• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

kefir van rauwe melk

G

Guest

Guest
Ik heb mijn eerste kefir "geoogst" van. rauwe melk. Ben sinds pas begonnen met het maken van melkkefir. Eerst was de kefir te dun. Nu is het zo dik, dat ik het niet meer zefen kan. Weet onderhand niet meer hoe ik er verder mee uit de voeten moet. Kent iemand dit probleem? Wie kan me verder helpen, want ik heb de neiging om er maar helemaal mee te stoppen. Vorige keer had ik van de geitenmelk wel heerlijk stevig kefir.

Annes

 

Poekie

Administrator
Hoe lang zet je het weg? en je zou het eens met minder kefirkorrels in de melk kunnen proberen.

Blijf proberen, eens gaat het lukken. Maar je moet daar even je weg in zoeken.

Toen wij yoghurt gingen maken ging het ook eerst een paar keer niet goed.

Lia

 
G

Guest

Guest
Ik laat mijn melk altijd dik worden, zo vind ik hem het lekkerste. De kefirkorrels haal ik er dan uit met mijn handen en wring ze wat uit, de melk is dan idd te dik om te zeven.

 
G

Guest

Guest
Dank je wel Poekie, voo r je goede raad. Ik zet de kefir ongeveer 24 uur weg, dus oogst elke dag. Ik zal het dit keer proberen met minder korrels. Ach, je hebt gelijk: De aanhouder wint en eens gaat het lukken!!!!! Daar vertrouw ik dan maar op

 
G

Guest

Guest
Lekker romig, ik dacht dat je de kefirkorrels niet met je handen mocht aanraken. Aangezien ik ook van dikke kefir houd ga ik zeker jouw manier ook proberen.

Handig toch zo'n forum.......

 

vanille

New member
Hoi, heb ik eindelijk mijn kefir binnen van makersdiet en nu zit ik zonder rauwe melk, is er een andere manier om de kefir tot morgen te bewaren ?

Hoop het wel,

Jolanda

 
G

Guest

Guest
vanille,

je kan kefirkorrels ook bewaren in een restje kefir, dat doe ik ook altijd als ze even niet aan het werk zijn :)

 
G

Guest

Guest
annes, als ik melkkefir maak dan zet ik ze ook 24 uur weg of langer.

daarna doe ik het door een plastic zeef, dan is het voordat ik het zeef ook hele dikke brei.

maar als ik het door de zeef gedaan heb, roeren in de zeef met een plastic lepel geen ijzeren, dan is het soort karnemelke geworden. dan laat ik het even in de koelkast staan om af te koelen en dan is het later heerlijke romige kefir.

sheila

 

Alexandra

New member
Ik denk niet dat t kwaad kan om wat kokosolie in je melk/kefir te hebben. Maar ik zou ze wel even afspoelen.

Op een site gelezen dat je kefir een jaar kan bewaren als je ze onder kokosolie zet.

Succes Jolanda!

 
G

Guest

Guest
vanille oh je hebt ze dus nog niet gebruikt?

toen ik niet wist dat ik ze kon bewaren in kefirmelk bewaarde ik ze altijd ff in biologische volle melk tot ik weer rauwe melk had

 

vanille

New member
ok ik ben benieuwd of het gaat lukken met mijn kefir en hoe het smaakt ! bedankt voor jullie antwoorden

 
G

Guest

Guest
Vanille, als je de kefir in de kokosolie bewaard moet je hem daarna beslist niet met warm/heet water afspoelen want anders worden je korrels tot slijm en dat is niet de bedoeling.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.163
Berichten
313.990
Leden
7.575
Nieuwste lid
Jeroen Blokzijl
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan