• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

mijn yoghurt word niet dik, wat doe ik verkeerd

blumchen21

New member
mijn oma verwarmde het ook niet maar ik weet niet precies wat ze deed (en ik kan haar ook niet vragen). ik heb als kind veel wei gegeten weet iemand hoe je die maakt?

 

Tanja

New member
Als je yoghurt door een doek laat uitlekken heb je wei (= dat wat er uitlekt, dus wel opvangen). Door een koffiefilter kan ook.

 

Laila Lali

New member
Ik krijg wel dikke yoghurt, gebruik altijd mijn eigen yoghurt om aan de rauwe melk toe te voegen, maar mijn yoghurt is altijd een beetje slijmerig, hebben jullie dat ook? Dus wel dik en blobbig, maar met een ander soort slierten, wat slijmeriger....

 
G

Guest

Guest
Hoi Laila Lali, dat heb ik dus ook. Dat vertelde ik bij die boer waar ik mijn melk haal en toen kreeg ik dus bovenstaande reactie van die man.

 
G

Guest

Guest
Laila Lali, ik zie dat bij mij ook weleens en vooral bij de "gewone yoghurt" met linksdraaiend melkzuur.

Sinds paar weken maak ik yoghurt met rechtsdraaiend melkzuur en dan zie je dat "slierterige" niet en heb je een heerlijke lobbige yoghurt. Ik laat hem wel altijd wat uitlekken omdat ik van hele dikke kwarkachtige yoghurt hou.

 

Laila Lali

New member
Ik heb demeteryoghurt gebruikt voor mijn starter. Ik zal het eens proberen met die yomio van Demeter. Kijken of het dan beter is...

 

Jacqie

New member
@Laila lali (leuke naam), die is toch ook rechtsdraaiend?

@Marijan Ik maak het ook met rechtsdraaiend melkzuur, zover ik weet zijn bijna alle yoghurts op basis van rechtsdraaiend omdat dit gezonder en beter verteerbaar is dan linksdraaiend.

Maar ik heb ook een licht slijmerige yoghurt die bijna van de lepel 'drilt'. Ik vind het niet zo erg, mijn echtgenoot vind het behoorlijk wennen. Het drillen wordt wel minder naar mate de yoghurt een paar dagen oud is.

 

pautje

New member
Als je zelf yoghurt maak moet hij dan nog een beetje lauw zijn als hij na 24 uur uit de koelbox komt? Of mag hij wel koud zijn?

Hoe komt die bij jullie eruit?

 

Bull

New member
Hier is het gewoon gelijk aan de omgevingstemperatuur van de keuken ongeveer 20 graden.

Dan gaat het een nachtje de koelkast in en is het dikke lijmerige yoghurt de volgende morgen.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.163
Berichten
314.086
Leden
7.575
Nieuwste lid
Jeroen Blokzijl
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan