Orgaandonatie

AP

New member
ik heb helemaal geen probleem met orgaandonatie. ik snap eerlijkgezegd niet dat mensen dit zo erg kunnen vinden. als je toch al bent overleden, heb je toch niks meer aan je lichaam? waarom je lichaam weg laten stoppen in de grond en weg laten rotten, als je er zo veel mensen mee kunt helpen?
 
G

Guest

Guest
Heb je jezelf voldoende verdiept in de keerzijde van orgaandonatie?http://www.voedingisgezondheid.nl/Orgaandonatie.html
 
G

Guest

Guest
Duidelijk niet Binc! AP weet niet dat een donor niet dood is op het moment van uitname van de organen. De uitname zelf is juist de doodsoorzaak.
 
G

Guest

Guest
Daar ging ik idd ook vanuit Elkedageenei dat AP hiervan niet op de hoogte is. Vandaar dat ik ook de link met info had geplaatst. Hersendood betekent niet dat je dood bent.
 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Christenen opgelet:De lobbygroep Dying to Live in Australië heeft een reclamefilm gemaakt om een debat over orgaandonaties op gang te brengen. De reden hiervoor is dat er groot gebrek aan organen voor transplantaties is. Het doel van de lobbygroep is dat meer mensen zich als donor laten registreren.

In de film zie je twee Romeinse soldaten die Jezus, die aan het kruis hangt, vragen of hij zijn organen zou willen doneren. Jezus zegt ja en de soldaten vragen dan of hij zich kan voorstellen om zich online in te schrijven als orgaandonor. Met behulp van een speer geven de soldaten een mobiele telefoon, zodat Jezus zijn toestemming kan geven.https://fenixx.org/2018/10/19/jezus-wordt-orgaandonor/

Mike
 

Gerard

Well-known member
'In zijn boek Droomvlucht in coma vertelt Jan Kerkhoffs wat hij, toen hij door complicaties na een hersenoperatie door neurologen hersendood was verklaard, allemaal bewust had ervaren. Alleen omdat zijn familie orgaandonatie had geweigerd kon hij over deze ervaringen een boek schrijven, nadat hij na drie weken in coma te hebben gelegen tot ieders verrassing weer bij bewustzijn was gekomen.'

Uittreksel van: Lommel, Pim van. 'Eindeloos bewustzijn'. iBooks.
 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Organ donor? Organs are cut out of patients’ bodies even while they are conscious and aware, horrifying new science study revealshttps://www.naturalnews.com/2019-04-17-human-organs-are-cut-out-of-patients-bodies-even-while-they-are-conscious-and-aware.html

Mike
 
G

Guest

Guest
De nieuwsbrief van Annet Wood:

Vandaag veel nieuws in de media rond de hersendood
Volkskrant spreekt duidelijk uit dat de hersendood minder onomkeerbaar zou zijn dan dat wordt gedacht
Dit moet toch een behoorlijke eye-opener zijn voor Nederland hoop ikhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/doorbraak-met-mogelijk-verstrekkende-gevolgen-dood-brein-vertoont-na-uren-weer-activiteit~b1561c57/?fbclid=IwAR27lmkunQJoWEWORrBN-KvfxNA0HQ7Qlg5XPbWdU7AWfzX3cHZbKFInLXo&utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free
Annet Wood
 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Binnen een ‘opt-out’ systeem voor iets als orgaandonatie tast men het recht op zelfbeschikking en het recht op lichamelijke integriteit aan (onaantastbaarheid van het lichaam, Artikel 11 van de grondwet). Zelfbeschikkingsrecht betekent dat je zelf mag bepalen hoe jij je leven wil leiden. Een ‘opt-out’ systeem druist hier tegenin omdat de overheid voor jou bepaalt dat je ‘geen bezwaar’ hebt tegen orgaandonatie tenzij je zelf actie onderneemt om de overheid te vertellen dat je wel bezwaar hebt. Volgens het recht op lichamelijke integriteit mag je niet zonder toestemming of goede reden aan iemand zijn lichaam komen. Dit gebeurt dus wel als men organen uitneemt van een overledene die hier geen toestemming voor gegeven heeft. Van een ‘goede reden’ kan je ook niet spreken bij iets als orgaanoogst omdat de overledene hier zelf geen baat bij heeft (dit is dus wat anders dan ongevraagd iemand reanimeren).https://tpo.nl/2019/05/26/opt-out-systeem-orgaandonatie-tast-recht-op-zelfbeschikking-en-lichamelijke-integriteit-aan/

Mike
 
G

Guest

Guest
Annet is echt goed bezig. Ze heeft al een keer een lezing bij mij gegeven. Op 9 oktober komen Ger Lodewick en Maarten Oversier samen een lezing geven. Annet en Ger staan over dit onderwerp zij aan zij.
Ik zal de lezing hier zsm plaatsen.
@Mike dit wordt de tweede lezing die ik bij de kefirboerderij organiseer in de jou bekende zaal! De eerste was door Kees de Lange over klimaat en energie, afgelopen voorjaar.
 
G

Guest

Guest
Lezing 'Wat je moet weten over orgaandonatie' op 9 oktober door Ger Lodewick en Maarten Oversier.
Deze bijeenkomst bestaat uit twee delen: Ger Lodewick informeert ons m.b.v. PowerPoint en video; Maarten Oversier legt vervolgens de focus op mogelijke implicaties na het sterven.

Ger Lodewick
Ger heeft ruim 22 jaar onder-zoek gedaan naar orgaandonatie en heeft er regelmatig kritisch over gepubliceerd. Om ‘postmortale’ orgaandonor te zijn, moet je hersendood verklaard worden en dan ben je plotseling een ‘beademd stoffelijk overschot’ (art. 14 van de wet op de orgaandonatie). De in Duitsland zeer bekende transplantatiechirurg Rudolf Pichlmayr zei vlak voor zijn dood iets heel interessants: “Als we de samenleving volledig zouden voorlichten over orgaantransplantatie, krijgen we geen organen meer.” Hoezo, wat is hier aan de hand en wat mogen wij niet weten?

Maarten Oversier
Maarten heeft, als reïncarnatietherapeut, te maken gehad met mensen die een orgaan ontvingen en met de daarbij optredende complicaties. De gestorvene blijkt zich niet of nauwelijks bewust te zijn dat hij/zij dood is. De afwezigheid van zielsbesef, overigens voor beide partijen, blijkt dan de grote oorzaak van afstotingverschijnselen te zijn. Het te vervangen orgaan draagt ook een wezenlijk verhaal dat men dient te begrijpen alvorens dat orgaan wordt weggegooid. Los van de ethische afwegingen, is er op deze spirituele niveaus goed werk te verrichten. Maarten is meermalen getuige geweest van behoorlijke verbetering nadat er zielsbesef kwam. De inzichten die men hiermee heeft verworven, maken de discussie over ‘wel of niet’ diepgaand en meer gecompliceerd.

Praktische info en aanmelden:

https://www.neemjegezondheidineigenhand.nl/lezing-orgaandonatie-9-oktober-2019/
 
G

Guest

Guest
Zo ontzettend snel staan artsen te springen om een mens te beroven van zijn of haar organen! Werkelijk zielloos en schandalig!


https://www.ad.nl/bizar/hersendode-man-hoort-hoe-artsen-organen-willen-wegnemen~a72fbba4/
 
G

Guest

Guest
Op 9 oktober, a.s. woensdag dus is er een lezing over orgaandonatie door Ger Lodewick en Maarten Oversier. Ger legt het echte medische en ethische verhaal uit en Maarten legt onder ander uit wat dit voor het zielsbesef betekent, gebaseerd op zijn meer dan 25 jarig succesvolle voorouderlijk werk, nl regressie- en reïncarnietherapie. Hij woont jaarlijks een paar weken tot een maand bij de Noordamerikaanse Indianen, en is dus helemaal op de hoogte van het leven van natuurvolkeren. Dit verwerkt hij vaak in zijn verhaal. Erg interessant dus.
Meer informatie en aanmelden via: https://www.neemjegezondheidineigenhand.nl/lezing-orgaandonatie-9-oktober-2019/
 

Godsgeschenk

Well-known member
https://www.ninefornews.nl/mensen-geen-idee-orgaandonor/
Op 21 oktober om 21.00 uur op NPO 2 zie je in Leve de organen meer hierover en de vergaande gevolgen die de nieuwe wet heeft op orgaandonoren en hun nabestaanden.

Ik ben eens benieuwd wat hun bericht is? NPO en eerlijk....

Dorothé
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.415
Berichten
435.062
Leden
8.553
Nieuwste lid
sophiabatterton
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan