gif-vrij stelt zich voor

G

Guest

Guest
Na weken van lezen en proberen te onthouden van de giga hoeveelheid informatie, heb ik besloten me nu maar eens voor te stellen.

Ik ben een vrouw van 47 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Zoals velen van jullie ben ik ook door gezondheidsproblemen het "net" af gaan struinen en uiteindelijk hier terecht gekomen. En wat ben ik daar blij mee. Ik zal in het kort mijn medische geschiedenis opschrijven zodat jullie ook mijn achtergrond weten.

Met 20 jaar angststoornissen en hyperventilatie (na circa 5 jaar redelijk onder controle, echter wel zonder medicijnen omdat ik daar erg op tegen was)

Met 30 jaar diverse ivf pogingen gedaan om zwanger te worden

Met 35 jaar een giga burnout dat uiteindelijk heeft geleid tot gedeeltelijk WAO. Mijn angststoornis is toen in hevigheid teruggekomen waardoor ik uiteindelijk echt niet anders kon dan medicijnen slikken, die ik momenteel nog steeds slik.

Met 36 jaar een part-time baan bij een grafisch printbedrijf. Alles gaat goed.

Met 43 jaar beginnende klachten van benauwdheid, kortademig, vermoeidheid. De huisarts constateert COPD.

Met 44 jaar onderzoek bij longarts omdat het ondanks de pufjes steeds slechter met me ging. De longarts constateert geen COPD, er is niets met u aan de hand "Alles is perfect mevrouw. De mensen in de wachtkamer zouden tekenen voor die longen van u."

Ik ben schema's bij gaan houden wanneer ik me extreem benauwd voelde of zeer moe was. Daarbij ontdekte ik dat voornamelijk op zondag en in de vakanties ik me aanzienlijk beter voelde. Door veel nadenken en proberen conclusies te trekken realiseerde ik me dat ik misschien wel eens ziek kon worden van mijn werk (chemische dampen van de groot formaat printers). Een andere vreemde bijkomstigheid was dat ik in 8 jaar tijd al bijna 40 kg was aangekomen. Eigenlijk heb ik dat altijd verweten aan mijn medicijnen, later ben ik er achter gekomen dat met name gif wordt opgeslagen in vetcellen.

Heb mijn gezondheidsklachten uiteraard besproken op mijn werk. Er was geen geld voor een goede afzuiginstallatie dus werd er besloten om nog meer te ventileren door alle ramen en deuren op te zetten. Als er veel geprint werd mocht ik altijd eerder naar huis. Ook werd er nog flink gerookt in het pand en daarme zijn ze ook gestopt (volgens mij alleen als ik er niet was).

Met 46 jaar ging het steeds slechter. Behalve benauwdheid, extreme vermoeidheid werd ik ook nog eens flink misselijk als ik gewerkt had. Ondanks dat ik regelmatig aan de bel trok op mijn werk veranderde er niets. Uiteindelijk heb ik mezelf 14 maanden geleden ziek gemeld. En daar zat ik thuis op de bank, compleet uitgewoond. Met de illusie dat als ik niet meer op mijn werk zou komen het wel over zou gaan. Helaas dat ging niet op.

Na een aantal maanden maar weer eens naar de huisarts, bloedprikken met als resultaat een zeer ernstig tekort aan B12, foliumzuur en ijzer.

Ik was opgelucht dat er eindelijk een verklaring was voor mijn gesteldheid. Daarmee kon ik ook gaan googelen en een nieuwe wrede wereld ging voor mij open. GIF is mijn probleem. Gif van mijn werk door chemische dampen, Gif van medicijnen, Gif in mijn eten.

Overal is gif. Nu begrijpen jullie ook mijn forumnaam.

Via de site van Ron ( die ik ook eens gesproken heb, omdat veel van zijn klachten vergelijkbaar zijn met mijn klachten) ben ik uiteindelijk hier terecht gekomen.

Mijn conclusie: voeding is mijn medicijn. In al die jaren heeft niemand mij 1 stap verder kunnen brengen. In eerste instantie ben ik gaan leven volgens het boek van Julia Kang (100 % gifvrij). Daarmee ging ik al vooruit. Heb 2 x een leverreiniging gedaan van Hulda Clark. Maar het kan nog beter en daarom ben ik hier. Ik ben letterlijk al verslaafd aan het forum, heb het boek van WAPF al binnen en ga 24 februari naar een info avond van Mike. Mijn voedingspatroon heb ik al flink aangepast.

Maar ik ga voor nog meer: ik wil gifvrij zijn.

 
Hoi Gifvrij, welkom hier!

Wat een verhaal heb je.

Het doet mij goed op de 1 of andere manier, al is je verhaal een nachtmerrieverhaal.

Werk je nu nog bij hetzelfde bedrijf?

Ik mag hopen voor jou van niet.

Heb je je vermoedens over vergiftiging wel eens gedeeld met je collega´s van het grafische bedrijf?

groetjes,

Dorien

 
Hallo Gifvrij!

Wat een verhaal zeg... De ex van mijn zus heeft een zeefdrukkerij en ik hoorde van haar ook altijd verhalen over giftige dampen en vieze luchten. Geloof maar dat het slecht is allemaal! Je bent hier op de juiste plaats gekomen om gifvrij te worden. Heel veel succes met je reis!

 
Welkom gifvrij, wat een verhaal zeg. Maar je bent begonnen met het heft in eigen hand te nemen, knap hoor. Ga er maar vanuit dat het wel tijd nodig heeft om helemaal te kunnen ontgiften.

Denk maar in jaren.

Ik hoop dat je je gaat verdiepen in h202 en de ozongenerator. Dat is het eerste wat mij te binnen schiet als ik jou verhaal lees.

 
@Lievergezond

Ik ben nog steeds officieel in dienst bij dat bedrijf, maar sinds 14 maanden in de ziektewet. Eerst nog wat thuiswerk gedaan, maar nu niet meer. Het is een heel klein bedrijf, we werkten er maar met z'n drieen. Mijn baas en een andere part-time medewerkster. Zij werkt nu niet meer bij dat bedrijf maar we hebben het destijds wel vaak gehad over mijn klachten. Ook zij kampte met vermoeidheid, maar was niet benauwd. Mijn baas is echter een oud collega van mij, ik ken hem al 25 jaar. Hij is een super goede baas wat betreft flexibel werken, vakantie tijdens schoolvakanties etc etc. Alleen wat betreft gezondheidsrisico's heeft hij het niet zo nauw genomen. Volgens hem een financiele kwestie.

@Rapunzel

Ja het is zeker een vieze lucht. Het probleem is dat als je er langer in zit je het bijna zelf niet meer ruikt. Mijn baas begrijpt ook maar niet dat ik er wel last van heb en hij niet terwijl hij meer uren in die lucht zit.

@Dirtsa

De eerst fles H2O2 3 % heb ik zelfs al in huis. Mijn man verklaart me voor gek. Ik zal hem binnenkort de uitleg op het alleen lezen gedeelte eens laten zien, zelf kan ik hem er nog niet van overtuigen. Ik ben het nu voorzichtig gaan smeren op een kalknagel, wie weet kan ik dan aan hem een bewijs laten zien.

Wel ben ik begonnen met Keltisch Zeezout, dat bevalt erg goed. Steeds een stapje verder.

 
Hallo gif-vrij, welkom.

Wat een verhaal zeg, wat goed dat je het zelf bent gaan uitzoeken en beseffen dat het van je werk c.q. chemische dampen kwam.

Jouw baas zal dan ooit ook een keer komen met zijn gezondheid. Of hij valt zomaar een keertje neer omdat hij nu allerlei seintjes negeert.

Doet jouw man wel met jou mee door zijn voeding aan te passen?

Wat leuk dat je de 24e naar de kennisavond in Soest komt, heb je je al aangemeld?

Mijn man en ik zijn er ook, kunnen we even kennismaken.

 
Gif-vrij, herkenbaar hoor, Stapje voor stapje, en het kan zijn dat je man iets meer tijd nodig heeft. Hopelijk gaat hij er meer over lezen. Wij hebben een wond in de vinger van onze zoon ermee behandeld,flinke beet van onze hond (ongelukje, net onder de nagel)

De arts had anti-biotica voorgeschreven (niet gegeven dus). Je kon het zien bruisen de eerste dagen, daarna niet meer en zijn we er langzamerhand mee gestopt. Geen ontsteking en prachtig geheeld.

Er bestaat, in het Engels, een erg goed boek: flood your body with oxygen van Edmccabe, hij is onderzoeksjournalist die al meer dan 20 jaar hiermee bezig is.

De hond van mijn dochter had een erg lelijke wond in de nek, een grote wond, met etter en open. Zij heeft een week paar keer per dag gedruppeld en er groeit nu weer haar op.

Het is dus niet alleen ontgiftend, brengt zuurstof in je cellen, maar werkt ook erg goed als ant-biotica, veel beter zelfs. Aangezien het niet de goede bacterien dood, maar alleen maar de foute.

 
@Poekie
Quote:
Jouw baas zal dan ooit ook een keer komen met zijn gezondheid. Of hij valt zomaar een keertje neer omdat hij nu allerlei seintjes negeert.Dat is inderdaad al een keer gebeurd. We hebben toen op het werk de ambulance moeten bellen omdat hij onwel werd. Er werd niets concreets gevonden. Later ben ik een artikel tegengekomen over methanol vergiftiging en daar leek het precies op. Dat zou heel goed kunnen omdat in veel oplosmiddelen en/of inkten methanol wordt gebruikt.

Quote:
Doet jouw man wel met jou mee door zijn voeding aan te passen?


Ja hoor, hij staat compleet achter de aanpassingen t.o.v. het eten. Hij neemt zelfs ook keltisch zeezout.

Quote:
Wat leuk dat je de 24e naar de kennisavond in Soest komt, heb je je al aangemeld?

Mijn man en ik zijn er ook, kunnen we even kennismaken.


Ik heb ons vorige week aangemeld en kom samen met mijn moeder en schoonzus. We kijken er echt naar uit. Leuk dat we elkaar gaan ontmoeten. We spreken volgende week nog wel af hoe we elkaar herkennen.

@Dirtsa
Quote:
Het is dus niet alleen ontgiftend, brengt zuurstof in je cellen, maar werkt ook erg goed als ant-biotica, veel beter zelfs. Aangezien het niet de goede bacterien dood, maar alleen maar de foute.Bedankt voor de tip. Ik heb regelmatige onstekingachtige exceem in mijn oorschelp, dus daar kan ik het ook wel op smeren. Ik begin rustig aan met wat druppel H2O2 3 % op een wattenstaafje en aanstippen. Hopelijk gaat het werken.

 
Lieve forummers. Ik heb jullie hulp nodig. Voor mijn gevoel ga ik niet meer vooruit maar stagneert mijn herstel en soms voel ik achteruitgang.

Al ruim 1,5 jaar volg ik dit forum en in deze periode heb ik via dit forum zo ontzettend veel geleerd en is er al veel verbeterd en veranderd:

- al zeker een jaar eet ik volledig WAP. De vooruitgang was in het begin geweldig. Kreeg duidelijk meer energie en ben 20 kg afgevallen.

- Mijn benauwdheid en ernstige transpiratie na minimale inspanning zijn zo goed als weg.

- Inmiddels geconstateerd dat ik niet goed tegen Wifi kan, dus internet weer via een draadje.

- ernstig verstopte lever en gal, inmiddels al 13 zeer geslaagd leverreinigingen gedaan.

- Een andere constatering was dat ik ernstige bijnieruitputting heb en slik daarvoor inmiddels 400 mg adrenal per dag.

- Door het WAP eten en het slikken van de adrenal heb ik het afgelopen jaar het gebruik van paroxetine (voor mijn angststoornis) weten te verlagen van 40 mg per dag naar nu 17,5 mg per dag. Dit alles zonder problemen en probeer nog verder af te bouwen. Dit was echt nog nooit eerder gelukt, zelfs geen 5 mg. Ziet er goed uit, toch!

Maar toch blijf ik met een aantal klachten zitten die totaal niet minder worden. Met name mijn vermoeidheid blijft zeer aanwezig. Ik kan hele dagen niets doen, terwijl ik van alles van plan ben. Ik wil echt van alles, maar het lukt me niet om iets op te pakken. Zelfs over het schrijven dit bericht heb ik al meer dan een week gedaan om me ertoe te zetten. Er zit van alles in mijn hoofd om te doen en ik heb daar dan ook echt zin in, alleen het lukt gewoon niet. Ik voel ook regelmatig een druk in mijn oren en in mijn hoofd.

Omdat ik gevoelig ben voor Wifi heb ik me verdiept in electrostress en herken daar heel veel in. Voor de zomervakantie hebben wij ons huis laten doormeten en je raadt het al: een behoorlijk verhoogde hoeveelheid electromagnetische velden in het huis. Met name afkomstig van nabij staande UMTS/GSM masten, Dect telefoon (ook die van de buren) en Wifi zenders van de buren. En onze slaapkamer was het ergst (1 UMTS mast straalt direct in onze slaapkamer, afstand 200 meter). De DECT telefoon is inmiddels vervangen en op proef is er Memonizer combi en een CMO basestation geplaatst. Heb niet het gevoel dat dat echt veel uitmaakt. Volgens degene die bij ons de meting heeft gedaan kan het zijn dat iemand die heel erg belast is met straling pas na maanden verbetering gaat opmerken.

Inmiddels 2 weken naar Spanje geweest en ik heb me daar redelijk gevoeld. Bij thuiskomst ging het 3 dagen goed. Ik had veel energie en heb alle was en vakantiespullen weer weggewerkt. De schutting geverfd etc. Daarna ging het weer mis. Ben echt even in een dip geraakt.

Is het dan toch weer de electrostress. Of is het misschien het feit dat ik in Spanje meer koolhydraten heb gegeten dan normaal. Bij thuiskomst weer heerlijk echt WAPFen. Nu 1,5 week verder en ik voel me nog steeds zoals voor de vakantie. Ik wil van alles maar het lukt niet. Ik ben al op funda aan het zoeken naar een ander huis, maar hoe weet ik nou of dat de oplossing is.

Ik weet echt niet wat ik nog kan aanpassen maar ik wil zo graag die cirkel doorbreken. Zie ik soms iets over het hoofd?

 
Wat mij opvalt is dat je zegt dat je weer een dip kreeg na het verven can de schutting, naar mijn ervaring is verf echt rotzooi en heel belastend voor je lichaam

 
Quote:
Wat mij opvalt is dat je zegt dat je weer een dip kreeg na het verven can de schutting, naar mijn ervaring is verf echt rotzooi en heel belastend voor je lichaamJa inderdaad daar had ik niet over nagedacht en ik heb nog wel een nare geschiedenis met verf en inkt. Maar ik ben maar een klein uurtje bezig geweest en nu na anderhalve week is het nog steeds niet veel beter.

En ik voel me eigenlijk weer net zo als het laatste half jaar en toen heb ik ook niet geverfd.

 
Verf blijft sowieso lang nadampen, kan het zijn dat je nog steeds vaak met de damp in contact komt?

 
Quote:
Ik ben schema's bij gaan houden wanneer ik me extreem benauwd voelde of zeer moe was. Daarbij ontdekte ik dat voornamelijk op zondag en in de vakanties ik me aanzienlijk beter voelde. Door veel nadenken en proberen conclusies te trekken realiseerde ik me dat ik misschien wel eens ziek kon worden van mijn werk (chemische dampen van de groot formaat printers). Een andere vreemde bijkomstigheid was dat ik in 8 jaar tijd al bijna 40 kg was aangekomen. Eigenlijk heb ik dat altijd verweten aan mijn medicijnen, later ben ik er achter gekomen dat met name gif wordt opgeslagen in vetcellen.

Heb mijn gezondheidsklachten uiteraard besproken op mijn werk. Er was geen geld voor een goede afzuiginstallatie dus werd er besloten om nog meer te ventileren door alle ramen en deuren op te zetten. Als er veel geprint werd mocht ik altijd eerder naar huis. Ook werd er nog flink gerookt in het pand en daarme zijn ze ook gestopt (volgens mij alleen als ik er niet was).


Dit komt uit je eigen voorsteltopic. Het mag dus duidelijk zijn dat je zeer gevoelig bent voor gifstoffen, vandaar ook je forumnaam. Ik wijt het dus ook aan de verf.

Mik

 
Ik zou je aanraden een homeopaat naar je overgevoeligheid voor gifstoffen te laten kijken.

Ik ben zelf ook heel gevoelig voor vluchtige substanties en dit wordt langzaam minder sinds ik een verschillende kuren krijg voorgeschreven.

deze kuren ruimen de rotzooi op die ik heb opgeslagen en die mijn lever overbelasten waardoor ik overgevoelig ben voor andere vluchtige stoffen.

 
@Codexx
Quote:
Ik zou je aanraden een homeopaat naar je overgevoeligheid voor gifstoffen te laten kijken.Helaas heb ik hele slechte ervaringen met een homeopaat (ik weet wel, de ene is de andere niet), maar daar krijg je mij niet zo snel meer heen.

Dat ik gevoelig ben voor gifstoffen is absoluut een duidelijk verhaal, maar de klachten die ik daarvan had voelden totaal anders dan nu. Veel meer benauwd, kortademig, pijn op de borst en rug.

Mijn klachten nu zijn anders. De concentratie is slecht en de vermoeidheid blijft. Druk op mijn oren en achterhoofd en heel snel geirriteerd. Mijn hoofd lijkt af en toe wel op springen te staan, zeker als er meerdere dingen tegelijk zijn.

Het electrostress verhaal blijft toch malen en ben verder op zoek gegaan. Ik kwam op de site www.antenneregister.nl Hier kan je per plaats opzoeken wanneer, waar en welke masten er zijn geplaatst, zoals UMTS, GSM, en LTE (de nieuwe 4G).

En wat blijkt. De allereerste GSM mast (op 90 meter afstand) is geplaatst in november 98. In 1999 ben ik overspannen geraakt en aansluitend daarop kreeg ik een angststoornis die ik alleen met medicijnen kon onderdrukken. Inmiddels staan er in een straal van 400 meter 7 masten. En jawel, de laatste mast is geplaatst in maart 2013, een LTE mast (nieuwe 4G), oftewel nog sterker dan de UMTS mast.

Mijn gevoel was dus goed, mijn klachten zijn verergerd de afgelopen maanden en nu blijkt er dus in maart een nieuwe mast te zijn geplaatst op 90 meter afstand.

Wie herkent deze klachten en wijt deze ook aan straling?

En zorgt teveel straling ook voor uitputting van je bijnieren en/of heeft straling effect op je schildklier?

 
Na bijna 2 jaar WAPFen heb ik veel gewonnen op gezondheidsgebied. Alleen vermoeidheid en electrostress blijft mij toch parten spelen. Volgens bloedonderzoek via de huisarts zijn al mijn waardes zeer goed. Ik twijfelde aan mijn schildklier maar volgens HA prima binnen de marges. Ondanks de afstand ben ik bij Ron Velthuis in Zutphen geweest. Opnieuw bloed geprikt en inderdaad bleek mijn T3 te laag. Daarnaast bleek ook dat de Candida Immuunglobulin G iets te hoog was. Volgens de uitslag was het een restant van een afgelopen candida infectie. 2 punten dus waarop aan gewerkt kan worden.

Omdat ik jaren in chemische dampen heb gewerkt is mijn bloed ook onderzocht op toxische stoffen. Jaren geleden heb ik dat ook via de HA aangevraagd maar dat was volgens hem niet mogelijk. Gisteren kreeg ik van Ron Velthuis de uitslag per mail.

Er zijn 3 toxische stoffen gevonden die boven de norm zitten, nl. PCB, Hexaan en Pentaan.

Gisterenavond het internet op gedoken en wat blijkt: al deze 3 stoffen komen voor in producten waar ik mee heb gewerkt:

PCB = Polychloorbifenyl, komt voor in inkt

Hexaan = Komt voor in lijm, oplosmiddelen, coatings en verf

Pentaan = Komt voor in (geschuimd) Polystyreen, een plaatmateriaal waar ik dagelijks mee heb gewerkt. Bij deze stof staat expliciet vermeld dat er met deze stof eenvoudig (statische) electriciteit wordt opgebouwd. Zou daar mijn gevoeligheid voor electrostress vandaan komen??

In ieder geval vind ik het zorgwekkend dat na 3 jaar niet meer gewerkt te hebben,

waarvan 2 jaar WAPF, deze stoffen nog steeds in bloed aanwezig zijn. En ik denk niet alleen in mijn bloed maar ook in de vetcellen waarvan ik er ook nog vele aantallen van bezit. Want gif wordt opgeslagen in vet. Ik heb al eerder gemerkt dat zodra ik afviel, mijn vermoeidheid erger werd. Daarnaast werd ik ook somber.

Ron heeft mij tabletten aanbevolen met vele antioxidanten, vitamines en mineralen. Dit bevordert de reiniging van het lichaam vooral doordat de ontgiftende werking van de lever wordt bevorderd. En daarnaast vooral blijven doorgaan met de leverreinigingen.

Heeft iemand van jullie nog andere tips om mijn bloed te zuiveren?

 
Tips heb ik niet, maar heb je overgewicht? Want als je afvalt, dan laten blijkbaar de gifstoffen los met vermoeidheid en somberheid als ontgifing.

En heb je al gelezen over de castor-olie pakking? Als ondersteuning voor de lever en gal? Raak je ook gelijk rotzooi mee kwijt!

 
Doorgaan met wat je doet en je lichaam de tijd geven om het op te ruimen, ik weet niet hoe lang je daar gewerkt hebt. En inderdaad reinigen, ontgiften via voeding, chlorella, sauna, massage, kruiden, (voeten)baden etc.

 
@Alexandra
Quote:
Want als je afvalt, dan laten blijkbaar de gifstoffen los met vermoeidheid en somberheid als ontgifing.Dat is volgens mij inderdaad wat er gebeurt. Klopt ik heb overgewicht. In de 10 jaar dat ik daar heb gewerkt ben ik ook 40 kg aangekomen.

Die castor-olie pakking zie ik ook wel zitten, ga ik gelijk bestellen. Voor morgenavond staat de 18e leverreiniging op de planning. Als de olie op tijd binnen is kan ik dat 's middags voorafgaand aan de reiniging doen. Of zou dat teveel van het goede zijn?

@Tanja,

Ik ga zeker door met wat ik doe, misschien proberen het tempo van het reinigen wat te verhogen. Ik heb er 10 jaar gewerkt. Jammer dat ik alleen niet weet hoeveel van die stoffen er toen in mijn bloed zaten.

Bedankt voor jullie reacties.

 
Wat ik zou doen is gewoon een "gewone" reiniging. En daarna, een paar dagen later, eens kijken hoe je reageert op de pakking. Als dat positief is, dan ga ik zelf dat als voorbereiding op de L&G doen, een aantal keer die week van te voren. Of misschien maak ik er een vast ritueel van, een aantal keer in de week.

Maar gezien de ervaring van Gerrit, zou ik zelf niet gelijk en en doen. Eerst even los van elkaar gebruiken om te zien hoe het uitpakt.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.195
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan