Ontgiften

Isabella

New member
Hallo,

Misschien eerst even voorstellen. Ik ben 38 jaar en ben al enkele jaren volledig biologisch aan het eten. Ik ben vegetariër, maar eet wel eieren en soms vis.

Verder word ik homeopatisch behandeld, maar ik geraak niet af van mijn aften en mijn bloeddruk stijgt wanneer ik veel stress heb.

Dagelijks drink ik 2 koppen groene thee. Ik zou graag willen ontgiften, omdat ik veel last heb van vermoeidheid.

Kan mij iemand aanraden wat ik best kan nemen om te ontgiften?

Alvast bedankt!

Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, maar weet niet of ik goed bezig ben en wat ik best kan veranderen.

Groetjes Isabella

 
Hallo Isabella en welkom hier.

Je zulr er misschien niet blij mee zijn, maar vegetarisme is niet iets wat hier gepromoot wordt. Dierlijke, verzadigde vetten komen de meesten van ons tekort.

Lees je eerst in bij het : alleen lezen topic.

Daar staat erg veel informatie.

Voor ontgiften kun je beginnen met de H202/foodgrate, en dit langzaam opbouwen en lees over de lever/galreinigingen, je hebt het boek van andreas moritz, er is ook een milde variant.

Die staat beschreven op dit forum.

En het is frustrerend als je denkt zo gezond mogelijk te eten en je loopt nog steeds tegen problemen aan. Dan is het belangrijk stap voor stap uit te vinden waar deze problemen mee te maken hebben.

Denk ook aan biologische rauwe melk, je kunt hier zelf kefir/yoghurt van maken.

Zuurdesembrood zelf maken, en koolhydraten uit granen steeds verder afbouwen.

Ik zelf ben gek op eigengemaakte bouillon van botten(van grasgevoerde beesten), voor jou als vegetarier valt dit natuurlijk af.

Mike(fatsnotbad) is overigens zelf 19 jaar lang vegetarier geweest, hij kan je veel meer vertellen over waarom hij juist weer is overgestapt op het eten van veel dierlijke produkten/vetten.

 
Hallo Isabella, welkom hier! Bij ontgiften denk ik ook aan vers geperste juices van groente en misschien een klein beetje fruit, Chlorella, Spirulina, tarwegras, gerstegras. Verder koffieklysma's al kan ik me goed vorstellen dat je eerste reactie er een van afschuw is maar toch....het valt reuze mee.

 
Isabella,

welkom.

Alle goede adviezen ten spijt, doe het rustig aan.

Te snel ontgiften kan heftige reacties geven, zo erg dat je afhaakt en verder van huis bent dan eerst.

Ga eerst je kunstboters vervangen door (biologische) roomboter.

Ga het ongeraffineerde keltische zeezout gebruiken. Zie handige adresjes: https://www.fatsforum.nl/topic.php?id=138

En de (biologische) rauwe melk is ook een prima ontgifter en zeer voedzaam.

Persoonlijk denk ik dat je meer dierlijke producten (lees verzadigde vetten) toe moet gaan voegen wil je echt van je klachten afkomen.

Hier vind je het alleen lezen topic, met teksten van Mike: https://www.fatsforum.nl/forum.php?id=4

Het staat onderaan de hoofd pagina.

En vooral veel lezen op het forum dan krijg je al heel veel antwoorden.

Rechtsboven aan elke pagina vind je een zoekfunctie.

 
Een hart onder de riem voor een ieder die een gezondere toekomst wil:

Er zijn een aantal mensen in onze nabije omgeving die wij op dit pad verder helpen.

Een man is nu 5 maanden bezig en heeft afscheid genomen van de prednison.

Zie het sarcoïdose topic: https://www.fatsforum.nl/topic.php?id=361&page=2

Maar hij is rustig aan begonnen met roomboter, een 1/2 beker rauwe melk per dag (nu meer hoor), keltisch zeezout en na 1 maand de H2O2. Hij kreeg langzamerhand weer gevoel in zijn voeten en handen. Heel veel energie.

Maar hij voert rustig aan dingen in, biologische voeding, het juiste brood (wel minder dan eerst), meer verzadigde vetten door vlees.

Zijn specialist snapt er niets van.

Maar hij zegt zelf, ik doe het rustig aan want dan weet ik ook welke reactie waar van komt.

Een vrouw van 50 jaar bij mij op het koor waar ik zing.

Is hartpatiënte, slikte medicijnen i.v.m. cholesterol en bloeddruk.

Ze is 1/2 januari gestart met: roomboter, rauwe melk, rauwmelkse kaas, keltisch zeezout en later H2O2.

Ze zit nu op 13 druppels 35%, 1x per dag.

Ze had altijd last van koude handen en voeten, nu begint alles te stromen en heeft ze warme handen en voeten.

Ze is gestopt met haar statines, haar cholesterol is prima. Ze slikte ook bètablokkers. Moest ze van de dokter blijven doen.

Maar zelf wilde ze het niet meer. Ze gaf aan dat die bètablokkers ook haar bloeddruk verlaagde en dat die al laag was en dat ze zich er niet goed bij voelde. De dokter praatte haar bang maar ze is er mee gestopt. Laatst moest ze voor controle en alles was prima, ze slikt nu nog 1 medicijn en daar wil ze ook vanaf.

Ze had een cyste op haar hand, die moest operatief verwijderd worden.

Toen zei ze al, het doet nog niet zeer dus ik wacht er nog mee. Nu is die cyste verdwenen.

Maar ze zegt zelf: ik doe het rustig aan allemaal. Ze heeft afgelopen zondag, tijdens de kennismiddag met Mike bij ons in Spierdijk de lugol's gekocht, in januari heeft ze levertraan gekocht. Langzamerhand voert ze dingen door zodat ze ook weet wat welke reactie oplevert.

Dit zijn zulke leuke dingen om mee te maken.

Dat je iemand bewust maakt van wat ze eigenlijk allemaal in hun mond stoppen en wat het werkelijk zou moeten zijn.

En ze gaan dan allemaal verbeteringen doormaken en klachten die verdwijnen.

Daar doe je het voor.

 
In de topic over vasten is ook de nodige informatie over het onderwerp ontgiften te vinden. Ik vind vasten een geweldige manier om te ontgiften!

 
Ik wil jullie allereerst bedanken voor de talrijke reacties. Ik ga jullie info goed doorlezen voordat ik mijn keuzes maak. Wat het eten van vlees betreft, daar heb ik heel wat bedenkingen bij. Ik ben sinds 2003 gestopt met het eten van vlees, maar ben nooit een echte carnivoor geweest. In 2007 ben ik terug een beetje vlees gaan eten, maar daar ben ik snel vanaf gestapt. Heb nooit een tekort gehad aan vitamine B6 en B12.

Verder heb ik zeer veel interesse in het starten met H202 en het gebruiken van Keltisch zeezout, maar ook hierover wil ik eerst meer weten.

 
Aften zijn een uiting van een candida woekering in je darmen. Niet zo gek wanneer je vegetarier bent omdat je dan voor je brandstof hoofdzakelijk bent aangewezen op koolhydraten. Ik zou dus zeggen de koolhydraten afbouwen (de voeding van de candida) en je darmflora opnieuw gaan opbouwen met probiotica. Kokosolie verschaft je een goede nieuwe energiebron en is tegelijkertijd ook heel goed vanwege de antibacteriele werking van het laurinezuur dat daar in zit.

 
Aften worden eveneens veroorzaakt door maagzuur dat omhoog komt, helemaal tot in de mond. Je bent inderdaad candida aan het voeden door je op koolhydraten gebaseerde, vegetarische voedingspatroon. Dit is een bron van stress voor je lichaam, waardoor je bijnieren verzwakken en je minder maagzuur produceert. Dit gaat ten koste van de eiwitvertering. Eiwitten kunnen alleen door voldoende maagzuur worden verteerd. Bovendien is een vegetarisch voedingspatroon niet rijk aan voldoende complete eiwitten, waardoor het lichaam het signaal krijgt dat er minder maagzuur nodig is. Lees dit artikel eens. Uiteindelijk maak je je eigen keuzes, maar als je schrijft dat je probeert zo gezond mogelijk te eten, dan moet ik dit helaas tegenspreken.

Mike

 
Ik was even heel enthousiast gestart met een voorjaarskuurtje.. IPV chlorella had ik paardenbloem genomen, omdat deze ook erg goed en helend zou werken voor de lever. Het is heel gek wat er gebeurd nadat ik dit heb ingenomen.. Ik krijg last van mijn ogen, soort slecht, troebel zicht en voel me ook wat licht in mijn hoofd. Eerst dacht ik dat dit toeval was, dus nog eens geprobeerd ..

Geen toeval,

de paardenbloem werkt schijnbaar heftiger voor me dan de chlorella.. Duidelijk voor mij is nu dat mijn lichaam moeite heeft om te ontgiften, met name de lever..

Ik wordt heeeel moe en heb zure ontlasting..

Ga het dus even wat rustiger aan doen, maar wil ook dat mijn lever weer gaat functioneren zoals het hoort...

 
interessant Ikke, heb jij capsules genomen of thee gedronken van paardebloem?

 
Ik heb gemalen paardenbloemblad genomen van Jacob hooy,

ik doe dit door de smoothie ´s ochtends, het is wat bitter maar met wat kokos proef je dit niet en vind ik het lekker.

 
ok bedankt, ik heb nog theezakjes met een mengsel van kruiden waaronder paardebloem specifiek voor de lever en galwegen, die zal ik dan eerst maar eens opgebruiken. Anders zou ik gewoon paardebloemblaadjes uit de natuur kunnen halen en die zelf vermalen, want dat groeit overal en het is goedkoper.. :wink:

 
@ikke

ik ben ook al een tijd bezig met het ontgiften van mijn lever. Hiervoor heb ik 2x 30 dagen een now foods lever detox en regenerator gebruikt. Werkte aardig goed, me lever voel ik nu werken en me ontlasting is enorm verbeterd. Nu heb maak ik ook nog altijd smoothies en gooi ik er ook curcuma + citroensap + cayennepeper + kaneel en volgende week neemt het kruidenvrouwtje bij ons op de markt voor mij paardenbloem en mariadistel mee. Ik ben ook erg benieuwd naar de effecten dan. Ik neem ook trouwens al meer dan een jaar chlorella. Zit tegenwoordig ook weer op 10 gram.

Mijn vader heeft trouwens last van aften op dit moment, best erg. Deukjes in zijn tong en het doet pijn. Ik zei al dat het door de lever pillen komen. Ik heb het ook gehad. Ze nemen nu een week ofzo die lever pillen.

Maar we eten tegenwoordig ook meer lever, en vandaag nog rauwe kalfslever in de smoothie gedaan dus dat drinkt hij ook. Is dit een normale reactie, of heeft het ook met candida te maken eventueel? Ohwja en dan ook nog de geferm. levertraan+boterolie dat we erbij nemen sindskort. Ontgiftingsverschijnselen?

 
@caveman86

Ik zou ook zeker even naar Alpha Liponzuur kijken als je je lever nog meer wil ondersteunen.

 
@ahealthylife

Ik heb even gegoogled op Alfa-liponzuur o.a. hier wat ik wel goede informatie vond bevatten. Maar ik kan daar niks lezen over het verbeteren van de lever.. het gaat voornamelijk over het helpen bij de carb verbranding en het werkt als een anti-oxidant. Daarbij had ik ergens anders gelezen dat je wel de R+ moet hebben, anders is het bijna nutteloos.

Wat doe alfal liponzuur voor de lever in jouw ogen?

ik wil wel even een edit maken: ondertussen zat ik een beetje te zoeken op die ortho site en vond ik dit stuk over de lever:

Quote:
Lever- en galblaasproblemen

Algemene ondersteuning: omega-3 vetzuren, choline, probioticum, cordyceps, alfaliponzuur, vitamine C, vitamine E, MSM, molybdeen, zink, selenium, magnesium, psylliumvezels, alsemkruid (kuur), vitamine B-complex, chlorofyl (chlorella/spirulina), vitamine A, astaxanthine

Galstenen: magnesium, vitamine C, omega-3 vetzuren, choline/inositol, psylliumvezels, probioticum, MSM

Hepatitis: alfaliponzuur, vitamine C, vitamine E, probioticum, choline, cordyceps, selenium, zink, MSM

Leverreiniging: MSM, alfaliponzuur, vitamine B-complex, vitamine C, vitamine E, alsemkruid (kuur), chlorofyl (chlorella/spirulina)

Niet-alcoholische leververvetting: alfaliponzuur, vitamine E, zink, magnesium, vitamine D, probioticum, co-enzym Q10/ubiquinol, vitamine B-complex


kennelijk benoemen ze het hier wel, maar is het niet belangrijk genoeg om het te vermelden in het stuk over alfaliponzuur zelf.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.493
Berichten
512.978
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan