen smaak en inzicht! Als je B17 via pitten en zaden wilt binnenkrijgen, kies dan zo klein mogelijke pitten en zaden. Hoe kleiner, hoe minder fytinezuur. Maar dat had je met je gezonde verstand natuurlijk zelf ook kunnen bedenken...

Mike

 
Naatje, hoe gaat het nu eigenlijk met je vader? MSM poeder zuivert ook de lever voor zover ik weet.

 
Mike wrote:
Nu dicht je mij een goeroe-rol toe, zo van: als Mike het niet goed vindt, dan...



Alweer een averechts Creatieve Projectie...

Deze persoon heeft mss voor zichzelf nagedacht en besloten onder de druk en hype dat jouw mening enige waarde heeft, en dan zo'n lage reactie... (terwijl je net wél altijd in de plaats van mensen zit te denken of creatief zit te projecteren).

Heb je al eens een scan voor een levertumor laten doen...?

En Snah...

"Het boosaardige fytinezuur", mogelijk weer één van de vele mythes op dit forum.

Ttz, de geboden info is eenzijdig en wellicht bewust zo gehouden ten bate van de theorie v/e minder integer persoon die je niet zelf willen laten denken op basis van een keuze aan info, of die gewoon de background nog lang niet heeft, naïef is, edm.

Je zal in de natuur dikwijls bepaalde evenwichten zien die mekaar compenseren, bv cholesterol in het ei en de lecithine.

Het is dus zoals vele hier gedemoniseerde voeding niet per definitie zo slecht, in moderatie en "afhankelijk van"...

Zo is fytinezuur bv een chelator van uranium en radium.

Brazil nuts schijnen 1000x meer radium te bevatten dan de volgende in de rij, maar ter compensatie dus ook heel veel fytinezuur.

Je kan zelfs de stelling vinden dat fytinezuur de beste protectie biedt tegen darmkanker.

Nu mogen anderen stellen dat deze bevindingen steeds zijn gesponsord geweest door de granenindustrie en dat kan, maar dát is nu net aan jou om te beslissen.

Wat je zeker met niet-bio voeding kan hebben is niet altijd dat er zoveel minder voedingsstoffen inzitten, maar ook dat belangrijke verhoudingen erbinnen omgekeerd zitten. Gezien ik geen granenfreak ben, hou ik het vb "ok in moderatie" dan ook op noten.

--

TERZIJDE:

Moest ik dankzij mijn perfecte persiflages in Mike-stijl een ban krijgen, het is niet onmogelijk dat er een blog komt voor/tegen Mike zoals elke goeroe die heeft en verdiend :mrgreen: De mensen zullen dan eerlijkere info te zien krijgen die niet zo dikwijls op één of twee artikelen is gebaseerd en het geroep waar Mike zo snel voor valt. Als er maar mythes platgegooid worden kan het voor Mike niet stuk, maar op het eigen forum staat het ook goed vol onzin en blufpoker :mrgreen:

Dit kan alle partijen alleen maar beter maken en het ego van Mike alweer strelen :wink:

Ik zal me hopelijk met meer boeiende dingen gaan bezighouden, maar als het er toch komt, dan kunnen jullie het vinden onder:

"Mythical Mike "Bonkers" Donkers Deb0nked"

Doe maar elke maand eens een search en wie weet :D

 
Hey Ghee, ga daar dan maar lekker schoppen maar val ons daar hier niet verder mee lastig.

 
Mike: Dat Price zijn tijd ver vooruit was lijkt me duidelijk. Echter zijn onderzoeken zijn uit het begin van de vorige eeuw toen alles nog maar in de kinderschoenen stond. Door (zoals je dat zelf ook noemt) voortschrijdend inzicht kunnen inzichten veranderen. Er worden meer studies gedaan en we hebben moderne laboratoria t.o.v de jaren '30. Ik lees al een tijdje mee met dit forum en respect voor al je kennis Mike maar er liggen inmiddels voldoende argumenten tegen hoge doseringen vitamine A op tafel.

Niemand heeft 100% de wijsheid in pacht en daarom moeten we zo goed mogelijke keuzes maken op basis van goede argumenten dus moeten we zo volledig mogelijk geinformeerd zijn. Weston Price is een mening.

Ik ben wel benieuwd of gezonde mensen op dit forum die langere tijd levertraan gebruiken recentelijk nog hun leverfunkties (ASAT, ALAT, GT, LDH) hebben laten testen. Misschien willen die hun waarden eens posten.

Quote:
Not only is it possible, it may be common. When patients present to their doctor with abnormal liver function tests or overt liver disease—and many hundreds of thousands do every year—how many physicians inquire about vitamin A or cod liver oil supplements? The authors below found 41 cases and warned that "chronic vitamin A consumption might represent an appreciable cause of chronic liver disease."

But if you think these 41 cases are the only ones reported, think again. A PubMed search reveals nearly 100 reports on vitamin A-induced liver disease.

If you know anyone taking cod liver oil or vitamin A, advise them to stop and have a "liver panel" blood test. It may be that abnormal liver function tests are the most sensitive indicator of vitamin A toxicity. I don't know how long it takes for toxic amounts of vitamin A to clear from the liver.


Hier nog wat linkjes voor mensen die dat willen lezen.

http://www.vitamindcouncil.org/news-archive/2008/vitamin-a-toxicity/

http://www.vitamindcouncil.org/news-archive/2008/proper-vitamin-dvitamin-a-ratio/

http://www.vitamindcouncil.org/news-archive/2008/vitamin-a-harmful-for-liver/

http://www.vitamindcouncil.org/news-archive/2008/liver-consumption-and-vitamin-a-toxicity/

http://www.vitamindcouncil.org/news-archive/2008/dangers-of-cod-liver-oil/

http://www.vitamindcouncil.org/news-archive/2010/vitamin-a-for-cancer-and-acne/

http://www.westonaprice.org/cod-liver-oil

 
Ghee,

Je bent aardig bezig geweest tijdens mijn afwezigheid, vooral bezig geweest met mij te beledigen. Je zinspeelt al op een ban en ik heb het idee dat je hier bewust op hebt aangestuurd met je laatste posts in diverse topics. Op een aantal van deze posts is al gereageerd door andere forumleden, die jou ook al proberen duidelijk te maken dat je een heel erg zielig en naargeestig mannetje bent, dat overduidelijk een Mike Donkers-complex heeft ontwikkeld, getuige je mogelijke voornemen om een nieuwe anti-Donkers-blog te gaan starten.

Je doet maar wat je niet laten kan, het zegt meer over jou dan over mij. Maar waarom doe je jezelf geen plezier en geef je mij gewoon geen aandacht meer? Als je je zo ergert aan mij, dan blijf je hier gewoon weg en ga je door met je leven. Waar je aandacht aan geeft, groeit! Voor mij geldt maar 1 principe: je mag schrijven over me wat je wil, als je mijn naam maar goed spelt! :wink:

Voor jou geen officiele waarschuwing meer, maar inderdaad een ban. Je kunt proberen via een andere naam terug te komen, maar dat zal ook niet lukken. Iedereen hier herkent jouw (gebrek aan) stijl, dus ik gooi je er weer net zo hard af. Mijn advies: diep ademhalen en je pijlen richten op een ander. Sukkels zoals jij bestaan bij de gratie van anderen, die je probeert neer te sabelen, zodat jij hier je identiteit aan kunt ontlenen. Het zal je niet lukken, bespaar jezelf de moeite. Jouw posts laat ik staan, zodat anderen kunnen zien wat voor stumper je werkelijk bent. Beterschap met je verstand!

Mike

 
Falco,

Uit het boek van Price, die hier de voedingspatronen van Eskimo's bespreekt:

Quote:
Zeehondenolie maakt een zeer belangrijk onderdeel uit van hun voeding. Telkens als er een stukje vis werd afgebroken, werd het gedoopt in zeehondenolie.

Ik kreeg wat zeehondenolie om mee te nemen naar mijn laboratorium voor analyse. Dit voedingsmiddel bleek een van de hoogste gehaltes aan vitamine A te bevatten die ik ooit had aangetroffen.


Kennelijk was de hoge concentratie vit. A in de voeding van deze mensen allesbehalve toxisch. Price concludeerde dat de natuurvolkeren die hij had bestudeerd maar liefst 10 keer zoveel vetoplosbare vitamines (A, D, E, K) aten dan de gemiddelde Amerikaan in zijn tijd. Dat zijn hoeveelheden die jij toxisch noemt, maar het tegendeel is waar: mensen raken nu vergiftigd door een chronisch gebrek aan vit. A, die wel eens de meest ontgiftende vitamine zou kunnen zijn die er bestaat!

De Amerikaanse WAPF over vit. A en D:

http://www.westonaprice.org/fat-sol...veGljaXR5IjtpOjE3O3M6MTA6ImEgdG94aWNpdHkiO30=]

http://www.westonaprice.org/fat-sol...veGljaXR5IjtpOjE3O3M6MTA6ImEgdG94aWNpdHkiO30=]2

http://www.westonaprice.org/cod-liver-oil/update-on-vitamins-a-and-d

Ikzelf over 'ijsberenverhalen' over vit. A:

https://www.fatsforum.nl/topic/vana...gsdienst-van-waarde-over-mager-spek#post-3351

Mike

 
Hoe kleiner, hoe minder fytinezuur.

Volgens de lijst op deze website scoren de kleine zaadjes juist heel hoog in fytinezuur. Eerder schreef ik:

Quote:
Qua fytinezuurgehalte spannen kleine zaden de kroon! Denk hierbij aan sesamzaad, lijnzaad en pompoenpitten. Nou zijn sesamzaadjes maar klein van stuk, maar als je regelmatig tahin op je brood smeert krijg je toch nogal wat fytinezuur binnen.


 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.772
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan