kokosmelk

Quote:
Ingrediënten Kokos, water.

De vraag is of het om ongeraffineerde kokos gaat.


Dat vraag ik me dus al een tijdje af met mijn kokosrasp. Dit is welliswaar biologisch en ik maak er kokosmelk en andere dingen van, maar het kan nog steeds geraffineerd zijn. Misschien is het wel "afval"?

Wie kan hier een lichtje op schijnen?

 
http://chriskresser.com/3-reasons-why-coconut-milk-may-not-be-your-friend

&hd=1
Quote:
Homemade Coconut Milk Recipe from Dried Coconut



http://www.freecoconutrecipes.com/index.cfm/2009/12/11/homemade-coconut-milk
Quote:
We are often asked at Tropical Traditions why we do not sell any packaged coconut milks. The answer is that we have never found a packaged coconut milk that meets our high standards. It is a processed product, and freshly made coconut milk will separate and spoil quite easily. The water is heavier than the natural coconut oil, so the water sinks to the bottom and the oil tends to float on top after leaving it sit for a while. Commercially packaged coconut milks must add stabilizers to keep the product from separating, and often these stabilizers are in such a small quantities that they are not listed as ingredients on the labels. It could be soy lecithin, or something like guar gum which can cause problems for people who are gluten intolerant. The product then needs to be packaged in air-tight containers to preserve it, and this is often done in metal cans that have aluminum inside, and potentially Bisphenol A (BPA). Since canned coconut milks are over 90% water, you have to be concerned about the source of water that was used in packaging as well. The best coconut milk is one you make fresh yourself!

Since most people reading this probably do not live in tropical places where you have access to fresh coconuts, the best way to make fresh coconut milk is from a high quality organic dried coconut that is not treated with sulfites and is not sweetened. If you live in a non-tropical climate and see fresh coconuts in your local grocery store, its a good bet that they have already started to mold as fresh coconuts have a very short shelf life. They start molding within a couple of days. Some coconuts that are imported to the U.S. are apparently irradiated to prevent them from spoiling.

The recipe in this video is a simple recipe anyone living in a non-tropical climate can make with a high speed blender and a top quality organic dried coconut. It takes about 10 minutes (or less) and we demonstrate just how easy it is to make your own fresh coconut milk in the video. If you do not use the coconut milk right after you make it, keep it in the refrigerator for up to 24 hours.


FODMAPS (fructoses die door mensen slecht worden geabsorbeerd):
Quote:
Studies have found that restricting FODMAPs can significantly improve the symptoms associated with IBS, IBD and fructose malabsorption.

What does this have to do with coconut milk, you ask? According to Drs. Gibson & Barrett, experts in fructose malabsorption, coconut milk is is a FODMAP and should be avoided by people with digestive conditions like IBS & IBD.


40 procent van de Westerse mensen heeft last van fructose-malabsorptie: http://www.wjgnet.com/1007-9327/13/5687.pdf

Meer info over FODMAPs: http://chriskresser.com/fodmaps-could-common-foods-be-harming-your-digestive-health

Quote:
Even in healthy people without fructose malabsorption, however, only about 20-25g of fructose can be properly absorbed at one sitting.


 
Ik heb 2 vragen.

Ik heb ook wel eens zelf kokosmelk gemaakt, op de wijze die hier ook beschreven staat. Maar ik vind het echt veel minder lekker dan uit een blik. Ik gebruik meestal die van terrasana, die heeft een heerlijke dikke room laag bovenop. Als ik zelf kokosmelk maak, dan krijg ik geen roomlaag. Hoe doen jullie dat?

De kokosmelk van terrasana is vrij prijzig. Nu heb ik laatst deze gekocht:

https://www.pit-pit.com/nl/kokosroom-creamed-coconut.html

Scheelt aanzienlijk in prijs en smaakte op zich ook best goed. Is dit een beetje een fatsoenlijke vervanger?

 
Als je de kokosmelk een nachtje in de koelkast hebt laten staan zit er ook een roomlaagje op. Ik vind de zelfgemaakte soms ook iets minder lekker vet, misschien is mijn blender niet krachtig genoeg.

Die kokosroom kun je ook gebruiken.

 
Na een nacht in de koelkast zit er nog steeds geen room laagje op. Misschien is mijn blender dan inderdaad ook niet krachtig genoeg.

 
Probeer het eens door de blender 10 minuten op de hoogste stand te laten draaien. En daarna de oplossing filteren en het restant ook goed uitknijpen.

Manon

 
Joey, ik wil heel graag kokosmelk laten fermenteren. Zou je je recept willen beschrijven? Of is het hetzelfde als met kefir drank?

Ik lees het graag hier op het forum, alvast bedankt! (kokosmelk maak ik door 2 cups kokosrasp te blenden met 1 liter gekookt water, dan door de slowjuicer en de melk opvangen, beetje vanille erdoor en klaar. Ik vries ze per portie in) Wat denk je zou je gefermenteerde kokosmelk ook in kunnen vriezen, klaar voor gebruik?

 
Onlangs heb ik een tekortentest laten doen door Marijn (nogmaals dank daarvoor!), en daar is onder andere uit gebleken dat het onverstandig is om rauwe melk te drinken en de rauwmelkse producten te laten staan. Dit alles heeft te maken met de exorfines in mijn lichaam die normaal gesproken opgeruimd worden door het DPPIV enzym, waar ik dus een tekort aan heb. Vanwege dit alles wil ik graag kokosmelk gaan maken en gaan gebruiken. Het kokosschaafsel ga ik kopen bij www.pit-pit.com en kost daar €4 per kg. Heeft iemand hier ervaring met deze site?

Als ik heet gefilterd water gebruik gaan er dan goede stoffen verloren, of kan ik beter water van max 40 graden gebruiken, wat ook voor de rauwe melk geldt?

 
Als je "rauwe" kokosmelk wil maken, dan moet je verse jonge kokosnoten kopen (toko) en daar melk van maken. Dat schaafsel zit al niet veel leven meer in en kun je gerust heet water gebruiken. Mineralen en vetten blijven ook boven 40 graden intact.

 
Ok! Maar ik neem aan dat wanneer ik melk maak van dat schaafsel, dat deze altijd beter is dan de kokosmelk die in de winkel te koop is???

 
Kokosmelk ik de winkel zit in blik/pak welke bpa bevat en vaak ook nog andere toevoegingen, dus daar ben je dan i.e.g. vanaf. Ik maak het ook vaak zelf van schaafsel, goedkoper en van wat je overhoud kun je nog kokosmeel maken (scroll naar beneden): http://gezondgestel.nl/zelf-maken/

 
Ik eet nu s'morgens met het ontbijt oa teffpap met kokosmelk. De eerste twee dagen at ik deze pap met amandelmelk en had nergens last van. De laatste drie dagen eet ik de teffpap met kokosmelk en heb direct daarna flinke buikkrampen, iets waar ik normaal gesproken nooit last van heb! Ligt dit aan de stoot verzadigd vet (18%) die ik binnen krijg? Of heeft het misschien met een vorm van ontgiften te maken? Als ik daarna flink naar de wc (diarree) ben geweest dan is het over....! Ik heb de kokosmelk ook al verdund ingenomen (2:1) maar de buikkrampen zijn nog steeds aanwezig! Voorheen dronk ik s'morgens vroeg alleen maar rauwe melk en at ik rauwmelkse kaas en had ik nooit geen last....! Ik gebruik trouwens ruim een jaar kokosvet en heb hier ook geen last van. Ik wil graag de kokosmelk gebruiken ivm het "verzadigde" gevoel.....graag advies!

 
Dat ga ik zeker proberen! Ik heb kokosrasp besteld, ik hoop de bestelling deze week te ontvangen en ga dan meteen aan de slag om kokosmelk te maken welke ik ga gebruiken voor mijn volgende nieuwe ervaring: de kokos kefir! Tot die tijd gebruik ik de kokosmelk uit een pak van Amaizin.

 
Als je ergens kokosmelk wil kopen, is het echt uitkijken wat ze er allemaal aan rotzooi bijstoppen. Guargom (dat maakt de kokosolie echt ook een stuk viezer vind ik) en erger: e-nummers en stabilisatoren e.d.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.780
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan