G
Guest
Guest
Welke groenten fermenteren jullie zoal?
Heb tot nog toe enkel zuurkool gemaakt, soms met wortel.
Heb hier een interessant filmpje (part 2) gezien van Daniel Vitalis over hoe je zuurkool maakt, waarin hij zegt dat de goitrogenen die in de rauwe vorm van kool zitten (en andere groente die tot dezelfde familie behoren zoals bloemkool, spruiten,..) gedeactiveerd worden door ze te laten fermenteren ofwel koken. Dus zij die liever rauw eten omwille van de enzymen, kunnen toch nog steeds deze bepaalde categorie groenten eten die goitrogenen bevatten, zolang je ze maar fermenteert.
Ik heb wel nog geen ervaring met het fermenteren van andere groente, behalve komkommers dan. Kun je echt alle soorten groente fermenteren? Ik vraag mij af of bepaalde nachtshades ook onschadelijk gemaakt kunnen worden zoals tomaten? Ik dacht bv dat de Italianen vroeger ketchup maakten van gefermenteerde tomaten...hier een filmpje over hoe je lacto-gefermenteerde ketchup maakt.
Heb tot nog toe enkel zuurkool gemaakt, soms met wortel.
Heb hier een interessant filmpje (part 2) gezien van Daniel Vitalis over hoe je zuurkool maakt, waarin hij zegt dat de goitrogenen die in de rauwe vorm van kool zitten (en andere groente die tot dezelfde familie behoren zoals bloemkool, spruiten,..) gedeactiveerd worden door ze te laten fermenteren ofwel koken. Dus zij die liever rauw eten omwille van de enzymen, kunnen toch nog steeds deze bepaalde categorie groenten eten die goitrogenen bevatten, zolang je ze maar fermenteert.
Ik heb wel nog geen ervaring met het fermenteren van andere groente, behalve komkommers dan. Kun je echt alle soorten groente fermenteren? Ik vraag mij af of bepaalde nachtshades ook onschadelijk gemaakt kunnen worden zoals tomaten? Ik dacht bv dat de Italianen vroeger ketchup maakten van gefermenteerde tomaten...hier een filmpje over hoe je lacto-gefermenteerde ketchup maakt.