Tros Radar over zwarte zalf

Webmaster

New member
http://www.trosradar.nl/uitzending/laatste-uitzending/aflevering/03-09-2012/wonderzalf/?p=1

Gisteravond met verbazing zitten kijken naar een uitzending van Tros Radar over zwarte zalf. Ik vind het ronduit walgelijke sensatiejournalistiek om iemand allereerst te filmen met een verborgen camera, de persoon hier dan mee te confronteren terwijl je de autoriteiten al hebt ingeschakeld en vervolgens te filmen hoe deze persoon in de boeien wordt geslagen door de politie en afgevoerd in een arrestantenbusje.

En dan die Annet Herzenberg met haar verbeten gezichtstrekken en mondhoeken die voortdurend naar beneden staan. Haar 'interview' (lees: kruistocht) met die meneer van het OM (schandalig dat deze zich voor zulke doeleinden lenen!) getuigde van een regelrechte volksberechting, waardoor voor de publieke opinie de arrestant al schuldig is bevonden, nog voordat de schuld daadwerkelijk is aangetoond.

Mevr. Herzenberg is een vegetarier. Dus, Dennis, ga me nu niet nog een keer vertellen dat vega's niet militant zijn! Ik heb werkelijk geen goed woord over voor het programma, de presentatrice en voor het OM. Waarom worden er geen foto's vertoond van verminkte en uitgemergelde lichamen door chemo en bestraling? En waarom bleef het bij foto's van vermeende negatieve bijverschijnselen door zwarte zalf? Had men niet slachtoffers op kunnen zoeken en aan het woord laten? Ik vraag me werkelijk af wie Radar en Herzenberg sponsoren om dit soort walgelijke uitzendingen te maken!

Mike

 
Mike, helemaal mee eens. Journalistiek gezien een zeer vaag programma.

Jaren geleden hadden ze eens een item over de Magic Bullet. Dat is een soort blender die destijds bijna dagelijks op televisie was te zien bij een of ander verkoopprogramma.

Twee huisvrouwen in die aflevering van Radar gingen de blender testen. Ze deden dan na wat er op dat verkoopprogramma ook te zien was. In dat programma werd gesproken voedingsmiddelen die in 1 seconde gemixt zouden zijn met de Magic Bullet. Tijdens de test van die huisvrouwen duurde de seconde echter aanzienlijk korter, dan de seconde tijdens de verkoopuitzending.

Conclusie van Radar was dat het een waardeloos apparaat is.

Welnu, ik gebruik hem elke dag om een smoothie mee te maken, en ben er zeer tevreden over!!

Radar geeft gewoon geen eerlijke en objectieve voorlichting, en met testen wordt gerommeld.

Je vraagt je inderdaad af wie de sponsoren van die onzin uitzendingen feitelijk zijn...

 
Ze zullen bij Radar ook niet vertellen wat de werkelijke oorzaak van huidkanker in veel gevallen is. Want dan krijgen ze ruzie met Unilever, die graag van de onschuldige en beschermende huidverzorgingsproducten wil verkopen...

Dat die zonnebrandcrèmes vol zitten met tientallen chemische afvalproducten hoor je ze niet over!

 
Hier een goed artikel over waarom de ene zwarte zalf de andere niet is.

Quote:
There are so many black salves that claim to do miraculous things and provide excellent results. There is undisputed evidence that black salves do work. One the other hand there is also evidence that black salves cause severe scarring and damage to health tissue. A point must be made here to clarify the issue. NOT ALL BLACK SALVES ARE A LIKE. Again, let me make this clear, not all black salves are alike. So why do some black salves cause skin damage and others do not. It is the ingredients, specifically the ingredient zinc chloride. Black salves that cause serious skin damage and scarring contains over 40% zinc chloride. There are medical doctors and even the government agency FDA; assert it is the ingredient bloodroot. This is impossible. If bloodroot is the ingredient that causes skin damage then it wouldn't have been put in toothpaste and the University of North Carolina wouldn't have used it as a dewormer in cattle and sheep.


En hier een recept voor het zelf maken van zwarte zalf.

Mike

 
Dit was wel een goede opmerking onder het filmpje

Quote:
Jaarlijks sterven er in Nederland alleen al 3500 mensen door bijwerkingen van reguliere medicijnen. Ter vergelijk er stierven in 2010 640 mensen in het verkeer waar meer dan 2 miljard wordt uitgegeven aan verkeersveiligheid. Er sterven dus meer dan 5 x zoveel mensen aan reguliere medicijnen dan in het verkeer.

Dat is substantieel en structureel. Richt je camera als een vergrootglas daar eens op!

Als je het over strafvervolging hebt pak dan Glaxo Smit eerst eens aan dat zijn pas echt boeven. http://nos.nl/artikel/390726-megaschikking-britse-farmaciereus.html

Over maak nog eens een uitzending over softenon http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672...dhtml?utm_source=RSSReader&utm_medium=RSS

http://www.nu.nl/algemeen/483973/jaarlijks-3500-doden-door-bijwerking-medicijnen.html

Tros Radar zou een hele serie kunnen maken over de werking van de farmaceutische industrie en zo werkelijk een bijdrage kunnen leveren aan hoe om wordt gegaan met de gezondheid van mensen in Nederland.

In dit artikel waarin prof. dr. Renger Witkamp aan het woord komt is te lezen dat een van de directeuren van het farmaceutische

concern GlaxoSmithKline heeft gezegd dat negentig procent van hun geneesmiddelen maar bij dertig tot vijftig procent van

de mensen werkt. Combineer dit met de wetenschap dat er jaarlijks 3500 mensen sterven aan bijwerkingen van regulieren medicijnen.

De tros zou er beter aan hebben gedaan om de juiste context te schetsen. Kwakzalverij gebeurt in de reguliere geneeskunde op grote schaal.

Neem een willekeurig medicijn uit de top 25, vraag de mensen om hun negatieve ervaringen in te sturen en je heb een schitterende uitzending.

http://www.tno.nl/images/shared/overtno/magazine/kvl_2_2007_12_14.pdf


 
Ik vond het ook heel belachelijk..dat er tijdens het filmen de politie aankwam..en dat ze voor het oog van de camera gearresteerd werd...

Zal Radar ook wel voor gezorgd hebben...ze zitten zichzelf nu vast nog op de borst te kloppen..dat ze weer "zo'n goede" uitzending hebben gemaakt.

Dia.

 
Quote:
Ze zullen bij Radar ook niet vertellen wat de werkelijke oorzaak van huidkanker in veel gevallen is. Want dan krijgen ze ruzie met Unilever, die graag van de onschuldige en beschermende huidverzorgingsproducten wil verkopen...


Beste Mike en Ufo,

Andreas Moritz waarschuwt terecht voor de inhoud van zonnebrandcrémes en wat dacht je van de inhoud van de meeste tanners en zelfbruiningsproducten. Het is zoals Ufo meldt, men is bang om ruzie te krijgen met deze bedrijven die in televisieland hoge reclamebudgetten spenderen.

Geef mij maar de tuinligstoel en een halfuurtje of uurtje zon op een dag in een windvrije hoek. Is gezond en maakt natuurlijk vitamine D aan die we met zijn allen zo hard nodig hebben om de winter goed door te komen. Van een gezonde en niet te extreme blootstelling aan zon is er volgens mij nog niemand overleden.

Door de besparingen in Den Haag worden enkele publieke zenders meer commercieel en wordt er achter de schermen duidelijk gelobbyed. Tijdens de olympische spelen was ik niet te spreken over de inzet van gouden medaillewinnaars in de commercials van Becel Gold en Rexona om maar enkele voorbeelden te noemen.

Tijdens mijn internationale marketingopleiding begin de jaren '90 moesten we het bedrijfsleven mee helpen adviseren over hoe ze het commercieel aan boord moeten leggen om de consument door middel van televisie te overtuigen. Hiervoor waren groepsopdrachten, stageopdrachten en marktonderzoeken het meest geschikte middel om ons dit aan te leveren.

Lobbyen wordt gedaan op nationaal en internationaal niveau in zowel Brussel als Den Haag. Enkele leraren van ons kwamen rechtstreeks uit het bedrijfsleven en hebben ons verteld dat ze er zelf gewerkt hebben en dat er goed geld mee te verdienen valt. Soms kwamen er tactieken in de module onderhandelingstechnieken naar boven.

De voorbeelden van netwerken en lobbyen liggen voor het oprapen. In België zitten zelfs in sommige dokterspraktijken de artsenbezoekers met nieuwe producten in de wachtkamer tussen de patiënten.

Wat dacht je van de extreme bescherming van artsen op Vlaams niveau en de hier veel hogere medicijneninname ten opzichte andere Europese landen ? Jawel, het vergoedingsstelsel is er op gebaseerd dat de ziekenfondsen de hoogste vergoeding neertellen voor de klassieke medicijnen. De farmaceutica wordt van overheidswege het hand boven hoofd gehouden en maken hier gretig gebruik van. Zij geven hier ook aan heel wat mensen werk en voor wat hoort wat,...

Alternatieve geneeskundigen worden door artsen soms kwakzalvers genoemd. Zelf heb ik hierover met mijn buurman huisarts een keer een serieus verschil van inzicht gehad. Gevolg : ik loop er niet meer binnen als het echt niet nodig is en zoek van tevoren uit of er een ander alternatief voor handen is. Als hij geen verklaring voor iets heeft, dan komt het van de stress !

Niet voor niets floreren mede door de zich meer bewust wordende Vlaamse consumenten de natuurgeneeskundige praktijken in Zeeuws - Vlaanderen en Noord-Brabant. Helaas vertellen zij ook niet altijd hoe het in elkaar zit. Een simpel voorbeeld : Keltisch zeezout is in heel Sluis niet verkrijgbaar terwijl er tientallen drogisten en reformwinkels zitten. Mike misschien een ideetje om daar een keer aan PR te gaan doen,...

We worden beduveld waar we bij staan en het ergste van alles is dat op vlak van de cosmetica de drogisten er grotendeels aan meedoen door deze producten in de aanbieding te doen. Je hoeft soms bij exemplaar 2 of 3 niet te betalen of slechts de helft van de prijs te betalen.

Als je een keer goed de verpakking bekijkt van de producten van Unilever (b.v. Dove douchegels en Dove shampoo), het Duitse Beiersdorf (Nivea), Zwitsal en l'Oréal, om maar enkele giganten te noemen, dan concludeer je dat de parabenen momenteel vervangen worden het goed schuimende en het nog ergere Sodium Laureth Sulfate.

Bij ons thuis wassen we ons gewoon met de neutrale klassieke zeep. Op de tuindagen van Beervelde staat er altijd een stand van zeeptabletten met op natuurlijke basis vervaardigde zeep uit de Provence met authentieke lavendel- en rozengeur. Wij kopen hier graag in.

Er zijn hier haarverzorgingsproducten van het Amerikaanse l'Anza verkrijgbaar (en natuurlijk de Aleppo van Poekie) die het beste uit de natuur halen.

Erge vlekken verwijderen wij nog altijd met groene zeep in plaats van de HG die op termijn voor ergere plekken en een onaangename geur zorgt. Zo kan het ook ! De schoongemaakte attributen laten we indien mogelijk buiten in het zonlicht drogen.

 
Vivianne,
Quote:
Mike misschien een ideetje om daar een keer aan PR te gaan doen,...Ik zou zeggen, organiseer eens een avond waarop Mike komt spreken. Schudt de mensen in jouw omgeving maar wakker.

Als je info wilt mail me maar via de site www.voedingisgezondheid.nl.

Wij hebben intussen genoeg ervaring met het organiseren van kennismiddagen/avonden met Mike als spreker.

Lia

 
Quote:
Ik zou zeggen, organiseer eens een avond waarop Mike komt spreken. Schudt de mensen in jouw omgeving maar wakker.

Als je info wilt mail me maar via de site http://www.voedingisgezondheid.nl.

Wij hebben intussen genoeg ervaring met het organiseren van kennismiddagen/avonden met Mike als spreker.


Oh dat lijkt mij ook wel leuk!!

 
Dag Debsy en Poekie,

Vanuit Zeeuws-Vlaanderen komt er inderdaad nog niet actie op dit moment . Ik ben daar geboren en getogen. Prachtgebied, ik kom er nog vaak. Mijn ouders en mijn 2 jongste broers wonen er nog altijd.

De cultuur in Vlaanderen is wel een beetje anders en dat wou ik even in de verf zetten. In onze zaak pik ik heel wat op op het vlak van de Vlaamse gezondheidszorg. Wie weet komt het er nog wel een keer van,...

 
www.oneanswertocancermovie.com toont ook hoe de zalf te maken (DVD).

Aldara, het ander besproken reguliere produkt is pas echt verwoestend...

Quote:
V/e gezonde en niet te extreme blootstelling aan zon is er volgens mij nog niemand overleden.Het minste Vit D kan nochtans gevaarlijk zijn voor sommige stadia van sarcoïdose en mss nog een paar verwante ziektebeelden, dus ik weet het niet...

Quote:
In België zitten zelfs in sommige dokterspraktijken de artsenbezoekers met nieuwe producten in de wachtkamer tussen de patiënten.Mogen zij in NL ineens voorkruipen dan? ;-) (oprechte vraag)

Grote broer is wel flink bezig tegenwoordig... Is deze al vermeld?

http://www.heelbewust.com/doodziek

 
Hier heb je zo'n formule die lijkt op zwarte zalf: het is een recept van de indianen: http://www.herballegacy.com/Black_Ointment.html

http://www.iherb.com/Christopher-s-Original-Formulas-Black-Ointment-2-fl-oz-59-ml/11414

Dit zijn de ingredienten: Extra virgin olive oil, chaparral leaf (Creosootstruik - Larrea tridentata), comfrey leaf (kamferblad), red clover blossom (rode klaver bloesem), mullein leaf (toortsbloemblad), plantain (bakbanaan), chickweed herb (watermuur), pine tar (soort verkoolde denneappel: dit maakt de zwarte kleur), mutton tallow (schapentalg), and beeswax (bijenwas).

Ik zou de olijfolie vervangen door kokosolie.

Volgens mij wordt de zwarte kleur van zwarte zalf normaliter bepaald door zinkchloride.

Andere kruiden ook gebruikt in zwarte zalf: chaparral (larrea tridentata -creootstruik hierboven ook genoemd) en Canadese bloedwortel (sanguinaria canadensis).

Zinkchloride wordt schijnbaar is een zogezegd "quaternair ammoniumzout" dat wordt gewonnen uit onder andere de stekelpapaver, stinkende gouwe en de pluimpapaver of vedermaan (macleaya cordata). http://mens-en-gezondheid.infonu.nl...warte-zalf-wondermiddel-tegen-huidkanker.html

Quote:
BLOEDWORTEL, CANADESE

(Eng: Bloodroot, Red Puccoon, Indian Paint, Tetterwort (Am) (Sanguinaria canadensis)

Een prachtige en nuttige Noord-Amerikaanse plant! De rode wortel levert rode kleurstof, die Indianen vroeger veel gebruikten. Als geneesmiddel is vooral de alkaloïde Sanguinarine bekend als middel tegen tandvleesontsteking of tegen hoest. De bloemen van dit familielid van de papavers hebben puntig bloemblad en zijn hagelwit van kleur met een geel hartje. De bescheiden hoogte (20 cm) en de voorkeur voor lichte schaduw en humusrijke grond maken deze voorjaarsbloeier tot een fijne tuinplant, die wel wat op een bosanemoon lijkt. Zeer winterhard!

https://sites.google.com/site/kruidwis/home/kruidenlijst-voor-herboristen

 
Deze zalf heeft de twee kruiden: canadese bloedwortel en ook creosootstruik, die ook de zwarte zalf tot zwarte zalf maakt exclusief de zinkchloride dan. http://www.iherb.com/Gaia-Herbs-Plantain-Goldenseal-Herbal-Salve-2-fl-oz-60-ml/13500

De canadese bloedwortel kun je ook zelf in je tuin verbouwen trouwens.

Deze is te koop in sommige nederlandse tuincentra, of je koopt de zaden.

Van de creosootstruik kun je hier http://www.labstuff.nl/contents/nl/d114.html het gedroogde kruid bestellen of via iherb de tinctuur: http://www.iherb.com/Herb-Pharm-Chaparral-1-fl-oz-29-6-ml/14118

 
Programma's als Radar werken ook averechts (op hun doel dan), want mensen worden juist nieuwsgierig waarom het dan zo 'zwart' wordt gemaakt.

Ik heb al een tijdje zwarte zalf in huis nu, geen idee wat je er allemaal mee kunt, maar wie weet komt het nog eens van pas.

 
hoi Vrysuyver: ja bewaar het maar goed.

-splinters kun je er mee uit je huid krijgen:

-bij de wat meer oppervlakkigere kankergezwellen (niet alleen op de huid, maar ook bij borstkanker: );

-ook bij de goedaardigere gezwelletjes: wratten, moedervlekken e.d. http://www.youtube.com/watch?list=PLt7PMZamuhCTDiay7tY3h5MuEB8p0AYFV&v=InOGgT077t8

Vroeger gebruikten wij trekzalf van de apotheek tegen zweren, maar dat lijkt misschien iets anders spul?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Trekzalf

Die heet ook wel gesulfoneerde schalieolie.

Zou dat schadelijk zijn?

Het schijnt natuurlijk te zijn:
Quote:
Ichthammol is een product van natuurlijke oorsprong, verkregen door droge destillatie van zwavelrijke oliehoudende schalie.


In elk geval noemt de persoon hierboven uit bij sulforafaan, een natuurlijke zwavelverbinding, als belangrijk tegen de bestrijding van (ook) borstkanker.

Nou, de zoveelste zwavelverbinding dus.

Sulforafaan zit in broccoli en is een antioxydant: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sulforafaan

Maar bijv. dmso https://www.fatsforum.nl/topic/dmso-dimethylsulfoxide is ook een zwavelverbinding en ook een antioxydant.

Zwavel zit ook in rauwe zuivelproducten: vanaf dat je ze pasteuriseert gaat de zwavel verloren.

Hier meer info over evt. nadelen van zwarte zalf over mensen bij wie de neus grotendeels is verdwenen na gebruik van zwarte zalf.

Deze site http://wwwwordsfromwillow.blogspot.nl/2011/11/part-1-overview-mystery-of-black-salve.html noemt voor de zwarte zalf ook schapenzuring, thaise gember (galangal) en rode klaver naast bloedwortel.

Dus de gebruikte kruiden lopen nogal uiteen behalve de canadese bloedwortel.

 
Quote:
10 november - Lezing door Jonneke koning-Vermeulen

In 2001 werd bij mij borstkanker geconstateerd. Ik werd geopereerd, bestraald en kreeg chemo. In 2006 had ik een recidief en ben toen een andere richting in geslagen.

In februari 2011 heb ik mij in Rheine in Duitsland laten opereren, bijgestaan door de op kanker gerichtte complementair werkende anesthesiste dr. Bozena Kilarski.

Mijn beide borsten zijn toen weggehaald. Toen kende ik de zwarte zalf nog niet, anders was het wellicht anders gelopen. Ik ben er echter van overtuigd dat het goed is zoals het nu is en alles een reden heeft. Ik denk ook dat elke ervaring in ons leven bijdraagt aan ontwikkeling en het kunnen neerzetten van onze missie in dit aardse bestaan.

Ik geloof in de combinatie van fysiek behandelen, gezonde voeding, voedingssupplementen én inzichten verschaffen in blokkerende denkpatronen van de eigen situatie die dan in wisselwerking kunnen leiden tot herstel van een aandoening. Ik ben er van overtuigd dat wij allen over een zelfhelend vermogen beschikken. Hierbij mogen we natuurlijk alles ontvangen wat ons kan steunen in ons proces. Hiertoe zijn wij samen op deze aarde.

Door eigen ervaring ben ik geïnteresseerd geraakt in een holistische zienswijze voor de behandeling van vooral kanker. Naast de reguliere weg ben ik van mening dat er meer is dat aandacht verdient en tot genezing kan leiden. Mijn vergaarde ervaringen en inzichten op het gebied van holitische kankerbehandeling wil ik graag delen met mijn medemens.

Ik voel mij thans (oktober 2013) gezond en intens dankbaar voor al wat mij ten deel valt, ondanks dat ik weer in een behandeltraject voor kanker terecht ben gekomen.

Voor deze middag heb ik mijn handelende arts Wim Huppes van Stichting Ruige Rus http://www.stichtingruigerus.com/ bereid gevonden ook zijn medische kennis te delen over experimentele kankerbehandeling. Tijdens mijn voordracht wil ik een aantal korte oefeningen inlassen met betrekking tot visualisatie en het luisteren naar onze innerlijke stem. Plat schoeisel of sloffen/pantoffels zijn hierbij prettig en behulpzamer dan hoge hakken..

Uiteraard is deelname vrijwillig.

http://www.leefbewust.com/2013/nieuws/301013.html

De lezing wordt gehouden op zondag 10 november 2013 van 13:30 uur tot

16:00 uur.

Hotel Flora Hillengom

Hoofdstraat 55

2181 EB Hillegom

Tel. 0252 515100

De deelnamekosten zijn € 9,50 per persoon.

 
De Farmaceutische industrie (let wel INDUSTRIE= lees GELD)is de grootste Criminele organisatie die nooit zal worden aangepakt simpelweg omdat ze poen hebben om de duurste advocaten en de duurste lastercampagnes tegen natuurgenezers kunnen betalen En de TROS mag zich schamen, diep schamen dat ze meewerken aan die Ziekmakende industrie als BIG PHARMA .

 
Wie heeft er misschien ter overname zwarte zalf voor mij?

ik heb het dringend nodig

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
504.721
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan