Ik stel mij opnieuw voor: Lievergezond

ruud

New member
Reeds op het gapsforum heb ik mij voorgesteld onder de naam Dina.

Ik ben 41 lentes jong, heb sinds 4 jaar moeite mijn baan te behouden (zeer laag energieniveau, wat al wel verbeterd is) door o.a. allerlei spijsverteringsproblemen aan de basis, zoals allergieen en infecties.

Ik heb mijn naam veranderd op dit forum vergeleken met de gapssite omdat het anders verwarring zaait met gelijkende namen.

En mijn huidige naam geeft precies weer hoe ik het graag zou willen, terwijl de realiteit voor mij nu toch een andere is.

Ik kan hier een litanie van de vele klachten noemen en vertellen dat ik al jaren met klachten rondloop, eigenlijk zolang ik leef.

Mijn belangrijkste zijn een laag energie niveau en een drukkend gevoel op mijn alvleesklier aldoor in meerdere en mindere mate (bad news).

Maar ik wil er vooral heel graag vanaf.

Mijn interessegebieden zijn: koken, eten bereiden, planten, kruiden, gezondheid (en de literatuur die erover gaat), de natuur, dieren en psychologie (bijv jungiaanse psychologie). Moestuinieren is een interesse, maar ik heb er nog niets meegedaan maar dat zou ik wel graag willen!

 
Liever gezond...dat is een naam die mij ook wel past.

Welkom in ieder geval, volg jij het gapsdieet?

 
welkom Dina,

wat apart dat je een drukkend gevoel ervaart op je alvleesklier, heb je enig idee waar dit van komt?

Hopelijk vind je hier wat meer info..

 
Welkom Lievergezond!

Ik gok dat bijna iedereen hier, behalve degenen die gezond zijn, jouw naam hadden kunnen dragen ;) Qua naam heb je wel een beetje gelijk ook, ik haal Dia en Dirtsa al regelmatig door elkaar, laat staan wanneer er nog een Dina bij zou komen :)

In ieder geval hoop ik dat je hier zult vinden wat je nodig hebt om wat meer in de gezonde richting te gaan!

 
Dirtsa, ik ben me nog aan het inlezen in het boek van het gapsdieet.

Taaie kost hoor.

Ik doe het rustig aan.

Ik had het besteld voor op vakantie, maar toen het aankwam, was ik al weg!

Ikke: dat drukkende gevoel op de alvleesklier, ik heb echt geen idee waar het door komt.

Ik heb een tijd lang last gehad van de ziekte van lyme of nog, al zijn er tekenen dat de infectie weg is.

In elk geval heb ik een half jaar geen last gehad van die alvleesklier sinds ik een bepaald kruid tegen de lyme gebruikte, maar na dat half jaar kwam het weer terug!

Ik heb het sinds januari 2007 ongeveer, die druk op mijn alvleesklier.

Het heeft met de spijsvertering te maken of het meer of minder drukt daar.

Maar wat ik bedoel te zeggen: de problemen die ik ervaar met de alvleesklier hebben in elk geval te maken met infecties.

In hoeverre die infecties de oorzaak zijn weet ik niet!

Ook heeft de drukpijn op mijn alvleesklier volgens mijn energetisch therapeute te maken met allerlei (andere) vergiftigingen zoals bijv kwik.

Maar als ze weer iets weghaalt, blijft de pijn tot nu toe.

Dus er zit vast nog veel belastends op die alvleesklier.

Het is 1 van mijn hardnekkigste en oudste klachten, naast de vermoeidheid.

Pinklady, dank voor je welkom.

Ik hoop dat we elkaar hier goed kunnen steunen om de goede richting op te gaan!

Ik vermoed van wel eigenlijk.

Ik vermoed dat ik hier wel goed zit:)

ps hoe weet ik dat eigenlijk van die alvleesklier?

Ik weet het van mijn energetisch therapeute.

De drukpijn zit ongeveer in het minder onder mijn middenrif en loopt een beetje naar links en naar achteren richting rug.

Pas heb ik in opdracht van een internist die ook wel aan de alvleesklier dacht een echo laten maken om uit te sluiten wat er aan de hand is daar.

Maar op de echo was niets te zien.

Toen was het voorstel een hoge darmscreening.

Maar voor ik daar aan begin aan zo'n enorme slang in mijn mond of k... moet er wel wat meer water voor de dokter.

ook omdat ik weinig uitkomsten verwacht.

En plus zo'n slang is vast bij zoveel anderen naar binnen gegaan ook.

En je moet worden verdoofd ervoor, of narcose en dat spul moet mijn lichaam ook weer ergens kwijt.

Pas had ik een raar gevoel in mijn voeten.

Zegt mijn therapeut: daar zit nog een narcose vloeistof van vroeger.

Nadat ze die had weggehaald was het rare gevoel weg.

maar ik wil dus niet nog meer van die rotzooi in mijn lijf!

Misschien is er ergens iets van een ziekenhuis waar ze inmiddels mensen een camera laten inslikken.

Maar dan moet je geluk hebben.

Dat scheelt weer narcose.

En of dat nou zo'n lekker idee is zo'n camera in je ingewanden?!

 
Hoi Lievergezond,

Hier nog een Lymie! Het is bekend dat Lyme-patienten problemen ervaren met de alvleesklier...eigenlijk t gehele verteringsstelsel. Daarom kun je ook op veel sites lezen dat Lymepatienten wordt geadviseerd om lowcarb te eten.

De verzuurde alvleesklier heb ik ook (gehad),voordat ik wist dat Lyme&Co al meer dan 10jaar in mijn lichaam aan t huishouden zijn. In die tijd was ik nog niet bewust van voeding en leed aan een chronisch Cardio sportsyndroom,omdat ik mn 'buik' maar niet kon wegwerken en ondertussen leefde op alle verantwoorde (zoete) lowfat&meergranen producten. Ik heb met al mn gestress niet-wetend ook mijn bijnieren&schildklier nog eens extra uitgeput,die t sowieso al te verduren hebben met Lyme. Naderhand hoorde ik van mn huidige behandelaarster dat ik toen dus op t randje van Diabetes2 verkeerde,omdat o.a. mn gehele alvleesklier en spijsvertering was verzuurd.

ME/CVS klachten zijn ook een veelvoorkomend symptoom bij Lymepatienten. (Kan meerdere oorzaken hebben;slechte spijsvertering,EBV,XMRV,schimmels etc.)

 
Zorg dat je vooral rauwe, enzymrijke voeding tot je neemt om je alvleesklier te ontlasten. Ik heb ook een verzwakte alvleesklier en was nu diabeet geweest als ik bijna 5 jaar geleden niet bij mijzelf de diagnose prediabetes had gesteld en mijn voedingspatroon radicaal om had gegooid. Mijn favoriete bron van rauwe enzymen is natuurlijk rauwe melk!

Mike

 
hoi Joey en Fatsnotbad,

dank voor jullie reacties.

ik heb een ontstoken alvleesklier, ik weet niet of dat hetzelfde is als een verzuurde.

diabetes, ik had wel een iets verhoogde bloedspiegel, dus wel aanleg voor diabetes en ik was allergisch voor suiker, maar ik heb dat nu niet meer.

maar mijn alvleesklier blijft toch ontstoken!

ik heb twee oudere zussen, allebei hebben ze een vertraagde schildklierwerking en ze zitten aan de thyrax.

en de zus vlak boven mij (9 jaar ouder nog weliswaar) die heeft daar ook nog ff de autoimmuundiabetes bij ineens (dus dat is niet de ouderdomsdiabetes) en ze heeft ook problemen met de bijnier.

drie dingen die ineens bij haar opspeelden.

men noemt het het schmidt syndroom: ze is een goede medicijnenafzet: thyrax, insuline en cortisol.

ze heeft jarenlang in een bos gewoond, mijn achterdocht dat ze de ziekte van lyme heeft in elk geval.

maar ik wil maar zeggen: ik zie mijn voorland ook!

er MOET iets gebeuren...

Hoe heb jij de diagnose prediabetes gesteld bij jezelf Fatsnotbad?

Over rauw: ik heb afgelopen zomer van die heerlijke franse rauwemelkse kazen gegeten.

Eerst gegeten en daarna pas gevraagd of ik het al aankan, want ze waren veel te lekker.

Maar kennelijk is dat nu nog een brug te ver voor me volgens mijn behandelaar.

Ik zou heel graag rauwe melk drinken en rauwmelkse kazen.

Die lijken me veel lekkerder.

Ik weet ook al een adres waar ik het dan zou halen.

Biologisch en rauw zou helemaal lekker zijn natuurlijk, maar dat vind je ook niet 1,2,3

Eerder was ik ook sochtends mijn eigen spinazie aan het uitknijpen met een handpers, maar nu blijkt dat zelfs die nu voor mij een brug te ver gaat.

Die moet ik eerst 5 min stomen.

Ik vind het een moeilijke discussie dat wel/niet rauw.

De enzymen zitten er dan nog in in de plant of de dierlijke voeding, maar wat als je het niet verteerd krijgt als het rauw is omdat je lichaam nog te weinig gezond is daarvoor?

Ik heb hier een boek dat heet het energieherstelplan en dat is ook op basis van ayurvedische principes (die keuken is wel al heel oud) en dat boek zegt ook dat je niet alles rauw kunt eten.

En ja, ik heb een documentaire gezien van Daniel Cousens (ik schrijf zijn naam misschien fout) over rauw en diabetes en dat hij de diabetici in een maand weer terug gezond krijgt na een maand een rauw dieet.

Dus het moet iets goed doen, die rauwe voeding!

In elk geval neem ik elke ochtend een vers rauw groentesapje.

 
Mijn zelfdiagnose was niet moeilijk. Voordat ik het roer omgooide had ik vreselijke insulinereacties waarbij mijn bloedsuikerspiegel plotseling gevaarlijk laag kelderde. Ik was bang om niet op tijd te eten en associeerde een hongergevoel met 'oh-oh, foute boel'. Ik heb het opgelost met het eten van grote hoeveelheden verzadigd, dierlijk vet. Ik merk dat ik voor een stabiele bloedsuikerspiegel meer vetten dan eiwitten nodig heb. Overigens heeft Sally Fallon, voorzitster en oprichtster van de WAPF, in een presentatie ooit eens gezegd dat zij hetzelfde had en ook zij het probleem had opgelost met grote hoeveelheden vet! Vandaar dus mijn forumnaam. :)

Die docu is van Gabriel Cousens en heet Simply Raw (wordt ook wel Raw for 30 Days genoemd). Cousens is een Esseen en veganist en ziet er behoorlijk uitgemergeld uit, een duidelijk teken dat zoiets misschien wel binnen 30 dagen een therapeutisch effect kan hebben maar niet op de langere termijn. Plantaardig voedsel, vooral rauw, is zo'n beetje het minst voedzame voedsel op deze planeet. Vandaar dat planteneters er letterlijk ook kilo's van binnen moeten krijgen. De dieren werken als een soort transformator voor plantenstoffen omdat zij deze concentreren en omzetten tot varianten die voor de mens beter opneembaar zijn. We zijn ook altijd jager-verzamelaars geweest, niet verzamelaar-jagers.

Als er een geschiedenis in jouw familie van trage schildklierwerking dan doe je er verstandig aan om in ieder geval planten die rijk zijn aan goitrogenen (schildklierremmers) en oxaalzuur te koken. Rauwe spinazie is helemaal geen goed idee. Zelfs 5 minuten stomen niet. Kapot koken die spinazie! Spinazie is rijk aan oxaalzuur en dat veroorzaakt nierstenen. Groenten die rijk zijn aan goitrogenen zijn kruisbloemigen, zoals alle kolen:

http://www.gapsdieet.nl/bbpress/topic/die-off-moe-voelen-te-weinig-eten-energie#post-2728

Jammer dat je je van de rauwmelkse kazen af hebt laten praten door je therapeut. Als het zo goed voelde, wordt het dan niet tijd dat je leert vertrouwen op je eigen gevoel en ervaring? Waarom de verantwoording uit handen geven, ongeacht de kwaliteiten van je therapeut. Jij kunt je eigen energetische therapeut zijn, leer gewoon vertrouwen op je eigen energie en gevoel!

Mike

 
Hoi Mike,

je problemen met de lage bloedsuikerspiegel en het hongergevoel herken ik uit het verleden.

ik vond het echt scary.

met het weggaan van de candida in mijn lijf leek bij mij de bloedsuikerspiegelschommelingen weggegaan te zijn.

ook had ik dat als ik koolhydraten gegeten had, dat ik extreem moe werd daarna.

grote hoeveelheden verzadigd dierlijk vet kwam niet in mij op toen, maar misschien ook omdat ik nog een melkallergie had.

mijn vader had een versnelde schildklierwerking.

in elk geval kun je stellen dat er veel schildklierproblemen zijn in mijn familie.

ik word soms wel heen en weer geslingerd door wat ik denk dat goed zou kunnen zijn voor me.

het is een kwestie van lange adem en veel lezen en dan de eigen mening proberen te vormen, ook op basis van ervaring en de eigen lichaamsreacties.

alle theorie is mooi, maar de praktijk moet het leren.

overbodig dat ik het zeg misschien, maar zo is het naar mijn idee wel

het is wel het moeilijkste wat er is: ¨vertrouwen op eigen energie en gevoel¨

misschien tegelijk het makkelijkste ook weer, het is maar hoe je het bekijkt.

in elk geval geldt het ook voor vertrouwen in mensen leggen bij hulp aanvaarden, maar ook mensen die te vertrouwen zijn qua intenties maken uiteraard fouten.

ik kan bijv helemaal niet goed tegen kokosolie

ik ga er zowat van over mijn nek

dus dat zal een reden hebben dan denk ik

spinazie veroorzaakt nierstenen!

had ik moeten weten, ik heb heel wat van dat spul door de tarwegrashandpers gejast in de veronderstelling dat ik iets heel goeds aan het doen was...

en nierstenen heb ik volgens mij toch al (gehad)

zat ook oxaalsteentjesrestjes in mijn bloed geloof ik

dank voor je inzichtelijke reacties Mike, nooit meer rauwe spinazie voor mij!

 
Hallo allemaal, ik ben mijn vetinname een beetje gaan opschroeven de laatste tijd, maar het helpt me jammer genoeg niet, integendeel.

Ik word er juist wakker van in de tijd van de lever (chinese klok): tussen 1 en 3 uur snachts.

Het kan zijn dat ik de uitzondering ben die dit niet aankan.

De diagnose alvleesklierontsteking komt van mijn therapeut en is lang zo gek nog niet.

Ik zou wel willen dat iemand er regulier met verstand van pancreatitis er naar kijkt al heb ik inmiddels een grote wittenjassenangst opgebouwd.

Hoe dan ook ik heb op internet gezocht naar mensen met -mogelijk- dezelfde conditie en die vertellen me dat het belangrijk is zo min mogelijk vet in te nemen en in mijn geval lijkt het gerechtvaardigd.

Natuurlijk is het belangrijk voor me om dat pad te vervolgen om te kijken of het me iets oplevert.

In elk geval wordt gesproken van curcuma als belangrijk onderdeel van het dieet en op dat pad zat ik al!

Het zegt mij dat deze persoon veel last heeft van infecties in elk geval.

Van mezelf wist ik het al.

http://www.overcomingpancreatitis.com/2011/08/pancreatitis-diet-diet-for-chronic.html

 
Ik heb daar ook af en toe last van - dat om 2 of 3 uur 's nachts - vaak misselijk of met buikpijn wakker worden. Hoe reageer je op een beetje olijf olie over een salade? Kan je tegen een avocado?

 
Hoi Claireelis, op een beetje olijfolie over een salade reageer ik ok. En ik kan ook tegen avocado al vind ik het op het moment niet zo lekker: avocado.

Op het moment verlang ik naar veel citruszuur ergens in voor zover ik naar iets te etenachtigs verlang.

Ik heb gewoon te veel vet gehad de afgelopen tijd: meer dan ik aankan.

Ik ben me aan het verdiepen in de levergalkuur.

Ik heb het al 4x gedaan.

Heb jij die levergalstenenflush ooit gedaan claireelis?

Vaak staat er dat je dan juist pancreasproblemen kunt krijgen met die leverkuur, maar die had ik al voor ik ooit een leverkuur deed.

Ik denk dat mijn pancreasproblemen samenhangen met infecties/autoimmuuntoestanden.

Dit omdat ik toen ik antimicrobiele kruiden gebruikte in het begin toen mijn problemen begonnen, dat de problemen met de pancreas een tijdje weggingen, maar ze kwamen toch terug ook toen ik nog steeds die kruiden innam.

 
Je hebt het constant over de alvleesklier, maar wat je beschrijft is een onvermogen van de lever om vet te verbranden. Dit kan allereerst te maken hebben met een verzwakte leverfunctie, maar daarnaast ook geheel of gedeeltelijk geblokkeerde galkanalen, waardoor er veel te weinig uitstoot van galzouten in de dunne darm plaatsvindt. Het zijn deze zouten die de vetvertering mogelijk maken.

Een reeks lever/gal-zuiveringen kan daarbij veel uitkomst bieden, maar bedenk dat ik er bijna 2 jaar over heb gedaan om mijn lever dusdanig te helen dat deze vetten is gaan verbranden, tot die tijd sloeg ik de vetten op. Zo te lezen heb ik niet half de problemen waar jij mee kampt, Dorien, maar daar staat tegenover dat ik door verhoogde olijfolieconsumptie in smoothies wel in totaal 3 galkolieken heb gehad. Dit heeft me op het spoor van lever-gal-reinigingen gebracht en ik heb er daarna nooit meer last van gehad.

Als ik jou was zou ik me dus gaan focusen op de lever en galblaas i.p.v. de alvleesklier. De combinatie selenium-alfa liponzuur-mariadistel is bijzonder effectief. Ik beveel 200 mcg selenium per dag aan. Je kunt dit in supplementvorm kopen, maar het eten van 4 paranoten per dag komt op hetzelfde neer. Mariadistel is ook in supplementvorm te koop of als thee. Van alfa liponzuur moet je 300 mg per dag slikken. Het beste kun je de R-variant hebben, die is beter opneembaar. Deze twee zijn erg goed:

https://www.webvitaal.nl/catalog/pr...id=3532&osCsid=fe4g8a9e4rofvs1q6f9ojt0057

http://www.supersmart.com/article.pl?id=0301

Lees ook dit: http://www.fonteine.com/lever_darmen.html

Mike

 
Hoi Mike, dank je wel voor je aanwijzingen en tips.

Dat waardeer ik.

Ik weet wel dat ik galstenen heb, ik heb ze gehoord toen ik de eerste keer aan de slag ging met de tweedaagse galstenenkuur, ik hoorde ze tegen elkaar aan klotsen, maar ze zijn er alleen nooit uitgekomen.

Ook niet de drie keer erna, maar daar hebben we het al over gehad.

De week ervoor met appelsap/appelzuur heb ik nog niet geprobeerd, daar wist ik toen nog niet vanaf.

Ik ga in elk geval met je tips aan de slag.

De reden dat ik aan de alvleesklier denk ook is omdat ik vooral pijn heb in het midden en links onder de borstkas links ter hoogte van mijn middenrif, vooral als ik gegeten heb.

Eerst dacht ik aan de milt maar omdat die niet uitstrekt tot het midden van mijn middenrif kwam ik toch bij de pancreas uit en die heeft een staartje naar links (het zogeheten pancreasstaartje).

Daarnaast hangt de pancreas ook samen met de lever, alleen al omdat ze vrij dicht bij elkaar zitten.

Mariadistel gebruik ik al dagelijks, maar de andere suppelementen die je noemt ga ik ook mee aan de slag.

 
Ik heb naast veel klachten die ik al had de laatste tijd weer veel hoofdpijn:-(

Half november wil ik me opnieuw laten checken op de ziekte van lyme, waarvan ik dacht/hoopte dat die weg was.

 
Rapunzel: het zou in het alternatieve circuit kunnen met bioresonantie of scio of kleurentherapie (ook wel brookertherapie): dan weet je het in een vloek en een zucht.

Of met levend bloedanalyse bij iemand die op lyme kan testen: echter ik vertrouw dat niet helemaal omdat er ook andere verwante spirochetensoorten zijn dan de bacterie van de lyme, die bij mij ook getest zijn, zoals bijv de ziekte van weil (leptospire) en nog ongevaarlijkere spirocheten die wel vaker in mensen rondzwemmen. Mogelijk dat men met levend bloedanalyse het verschil ziet tussen verschillende spirocheten. In dat geval is levend bloedanalyse ook zeer betrouwbaar: in feite heb ik dat ook vernomen dat het de meest betrouwbare methode is om de ziekte vast te stellen, zij het niet erkend.

Echter in mijn geval: ik ga naar een natuurarts met specialisatie lyme.

Ik kan ook een test laten doen via de huisarts maar ik verwacht niet dat dat nieuws oplevert.

In april jl. kwam het in het ziekenhuis niet uit de test waar het afgelopen november uit eenzelfde soort -antistoffen- test als die van de huisarts wel kwam.

In april had ik nog de hoop dat ik geen lyme meer in me had: nu ben ik niet meer zo zeker.

Afgelopen juli of zo, heeft de fotonentherapeut het weer wel bij me gevonden, terwijl mijn kleurentherapeut eerder zei niets meer aan te treffen.

De reden dat ik ook naar een (natuur)arts ga tov naar een therapeut (wat ik ook doe) is dat die info nog enigszins wordt aangenomen door mijn bedrijfsarts/huisarts.

De test die de natuurarts voorstelde is een test die bij mij eerder ook aangaf dat ik te weinig bloedlichaampjes had van een bepaald specifiek soort die juist bij lymepatienten vaak afwezig zijn in voldoende aantal: de zogenaamde cd57-test.

Deze test is bekend bij een paar lyme-freak-artsen.

In Duitsland wordt er meer gebruik van gemaakt door lymeartsen en daar zijn ze op dit gebied veel verder en doen ze ook niet zo spastisch als in NL vwb lyme durven vaststellen, want we hebben het hier werkelijk over een taboe.

Deze natuurarts zei me ook dat de reguliere antistoffentesten onvoldoende betrouwbaar zijn, zeker bij chronische lyme: omdat je niet zoveel antistoffen aanmaakt meer tegen de lyme, naarmate de infectie voortduurt.

 
Jee.... wat een verhaal! En een fotonentherapeut... nog nooit van gehoord! Je komt bij heel veel artsen en therapeuten dus. Dat lijkt me best lastig omdat de een misschien iets anders aanbeveelt dan de ander. Ik hoop voor je dat je geen lyme meer hebt! Weet je van jezelf dat je ooit door een teek gebeten bent?

 
Rapunzel, het kort houden is niet mijn beste ding...

ik heb maar ff wat dingen vetgedrukt over testen.

ja ik heb geteld dat ik in 4 jaar 30plus behandelaars heb gezien inclusief natuurartsen, neurologen, psychiaters, acupuncturisten, naet-specialisten, kleurentherapeuten en idd fotonentherapeut en nog meer.

Fotonentherapie is met specialistische infraroodstralen.

Nou ja verschillende bevindingen kunnen ook helderheid geven, maar ik snap wat je bedoelt.

Ik heb geleerd dat dingen niet zwartwit liggen vwb de diagnose.

En met die rotlyme is het altijd uitkijken geblazen met te denken dattie echt pleite is.

Ik weet van boe noch ba dat ik ooit gebeten ben.

Het is dat een arts bezocht omdat ik met mijn huisarts geen steek verder kwam met mijn klachten dat die op het idee kwam om me ook op lyme te testen.

Ik ontraadde het hem destijds nog, denkend: ik ben helemaal nooit door een teek gebeten.

Maar die beesten kunnen zo klein zijn en ongemerkt jou tot prooi maken.

Toen was de lymeinfectie nota bene het enige dat duidelijk uit de test kwam naast te veel testosteron geloof ik en een iets verhoogd glucosegehalte in mijn bloed.

Rapunzel, vanwaar je vraag?

Denk je ook wel eens aan lyme bij jezelf?

De natuurarts die ik trof zegt: iedereen met chronische vermoeidheid moet zich op lyme laten testen.

Bij mij in elk geval bepaald geen luxe gebleken.

Dit zou elke arts moeten doen, maar helaas, artsen houden zich door de bank genomen van den domme op dit punt.

Ik heb al iets van mijn gezondheid terug (geen hartkloppingen meer, geen permanente dreiging van een blaasontsteking bijv), maar het blijft overigens wel nog hard aanpoten.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
489.132
Leden
8.625
Nieuwste lid
Muriëlle
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan