• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Heeft de naam koolhydraten iets te maken met koolgroenten?

Ufo

New member
Of, waar komt de naam koolhydraten vandaan?

Als ik het woord koolhydraten hoor moet ik altijd denken aan bloemkool, boerenkool, zuurkool, steenkool en dergelijke, hoewel die laatste waarschijnlijk wat zwaar op de maag zal liggen...

 

Webmaster

New member
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolhydraat

Quote:
In de scheikunde is een koolhydraat (ook wel suiker of sacharide genoemd) een bepaald type verbinding van koolstof-, waterstof- en zuurstofatomen waarbij de waterstof- en zuurstofatomen in een verhouding 2:1 voorkomen.


MIke

 

...........

New member
Hier zat ik pas nog over na te denken. Verzadigd vet is goed voor de hydratatie van het lichaam doordat het veel waterstof bevat. Maar dit zou dus betekenen dat de kool-HYDRATEN net zo goed helpen met hydratatie.

De verhouding van 2:1 is precies hetzelfde als bij water.

 

Webmaster

New member
Koolhydraten zijn suikers in water. Suikerwater dus. Daarom zijn ze ook zo makkelijk verteerbaar waardoor ze vrijwel direct in de bloedstroom terechtkomen. De natuur heeft koolhydraten ontworpen als bron voor korte-termijnenergie. Kijk je wel eens naar die survival-programma's op Discovery, Dual Survival en Man Woman Wild? Je ziet daar voortdurend dat de voorkeur qua voedsel altijd uitgaat naar jagen op vet- en eiwitrijk dierlijk voedsel en niet het verzamelen van koolhydraatrijk plantaardig voedsel. Dat laatste doet men alleen als het eerste niet lukt, want korte-termijnenergie is beter dan geen energie en stilstand in een overlevingssituatie kan je dood betekenen. Beter dus hydraterende vetten dan suikerwater!

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.142
Berichten
309.978
Leden
7.552
Nieuwste lid
Toeyoe Mars
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan