In grove lijnen komt het hierop neer:
Volgens Pythagoras zijn er maar 9 cijfers, 1 t/m 9. Na 9 volgen immers 10, 11, 12, etc. Deze tellen op tot opnieuw 1 t/m 9: 1+0=1, 1+1=2, 1+2=3, etc. In deze reeks is 1 het begingetal en 9 het eindgetal en 0 is simpelweg een manier om tientallen, honderdtallen duizendtallen, etc. te kunnen maken.
In de reeks van 1 t/m 9 zijn de even getallen - 2, 4, 6, 8 - vrouwelijk en vertegenwoordigen balans/harmonie. De oneven getallen - 1, 3, 5, 7, 9 - zijn mannelijk en vertegenwoordigen disbalans/disharmonie. Het mag duidelijk zijn dat onze elite de mannelijke getallen ritualiseert en dat dit ten koste gaat van de vrouwelijke getallen. Zo is het getal 6 in het Grieks 'hex', wat weer heeft geleid tot ons woord 'heks', niet echt een heel erg positieve voorstelling van vrouwen. 9 wordt algemeen gezien als een getal van transformatie - immers, hierna begint de reeks opnieuw met 10, oftewel 1. Aangezien 9 aan het eind van de reeks staat kun je dit zien als het getal van de dood, waarmee de dood kan worden opgevat als noodzakelijk voor transformatie. Heksen werden bijv. verbrand, omdat vuur leidt tot dood en staat voor licht/verlichting/kennis. Verlichting door de dood dus en 9 is een omgedraaide 6. Zo ook orde uit chaos, een Nieuwe Wereldorde.
De getallen 11 en 13 spelen hier nog een bijzondere rol in. 11 wordt algemeen gezien als een leidergetal/meestergetal en daarmee ook veelvouden van 11, bijv. 22, 33, etc. (de Vrijmetselarij kent 33 graden). In de volksmond is 11 het 'gekkengetal'. Zo kent carnaval de Raad van 11 en wordt Prins Carnaval gekozen op de 11e van de 11e. Voor het 'gepeupel' dus een gekkengetal, maar onze elite beschouwt het als een leider/meestergetal. Voeg dit bij elkaar en onze leiders zijn gekken. Klopt aardig met de realiteit! Het getal 13 is een verbindingsgetal, denk bijv. aan Jezus en zijn 12 apostelen (samen 13). Wij kennen het als een 'ongeluksgetal', m.a.w. verbinding = ongeluk. Stel je voor dat we harmonie zouden kennen, zeg! 13 telt immers op tot 4, een harmonieus en vrouwelijk getal.
Er is nog veel meer over te vertellen, maar dit is het wel zo'n beetje in hoofdlijnen. Ik ben het overigens met je eens dat veel dingen van die Mark Gray behoorlijk vergezocht zijn, maar daarmee is niet gezegd dat er geen kern van waarheid in zit.
Mike