Hulp Nodig: Krakende gewrichten, pijn op verschillende plekken, tintelende vingers/voeten

G

Guest

Guest
Beste mensen,

Ik ben nieuw op dit forum. Een vriend van mij zit hier al een tijdje en raadde mij aan om mijn gezondheidsklachten/verhaal eens hier neer te zetten, dus bij deze!

Ik ben een man van 25 jaar en heb de afgelopen paar maanden last van extreem rare klachten die volgens mij echt totaal niet bij m'n leeftijd horen.

Een aantal maanden ben ik begonnen met het Paleo dieet (veel raakvlakken met Weston Price). Wat betekent dat ik ben gestopt met het eten van allerlei vormen van Koolhydraten. Geen pasta's, rijst, brood etc meer. En ik alleen nog vlees, groente en wat fruit en noten eet. Daarbij at ik nog wel veel biologische kaas, roomboter en soms een bakje biologische kwark.

Echter kreeg in rond de tijd dat ik switchte van dieet opeens lichamelijke klachten. Ik merkte eigenlijk op dat ik al een tijdje last had van krakende enkels, bij elke voetstap die ik zet (vooral zonder schoenen aan) hoorde je knakkend geluid. Ik dacht dit gaat vanzelf wel over, maar het gekraak werd steeds erger en op een gegeven moment begonnen meer gewrichten te kraken: voornamelijk m'n polsen, schouders en vingers.

Na deze ontwikkeling begon ik ook opeens pijn te krijgen rond enkele van m'n gewrichten. Bijvoorbeeld bij m'n knieen.

Deze pijntjes waren echter op een gegeven moment niet meer specifiek bij m'n gewrichten, maar gewoon op bepaalde plekken op m'n lichaam, bijvoorbeeld pijnlijke plekken op m'n kuiten etc.

Later kreeg ik er ook tintelingen bij in m'n vingertoppen en m'n voeten (alsof ze slapen). En heel afentoe voel ik even m'n kleine tenen niet meer.

Inmiddels heb ik blijvende pijn op twee punten bij m'n schouderbladen, beide zijkanten van m'n nek, langs m'n ruggegraad in m'n onderrug en m'n twee bilspieren.

M'n schouders en onderrug heb ik het meeste last van en voel ik vooral erg als ik in een bepaalde houding zit.

Ik ben via de huisarts eerst doorgestuurd naar de Reumatoloog, deze kon echter geen tekenen van reuma vinden en liet me bloed prikken. Al m'n bloedwaardes waren goed behalve B6 die extreem hoog was (rond de 2000 nmol/l). Het schijnt dat B6 teveel kan zorgen voor neurologische klachten, echter was dit B6 teveel te danken aan een supplement wat ik pas ben geen slikken toen ik al last had van deze klachten.. dus dat gaat niet echt op denk ik.

Inmiddels is m'n B6 level weer normaal omdat ik gestopt ben met de betreffende mutlivitamine waar dat in zat.

Na de reumatoloog ben ik doorverwezen naar de neuroloog. De Neuroloog heeft m'n lichaam en reflexen onderzocht maar vond niks bijzonders. Hij liet me vervolgens bloedprikken op Lyme en die uitslag was negatief. Toen ben ik nog een EMG onderzoek ondergaan om m'n spiersterkte en zenuwen te meten, echter was hier ook alles in orde.

Ik snap er persoonlijk niks van, want ik denk wel dat het iets met m'n zenuwen te maken heeft ofzo..

Zelf heb ik ook al geprobeerd om wat meer koolhydraten weer in m'n dieet te gooien. Zo ben ik wat galzen biologische diksap gaan drinken en wat meer pure chocola gaan eten. Dit heeft echter geen effect gehad.

Nu plaats ik mijn verhaal hier op het forum in de hoop dat jullie misschien advies kunnen geven. Klinkt dit bekend voor iemand? Zouden mijn klachten kunnen komen doordat ik zo rigoreus van dieet ben veranderd? Mis ik misschien bepaalde voedingsstoffen? Of hebben jullie andere tips? Let me know!

 
Vergat er nog bij te zeggen dat ik nu net 2 dagen even alle kaas en kwark uit m'n dieet heb gegooid om te kijken of dit een verschil maakt.

 
Quote:
De Neuroloog heeft m'n lichaam en reflexen onderzocht maar vond niks bijzonders. Hij liet me vervolgens bloedprikken op Lyme en die uitslag was negatief.


Julian: de reguliere antistoftesten die artsen en specialisten gebruiken om de ziekte van lyme op te sporen zijn te zeer onbetrouwbaar om een negatieve uitslag serieus te kunnen nemen als dat de ziekte nu uitgesloten is.

Zeker bij de chronische variant van deze ziekte gaat de antistoffenvorming steeds verder achteruit.

Ik dachtb bij het lezen van je verhaal zeker aan lyme.

Ik herken de klachten in meerdere en mindere mate, maar ik heb veel herkenning en ik zou je willen aansporen je verder te laten onderzoeken voor het verder uit de hand loopt.

Ik heb zelf deze ziekte gehad of nog (zeker nog klachten in elk geval): ik top al 5 jaar met klachten.

Er zijn meerdere smaken om je verder te laten onderzoeken.

Het hangt af van je voorkeuren.

Als door je gezondheid je sociale positie te lijden heeft (werk e.d.) en je bent afhankelijk van instanties, dan kun je beter regulier-achtige paden bewandelen om de ziekte van lyme vast te stellen.

Dan zou je kunnen kiezen voor bijv. de pcr-test op bloed (die zoekt naar dna van de bacterie van de ziekte van lyme) of de zogeheten LTT-test.

Kies je voor de pcr-test op bloed dan zou ik me laten testen bij pro health in Weert: www.prohealth.nl

Je kunt ook bellen met iemand van het lab over de te nemen stappen.

De pcr-test is nog steeds niet 100% betrouwbaar, maar zeker wel al een stuk betrouwbaarder dan de reguliere antistoffentesten.

Dan is er de LTT-test: die heeft als voordeel boven de pcr-test dat je ongeveer max 14 dagen op de uitslag hoeft te wachten: met de pcr-test-uitslag ligt dat jammer genoeg anders: soms moet je 10 weken wachten.

De LTT-test zou ik niet doen bij pro health in Weert maar in Duitsland: Keulen.

http://www.lymenet.nl/info/werkwijze-bloedonderzoek-keulen.htm

De reden dat ik het in DL zou doen ipv in Weert is omdat Weert (pro health) vwb de LTT-test is, dat Weert alleen in termen van positief of negatief de uitslag van de LTT-test meedeelt, waar Keulen de waarde vertelt die je scoorde.

Die zegt vind ik meer en geeft aan hoezeer je bij de normaalwaarden in de buurt of er vanaf zit met een getal.

Als je niemand verder hoeft te overtuigen dan jezelf en als je geen moeite hebt om aan te nemen dat resonantietherapie werkt (voor mij staat het na vijf jaar met lyme rondlopen als een paal boven water) ga dan naar een therapeut die doet aan bioresonantie, of die een vegatest heeft, een scio-apparaat of die aan kleurentherapie doet volgens de Brookermethode.

Van deze praktijk weet ik dat veel lymepatienten zich geholpen voelen:

http://www.acupunctuur-online.nl/Therapieën1.html

Ik ken twee chronische lymepatienten die zich van deze rotziekte bevrijd hebben via deze praktijk.

Ik ben in behandeling bij een andere therapeut die ik pas zal aanbevelen als die me van al mijn klachten heeft bevrijd (ik leg de lat hoog! haha).

Voor diagnostiek is het allemaal vrij simpel met bioresonantie: als je lyme hebt zal het er gelijk duimendik bovenop liggen bij je.

Behandeling is toch echt iets anders, en veel therapeuten hebben het gewoon niet in de vingers om chronische lymepatienten die vaak nog veel meer onder de leden hebben dan lyme alleen- op te lappen.

Ik zou zeker verder gaan op het lymespoor als ik jou was voor ik zou concluderen dat ik het niet had.

Voor je het weet ben je weer jaren verder en dat is zo'n zonde.

Deze infectieziekte uit je systeem krijgen is vaak toch al zo'n topsport en zorg daarom dat je zo snel mogelijk echt weet of je het hebt of niet.

Als je resonantietherapie doet om te weten of je lyme hebt kun je ook daarnaast nog een bloedtest overwegen.

Wat je wil!

Ook zijn er lyme-artsen in Nl: www.abng.nl klik op abng 2000 en dan op lymebehandelaars.

Ze zijn niet allemaal even goed.

Je kunt bij mij polsen als je overweegt bij 1 van hen langs te gaan.

Overigens: je zegt dat de testen in het ziekenhuis niets uitwezen: vaak is het ook een kwestie van interpretatie.

Mocht je trek erin hebben: dan kun je de testuitslagen opvragen van die testen en hier neer pennen.

Niet de interpretatie van de microbioloog, maar de exacte waarden.

Het maakt uit door welke bril je die testen leest.

Er zijn twee brillen: de bril van onze landelijke richtlijnen: de zogenaamde cbo-richtlijnen en de bril van de internationale lymevereniging: de www.ilads.org

De microbiologen in ziekenhuizen die interpreteren volgens de cbo-richtlijnen en niet volgens de iladsrichtlijnen: die in gevallen juist zeggen dat iemand lyme heeft waar de cbo-richtlijnen diezelfde gevallen links zou laten liggen.

De testuitslagen zou je toch mee moeten nemen naar de arts van de abng: die zou er om vragen.

En als je ze niet bij je hebt, dan kost het tijdens het spreekuur extra tijd voor die arts om naar het lab te bellen waar je geprikt bent.

Ze moeten de gegevens 15 jaar bewaren waar je geprikt bent dus geen nood dat de gegevens pleite zijn.

Vaak doen ze moeilijk en verzinnen de gekste redenen waarom die gegevens niet aan jou gegeven kunnen worden: http://www.lymenet.nl/forum/viewtopic.php?f=17&t=6023

Trouwens ik zou eerst bij de huisarts vragen of de testuitslag wordt genoemd in je medisch dossier.

De exacte uitslagen voor de Elisatest in termen van igm / igg positief/dubieus en/of negatief.

En voor de Western blottest de exacte eventuele banden die zijn opgelicht (ook al leidt het tot uitslag negatief bij igg en/of igm-waarden).

De lymeartsen van de abng die doen aan diagnostiek volgens de ilads (moet je altijd eerst aftasten voor je uberhaupt daar langs gaat op spreekuur): anders zit je daar ook verkeerd.

Ok!

Ik zou eerst een resonantietherapiesessie doen om te bezien of je lyme hebt.

Het doet geen pijn of niets en je weet nagenoeg binnen enkele minuten of je het hebt.

Voor diagnose maakt het niet zo veel uit naar welke resonantietherapeut je gaat, voor behandeling is het echter een andere zaak.

Wel gelijk vooraf aftasten of ze je in elk geval bij die testsessie op lyme willen testen.

Een kind doet de was!

Sterkte! en http://www.trosradar.nl/uitzending/item/1575/lyme-patiënten-het-bos-in-gestuurd/

http://www.netwerk.tv/uitzending/2010-04-07/lymepatiënten-wijken-uit-naar-buitenland

http://www.netwerk.tv/uitzending/2010-04-16/honderden-lymepatiënten-naar-het-buitenland

http://www.desireerover.nl/lyme/ (site van een gezondheidsjournalist die zelf lyme heeft gehad)

http://www.borreliose.nl/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=22&Itemid=63 (site van een microbioloog die lyme kreeg)

http://www.lymemed.nl/ (site van een psychiater die lyme kreeg bedoeld voor collega-medici in eerste instantie, omdat de desinformatie onder medici groot is)

www.lymevereniging.nl

ps: trouwens nu heb ik het hele verhaal over de diagnostiek van de ziekte van lyme gedaan maar B12-gebrek is ook zeker de moeite van het uitzoeken waard voor je: http://home.kpn.nl/hindrikdejong/symptoom.htm

Zie symptomen van het lijstje die ook met die van jou overeenkomen.

Vooral je gewrichtsklachten doen echter vermoeden dat je ook echt een infectie onder de leden hebt en dat hoort mijns inziens niet thuis in het rijtje b12-gebreklachten, al kunnen die zeker ook een rol spelen.

Allergieen en intoleranties heb ik trouwens ook erg veel gehad.

Dus het kan allemaal.

Maar de klachten die je noemt die moeten ook iets met een infectie te maken hebben naast mogelijke voedingstekorten en/of allergieen.

 
Bedankt voor je zeer uitgebreide reactie Lievergezond.

Ik heb destijds gehoord dat in de brief van de neuroloog aan m'n huisarts stond dat:

Borreliasserologie negatief was inclusief de blot test

Als ik kijk bij de test die jij aanraad in Duitsland dan gebruiken ze volgens mij ook precies die twee testen.

Ik zal het ziekenhuis eens opbellen voor de exacte waardes.

Wat betreft B12 gebrek weet ik ook dat het daar niet aan ligt. Bij het bloedprikken was die waarde namelijk ook extreem hoog, echter zei de dokter dat dat geen kwaad kan.

Een infectie lijkt me ook niet, anders was dat denk ik ook wel in m'n bloed te zien.

Waar ik zelf nog aan zat te denken is misschien dat ik allergisch ben voor eieren ofzo, want ik eet wel echt extreem veel eieren sinds die overgang. Echter kijk ik het nu nog ff aan nu ik eerst kaas en kwark uit mn dieet gehaald heb.

 
Hey Julian,

Ik ben blij je op het forum te zien, zo te zien heb je al een berg informatie gekregen. Ik hoop dat je verder komt hiermee...

 
D.m.v. levende bloedanalyse zou je snel moeten kunnen achterhalen of er sprake is van Lyme of niet. Door de zuivel te schrappen kom je weer uit op pure Paleo, maar mijn probleem met Paleo is juist de hoge inname van noten en daarmee dus fytinezuur en omega-6.

Mike

 
Hallo Julian,

Je koolhydraten hoef je echt niet op te voeren, het enige dat ze doen is je bloedsuiker verhogen en daaraan gekoppeld je insuline. Allebei zaken die je nou net niet wil. Feitelijk heb je helemaal geen kh nodig. Onwillekeurig moet ik wel denken aan glyconeogenese: als je in verhouding te weing vet eet, gaat je lichaam proteine lenen om deze om te zetten in glucose en zo toch aan brandstof te komen. Bij voldoende vet worden hieruit ketonen gemaakt als brandstof. Verder denk ik vooral ook aan het verhaal van Weston Price waar hij een jongetje met ernstige reumatiek behandelde -en genas!- met levertraan, boterolie en rauwe melk.

 
Het zou ook vit D tekort kunnen zijn...

Heb pas een artikel gelezen..dat wij eigenlijk het hele jaar door vit. D moeten

zouden gebruiken..(en het beste is dan de levertraan die Mike aanbeveelt..) want synthetische vit. D schijnt puur gif te zijn voor je lichaam.

Alleen in de zomer...als de zon echt hoog staat..zoveel mogelijk buiten in de zon.

Dan maakt het lichaam zelf vit. D aan via de huid...heb ook gelezen dat je niet

meteen na het zonnen mag douchen...

Dia.

 
Quote:
Bedankt voor je zeer uitgebreide reactie Lievergezond.

Ik heb destijds gehoord dat in de brief van de neuroloog aan m'n huisarts stond dat:

Borreliasserologie negatief was inclusief de blot test


Nogmaals Julian, ik denk dat het belangrijk is dat je de exacte uitslagen opvraagt.

1 positieve band bij de western blottest noemt men negatief volgens de cbo-richtlijnen maar is volgens de richtlijnen van de www.ilads.org postief mits het een hoogspecifieke band voor de ziekte van lyme betreft (sommige banden zijn nietspecifiek voor lyme alleen maar meten ook antistoffen tegen andere spirocheten bijv.: die tellen in de beoordeling mee als er ook voor lyme hoogspecifieke banden bij zijn, maar alleen dan).

Quote:
Als ik kijk bij de test die jij aanraad in Duitsland dan gebruiken ze volgens mij ook precies die twee testen.


De reden dat ik je naar Duitsland verwees als optie is vanwege de LTT-test die geen antistoffentest is die jij in het ziekenhuis hebt gedaan.

Bovendien zijn de antigenentesten die ze in DL bij mij hebben gedaan anders dan die in NL al heb ik horen zeggen door de beheerder van www.borreliose.nl dat de testen in Keulen niet meer verschillen in kwaliteit van die van pro health bijv.

Echter voor mij kwamen er wel lymebanden positief uit die in NL er eerder niet uitkwamen.

Of het toeval was weet ik niet.

Zowiezo verschillen de testen in kwaliteit.

Dat wil zeggen dat je de ene keer positief uit hetzelfde type test komt en de andere keer niet bij een ander lab.

Quote:
Ik zal het ziekenhuis eens opbellen voor de exacte waardes.


Hou je vast!

Veel sterkte haha!

Hou de MIQ12 2000-richtlijnen bij de hand en beroep je er direct op en op de wgbo (wet geneeskundige behandelingsovereenkomst) als ze je gaan afschepen.

Vraag een schriftelijke verklaring.

Men mag jou wel geld vragen voor de administratieve kosten die het hen mogelijk kost.

Mij kon dat nog het minste schelen.

Quote:
MIQ12 2000 richtlijn vlgs Eucalb

6.2.2. Confirmatory assay

If the result of the IgM and/or the IgG immunoblot is positive (for interpretation criteria cf. Table 9), the final result is evaluated as positive for the corresponding immunoglobulin class. The medical report should state that antibodies against B. burgdorferi s.l. were detected and should specify the immunoglobulin class. Furthermore, the diagnostically relevant reactive immunoblot bands must be specified in the medical report.


nota bene: als bij jou de western of immunoblottest ook is gedaan dan volstaat dus niet de vermelding igg/igm positief/negatief maar moeten banden die evt zijn opgelicht worden vermeld.

igm/igg vermeldingen wel/niet positief is niet afdoende (mits er positieve banden waren).

igm/igg positief/negatief betreft een interpretatie van microbiologen: terwijl soms artsen dat liever zelf doen.

Quote:
Wat betreft B12 gebrek weet ik ook dat het daar niet aan ligt. Bij het bloedprikken was die waarde namelijk ook extreem hoog, echter zei de dokter dat dat geen kwaad kan.


B12-tekort vaststellen is ook al topsport.

Ik ben daar geen kei in maar de reguliere bloedtesten schijnen weinig uit te wijzen.

Best is b12-supplementen te gebruiken (ik gebruik sprays) en kijken of je klachten veranderen.

Overdoseren is niet mogelijk.

Quote:
Een infectie lijkt me ook niet, anders was dat denk ik ook wel in m'n bloed te zien.


Je hebt zeker infecties.

Als je voedselallergieen hebt, dan heb je zowiezo infecties want je hebt een lekkende darm die voedingsstoffen door je darmen richting je bloed laat gaan.

En een lekkende darm krijg je door infecties.

Jouw bloed is getest met een methode die 50% van de lymepatienten standaard over het hoofd ziet.

Hoe kun jij daar uit dan concluderen dat je het niet hebt?

@ Mike: nog even over de levend bloedanalyse: is zeker ook een optie, maar ook niet 100% sluitend omdat de bacterie van de ziekte van lyme zich kan terugtrekken in lichaamsweefsels.

Maar die optie heb ik idd niet genoemd.

De eerste behandelaar die ik noemde doet overigens ook levend bloedanalyses naast resonantietesten.

Ik heb wel van die opnames gezien van die spiraalsnuitbacterien in het bloed.

Maar dan nog zijn de bacterien wel erg klein en dan denk ik: er zijn wel meer spiraalsnuitbacterien dan alleen de lymebacterie: bijv. de ziekte van weil (leptospire) en daarnaast nog meer ongevaarlijke spirocheten die mensen vaak ook in hun lijf hebben.

Dus hoe ziet men dan het verschil in zo'n opname tussen de lymebacterie en de andere spirochetensoorten vraag ik me dan af?

 
Julian, welkom. Lees ook eens bij het gaps dieet, de vele bouillons konden wel eens goed zijn voor je gewrichten. Dan heb je een stappenplan. Ikzelf heb het langzamerhand gedaan, wel veel invloeden van gaps, maar daarnaast nog wel de rauwe melk, roomboter.

Geen koolhydraten, behalve uit groente/honing.

Rauwe eieren.

Sole(keltisch zeezout), levertraan met boterolie/ludol's jodium.

realiseer je wel dat het tijd nodig heeft, veranderingen in voeding zullen meestal niet binnen enkel dagen resultaat geven.

 
@Julian, welkom.

Als je denkt aan eieren, zou je ook een tijdje alleen eigelen kunnen gebruiken, bijv. in de rauwe melk.

Of je kunt yoghurt gaan maken van rauwe melk. Gefermenteerd valt vaker beter bij de mensen.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.684
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan