Syrie

Als je je hele inventaris wilt weggeven spoor je ook niet. Teveel willen geven aan anderen of er alleen altijd maar voor anderen willen zijn, is ook een afwijking. Zie je veel in de zorg.
Precies. Vals altruisme noem ik dat. Een pathologisch zorginstinct om je maar niet bezig te hoeven houden met je eigen trauma's.

Mike
 
https://doezelfnormaal.nl/news/russ...r-de-vs-geleide-troepen-in-syrie-onderzoeken/

Russia Today: De VN moet beschuldigingen van wreedheden door door de VS geleide troepen in Syrië onderzoeken​

by doezelfnormaal | apr 26, 2022
syrie.jpg

BESTAND – Deze bestandsfoto van 19 oktober 2017, een framegrijper gemaakt van dronevideo, toont beschadigde gebouwen in Raqqa, Syrië. © (AP Foto/Gabriel Chaim, Bestand)

Doe Zelf Normaal plaatst dagelijks vertaalde artikelen van de in Nederland geblokkeerde Russische nieuwssite Russia Today en andere geblokkeerde (Russische) websites. Doe Zelf Normaal neemt daarmee GEEN standpunt inzake de oorlog in Oekraïne in: Doe Zelf Normaal plaatst dit omdat zij een ferm voorstander en verdediger is van vrije nieuwsgaring, en blokkades van websites in opdracht van de overheid onwettig en een vorm van ernstige censuur vindt.
Doe Zelf Normaal adviseert u een VPN te installeren, zodat u weer ongecensureerd gebruik kunt maken van internet. Wij adviseren ExpressVPN.
Het gebruik van een VPN is volkomen legaal!

Als er een ‘op regels gebaseerde wereldorde’ moet worden behouden, moeten de regels voor iedereen gelden
blankenship.jpg

Bradley Blankenship is een Amerikaanse journalist, columnist en politiek commentator. Hij heeft een column bij CGTN en is freelance verslaggever voor internationale persbureaus, waaronder Xinhua News Agency.
@BradBlank_
RTlogo-2-150x150.png

Zoals we allemaal kunnen toegeven, raakt de internationale orde in wanorde, en een formeel onderzoek naar beschuldigingen van wreedheden begaan door de Verenigde Staten in Syrië moet een eerste vereiste zijn om het internationaal recht te handhaven.

Volgens een dinsdagrapport van Press TV heeft de Syrische regering brieven gestuurd naar VN-functionarissen met het verzoek om een dergelijk formeel onderzoek naar vermeende wreedheden begaan door de door de VS geleide coalitie in de stad Raqqa.

“De tijd is gekomen om licht te werpen op de humanitaire, politieke en juridische aspecten van de zaak”, schreef het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken in twee identieke berichten, gericht aan VN-secretaris-generaal António Guterres en aan de roulerende voorzitter van de VN-Veiligheidsraad , Barbara Woodward.

Het ministerie merkte op dat vrijwel de hele stad werd verwoest door Amerikaanse bombardementen die plaatsvonden tussen juni en oktober 2017, waarbij duizenden burgers om het leven kwamen.

Zoals de Associated Press destijds meldde , riep de verwoesting van die stad ernstige vragen op over ‘de prijs van de overwinning’. AP liet zelfs een drone door Raqqa vliegen om de omvang van de schade te benadrukken, die de eens zo bloeiende stad niet meer dan een skelet had achtergelaten. Die beelden waren hoe dan ook echt verontrustend.

“Meer dan 80 procent van de stad (Raqqa) is naar schatting onbewoonbaar als gevolg van de gevechten “, vertelde Linda Tom, een in Damascus gevestigde functionaris bij het VN-bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken (OCHA) aan de Aron van de Century Foundation. Lund destijds.

Het rapport van Syrische zijde vermeldde ook verschillende andere voorbeelden van soortgelijke vermeende wreedheden door door de VS geleide troepen, zoals in het noordoosten van Syrië, tussen 2018 en 2019, bij operaties onder leiding van de VS en de zogenaamde Syrian Democratic Forces (SDF). Het merkte een bijzonder geval op in Baghuz toen Amerikaanse straaljagers naar verluidt ten minste 70 burgers, waaronder vrouwen en kinderen, hebben gedood die op de vlucht waren voor botsingen.

Er valt zeker veel te verwerken in de rol van Amerika in Syrië. De jaren hebben talloze geloofwaardige beschuldigingen aan het licht gebracht van oorlogsmisdaden en andere gruweldaden door Amerikaanse bombardementen en militair personeel op de grond, evenals door hun verschillende volmachten.

Er is ook het feit dat de aanwezigheid van Amerika in Syrië, die zonder de toestemming van de door de VN erkende Syrische regering is, een duidelijke schending is van het elementaire internationale recht – en zijn rol bij de inmenging in het land is duidelijk in strijd met de internationale wetten met betrekking tot non-interventie en misdaden tegen de vrede.

Maar wat er in Raqqa is gebeurd, moet serieus en onpartijdig worden onderzocht, willen de VN en het internationale recht echt iets betekenen. De situatie, en de virtuele media-black-out erover in de westerse pers, althans in termen van de omvang van wat de Amerikanen daar deden, benadrukken duidelijke dubbele standaarden die de principes van multilateralisme en internationaal recht volledig ondermijnen.

Het is niet moeilijk in te zien hoe herhaalde schendingen van het internationaal recht, waaronder het internationaal humanitair recht, het oorlogsrecht en basiswetten over inmenging in soevereine landen, een inherent chaotische wereldorde creëren. De Verenigde Staten praten de hele tijd over de “op regels gebaseerde wereldorde” , terwijl ze voortdurend en opzettelijk regels negeren.

De situatie in Oekraïne is daar een voorbeeld van. Ik ben bijvoorbeeld van mening dat de inval van Rusland in Oekraïne een duidelijke en gemakkelijk herkenbare schending van het internationaal recht is. De wet is echter al zinloos gebleken wanneer de Verenigde Staten voortdurend het internationaal recht overtreden.

Het vooruitzicht van een formeel op het Westen georiënteerd Oekraïne was een van Ruslands belangrijkste nationale veiligheidsproblemen vóór de start van de ‘speciale operatie ‘, en de acties van Amerika bewijzen dat deze dreiging meer dan hypothetisch is.

We zien ook dat het niet aanspreken van daders leidt tot meer criminele activiteiten. Sinds Raqqa zijn de VS op geloofwaardige wijze beschuldigd van het plegen van een groot aantal oorlogsmisdaden in plaatsen zoals, opnieuw, Syrië, Irak, Afghanistan en andere plaatsen.

De operatie in Raqqa volgde ook op een bloedbadoperatie in de Iraakse stad Mosul door de door de VS geleide coalitie, die zelfs beladen was met beschuldigingen van oorlogsmisdaden door Human Rights Watch en Amnesty International .

De VS beweren dat ze interne mechanismen hebben om slachtoffers van hun “bijkomende schade” te vergoeden of om degenen die verantwoordelijk zijn voor wandaden te berispen, maar dit is onzin. Bedenk dat de VS net klaar waren met het uitvoeren van een interne beoordeling in november 2021 van een drone-bombardement in Kabul waarbij 10 burgers, waaronder zeven kinderen, enkele maanden eerder omkwamen. Het constateerde dat er geen sprake was van wangedrag of nalatigheid en beval daarom geen disciplinaire maatregelen aan – wat een complete aanfluiting is van het oorlogsrecht en van de slachtoffers.

Hier is nog een opmerkelijk voorbeeld. In Mosul pleegde een US Navy SEAL, hoofd van de speciale operaties Edward Gallagher, zulke verschrikkelijke daden dat hij door zijn medesoldaten werd veroordeeld voor het lukraak neerschieten van burgers en zelfs het doodsteken van een gevangen genomen ISIS-soldaat die naar schatting 15 jaar oud was. Hij kreeg later gratie van de toenmalige president Donald Trump voor deze daden – oh, en hij legde ook sancties op aan leden van het Internationaal Strafhof die onderzoek deden naar Amerikaanse soldaten voor oorlogsmisdaden, hoewel deze in april vorig jaar werden opgeheven .

We moeten allemaal kunnen toegeven dat het onaanvaardbaar is dat hele steden worden verwoest zonder rekening te houden met civiele infrastructuur of het leven van niet-strijders, in een soort van strategie die lijkt op die van Dresden in de Tweede Wereldoorlog, net als pogingen om het te bagatelliseren. De VN moeten de beschuldigingen van wreedheden in Raqqa serieus nemen als ze haar legitimiteit als instelling willen behouden en ervoor willen zorgen dat het internationaal recht een serieuze betekenis heeft in de wereld van vandaag.

Oorsponkelijke artikel (alleen via VPN te bekijken): https://www.rt.com/news/554270-syrian-government-un-investigate-raqqa/
 
Syria: The Story of One Tragedy

In 2017, the war in Syria had been going on for ten years. It left 600,000 dead and ruined thousands of families. Syrian boy Leith was one of the children who lost their parents. We filmed him with his grandmother five years after they survived. Watch their story in the film Syria: The Story of One Tragedy.


Mike
 
Syria is ready to provide assistance to the Donetsk and Lugansk People’s Republics (DPR, LPR), Syrian Ambassador to Russia Riad Haddad told TASS during a working trip to the city of Yekaterinburg on Saturday.
"For over eight years, the people of the DPR and LPR have been facing bombings, regular damages and an unfair blockade by Western-backed neo-Nazis. As a result, thousands of people were killed or had to leave their homes. This is why Syria is working to provide comprehensive support to the republics," he said, when asked if Syria was providing humanitarian assistance to the Donbass republics.


Mike
 
70 jaar geleden gaf Winston Churchill opdracht tot het in de as leggen van Dresden. Geen enkele wandaad van de nazi's kon opwegen tegen deze verschrikking begaan door geallieerde krachten. Hier een documentaire daarover:



Mike

Niet alleen Dresden .... en niet alleen Churchill. Wat dacht je van Roosevelt en Stalin?

Wie zijn mening wil vormen over over WW2 & wie de echte vijand is en ergere oorlogsmisdadigers zijn dan Hitler, bekijk o.a. de documentairefilm
Hellstorm [2015]
Exposing The Real Genocide of Nazi Germany
⚠️ (waarschuwing: niet voor alle leeftijden geschikt) ⚠️


Für wen Deutsche Familie und Freunde hat: Hellstorm in der deutschen Sprache

Bloedoffers, Satan, depopulatie, elite (koningshuizen, Vaticaan), Hitler, Nazi World Order (NWO New World Order) USA (DeepState), hardcore communistisch fascistisch): WHO, World Bank, BIS, IMF, UN, EU, Trilaterale Commissie, (E)CFR, Committee 300, Bilderberg e.v.a.; genocide, medische experimenteren


P.S. wie een werkende link heeft naar een nederlands ondertitelde .... let me know [nl: laat me weten]:)
 
Hellstorm en Europa: The Last Battle zijn verkapte neonazi-propafanda die feiten vermengen mret leugens.

Mike
 
Hellstorm en Europa: The Last Battle zijn verkapte neonazi-propafanda die feiten vermengen mret leugens.

Mike
Europa TFB lang geleden bekeken, die inhoud heb ik niet meer op mijn netvlies.
Ik geef met name Hellstorm regelmatig door.

Hopelijk komen we het ooit te weten .. al dat soort geschiedenisfeiten en meer (declass).
Dan kunnen we het naast elkaar leggen en onderzoeken.

Is er een website die de films ontleedt in 'waarheid' en 'leugens/propaganda'...?
Ik ben geinteresseerd wat die feiten en leugens zijn en hoe ze tot die conclusies zijn gekomen.
En daarna nog eens bekijken.
 
Column van Jan Bennink:

Hoe kunnen wij uit pure gewoonte, gemakzucht of het gedogen van massale verkiezingsfraude, ons laten leiden door een verrotte politieke Atlantische kaste; hondstrouwe slippendragers van de USA, die dood en verderf zaaiend de wereld over stormt als een onstuitbare ruiter van de Apocalypse.


Wij achter die grote dolle hond aanhobbelend, met onze aftandse Leopard tanks, wat F16’s, helmpjes, verrotte YPR’s of een setje illegale witte Toyota Hiluxen voor de terroristen van dienst.


Als een kruiperig knechtje van de grote Satan, offeren wij ons geld en onze spullen aan een “ dappere strijders en onschuldige burgers vretende, nooit verzadigde Moloch”.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.687
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan