Ik hou erg van -met name pure- chocola. Maar ik probeer de laatste weken m'n koolhydraatinname te beperken en suiker is nu helemáál een NONO voor mij.
Dus ook geen chocola meer gegeten, en hoewel ik het niet echt mis verlang ik er soms wel een beetje naar (in de zin van jammer dat ik het niet meer kan eten).
Ik vroeg me dus af of rauwe cacao een alternatief is. Je hebt het in poeder en in "nibs" zag ik. Dat laatste is misschien lekker door de yoghurt. En van het poeder vond ik (door Joey gepost) een lekker recept in combinatie met gesmolten santen.
Maar is rauwe cacao echt zo onschadelijk of zelfs gezond? Heeft het geen effect op je bloedsuikerspiegel?
En hoe zit het dan met de gewone cacao van bijvoorbeeld Droste en Van Houten? Daar zit toch ook geen suiker in?
Ik heb ooit wel een carob poeder geprobeerd, zou ook een alternatief voor cacao zijn, maar daar vond ik echt kraak noch smaak aan
Dus ook geen chocola meer gegeten, en hoewel ik het niet echt mis verlang ik er soms wel een beetje naar (in de zin van jammer dat ik het niet meer kan eten).
Ik vroeg me dus af of rauwe cacao een alternatief is. Je hebt het in poeder en in "nibs" zag ik. Dat laatste is misschien lekker door de yoghurt. En van het poeder vond ik (door Joey gepost) een lekker recept in combinatie met gesmolten santen.
Maar is rauwe cacao echt zo onschadelijk of zelfs gezond? Heeft het geen effect op je bloedsuikerspiegel?
En hoe zit het dan met de gewone cacao van bijvoorbeeld Droste en Van Houten? Daar zit toch ook geen suiker in?
Ik heb ooit wel een carob poeder geprobeerd, zou ook een alternatief voor cacao zijn, maar daar vond ik echt kraak noch smaak aan