reinigen en afvallen

G

Guest

Guest
ik probeer al een tijdje mijn buik en de love-handles af te vallen,maar het lukt niet zo goed.

ik wil dus proberen om een kuur met bitterzout te ondergaan, moet me nog wel goed inlezen, want ik vind het nogal een moeilijk iets.

stel als ik dus die kuur hebt gedaan, zal het afvallen dan beter gaan??of heeft het daar niets mee te maken??

maar nu nog wat anders zou het mogelijk zijn dat vrouwen die een mirena-spiraal gebruiken ook meer buikerig zijn?of kan dit niet??

 
Alles wat van buitenaf ingebracht wordt en lichaamsvreemd is, heeft zijn effect. Of het een verklaring is voor je buik en love handles is weet ik echter niet. Hoe zit het met je dagelijkse inname van koolhydraten?

Mike

 
eerlijk gezegd nog teveel ik at erg veel brood 5sneetjes.

nu nog 3 zuurdesem met veel boter en honing,en ik ga aardappels vervangen voor de zoete aardappel, maar ook niet meer elke dag.

nu ik dit schrijf zie ik alleen maar koolhydraten koolhydraten dus dat is wel heel fout.....

 
Het kan ook niet in 1 keer hoor, per week bijvoorbeeld een boterham vervangen voor meer vet/groentes/melk/yoghurtsmoothies/appelsmoothies. En dan gaat het lukken hoor.

 
dat denk ik hoor dirtsa, maar ik dacht als ik nu mijn lijf gaat reinigen, dan gaat het afvallen misschien ook beterder.

want de ontlasting loopt ook niet echt super goed.

wat....helemaal niet goed eigenijk.

gr lola

p.s kun je de yoghurtsmoothies goed bewaren in de koelkast??

 
Ik vraag dit niet voor niets, want daar zit het antwoord op je vraag. De koolhydraten worden omgezet in vet en dat creeert die buik en vetrolletjes.

Mike

 
Een mirena-spiraal heeft nogal wat bijwerkingen, ook opgezette buik en gewichtstoename. Lees hier maar eens:

http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?t=59476

Ik zou hem absoluut laten verwijderen als ik jou was! Niet vanwege het apparaatje zélf, maar vanwege de kunstmatige hormonen die je hele hormoonhuishouding verstoren.

Ik heb ooit ook de pil geslikt, en daar kreeg ik zoveel klachten van dat ik er rigoureus mee gestopt ben en me voor nam nóóit meer kunstmatige hormonen in m'n lichaam te stoppen. Ik heb toen voor het koper-spiraaltje gekozen (zonder hormonen.....m'n huisarts snapte daar niks van) maar om de één of andere reden heeft m'n lichaam dat er tot drie keer toe uitgewerkt. Toen ik er de laatste keer zelfs zwanger van was vond ik het genoeg en heb me gelijk laten steriliseren. Nou ja, ik was toch al 42.

Maar dat je lichaam z'n eigen wil heeft op dat gebied is vrij uniek heb ik begrepen, dus als je dan toch een spiraaltje wilt, neem dan de gewonen koperen. Want kennelijk ben je gevoelig voor de Mirena-hormonen.

 
Dat is wat ik om me heen vaak zie, mensen die denken heel gezond bezig te zijn. Ze eten dan erg weinig en wat ze eten is vooral suikers: fruit, brood met caloriearm beleg ect..

De stofwisseling dus helemaal op de schop en de suikerspiegel op top!

 
eigenlijk had ik het kunnen weten...

komt denk door de verslaving van koolhydraten...stuisvogelsydroom.

maar ik ben veel weg van huis ik bedoel bijna elke dag van 8 tot 15.00,en dan is brood wel gauw gepakt.gemaakt.en meegenomen.hoe doen jullie het op een druke dag??

lola

 
enjoy, ik heb daar ook al over nagedacht.

eigenlijk wil ik de spiraal wel verwijderen, maar ik heb hem eigenlijk genomen omdat ik vreselijk vloeiden en ik heb zo'n onwijse rug/buikkrampen elke maand.

echt zo erg nu is dit idd een heel stuk minder geworden, maar nu na 3jaar heb ik zo iets van het kan nooit natuurlijk zijn zo'n spiraal.

verwijderen daar zie ik vreselijk tegenop, het plaatsen deed zo pijn dus het verwijderen dat is denk ik ook geen pretje maarja wat moet dat moet.

lola

 
Maak een smoothie en neem deze mee. Of neem een liter rauwe melk mee. Of een literpak volle yoghurt. Of een halve liter kwark. Er zijn meer mogelijkheden met weinig of geen koolhydraten dan je denkt, het is vooral een gewoonte die je moet veranderen.

Mike

 
Lola,

Eruit met dat ding! Zoals jij het beschrijft is het van het begin af aan doffe ellende geweest, al vanaf het plaatsen ervan. Weg ermee!

Mike

 
De 2 grootste dikmakers zijn insuline en fructose. Insuline maakt je lichaam aan om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Een te hoge bloedsuikerspiegel wordt veroorzaakt door met name eenvoudige snelle suikers die glucose bevatten (dextrose, sucrose/tafelsuiker) en in mindere mate eenvoudige langzame suikers (lactose) of complexere suikers (celluluse en zetmelen). De complexere suikers bevatten dus ook veel glucose, maar die komt langzaam vrij en beïnvloedt je bloedsuikerspiegel veel minder. De glycemische index geeft een indicatie of een product veel of weinig invloed heeft op de bloedsuikerspiegel en insuline-aanmaak. Meer info hierover en een lijstje van producten in een post van mij op deze topic. Een GI van 50 of hoger wordt gezien als een snelle suiker. Snelle suikers verminderen of vermijden helpt dus bij het voorkomen van vetrolletjes. Vetten en eiwitten stabiliseren juist de bloedsuikerspiegel, maar zijn hierin niet opgewassen tegen de effecten van snelle suikers.

De andere dikmaker is fructose. Je lichaam kan erg weinig met fructose en zal deze opslaan als vet in je lichaam, vooral rond de buik- en heupstreek! Fructose zit met name in zoet fruit en alles wat van zoet fruit is gemaakt zoals fruitsap en diksap. Andere bronnen van fructose zijn honing en vooral ook agavesiroop. Een molecuul tafelsuiker bestaat uit een synthese van glucose en fructose en is dus voor 50% fructose. Dus alles wat met suiker wordt gezoet jaagt via de glucose je insulineniveau omhoog en via de fructose werkt het de vorming van buikvet in de hand.

Quote:
ik ga aardappels vervangen voor de zoete aardappel


Wees je ervan bewust dat zoete aardappelen ook koolhydraten bevatten, zelfs meer dan gewone aardappelen! In deze post heb ik een rijtje gegeven van koolhydraatgehaltes in de bekendere voedingsmiddelen.

Al bij al kan gezegd worden dat zowel honing als zoete aardappelen betere bronnen zijn van koolhydraten, dan gewone aardappelen of tafelsuiker. Dit wegens een hoger gehalte aan nutriënt en een lager gehalte aan anti-nutriënten. Ook zuurdesembrood is een betere bron dan gistbrood. Maar agavesiroop en de meeste snelle suikers zijn een ramp voor je lichaam!

 
ja ik weet het ik moet wel ff moet verzamelen om naar de H.A te gaan maar ik ga hem verwijderen de maat is nu vol.

gr lola

 
Mike

Die kwark of joghurt... die bevatten geen enzymen meer, wel lactose= suiker... Is dit dan wel zo goed?

Ik eet op het moment helemaal even geen zuivel, enkel soms wat geitenjoghurt/kaas. Ik durf het niet zo goed meer vanwege de lactose.

 
@ lola, ik heb ook een mirena spiraal gehad, maar na 1 jaar was het wel genoeg. Mijn acne nam extreme vormen aan en na 1 jaar afzien, vond ik het wel genoeg. Het plaatsen was inderdaad heel pijnlijk, maar eruit laten halen was geen enkel probleem, geen pijn. De huisarts had het ook snel gedaan. Ik ben afgelopen maart ook gestopt met de pil (waar ik weer mee was begonnen na de mirena spiraal). Ik wil echt een keer mijn hormonen hun normale gang laten gaan, want al die jaren de pil en de mirena hebben mijn lichaam geen goed gedaan.

Op dit forum hebben we het eerder een keer over zware ongesteldheid etc. gehad, maar kan het zo snel niet vinden. Toen was de conclusie dat met de verandering van dieet, door ontgiftiging, hormonen meer in balans komen en de ongesteldheid minder zwaar wordt. Als dat niet helpt, beter naar natuurgeneeskundige specialist gaan voor hulp om hormonen in balans te brengen.

 
Je zult zien dat als je beter eet, ontgift, meer zuurstof in je donder ( Mike) krijgt, dat dan je menstruatie weer normaal gaat worden.

Ik liep 2 jaar geleden ongeveer leeg, had tampons en nachtmaandverband en dan nog moest ik regelmatig verschonen en 's nachts altijd het beddegoed vies. Gatver. Nu nog dag of 3, tweede dag het heftigst, maar komt niet in de buurt van jaren geleden.

Ook geen hoofdpijn meer net voor en tijdens de menstruatie.

Ik verdroeg trouwens ook geen enkele pil en ook een spiraaltje niet. Dus al vroeg besloten geen troep meer in mijn lichaam. ( van daar ook onze 5 kinderen :D )

 
Enjoy, waarom raad jij het koperen spiraaltje aan als je eigen lichaam het zelf driemaal heeft afgestoten?

Het lijkt me wel duidelijk dat je lichaam aangaf dit niet goed voor je te zijn. Ik vind het ook vreemd dat vrouwen zo gemakkelijk vreemde voorwerpen in hun meest private lichaamsdelen laten steken, van zodra het wordt aanbevolen door de dokter (''God").

Er wordt veel te veel met vrouwenlichamen gesjoemeld in de medische wereld. Vrouwen zijn de cashcowsvan de gynaecologie.

Wat daar allemaal wordt uitgevreten is ronduit barbaars!

Kunstmatige hormonen zoals 'de pil', een implantaat enz zijn inderdaad heel slecht voor je gezondheid. Het verhoogt de kans op kanker, trombose, hartaanval, hoge bloeddruk, geboortedefecten, osteoporose, allergieën, onvruchtbaarheid, galblaasziekte, depressie, verlies van libido,..

En van het koperen spiraaltje heb ik gelezen, dat het koper wordt afgegeven in de baarmoeder wat wederom een tekort aan zink kan creëren en zink is ook erg belangrijk voor de hormoonhuishouding en je botten.

Verder doet het oestrogeen in de anticonceptiepil vitamine B6 verminderen en de lever heeft het hele arsenaal aan vitamine B's nodig om te kunnen ontgiften en oestrogeen te deactiveren. Vitamine B6 helpt ook oestrogeen te verminderen en progesteron te verhogen.

Er is een direct verband tussen een verhoogd niveau van insuline en oestrogeen. Zoals hierboven al is aangehaald door Dennis is insuline een dikmaker en zal het vet veelal in de buik worden opgestapeld. Maar ook het stresshormoon cortisol kan een dikke buik veroorzaken en er is ook een correlatie tussen verhoogde insuline en cortisol levels.

 
Quote:
Enjoy, waarom raad jij het koperen spiraaltje aan als je eigen lichaam het zelf driemaal heeft afgestoten?


Tja, beter helemaal niéts natuurlijk :oops:

Maar ik bedoelde, als je dan tóch een spiraaltje wil, dan maar beter één zonder hormonen.

Dat van dat koper wist ik niet.

En volgens de gynaecoloog maak je zelden mee dat ze er spontaan weer uitkomen. De eerste twee keer had de huisarts ze geplaatst, en de derde keer stuurde hij me naar het ziekenhuis en de gynaecoloog had ook zoiets van: "die huisarts kon er niks van."

Maar nee hoor, wéér zakte hij helemaal naar beneden (of werd door m'n lichaam naar beneden gewerkt).

Eruit halen is inderdaad nagenoeg gevoelloos.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.488
Berichten
511.572
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan