Germaanse geneeskunde - De vijf biologische wetten van Dr. Ryke Hamer

Ben:
Hoe ben jij trouwens met de gnm in aanraking gekomen?
Ik ben al jaren bezig met onderzoek op het gebied van natuurgeneeskunde en de laatste jaren op het gebied van fytotherapie, wildpluk, Andreas Moritz en Bruce H Lipton. En tijdens mijn internet speurtochten kwam ik een link tegen naar het boekje van Björn Eybl; en dat wat er in besproken wordt was een herkenning. Ik had meteen iets van 'dit klopt helemaal'.

Frits

 
dat heb ik destijds ook wel gelezen, niet duidelijk eigenlijk en ook niet vrijgegeven door de familie. Mijn eigen idee was stress in combinatie met veganisme/vegetarisme, weet even niet meer. Hij was anti vlees als ik me goed herinner.
 
En nog een mooi aanvulling van Mies Raasveld:

Het grootste omdenken van de BN is, dat symptomen NIET door stress komen, maar dat zich juist manifesteren als de stress VOORBIJ is.

In de volksgeneeskunde zegt men: "De stress komt eruit". Precies, de stress komt eruit en de symptomen geven een indicatie welke vorm van stress aan de symptomen vooraf is gegaan. Dat geld niet alleen voor kleine dingen als een verkoudheid, een griepje of je wat lamlendig voelen.
Dat geld voor ALLE ziekten, ook voor kanker en chronische problemen!

De verandering heeft dus al plaats gevonden, of in elk geval gedeeltelijk. Blijft de ziekte hangen, dan zijn er nog triggers die het lichaam aan die stress-situatie herinneren.
Een van de meest voorkomenden triggers zijn de symptomen zelf, die de fysieke tegenhanger zijn van de biologische associatie, die het lichaam heeft gemaakt met de emotionele beleving die de persoon had tijdens de oorspronkelijke situatie.
Deze biologische associatie manifesteert zich als "ziekte" en dat betekent dus dat de symptomen het oude conflict eveneens triggeren.
Elke strijd tegen die symptomen, elke perceptie dat die symptomen weg moeten, heractiveert het oorspronkelijke conflict en zorgt ervoor dat de ziekte langer duurt. Lastige symptomen die veel hinder veroorzaken, zorgen zo voor chronische ziekten.
Ook is het mogelijk dat het lichaam nog herinnerd wordt aan de oorspronkelijke situatie door geluiden, geuren, smaken, stoffen, houdingen, beelden, gedachten, gevoelens, personen, etc. Dus ook die moeten onderzocht worden als een ziekte niet over gaat.

Hieronder een link die dit uitlegt in de woorden van Dr. Hamer zelf. Ook de boeken naast het artikel zijn van belang om inzicht te krijgen in hoe de wereld functioneert en hoe het mogelijk is dat iemand als Dr. Hamer, die is revolutionaire ontdekt en daarmee 95 tot 98% van dementen met kanker geneest, in de gevangenis beland en dat zijn ontdekkingen niet in dank worden aanvaard, gesteund en meegenomen ten bate van de gene wereldbevolking.

Maar het is niet de beloning dat wij beter worden. Bij mij viel het kwartje toen in het convenant van de illuminati onder ogen kreeg. Toen viel bij mij het kwartjes: "Oh...., nou begrijp ik waarom Dr. Hamer de gevangenis in moet, nou begrijp ik waarom alternatieve gezondheidszorg langzamerhand uit het verzekeringspakket wordt gewerkt, nou begrijp ik waarom geneeskundige opleidingen zo lang moeten duren, want hoe lang moet je gebrainwasht worden om helemaal overtuigd te zijn van iets wat zo duidelijk totaal niet werkt!
n het artikel van Dr. Hamer wordt jammer genoeg nog gesproken van een therapie/behandelmethode, maar verder is het uitstekend.
Ik zie zijn ontdekkingen als een totaal andere medische basiskennis, de kennis van de ware werking van het lichaam en de eenheid van lichaam en geest. Daarop kan je therapieren en behandelingen baseren, maar de kennis op zich is dat zeker niet.
Dit is een var de redenen dat ik de term GNG, GG, of GNM niet meer gebruik en dit onderwerp de "Biologische Natuurwetten" ben gaan noemen. Deze term is neutraal, ik ben het niet met met de manier waarop vele mensen ermee om gaan en het is te beperkt: in mijn ogen heeft Dr. Hamer iets uitgevonden dat je op veel meer gebieden kunt gebruiken dan gezondheid.
Zo is het o.a. het mechanisme van creatie: het Hamers Kompas laat zien hoe de schepping werkt. Het laat ook zien wat werkelijke spiritualiteit is: materie ontstaat vanuit vanuit gedachtekracht, het proces in de hersenen laat dat al zien.
Werkelijke spiritualiteit is zeer Aards en moet in de stof gepraktiseerd en be-leefd worden. Er is niets zweverige aan en kan ook bewezen worden, als men het wil zien.
In het begin van gezondheidsradio was Mies regelmatig te gast, al die afleveringen staan nog online. Ga naar gedachtenvoer in de rechter kolom en scrol naar beneden voor het radio archief. Zoek op welke datums Mies erbij was en dan verder naar de download pagina. Heb deze weg onlangs zelf nog bewandeld om onze visrus bestaat niet uitzending uit 2009 op te sporen
 
Geerd Hamer's Nieuwe Geneeskunde heeft mijn leven op de kop gezet in 1999. Hij heeft een fantastische ontdekking gedaan, als je er eenmaal echt induikt verandert je leven drastisch want je wordt je eigen meester, niemand spelt je nog (medische) onzin op de mouw.
Zo jammer dat maar weinigen er energie in willen stoppen. Het lijkt erop, dat zolang er niet eerst een innerlijke vonk is geweest, interesse altijd zeer oppervlakkig blijft. Alsof je alleen maar echt kunt communiceren met mensen die bij voorbaat al een beetje dezelfde innerlijke levensovertuiging hebben als jij.

Wat ons is ingebracht door schoolse en politieke indoctrinatie, je krijgt het er niet meer uit, er is een emotionele schok nodig, meestal veroorzaakt door een tragische onvoorziene gebeurtenis. Hamer is er zelf een sprekend voorbeeld van, hij ontdekte de NG door de dood van zijn zoon Dirk.
 
“Als bacteriën, e.d. niet de oorzaak van ziekte zijn, waarom hebben o.a. mensen zo'n complex immuunsysteem die constant bezig is die "pathogenen" te vernietigen of onder controle te houden ?”


In Hamer zijn visie, die gebaseerd is op de embryologie en de idee dat alle ziekten biologische overlevingsprogramma’s zijn, bestaat er geen “immuunsysteem” als dusdanig, zoals we dat kennen uit de gangbare geneeskunde.


Graag zet ik het reguliere denken (oud paradigma) en het nieuwe denken (nieuwe paradigma) nog eens naast elkaar.


In ons reguliere denken gaan we ervan uit dat we een immuunsysteem hebben, dat functioneert als een verdedigingssysteem. Een soort van “leger” zou je kunnen noemen, wat als taak heeft, vijanden te bestrijden.

Er wordt dus al vanuit gegaan dat er vijanden zijn, die ons ziek kunnen maken of zelfs ons leven kunnen bedreigen.

Wie als vijand wordt beschouwd, zijn o.a. zogenaamde “pathogene micro-organismen”. Ook gaat men ervan uit dat het lichaam dagelijks foute cellen maakt die kunnen “ontaarden”, als het immuunsysteem niet ingrijpt. En verder bestaan er zogenaamde “auto-immuunziekten” (denk bv. aan reuma, M.S., Hashimoto, …) waarbij men ervan uit gaat dat het immuunsysteem “op hol slaat”, zich tegen het lichaam keert en het eigen lichaam aanvalt.


Het oude denken is gebaseerd op het denken in goed en kwaad.

Het is gebaseerd op “vijandsdenken”.


En laat ons vooral niet vergeten dat in het reguliere denken, enkel het lichaam in beschouwing wordt genomen. Wat we geloven, wat we voor waar aannemen, wat we ervaren of meegemaakt hebben, m.a.w. wat er zich afspeelt in de geest, wordt totaal niet in beschouwing genomen.


In het nieuwe paradigma ontstijgen we het veld van goed en kwaad.

Er bestaan enkel biologische overlevingsprogramma’s die “aangezet” worden, wanneer we een gevaar of een bedreiging waarnemen. En die bedreiging kan echt zijn, bv. wanneer we in het verkeer een tegenligger frontaal op ons af zien komen. Maar heel vaak is de bedreiging of het gevaar “bedacht”, niet reëel, omdat we een stressvol verhaal geloven. En het maakt voor het lichaam niet uit of het om een echte of een vermeende bedreiging gaat. Zo geloven we bv. dat chronische ziekten ongeneeslijk zijn, dat covid is een levensbedreigend virus is, dat micro-organismen besmettelijk zijn en dat kanker kwaadaardig is en uitzaait.

Al deze aannames blijken niet te kloppen, maar regulier zijn we zo geconditioneerd en we nemen ze wel voor waar aan !Micro-organismen worden in de genezingsfase terug gevonden, maar zijn niet de oorzaak van de ziekte. Integendeel, het zijn onze “helpers” in de genezingsfase. Ze helpen het weefsel dat in de stressfase aangemaakt is, terug af te breken. Schimmels en bacteriën vermeerderen mee in de stressfase en komen maar in actie in de genezingsfase.

Bovendien stelt Hamer (en hij niet alleen), het bestaan van virussen zelfs in vraag, omdat tot op heden een virus nog nooit op zich aangetoond is, maar altijd indirect via een verhoging van de lichaamseigen eiwitten.


Als we geloven dat er een levensbedreigend virus rondwaart dat ons leven kan bedreigen, staat ons systeem uiteraard in de stress. Het is deze overtuiging die oorzaak is van schokkende ervaringen en dat er biologische programma’s geactiveerd worden.


En ja, da’s even 180° anders denken…

Ik geef toe, dat ik in het begin toen ik kennis maakte met Hamer zijn visie, geregeld mijn voorhoofd heb gefronst, omdat het zo totaal tegen mijn oude conditionering rond ziekte inging.


En bestaat in dit paradigma geen complex immuunsysteem dat pathogene kiemen onder de duim moet houden of kwaadaardige cellen moet traceren en vernietigen. Wel bestaat er een afvoersysteem, namelijk het lymfesysteem met macrofagen dat afgestorven cellen “composteert” en afvoert.


In dit nieuwe paradigma zijn er geen “vijanden” ! Integendeel, ziekte is een biologisch overlevingsprogramma, wat tot doel heeft, onze fysieke overleving veilig te stellen.

Wij hebben het foutief geïnterpreteerd, vanuit een te beperkt referentiekader, dat er ongeneeslijke of kwaadaardige ziekten zouden bestaan en dat micro-organismen de oorzaak van ontstekingsreacties zouden zijn.


Men vindt inderdaad in het bloed bij een ontstekingsreactie, “afwijkende waarden”, zoals bv. een verhoogde bezinkingssnelheid. Ook worden er zgn. “immuunglobulines” (lichaamseigen eiwitten) terug gevonden, maar die spelen juist een belangrijke rol in herstel van het weefsel in de genezingsfase. Dit zijn normale reacties van het lichaam in de genezingsfase. Zo zie je dat er in het nieuwe paradigma, heel andere conclusies worden getrokken over dezelfde waarnemingen.


Wat er echt aan de basis van een ziekte ligt, is dat er in het onbewuste reeds een stressvolle overtuiging leeft die we voor waar aannemen. Zoals de dame met de reuma handen, die al een overtuiging had, dat ze lelijke handen had.

(zie video: https://www.youtube.com/watch?v=r7ESCJYwwTs )


Wat je bewust of onbewust gelooft of voor waar aanneemt, zal je aantrekken of manifesteren in de buitenwereld d.m.v. een schok, wat een biologisch overlevingsprogramma activeert.

Omdat in het oude paradigma alle aandacht naar het symptoom gaat, om dat zo snel mogelijk weg te werken, wordt er niet gekeken naar wat iemand heeft meegemaakt en wat zijn overtuigingen zijn. En daar zit precies de heling !! Elke ziekte begint namelijk in de geest en het is ook maar daar dat het kan oplossen. We geloven ergens een foute, stressvolle overtuiging. Over onszelf, bv. “ik ben niet OK”, “ik heb gefaald”, “ik ben een zwakkeling”, of over “de ander”, bv. “anderen zijn niet te vertrouwen”, wat met een conflictschok tot uiting komt.


Ziekte is spiritueel bedoeld om ons te helpen bewust te worden van onze stressvolle overtuigingen, die niet kloppen met onze ware aard.

In die zin is ziekte een onderdeel van onze spirituele evolutie.

Dat we ons zouden herinneren, wie we werkelijk zijn. We zijn namelijk een ziel in een lichaam. We zijn krachtige creators die scheppende kracht bezitten. We scheppen namelijk met onze gedachten. En wij hebben de keuze wat we willen geloven.

We zijn echter eeuwen in angst en met schuldgevoel geconditioneerd en zo zijn we helemaal van ons ware zelf en onze eigen innerlijke wijsheid weg getraind.

We leven nu in een tijdsgeest, waarin we terug bewust kunnen worden van onze ware aard. We zijn liefdevolle wezens, die graag bijdragen aan het geluk van de ander ! Marshall Rosenberg zegt: we zijn van nature liefdevolle, gevende wezens. Maar vanaf het moment dat daar druk, trauma, verplichting, angst of schuldgevoel op gelegd wordt, blokkeert dat ons “natuurlijke geven”.

Dit was even een uitstapje naar de spirituele zin van ziekte.

Want als je ’t mij vraagt heeft ziekte niet enkel een biologische zin (onze fysieke lichaam veilig stellen), maar ook een spirituele (terug bewust worden van onze essentie en dat we krachtige creators zijn) !


Het tragische is, dat in het oude denken rond ziekte, er zeer veel angstige gedachten rond ziekte leven, die net zorgen voor vervolgconflicten, diagnose- of prognoseschokken. Zoals, “kanker is kwaadaardig en zaait uit”, “chronische ziekten zijn ongeneeslijk”, “er bestaan pathogene kiemen”, …

Als we in het oude paradigma blijven geloven, en dus deze overtuigingen niet veranderd worden in ons bewustzijn, komen we ongewild in een negatieve spiraal, waar het eigenlijk onmogelijk is om uit te komen.

Een probleem kan nooit opgelost worden op het niveau waarop het gecreëerd werd …


Er is dus een heel ander denkkader nodig om uit ziekte te groeien.

Hamer heeft hier een belangrijke bijdrage geleverd om tot in detail uit te werken, wat het lichaam doet als reactie op een schok. En dat er geen kwaadaardig, ongeneeslijk of besmettelijk bestaat, tenzij we dat geloven.

En collectief zijn dit nog zeer sterke geloofsovertuigingen.


Overtuigingen zullen zich altijd manifesteren in de realiteit.

Dat is al vele malen aangetoond met het placebo-effect !!

En ik herinner mij nog goed, toen ik nog chemo gaf, mensen vaak helemaal anders op eenzelfde chemoproduct reageerden.


Je kan niet niet-creëren ! We doen het heel de tijd aan de hand van onze overtuigingen. Weinig mensen beseffen, dat onze innerlijke conversaties van moment tot moment onze werkelijkheid scheppen.

Bovendien zullen we altijd “bewijs” zien voor onze overtuigingen. Dat maakt het ook zo echt. Je hebt een overtuiging, daar zie je bewijs van en dat versterkt natuurlijk je overtuiging nog eens een keer.

Je lichaam zal altijd luisteren naar jouw gedachten, want zo scheppen we onze eigen realiteit. We creëren aan de hand van onze gedachten en beelden. Dit zijn universele wetten (Neville Goddard, Joseph Murphy)

Het heeft dus weinig zin om met iemand te discussiëren, of van een ander standpunt te overtuigen, want we zien altijd bewijs voor onze eigen overtuigingen of veronderstellingen.

Wat je ook gelooft, je hebt altijd gelijk. “What you believe, hardens into facts”, ook al is het een foutieve, angstige gedachte.


Wat essentieel is, om echt te genezen, is in de eerste plaats bewustwording van je stressvol verhaal.


Zo ben ik mij in mijn eigen helingsproces bewust geworden, dat fibromyalgie niet iets is, wat “fout” loopt in mijn lichaam, maar dat het om eigenwaarde-conflicten gaat. Ik had bv. stevige veroordelende overtuigingen naar mezelf dat ik het als moeder niet goed had gedaan, dat ik gefaald had en dat ik mijn kinderen tekort had gedaan… Als het niet goed ging met mijn kinderen, was dat mijn schuld. Ongenadig hard was ik voor mezelf.

Het schuldgevoel heeft zich jaren in mijn rechter schouder (ik ben linkshandig, dus dat is mijn moeder/kind-zijde) en mijn onderrug (centrale eigenwaarde) als pijn getoond. Hamer noemt het “hangende conflicten”.

Tot ik met veel zachtheid, begrip en mildheid met mezelf kon omgaan en kon zien dat ik echt mijn best had gedaan, in moeilijke omstandigheden…

Het was ook een rouwproces waarbij ik veel geweend heb, omdat ik niet de moeder heb kunnen zijn, die ik graag geweest was, omdat ik zo uitgeput was, toen ze klein waren.

Toen ik mezelf kon gaan waarderen wat ik allemaal wel had gedaan voor mijn kinderen en onvoorwaardelijk liefdevol voor mezelf kon zijn, verdwenen stilaan de klachten. Het was een gradueel helingsproces.


Om het biologisch programma helemaal te doen stoppen, is het vaak ook nodig om de beladen herinneringen te “ontladen” en de onderdrukte emoties te ventileren. Soms is het nodig om uit een bestaande stressvolle situatie te stappen of bepaalde mensen los te laten.


Je vertrouwde (stressvol) verhaal veranderen vraagt een openheid om anders te denken waardoor je ook anders gaat voelen ! Met veel meer zachtheid naar jezelf en de ander. En dat je ook een nieuw, positief verhaal gaat schrijven, hoe je je realiteit WEL wil zien. Dat wordt namelijk de “trekhaak” die je uit je oude ongewenste situatie trekt.


In overdrachtelijke zin, kun je zorgen voor een “stevig immuunsysteem” als je groeit naar een goed eigenwaardegevoel en een positief zelfbeeld.

Het is ook noodzakelijk dat je al je zogenaamde vijandsbeelden gaat elimineren. Om het met de woorden van Marshall Rosenberg te zeggen : “get rid of all your enemy-images” !!

Want zolang we iets buiten of binnen in onszelf als vijand zien, zal je je bedreigd voelen, zal je stressreactie aangezet worden en worden biologische overlevingsprogramma geactiveerd. En ben je dus vatbaar voor ziekte.

Hoe meer je uit de angst, schuldgevoel, zelfveroordeling of veroordeling naar de ander groeit, hoe minder vatbaar je wordt voor ziekte.

Hoe meer je de innerlijke stem van je ziel zal volgen (de enige echte autoriteit in je leven), of met andere woorden, hoe meer trouw je aan jezelf bent, hoe minder conflict je zal hebben !!

Dat is pas echte “immuniteit” !!


Of zoals Einstein het al zei: we hebben de keuze om te geloven of we in een vijandig universum leven, of in een vriendelijk.

Aan ons de keuze …
 
Wie uitgaat van een biologisch overlevingsprogramma op basis van een dreiging gaat eveneens uit van goed en kwaad. Er is niets mis met geloven in goed en kwaad, het geeft ons normen en waarden die een samenleving coherentie geven. Geloofden we maar meer in goed en kwaad, dan hadden we ons niet laten misleiden door het kwaad en hadden we nu niet in een spirituele bewustzijnsoorlog verkeerd! Uitgaande van de duale vijfzintuiglijke 3D-realiteit waar we nu eenmaal in zitten vind ik het zeer aannemelijk dat we een immuunsysteem hebben. Alleen omdat de bacterietheorie niet klopt wil nog niet zeggen dat we niet over een immuunsysteem beschikken.

Mike
 
“Als bacteriën, e.d. niet de oorzaak van ziekte zijn, waarom hebben o.a. mensen zo'n complex immuunsysteem die constant bezig is die "pathogenen" te vernietigen of onder controle te houden ?”


In Hamer zijn visie, die gebaseerd is op de embryologie en de idee dat alle ziekten biologische overlevingsprogramma’s zijn, bestaat er geen “immuunsysteem” als dusdanig, zoals we dat kennen uit de gangbare geneeskunde.


Graag zet ik het reguliere denken (oud paradigma) en het nieuwe denken (nieuwe paradigma) nog eens naast elkaar.


In ons reguliere denken gaan we ervan uit dat we een immuunsysteem hebben, dat functioneert als een verdedigingssysteem. Een soort van “leger” zou je kunnen noemen, wat als taak heeft, vijanden te bestrijden.

Er wordt dus al vanuit gegaan dat er vijanden zijn, die ons ziek kunnen maken of zelfs ons leven kunnen bedreigen.

Wie als vijand wordt beschouwd, zijn o.a. zogenaamde “pathogene micro-organismen”. Ook gaat men ervan uit dat het lichaam dagelijks foute cellen maakt die kunnen “ontaarden”, als het immuunsysteem niet ingrijpt. En verder bestaan er zogenaamde “auto-immuunziekten” (denk bv. aan reuma, M.S., Hashimoto, …) waarbij men ervan uit gaat dat het immuunsysteem “op hol slaat”, zich tegen het lichaam keert en het eigen lichaam aanvalt.


Het oude denken is gebaseerd op het denken in goed en kwaad.

Het is gebaseerd op “vijandsdenken”.


En laat ons vooral niet vergeten dat in het reguliere denken, enkel het lichaam in beschouwing wordt genomen. Wat we geloven, wat we voor waar aannemen, wat we ervaren of meegemaakt hebben, m.a.w. wat er zich afspeelt in de geest, wordt totaal niet in beschouwing genomen.


In het nieuwe paradigma ontstijgen we het veld van goed en kwaad.

Er bestaan enkel biologische overlevingsprogramma’s die “aangezet” worden, wanneer we een gevaar of een bedreiging waarnemen. En die bedreiging kan echt zijn, bv. wanneer we in het verkeer een tegenligger frontaal op ons af zien komen. Maar heel vaak is de bedreiging of het gevaar “bedacht”, niet reëel, omdat we een stressvol verhaal geloven. En het maakt voor het lichaam niet uit of het om een echte of een vermeende bedreiging gaat. Zo geloven we bv. dat chronische ziekten ongeneeslijk zijn, dat covid is een levensbedreigend virus is, dat micro-organismen besmettelijk zijn en dat kanker kwaadaardig is en uitzaait.

Al deze aannames blijken niet te kloppen, maar regulier zijn we zo geconditioneerd en we nemen ze wel voor waar aan !Micro-organismen worden in de genezingsfase terug gevonden, maar zijn niet de oorzaak van de ziekte. Integendeel, het zijn onze “helpers” in de genezingsfase. Ze helpen het weefsel dat in de stressfase aangemaakt is, terug af te breken. Schimmels en bacteriën vermeerderen mee in de stressfase en komen maar in actie in de genezingsfase.

Bovendien stelt Hamer (en hij niet alleen), het bestaan van virussen zelfs in vraag, omdat tot op heden een virus nog nooit op zich aangetoond is, maar altijd indirect via een verhoging van de lichaamseigen eiwitten.


Als we geloven dat er een levensbedreigend virus rondwaart dat ons leven kan bedreigen, staat ons systeem uiteraard in de stress. Het is deze overtuiging die oorzaak is van schokkende ervaringen en dat er biologische programma’s geactiveerd worden.


En ja, da’s even 180° anders denken…

Ik geef toe, dat ik in het begin toen ik kennis maakte met Hamer zijn visie, geregeld mijn voorhoofd heb gefronst, omdat het zo totaal tegen mijn oude conditionering rond ziekte inging.


En bestaat in dit paradigma geen complex immuunsysteem dat pathogene kiemen onder de duim moet houden of kwaadaardige cellen moet traceren en vernietigen. Wel bestaat er een afvoersysteem, namelijk het lymfesysteem met macrofagen dat afgestorven cellen “composteert” en afvoert.


In dit nieuwe paradigma zijn er geen “vijanden” ! Integendeel, ziekte is een biologisch overlevingsprogramma, wat tot doel heeft, onze fysieke overleving veilig te stellen.

Wij hebben het foutief geïnterpreteerd, vanuit een te beperkt referentiekader, dat er ongeneeslijke of kwaadaardige ziekten zouden bestaan en dat micro-organismen de oorzaak van ontstekingsreacties zouden zijn.


Men vindt inderdaad in het bloed bij een ontstekingsreactie, “afwijkende waarden”, zoals bv. een verhoogde bezinkingssnelheid. Ook worden er zgn. “immuunglobulines” (lichaamseigen eiwitten) terug gevonden, maar die spelen juist een belangrijke rol in herstel van het weefsel in de genezingsfase. Dit zijn normale reacties van het lichaam in de genezingsfase. Zo zie je dat er in het nieuwe paradigma, heel andere conclusies worden getrokken over dezelfde waarnemingen.


Wat er echt aan de basis van een ziekte ligt, is dat er in het onbewuste reeds een stressvolle overtuiging leeft die we voor waar aannemen. Zoals de dame met de reuma handen, die al een overtuiging had, dat ze lelijke handen had.

(zie video: https://www.youtube.com/watch?v=r7ESCJYwwTs )


Wat je bewust of onbewust gelooft of voor waar aanneemt, zal je aantrekken of manifesteren in de buitenwereld d.m.v. een schok, wat een biologisch overlevingsprogramma activeert.

Omdat in het oude paradigma alle aandacht naar het symptoom gaat, om dat zo snel mogelijk weg te werken, wordt er niet gekeken naar wat iemand heeft meegemaakt en wat zijn overtuigingen zijn. En daar zit precies de heling !! Elke ziekte begint namelijk in de geest en het is ook maar daar dat het kan oplossen. We geloven ergens een foute, stressvolle overtuiging. Over onszelf, bv. “ik ben niet OK”, “ik heb gefaald”, “ik ben een zwakkeling”, of over “de ander”, bv. “anderen zijn niet te vertrouwen”, wat met een conflictschok tot uiting komt.


Ziekte is spiritueel bedoeld om ons te helpen bewust te worden van onze stressvolle overtuigingen, die niet kloppen met onze ware aard.

In die zin is ziekte een onderdeel van onze spirituele evolutie.

Dat we ons zouden herinneren, wie we werkelijk zijn. We zijn namelijk een ziel in een lichaam. We zijn krachtige creators die scheppende kracht bezitten. We scheppen namelijk met onze gedachten. En wij hebben de keuze wat we willen geloven.

We zijn echter eeuwen in angst en met schuldgevoel geconditioneerd en zo zijn we helemaal van ons ware zelf en onze eigen innerlijke wijsheid weg getraind.

We leven nu in een tijdsgeest, waarin we terug bewust kunnen worden van onze ware aard. We zijn liefdevolle wezens, die graag bijdragen aan het geluk van de ander ! Marshall Rosenberg zegt: we zijn van nature liefdevolle, gevende wezens. Maar vanaf het moment dat daar druk, trauma, verplichting, angst of schuldgevoel op gelegd wordt, blokkeert dat ons “natuurlijke geven”.

Dit was even een uitstapje naar de spirituele zin van ziekte.

Want als je ’t mij vraagt heeft ziekte niet enkel een biologische zin (onze fysieke lichaam veilig stellen), maar ook een spirituele (terug bewust worden van onze essentie en dat we krachtige creators zijn) !


Het tragische is, dat in het oude denken rond ziekte, er zeer veel angstige gedachten rond ziekte leven, die net zorgen voor vervolgconflicten, diagnose- of prognoseschokken. Zoals, “kanker is kwaadaardig en zaait uit”, “chronische ziekten zijn ongeneeslijk”, “er bestaan pathogene kiemen”, …

Als we in het oude paradigma blijven geloven, en dus deze overtuigingen niet veranderd worden in ons bewustzijn, komen we ongewild in een negatieve spiraal, waar het eigenlijk onmogelijk is om uit te komen.

Een probleem kan nooit opgelost worden op het niveau waarop het gecreëerd werd …


Er is dus een heel ander denkkader nodig om uit ziekte te groeien.

Hamer heeft hier een belangrijke bijdrage geleverd om tot in detail uit te werken, wat het lichaam doet als reactie op een schok. En dat er geen kwaadaardig, ongeneeslijk of besmettelijk bestaat, tenzij we dat geloven.

En collectief zijn dit nog zeer sterke geloofsovertuigingen.


Overtuigingen zullen zich altijd manifesteren in de realiteit.

Dat is al vele malen aangetoond met het placebo-effect !!

En ik herinner mij nog goed, toen ik nog chemo gaf, mensen vaak helemaal anders op eenzelfde chemoproduct reageerden.


Je kan niet niet-creëren ! We doen het heel de tijd aan de hand van onze overtuigingen. Weinig mensen beseffen, dat onze innerlijke conversaties van moment tot moment onze werkelijkheid scheppen.

Bovendien zullen we altijd “bewijs” zien voor onze overtuigingen. Dat maakt het ook zo echt. Je hebt een overtuiging, daar zie je bewijs van en dat versterkt natuurlijk je overtuiging nog eens een keer.

Je lichaam zal altijd luisteren naar jouw gedachten, want zo scheppen we onze eigen realiteit. We creëren aan de hand van onze gedachten en beelden. Dit zijn universele wetten (Neville Goddard, Joseph Murphy)

Het heeft dus weinig zin om met iemand te discussiëren, of van een ander standpunt te overtuigen, want we zien altijd bewijs voor onze eigen overtuigingen of veronderstellingen.

Wat je ook gelooft, je hebt altijd gelijk. “What you believe, hardens into facts”, ook al is het een foutieve, angstige gedachte.


Wat essentieel is, om echt te genezen, is in de eerste plaats bewustwording van je stressvol verhaal.


Zo ben ik mij in mijn eigen helingsproces bewust geworden, dat fibromyalgie niet iets is, wat “fout” loopt in mijn lichaam, maar dat het om eigenwaarde-conflicten gaat. Ik had bv. stevige veroordelende overtuigingen naar mezelf dat ik het als moeder niet goed had gedaan, dat ik gefaald had en dat ik mijn kinderen tekort had gedaan… Als het niet goed ging met mijn kinderen, was dat mijn schuld. Ongenadig hard was ik voor mezelf.

Het schuldgevoel heeft zich jaren in mijn rechter schouder (ik ben linkshandig, dus dat is mijn moeder/kind-zijde) en mijn onderrug (centrale eigenwaarde) als pijn getoond. Hamer noemt het “hangende conflicten”.

Tot ik met veel zachtheid, begrip en mildheid met mezelf kon omgaan en kon zien dat ik echt mijn best had gedaan, in moeilijke omstandigheden…

Het was ook een rouwproces waarbij ik veel geweend heb, omdat ik niet de moeder heb kunnen zijn, die ik graag geweest was, omdat ik zo uitgeput was, toen ze klein waren.

Toen ik mezelf kon gaan waarderen wat ik allemaal wel had gedaan voor mijn kinderen en onvoorwaardelijk liefdevol voor mezelf kon zijn, verdwenen stilaan de klachten. Het was een gradueel helingsproces.


Om het biologisch programma helemaal te doen stoppen, is het vaak ook nodig om de beladen herinneringen te “ontladen” en de onderdrukte emoties te ventileren. Soms is het nodig om uit een bestaande stressvolle situatie te stappen of bepaalde mensen los te laten.


Je vertrouwde (stressvol) verhaal veranderen vraagt een openheid om anders te denken waardoor je ook anders gaat voelen ! Met veel meer zachtheid naar jezelf en de ander. En dat je ook een nieuw, positief verhaal gaat schrijven, hoe je je realiteit WEL wil zien. Dat wordt namelijk de “trekhaak” die je uit je oude ongewenste situatie trekt.


In overdrachtelijke zin, kun je zorgen voor een “stevig immuunsysteem” als je groeit naar een goed eigenwaardegevoel en een positief zelfbeeld.

Het is ook noodzakelijk dat je al je zogenaamde vijandsbeelden gaat elimineren. Om het met de woorden van Marshall Rosenberg te zeggen : “get rid of all your enemy-images” !!

Want zolang we iets buiten of binnen in onszelf als vijand zien, zal je je bedreigd voelen, zal je stressreactie aangezet worden en worden biologische overlevingsprogramma geactiveerd. En ben je dus vatbaar voor ziekte.

Hoe meer je uit de angst, schuldgevoel, zelfveroordeling of veroordeling naar de ander groeit, hoe minder vatbaar je wordt voor ziekte.

Hoe meer je de innerlijke stem van je ziel zal volgen (de enige echte autoriteit in je leven), of met andere woorden, hoe meer trouw je aan jezelf bent, hoe minder conflict je zal hebben !!

Dat is pas echte “immuniteit” !!


Of zoals Einstein het al zei: we hebben de keuze om te geloven of we in een vijandig universum leven, of in een vriendelijk.

Aan ons de keuze …

Dus ik ben totaal anders gaan leven en nooit meer ziek geweest sindsdien maar ik blijk dus alleen maar anders gaan denken of ik heb geen schokken meer meegemaakt al die jaren?

Ik geloof zeker - ten dele- in de GNM maar vindt deze zaken ook doorslaan
 
“Als bacteriën, e.d. niet de oorzaak van ziekte zijn, waarom hebben o.a. mensen zo'n complex immuunsysteem die constant bezig is die "pathogenen" te vernietigen of onder controle te houden ?”


In Hamer zijn visie, die gebaseerd is op de embryologie en de idee dat alle ziekten biologische overlevingsprogramma’s zijn, bestaat er geen “immuunsysteem” als dusdanig, zoals we dat kennen uit de gangbare geneeskunde.


Graag zet ik het reguliere denken (oud paradigma) en het nieuwe denken (nieuwe paradigma) nog eens naast elkaar.


In ons reguliere denken gaan we ervan uit dat we een immuunsysteem hebben, dat functioneert als een verdedigingssysteem. Een soort van “leger” zou je kunnen noemen, wat als taak heeft, vijanden te bestrijden.

Er wordt dus al vanuit gegaan dat er vijanden zijn, die ons ziek kunnen maken of zelfs ons leven kunnen bedreigen.

Wie als vijand wordt beschouwd, zijn o.a. zogenaamde “pathogene micro-organismen”. Ook gaat men ervan uit dat het lichaam dagelijks foute cellen maakt die kunnen “ontaarden”, als het immuunsysteem niet ingrijpt. En verder bestaan er zogenaamde “auto-immuunziekten” (denk bv. aan reuma, M.S., Hashimoto, …) waarbij men ervan uit gaat dat het immuunsysteem “op hol slaat”, zich tegen het lichaam keert en het eigen lichaam aanvalt.


Het oude denken is gebaseerd op het denken in goed en kwaad.

Het is gebaseerd op “vijandsdenken”.


En laat ons vooral niet vergeten dat in het reguliere denken, enkel het lichaam in beschouwing wordt genomen. Wat we geloven, wat we voor waar aannemen, wat we ervaren of meegemaakt hebben, m.a.w. wat er zich afspeelt in de geest, wordt totaal niet in beschouwing genomen.


In het nieuwe paradigma ontstijgen we het veld van goed en kwaad.

Er bestaan enkel biologische overlevingsprogramma’s die “aangezet” worden, wanneer we een gevaar of een bedreiging waarnemen. En die bedreiging kan echt zijn, bv. wanneer we in het verkeer een tegenligger frontaal op ons af zien komen. Maar heel vaak is de bedreiging of het gevaar “bedacht”, niet reëel, omdat we een stressvol verhaal geloven. En het maakt voor het lichaam niet uit of het om een echte of een vermeende bedreiging gaat. Zo geloven we bv. dat chronische ziekten ongeneeslijk zijn, dat covid is een levensbedreigend virus is, dat micro-organismen besmettelijk zijn en dat kanker kwaadaardig is en uitzaait.

Al deze aannames blijken niet te kloppen, maar regulier zijn we zo geconditioneerd en we nemen ze wel voor waar aan !Micro-organismen worden in de genezingsfase terug gevonden, maar zijn niet de oorzaak van de ziekte. Integendeel, het zijn onze “helpers” in de genezingsfase. Ze helpen het weefsel dat in de stressfase aangemaakt is, terug af te breken. Schimmels en bacteriën vermeerderen mee in de stressfase en komen maar in actie in de genezingsfase.

Bovendien stelt Hamer (en hij niet alleen), het bestaan van virussen zelfs in vraag, omdat tot op heden een virus nog nooit op zich aangetoond is, maar altijd indirect via een verhoging van de lichaamseigen eiwitten.


Als we geloven dat er een levensbedreigend virus rondwaart dat ons leven kan bedreigen, staat ons systeem uiteraard in de stress. Het is deze overtuiging die oorzaak is van schokkende ervaringen en dat er biologische programma’s geactiveerd worden.


En ja, da’s even 180° anders denken…

Ik geef toe, dat ik in het begin toen ik kennis maakte met Hamer zijn visie, geregeld mijn voorhoofd heb gefronst, omdat het zo totaal tegen mijn oude conditionering rond ziekte inging.


En bestaat in dit paradigma geen complex immuunsysteem dat pathogene kiemen onder de duim moet houden of kwaadaardige cellen moet traceren en vernietigen. Wel bestaat er een afvoersysteem, namelijk het lymfesysteem met macrofagen dat afgestorven cellen “composteert” en afvoert.


In dit nieuwe paradigma zijn er geen “vijanden” ! Integendeel, ziekte is een biologisch overlevingsprogramma, wat tot doel heeft, onze fysieke overleving veilig te stellen.

Wij hebben het foutief geïnterpreteerd, vanuit een te beperkt referentiekader, dat er ongeneeslijke of kwaadaardige ziekten zouden bestaan en dat micro-organismen de oorzaak van ontstekingsreacties zouden zijn.


Men vindt inderdaad in het bloed bij een ontstekingsreactie, “afwijkende waarden”, zoals bv. een verhoogde bezinkingssnelheid. Ook worden er zgn. “immuunglobulines” (lichaamseigen eiwitten) terug gevonden, maar die spelen juist een belangrijke rol in herstel van het weefsel in de genezingsfase. Dit zijn normale reacties van het lichaam in de genezingsfase. Zo zie je dat er in het nieuwe paradigma, heel andere conclusies worden getrokken over dezelfde waarnemingen.


Wat er echt aan de basis van een ziekte ligt, is dat er in het onbewuste reeds een stressvolle overtuiging leeft die we voor waar aannemen. Zoals de dame met de reuma handen, die al een overtuiging had, dat ze lelijke handen had.

(zie video: https://www.youtube.com/watch?v=r7ESCJYwwTs )


Wat je bewust of onbewust gelooft of voor waar aanneemt, zal je aantrekken of manifesteren in de buitenwereld d.m.v. een schok, wat een biologisch overlevingsprogramma activeert.

Omdat in het oude paradigma alle aandacht naar het symptoom gaat, om dat zo snel mogelijk weg te werken, wordt er niet gekeken naar wat iemand heeft meegemaakt en wat zijn overtuigingen zijn. En daar zit precies de heling !! Elke ziekte begint namelijk in de geest en het is ook maar daar dat het kan oplossen. We geloven ergens een foute, stressvolle overtuiging. Over onszelf, bv. “ik ben niet OK”, “ik heb gefaald”, “ik ben een zwakkeling”, of over “de ander”, bv. “anderen zijn niet te vertrouwen”, wat met een conflictschok tot uiting komt.


Ziekte is spiritueel bedoeld om ons te helpen bewust te worden van onze stressvolle overtuigingen, die niet kloppen met onze ware aard.

In die zin is ziekte een onderdeel van onze spirituele evolutie.

Dat we ons zouden herinneren, wie we werkelijk zijn. We zijn namelijk een ziel in een lichaam. We zijn krachtige creators die scheppende kracht bezitten. We scheppen namelijk met onze gedachten. En wij hebben de keuze wat we willen geloven.

We zijn echter eeuwen in angst en met schuldgevoel geconditioneerd en zo zijn we helemaal van ons ware zelf en onze eigen innerlijke wijsheid weg getraind.

We leven nu in een tijdsgeest, waarin we terug bewust kunnen worden van onze ware aard. We zijn liefdevolle wezens, die graag bijdragen aan het geluk van de ander ! Marshall Rosenberg zegt: we zijn van nature liefdevolle, gevende wezens. Maar vanaf het moment dat daar druk, trauma, verplichting, angst of schuldgevoel op gelegd wordt, blokkeert dat ons “natuurlijke geven”.

Dit was even een uitstapje naar de spirituele zin van ziekte.

Want als je ’t mij vraagt heeft ziekte niet enkel een biologische zin (onze fysieke lichaam veilig stellen), maar ook een spirituele (terug bewust worden van onze essentie en dat we krachtige creators zijn) !


Het tragische is, dat in het oude denken rond ziekte, er zeer veel angstige gedachten rond ziekte leven, die net zorgen voor vervolgconflicten, diagnose- of prognoseschokken. Zoals, “kanker is kwaadaardig en zaait uit”, “chronische ziekten zijn ongeneeslijk”, “er bestaan pathogene kiemen”, …

Als we in het oude paradigma blijven geloven, en dus deze overtuigingen niet veranderd worden in ons bewustzijn, komen we ongewild in een negatieve spiraal, waar het eigenlijk onmogelijk is om uit te komen.

Een probleem kan nooit opgelost worden op het niveau waarop het gecreëerd werd …


Er is dus een heel ander denkkader nodig om uit ziekte te groeien.

Hamer heeft hier een belangrijke bijdrage geleverd om tot in detail uit te werken, wat het lichaam doet als reactie op een schok. En dat er geen kwaadaardig, ongeneeslijk of besmettelijk bestaat, tenzij we dat geloven.

En collectief zijn dit nog zeer sterke geloofsovertuigingen.


Overtuigingen zullen zich altijd manifesteren in de realiteit.

Dat is al vele malen aangetoond met het placebo-effect !!

En ik herinner mij nog goed, toen ik nog chemo gaf, mensen vaak helemaal anders op eenzelfde chemoproduct reageerden.


Je kan niet niet-creëren ! We doen het heel de tijd aan de hand van onze overtuigingen. Weinig mensen beseffen, dat onze innerlijke conversaties van moment tot moment onze werkelijkheid scheppen.

Bovendien zullen we altijd “bewijs” zien voor onze overtuigingen. Dat maakt het ook zo echt. Je hebt een overtuiging, daar zie je bewijs van en dat versterkt natuurlijk je overtuiging nog eens een keer.

Je lichaam zal altijd luisteren naar jouw gedachten, want zo scheppen we onze eigen realiteit. We creëren aan de hand van onze gedachten en beelden. Dit zijn universele wetten (Neville Goddard, Joseph Murphy)

Het heeft dus weinig zin om met iemand te discussiëren, of van een ander standpunt te overtuigen, want we zien altijd bewijs voor onze eigen overtuigingen of veronderstellingen.

Wat je ook gelooft, je hebt altijd gelijk. “What you believe, hardens into facts”, ook al is het een foutieve, angstige gedachte.


Wat essentieel is, om echt te genezen, is in de eerste plaats bewustwording van je stressvol verhaal.


Zo ben ik mij in mijn eigen helingsproces bewust geworden, dat fibromyalgie niet iets is, wat “fout” loopt in mijn lichaam, maar dat het om eigenwaarde-conflicten gaat. Ik had bv. stevige veroordelende overtuigingen naar mezelf dat ik het als moeder niet goed had gedaan, dat ik gefaald had en dat ik mijn kinderen tekort had gedaan… Als het niet goed ging met mijn kinderen, was dat mijn schuld. Ongenadig hard was ik voor mezelf.

Het schuldgevoel heeft zich jaren in mijn rechter schouder (ik ben linkshandig, dus dat is mijn moeder/kind-zijde) en mijn onderrug (centrale eigenwaarde) als pijn getoond. Hamer noemt het “hangende conflicten”.

Tot ik met veel zachtheid, begrip en mildheid met mezelf kon omgaan en kon zien dat ik echt mijn best had gedaan, in moeilijke omstandigheden…

Het was ook een rouwproces waarbij ik veel geweend heb, omdat ik niet de moeder heb kunnen zijn, die ik graag geweest was, omdat ik zo uitgeput was, toen ze klein waren.

Toen ik mezelf kon gaan waarderen wat ik allemaal wel had gedaan voor mijn kinderen en onvoorwaardelijk liefdevol voor mezelf kon zijn, verdwenen stilaan de klachten. Het was een gradueel helingsproces.


Om het biologisch programma helemaal te doen stoppen, is het vaak ook nodig om de beladen herinneringen te “ontladen” en de onderdrukte emoties te ventileren. Soms is het nodig om uit een bestaande stressvolle situatie te stappen of bepaalde mensen los te laten.


Je vertrouwde (stressvol) verhaal veranderen vraagt een openheid om anders te denken waardoor je ook anders gaat voelen ! Met veel meer zachtheid naar jezelf en de ander. En dat je ook een nieuw, positief verhaal gaat schrijven, hoe je je realiteit WEL wil zien. Dat wordt namelijk de “trekhaak” die je uit je oude ongewenste situatie trekt.


In overdrachtelijke zin, kun je zorgen voor een “stevig immuunsysteem” als je groeit naar een goed eigenwaardegevoel en een positief zelfbeeld.

Het is ook noodzakelijk dat je al je zogenaamde vijandsbeelden gaat elimineren. Om het met de woorden van Marshall Rosenberg te zeggen : “get rid of all your enemy-images” !!

Want zolang we iets buiten of binnen in onszelf als vijand zien, zal je je bedreigd voelen, zal je stressreactie aangezet worden en worden biologische overlevingsprogramma geactiveerd. En ben je dus vatbaar voor ziekte.

Hoe meer je uit de angst, schuldgevoel, zelfveroordeling of veroordeling naar de ander groeit, hoe minder vatbaar je wordt voor ziekte.

Hoe meer je de innerlijke stem van je ziel zal volgen (de enige echte autoriteit in je leven), of met andere woorden, hoe meer trouw je aan jezelf bent, hoe minder conflict je zal hebben !!

Dat is pas echte “immuniteit” !!


Of zoals Einstein het al zei: we hebben de keuze om te geloven of we in een vijandig universum leven, of in een vriendelijk.

Aan ons de keuze …
Mooi geschreven. Hamer heeft 100% bewezen dat zijn theorie klopt. Het geld namelijk voor iedereen op dezelfde manier. Het is wel zo dat er echt een shock nodig is waar je niet op bent voorbereid, en dat je geïsoleerd bent. Gewoon angsten veroorzaken geen shock en dus geen ziekte. Wel maken angsten je gevoeliger voor een shock. Ook mag je je problemen "downgraden" als je ze niet meteen krijgt opgelost. Ik heb zelf van mijn dertigste tot mijn veertigste stevig geblowd. In die tien jaar ben ik nooit ziek geweest, zelfs geen verkoudheidje. Sommige zaken mag je gewoonweg niet oplossen omdat ze te heftig zijn, de genezingsfase wordt dan ook fataal.
Het probleem waar we nu mee te maken hebben is vergiftiging, dat is een heel ander verhaal. Daar kun je de 5 biologische wetten schrappen. Ik denk overigens dat, indien iemand gaat roepen op TV dat de pandemie voorbij is, er veel mensen in een genezingsfase terecht zullen komen. Dat zijn de mensen die twee jaar in angst met mondkap voor de TV hebben gezeten. Ja, het is dus noodzaak dat je je eigen foute conditioneringen gaat oplossen, en dat gaat altijd gepaard met wat men ziekte noemt. Kijk dus uit wat je gaat oplossen.
 
Wie uitgaat van een biologisch overlevingsprogramma op basis van een dreiging gaat eveneens uit van goed en kwaad. Er is niets mis met geloven in goed en kwaad, het geeft ons normen en waarden die een samenleving coherentie geven. Geloofden we maar meer in goed en kwaad, dan hadden we ons niet laten misleiden door het kwaad en hadden we nu niet in een spirituele bewustzijnsoorlog verkeerd! Uitgaande van de duale vijfzintuiglijke 3D-realiteit waar we nu eenmaal in zitten vind ik het zeer aannemelijk dat we een immuunsysteem hebben. Alleen omdat de bacterietheorie niet klopt wil nog niet zeggen dat we niet over een immuunsysteem beschikken.

Mike
Naar mijn inschatting zijn pathogene micro-organismen afleiding voor toxines, EMF-straling, s-eiwitten ed DS-experimenten om onze gezondheid stelselmatig te ondermijnen,
Wat immuunsysteem betreft hebben we exosomen, enzymen en witte bloedcellen die samen een balansherstellende en -versterkende werking hebben. Zenuwen waarschuwen mijns inziens voor de onbalans.
 
Wat ik een zeer interessant gebeuren vind in mijn familie is het volgende :
Mijn schoonvader heeft 2.5 jaar geleden zijn broer van 72 jaar verloren door een hartstilstand toen ze samen aan het tennissen waren, voor zijn ogen in elkaar gezakken .... een jaar later blaaskanker geconstateerd, dit is in lijn met GNM.

Mijn neef geef tinnitus , piep in zijn oor.
In zijn jonge jaren heeft hij te maken gehad met ouders die veel ruzie maakte en veel schreeuwde , ook dit ligt in lijn met GNM....

Ik ga ook vaker kijken en rekening houden met de theorie van Dr Hamer...bijzonder!!
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.488
Berichten
511.572
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan